1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Ramirezi'lerin Adaptasyon Süreçleri

Başlığı 'Amerikan ve Piranha Balıkları' kategorisinde Neverlander tarafından 11 Nisan 2009 başlatılmıştır.

  1. james_34

    james_34 Üstad Üye...

    Mesajlar:
    1.103
    İsim:
    can candaş
    Ramirezi için ''Zor'' kelimesi yetersiz kalır . . .
     
    A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 19 Mayıs 2015
  2. Neverlander

    Neverlander

    Mesajlar:
    2.908
    İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Temel Hocam,

    Yağmur suyu saf değildir... İlk düştüğü anda damıtılmış durumdadır ve Reverse Osmoz ile elde edilene denktir... ancak buluttan yere ulaşana kadar düştüğü ortamda havada asılı duran parçacıklara bulanır... Bu parçacıkların içinde bir takım gerekli moleküller de bulunabilir... Yağmur suyu yumuşaktır ancak mleküller ile temas ettiğinde bu özelliği çok değişebilir...

    Şimdi yağmur suyu ile bunlara bakarız dersek yağmur suyunu Ramireziler'in yaşadığı bölgeden getirmemiz gerekir... Bu da mümkün değildir... Bence herkes Altispinoza beslesin Ramirezi'ye bulaşıp da heder olmasın...

    Hani çok sayıda kütük de kullanılabilir ama kütükler de ucuz değil ki be yahu! :D
     
    A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 19 Mayıs 2015
  3. gokahnn

    gokahnn

    Mesajlar:
    8
    Bilgiler için teşekkür ederiz....
     
  4. Emrah Ece

    Emrah Ece

    Mesajlar:
    2.320
    Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Abdullah hoca ben çatır çatır ramirezi besleyeceğim sende bakıp bakıp çatlayacaksın :)
    bende kütük bol, atmanda çalışıyor :D ramirezi için gereken şartlar yakında tamamdır sen bana ramirezi bul :)
     
  5. Neverlander

    Neverlander

    Mesajlar:
    2.908
    İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Dün bu iddaanı gündeme getirmiş olsa idin keşke... O bahsettiğim 80 kütüklü eleman Ramirezi'lerini takas etmek için Cüneyt'e getirmişti... :D
     
  6. Emrah Ece

    Emrah Ece

    Mesajlar:
    2.320
    Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Valla benim tanka şu an ramirezi koysam anında yüzgeçleri (nalları) diker :D Tank düzelsin daha sonra keyhole ile başlayacağım, altispinozaya geçeceğim, peşine patlatacağım ramireziyi inşallah :F
     
  7. Neverlander

    Neverlander

    Mesajlar:
    2.908
    İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Altispinozalar Keyhole'lardan sağlam... Bilgine...
     
  8. Emrah Ece

    Emrah Ece

    Mesajlar:
    2.320
    Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Karakter olarak ramireziye hangisi daha yakındır ?
     
  9. Neverlander

    Neverlander

    Mesajlar:
    2.908
    İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Altispinoza...

    Keyhole'lar çok fazla uysal ve yavaş...
     
  10. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Abdullah hocam, ben havadan yer yüzüne inene kadar suyun sertleşeceğine inanmıyorum açıkcası. Ramirezilerin yaşadığı ortamdan su almak gerekir diyince, orda havada asılı molekül yok mu ? huh:
     
  11. Neverlander

    Neverlander

    Mesajlar:
    2.908
    İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Var Temel Hocam... Ancak oradaki molekül kompozisyonunu Türkiye'nin neresinde bulabiliriz ki?

    Bu arada doğal habitatlarında su Ramirezi'lerin yaşadığı ortama inene kadar inanılmaz şekilde değişim gösterebilir... Yumuşayabilir, iyon kompozisyonu değişebilir...
     
  12. radenko

    radenko

    Mesajlar:
    314
    Torfu hiç denediniz mi?
     
