1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

SkimZ Sm 201 Protein Skimmer

Başlığı 'Protein Skimmer Modelleri' kategorisinde basma tulumba tarafından 26 Mayıs 2014 başlatılmıştır.

1. basma tulumba

basma tulumba

Yer:
    Ankara
    İsim:
    Burhan Mutlu
    Son tankımı bozmadan evvel kullandığım ve özellikle kalitesiyle beni hayran bırakmış bir protein skimmer idi. Malum deniz akvaryumu ekipmanları pahalı olduğu ve bunları elimizden çıkartmadan önce reklam yapıyormuş gibi görünmemek için, bilgileri şimdi sunabiliyorum.

İlk aldığımda beni sadece görünüşü ile cezbeden, sonraları ise sessizliği ve performansı ile hakkını bulamadığını düşündüğüm bir ps'dir bu. Fiyatı ile kanımca muadillerine açık ara fark atacak kadar da güven vericidir. Çırpıcı dağıtmaz, taşma yapmaz, saçma sapan işlere kalkışmaz.

Tek kusuru ise, üretiminin kronik problemi olan su ayar vanasının; geçtiği borunun dar olması ve zamanla tuzlanan bu kısımda çevirme işlemi yaparken vananın elinizde kalması. Sonra bunu tekrar yapıştırmayla falan uğraştırıyor. Bir süre sonra hassas davranmayı öğreniyorsunuz ancak çoktan kırmış da oluyorsunuz vanayı. Belki önemsiz bir durum ancak kusur kusurdur :)

Ayrıca bu PS'lerde, son zamanların en çok aranılan 2 özelliği olan, kupasının delik olması sayesinde tahliyenin kolaylığı ve ozon bağlantısı da bulunmakta. 800-2000 lt arası tavsiye edilen bu ürünün sıfır fiyatı ise 1100-1200 tl civarında. Son olarak belirtmek isterim ki; birçok markayı denemiş biri olarak, bundan sonra bir tank kuracak olsam; ilk tercihim kesinlikle SkimZ olurdu.

Toplama: 4/5 (Genelde sulu toplar, kuru toplatırsanız nitrat artışı görülür)
    Ses: 5/5 (Sessizdir.)
    Fiyat: 5/5 (Parasını hak ettiğini düşünüyorum)
    Dizayn-Ergonomi: 5/5 (Su ayar vanasının kırılmasından yukarıda bahsetmiştim. Ancak genel itibarı ile bakıldığında bunun için 1 puan kurmak, geri kalan bölümlerine haksızlık olurdu.)
    Elektrik sarfiyatı: 5/5 (20 watt. Fazlasıyla kafi.)
    Malzeme kalitesi: 5/5 (Daha iyi olsa, Bubble King olurdu zaten)
    Genel puanım: 5/5

Ürünle ilgili bilgiler aşağıda yer alıyor:
    Skimz SM201 Protein Skimmer : Skimz.sg

Mutlu günler!

slayt, Erdal, MESUT_KERİM ve diğer 2 kişi bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş