1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Nitrat sorunu-350 lt

Başlığı 'Tuzlu Su Kimyası ve Ekipman Portalı' kategorisinde korkmaz33 tarafından 6 Mayıs 2018 başlatılmıştır.

1. korkmaz33

korkmaz33

Yer:
    ANKARA
    İsim:
    m.a.korkmaz
    Arkadaşlar 5 yıldır akvaryumda cyno hiç görmemiştim. Votka yöntemi kullanmaya başladığımdan beri cyno dan kurtulamadim. arada derede kaldım sizce ne yapmalıyım.

2. Okurt

Okurt

Yer:
    Çanakkale
    Nitrat tek başına çok sorun değil aslında, daha doğrusu yüksek nitrat başka bazı alg sorunlarına yol açsa da siyano alg nitrata ihtiyaç duyan bir mahlukat değil, hatta öyle bir yaratık ki kendi azot fiksasyonunu bile kendi yapabiliyor, yani atmosferdeki azot gazını bile kullanabiliyor, fosfata ve daha da önemli onun kullandığı diğer besleyici minerallere yönelmek önemli.

Bu konu bitkili ve resif tankları konusunda yıllarca tartışıldı, yüksek nitrat balık ve mercanlarda için problem ve bazı yeşil algler için ana besin maddesiyken siyano için bazen nitrat olmaması daha elverişli bir ortam olabiliyor. rakibi olan diğer alglerden kurtuluyor.

3. korkmaz33

korkmaz33

Yer:
    ANKARA
    İsim:
    m.a.korkmaz
    Evet doğru bence artık kesmem gerekiyor yada azaltmam. Balıklar ve Mercanlar mutlu. Ama cyno star polip e dadandı o kötü oldu. akvaryum da carbon artmaya başladı ki cyno bu fazlaliktan kendine pay çıkartı.
    Bakalım şimdide vtkayi kesiyorum. Deneyimleri sizlerle paylaşırım.

4. Ontheway

Ontheway

Yer:
    Kayseri
    İsim:
    Alper ALT
    Aydınlatma süresini biraz azaltabilirsiniz. Cyano en ilkel yaratıklardan biridir, temel besini gördüğü yerde diğer şartlar da uygunsa artmak için fırsatı kaçırmaz. Alkol yerine sirke önermiştim sanırım. Ilerde işler yoluna girdiğinde beyaz sirke ile devam edebilirsiniz.

korkmaz33 bunu beğendi.
  5. korkmaz33

korkmaz33

Yer:
    ANKARA
    İsim:
    m.a.korkmaz
    Merhabalar sayın hobici arkadaşlarım.
    Alkol yöntemini son bir aydır tamamen kestim ama cyno akvaryuma dadandı bırakmıyor. Önce bir kayada başladı o kayayı aldım sumpa koydum tam oh geçti dedim başka kayada çıkmış. Yorumlarınızı bekliyorum.
    Ro su çıkışı bu aralar 10pmm lerde.
    Işık her zamanki ışık LED armatür. Işıklandırma baya güçlü sps ler baya iyi durumda ama cyno dadandigi star polip i kapladı gözümün önünde çok hızlı eridi.
    PS iyi topluyor.
    15 günde bir 40 lt su değişimi yapıyorum.
    Bakteri kültürü olarak firtz zyma 460 kullanıyorum.
    Yardım ve yorumlarınızı bekliyorum.
    Not: 1-bu aralar kumu iyice azalttim
    2-birde şöyle bir yanlış yaptım, sumpta bulunan süngerleri ro lu su ile yıkadım (normalde akvaryumdan çektiğim su ile yikardim)

6. Çağatay Utku

Çağatay Utku

Yer:
    İstnbul-Bahçeşehir
    İsim:
    Çağatay Utku
    süleyman bey merhabalar nitrat sorunum için fauna marin reef bactoballsu , biopelletin yerine kullanamayı düşünüyorum nedersiniz? yavaş salınımlı bacteri içeren polimer olduğu ve dışarıdan karbon eklemeye göre daha kontrollü nitrat düşürdüğü yazıyor. Elimde biodigest ampülde var ayda 1 kırıyorum tanka ama nitratımı istediğim 1-2 ppm seviyelerine düşüremedim 10-12ppm arası seyrediyor. bunun dışında akıntı ps sirkulasyon balık sayım ve yemleme miktarım normal seviyelerde

Korkmaz bey suptaki sünger tortu tutup nitratı artıran bir üründür diye biliyorum çıkartılması veya sürekli temizlenmesi tavsiye edildir. benim tankımda balık yakalamak için kayaları çıkartmamdan ve su değişimlerimi aksatıp aşırı dondurulmuş yem girmemden dolayı cyano olmuştu son çare chemiclean kullandım ve %30 su değişimi yaptım 1 aydır cyano yok tertemiz oldu. Eğer ro tds 10 çıkıyorsa ,prolite reçineniz ömrünü tamamlamış ve değiştirilmesi gerekiyor demektir. ro suyuyla tanka silikat ve fosfat girmenizden dolayıda cyano oluşuyor olabilir. nitrat ve fosfat ölçümleriniz ne durumda

Düzenleme: 4 Ocak 2019

Sayfayı Paylaş