  13. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Temiz bölgeden yağmur suyu diyorum hala ısrarla. :hasta: Aldınız yaşadı mı normal kurulumda yok. Yağmur suyunda deneyin ve görün. Tabi sözünü ettiğim gereklilikleri yerine getirerek. ;)

    Torf kullanımı konusunda fikrim yok açıkcası, ph değerini istenen seviyeye düşürebilir belki ancak, eksileride olacağını düşünüyorum. Yağmur suyu iyidir iyi. :)
     
  14. radenko

    radenko

    Mesajlar:
    314
    Temel Bey, ben test yapmam ama güney amerika balıklarında hep kullandım bir zararını göremedim. Sudaki eksikliklerini bilemicem ama faydası olacağına inanıyorum denemekte fayda var.
     
  15. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Dediğim gibi Raif hocam, kurulum yapmadığımdan pek fikrim yok torf konusunda bu anlamda. Ph değerini düşürüp asidik su ortamı yaratacaktır buna inanıyorum.

    Ancak gerek torf konusuna, gerekse Ramirezi başarısına daha farklı açıdan bakıyorum ve torfu bu anlamda değerlendirdiğimde aşağıdaki düşüncem netleşiyor. Torf kullanımın amacı yumuşak ve asidik su ortamı yaratmak değil mi ? Yağmur suyu zaten saftır ve yumuşaktır. Düşününce bana temiz bölgeden alınmış yağmur suyu denenmemiş olduğundan benim kafama daha çok yatıyor. Bildiğiniz gibi, torf Discus akvaryumlarından tutunda asidik su dediğinizde ilk akla gelen ve satılan bir üründür. Başarısıda bildiğiniz gibi göreceli kalmıştır.

    Bu yüzden yağmur suyu iyidir iyi. gizli:
     
  16. Neverlander

    Neverlander

    Mesajlar:
    2.908
    İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Temel Hocam,

    Yağmur suyu deyip duruyorsun da, diğer Güney Amerika cüce cichlidleri de yağmur suyu inen alanlardan geliyor... Onlara birşey olmuyor da yağmur suyu ile doldurulmamış akvaryumlarda niye Ramirezi'lere oluyor?
     
  17. radenko

    radenko

    Mesajlar:
    314
    Temel Bey yağmur suyuna benim bir sözüm yok en iyi sudur ama sizinde dediğiniz gibi temiz bir yerden alınacak. Torfu sadece öneri lolarak söledim. Zaten eheim bunu öneriyo ama ne kadar doğru tartışılır ben güveniyorum ve kullanıyorum.
     
  18. Neverlander

    Neverlander

    Mesajlar:
    2.908
    İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Evet Temel Hocam,

    İşte Ramirezi'lerin neden hiçbir yerlerde yaşamasının nedeni...

    Ramireziler Orinoco Nehri'nin Los Llanos bölümündeki akıntısı az, yumuşak ve asidik (5.0) sularında yaşıyorlarmış... Ramireziler'in bulundukları ortamların en belirgin özelliklerinden biri tannin ihtiva etmesi... Tannin de mango köklerinden suya salınan maddelerden biriymiş...

    :)
     
  19. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Raif hocam, doğrudur, eheim öneriyordur. Ama neden tür üzerinde ülkemizde başarı yok o halde ? Aşağıdaki makalenin her harfinin şahsıma ayit olduğunu hatırlatarak, müsadenizle sizinle paylaşmak isterim. Yazı içerisinde üstüne basa basa su üzerinde durmaktayım, ama taktir edersiniz ki, yağmur suyunu gündeme farklı bu gibi başlıklarda belirtmekteyim.

    Ender rastlanan renk güzelliğindeki bir türdür Ramirezi. Narin ve zor balık olduklarından söz edilir. Gerçekten böyle mi ? Yoksa istediği su şartlarını mı sağlayamıyoruz ? Çözümü basitmidir ? Yoksa hatalı akvaryum mu kuruyoruz ?

    Bazı arkadaşlar içinden bu adam her balık hakkında yazıyor, diye düşünenler olabilir, uzun bir akvaristlik dönemi olunca ve biraz maymun iştahlı olunca elinizden bir çok tür gelip geçiyor. Bu da onlardan sadece biri. Narin balık değildir, hatta yeri geldiğinde agresif bile olurlar.

    Bu balık beslenecekse ve mutlak başarı hedeflenmiş ise, akvaryumun kurulum suyu kesinlikle çeşme suyu olmayacak. Kaliteli bir markanın damacana su özellikleri üzerinden okunacak ve düşük ph değerinde olmasına dikkat edilerek seçilecek.
    Kurulum tamamlanıp, biyolojik döngünün oluşmasını beklerken ( bu hayati önem taşır) akvaryuma kıvırcık, marul yaprakları atarak suyu asidik hale getirmeliyiz.

    Ramirezi , su değerleri kısaca şöyle olmalıdır; Isı 23-28 C su sıcaklığında ph değeri 6.2-7.00 ve gh 8'in altında yani yumuşak su değerinde yaşar. Ömrü 2-3 yıl ile sınırlıdır. Bu yüzden zamansız ölen balıklarda sorun aranmak yerine, diğer balıklar iyi gözlenmeli ve o na göre karar verilmelidir. Erkek balığın renkleri daha canlı ve sırt yüzgeci uzundur. Dişi birey, erkekten daha küçüktür. Dişi bireylerde üreme döneminde karın kısmında pembelik oluşur. Bir kerede 200 kadar yumurta bırakabilirler.
    Yavrular yumurtalardan 40 saat gibi kısa bir sürede çıkarlar. Anne va baba iyi birer bakıcıdır.

    Ramirezi , beslenmesinde diyet önemlidir. Tek tür beslenme asla olmaz. Bu balıkların menülerine canlı yemler, sivri sinek larvaları girerken, bazı akvaristler, dişi lepistes bulundurarak diyeti genişletir. Zaten lepistesler iyi bir akvaryum arkadaşıdır bu tür için. Ancak lepistes yavrularını yerler. Burada yavrulayacak anne lepistesi ayırıp ayırmamak akvariste kalmıştır. Akvaryum dostları kısaca şunlar olmalıdır; Neon, tetralar, Rasboralar, ve lepistesler uygun seçimler olacaktır. Dekor yapılırken kesici kenarları olmayan kaya dekorları tercih edilmelidir. Bitkilere zarar vermezler.

    Beslenecekleri akvaryum geniş alana sahip olursa başarı daha kolay yakalanır. Filtreleme konusunda size tavsiyem, mümkün olan en iyi biyolojik filreleme sistemini kurmalısınız. Özellikle üreme akvaryumlarında tek çift yerine , iki , üç çift bulundurulmalıdır. Bu türde her başka çift yabancıdır ve koruma iç güdüsü ile yavrulara daha iyi bakılır. Yavrular artemia ile beslenirken, su değişimlerini haftada bir %15 cıvarında yapmak iyi sonuç verecektir.

    Su akvaryumda başarının anahtarıdır, tür üzerinde başarı hedefleniyorsa suyu tanımalı, araştırmalı ve farklı su seçeneklerine yönelmek gerekir. ;)

    Saygılarımla...
     
    Düzenleme: 19 Mayıs 2015
  20. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Konu çok güzel ilerliyor.Bende 1-2 kelime eklemek istiyorum.Suyun asidik olması için temiz yağmur suyu bulamıyorsak ki istanbul'da bu çok zor torf yada ph düşürücü katkılarda kullanabiliriz çok kütük olmasını istemiyorsak.. Aslında ph düşürmek yada artırmak kolay bir iş , olay bunu sabit tutmak.. Buda tecrübe edilmesi gereken en önemli husus.. Ramirezi'lerin ph tolerasyonu maksimum kaç acaba bilen var mı ? Yani bir yandan Abdullah ve Tolga hocam kanıma girdiniz şimdide gözümüz korkuyor düzlüğe çıkaralım şu ramirezi olayını lütfen :)
     

Sayfayı Paylaş