1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Rose Anemon Bakımı (Bubble) ve Bölünmesi

Başlığı 'Deniz Akvaryumu Üretim Forumu' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 28 Kasım 2011 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Cevap: Rose Anemon (Bubble)-Çoğalması~Bölünmesi Nasıl Gerçekleşir

Bir anemon nasıl Kudurur derseniz böyle kudurur. Kollar SPS mercanlara kadar uzadı neredeyse. Balıklardan çok kuru yem topluyor ve hüpletiyor.

Glsn ve TencoMelih bunu beğendi.
  2. halilkocan

halilkocan

İsim:
    halil kocan
  3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Bazen oradakilerin miksere girmemiş halleriyle. Zaten bana sen kimsin ben sensiz de yemimi bulurum diyor, durmuyor balıklara da ''siz yüzün yüzün yeme doğru, sizden daha çok sizin kuru yeminizi ben karada da yerim'' diyor.

4. halilkocan

halilkocan

İsim:
    halil kocan

Bence hiç biri değil sen doğal su kullanıyorsun sebep bu başka bir şey olamaz bence doğal su da olan bizim suni suda olmayan bir şeyler var. aliye:gif

muratmuratt bunu beğendi.
  5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Boş ver o kısmını, bunları zamanında yazınca hobicileri yanlış yönlendirme diyorlardı. Herkes doğru yola ben eğri yolda devam.tem02.gif

6. suret

suret

Yer:
    istanbul
    İsim:
    Burak N

Ben de bu aralar tam onu düşünüyordum...

7. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Rose anemon ışıkla birlikte açtığında öyle bir bölümden çıkmayı seçti ki Plate coral zor durumda kaldı. Nereye alsam diye düşündüm plate corali ama yer de yok. Mecburen survivor akvaryum tarzına devam.

TencoMelih bunu beğendi.
  8. fth-94

fth-94

Yer:
    Türkiye
    İsim:
    Fatih BAŞBAĞ

Temel abi bende almıştım bu anemondan bir ara hatırlarsın belki, tekrar kurulum yaperken satmıştım.

Mükemmel bir anemon türü ya. Kollarında çizgilerde ayrı bir hava katıyor. Eğer satışa çıkarsa listeye beni yazarsan sevinirim.

Maşallah diyelim... :nazar::nazar::nazar:

9. Eser

Eser

İsim:
    Eser Atalas

Temel Abi merhaba;

Bende de 1 seneden fazladır bir yeşil Bubble Anemon var, gündüzleri bazen 1 avuçtan fazla açtığı oluyor, çok da sağlıklı ama hiç bölünme falan göstermedi. Erkeği dişisi yoktur bunların, değil mi, hepsi direktman bölünerek çoğalıyorlar? Bir yerde okumuştum bunları bölmek için tutunduğu kayasıyla beraber canlının ortasından bir yerden çok sıkmadan lastikle bağlayıp bekleyin, bir süre sonra oradan bölünüyor diye, ne dersin?

Selamlar

10. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Benim anemon bolunmesi konusunda iki tabirim var, biri keyif bolunmesi ve digeri ise keyifsizlik yani canini kurtarma bolunmesi. Elbette keyifsizlik bolunmesi dogal olarak sartlarin uygunsuzluguna isaret eder ve duzelmez ise son kacınilmaz olur, ufalma ve kaybolma da diyebiliriz.

Senin okudugun oneri ise bizden farkli olarak bogazlayarak bolunme olur biraz. :) fiziki olarak anemon bolunse bile bu yontemde canliyi rahatsiz edecegi veya zorlayacagi asikardir dogal olarak.

En guzel bolunme elbette keyif bolunmesidir, bunun anlami anemon buyumustur ve icgudu olarak uygun sartlarda cogalma egilimine girmesidir. Bunu basarmak en ozel ve guzel olanidir. Bu konuda bu gosterilmektedir.

Vel hasil soz ettigin uygulama zorlama ile mumkundur ama benim tarzim degildir.

Disi ve erkek anemon tabirini kullanamiyoruz bilimsel verilere dayanarak cunku dedigin gibi bu canlilari bolunme ile cogaliyor ve sartlar uygun ise disi keyfi beklemeyecek kadar da adapte kabiliyetleri olan canilardir.

Fakat, toplamda bir adet olan Rose anemonum 6 adet olurken ilk ekledigim yani ilk parcayi hic ellememistim. Cogalma hangileri tarafindan oldu isin asli ona da bakmadim ama ilk parcayi Mesut'a verdim bende bolunme su anda baslamadi bir suredir. Fakat Mesut'a verdigim ilk anemonun ana parcasi hemen bolundu. Kafamiz biraz karisti anlayacagin, bekleyip gorecegiz. Bolunmeyi saglamanin taktikleri mutlaka vardir lastik ile yavasca kesilmeye zorlamak disinda. Kisaca zorlama yontem, riskli yontem ama ise yarayabilir yontem...ama benim yontemim olamayacak bir yontem.

11. Eser

Eser

İsim:
    Eser Atalas

Abi o zaman başka yöntem ne var? Benim anemonum çok sağlıklı görünüyor, her hafta küp şeker boyutunda dondurulmuş karides, balık, midye, kalamar vb. blender maması ile besliyorum, gündüzleri 2 avuç kadar boyu var ama bende geçirdiği süre belki 1.5 sene olmuştur öyle bölünme falan yok :-( Sen hiçbirşey yapmıyorsun ve kendi kendine bölünüyor mu bu canlılar? Benimki yeşil Bubble Anemon, tür farkımız olduğundan olmasın acaba?

12. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Fotograflarda gordugun gibi dogal, kendi arzulari ve istekleri dogrultusunda bolunuyorlar. Lastik vb uygulamalar kesinlikle tarzim degil ama deneyene sozum de olmaz.

Tur farki olabilir, akvaryum farki olabilir ve dogru yaptigini dusundugun veya dogru oldugu dusunulenler yanlis olabilir. :)

Bu isler sabir isi, gozlem isidir. Rose anemon uretiyorum ve 5 kisiye kazandirdim ama sorsan ki bunun bilgileri nedir diye ortada bilgi yok ne ilginc degil mi?

Ama ortada bir medya var, tum yasamlarini yuruttukleri, o ortamda kalmaya veya gitmeye karar vermeye neden olan bir olgu var...''Su'' var. Senin kesme seker kup boyundaki karides etinden cok daha onemli, bundan emin olabilirsin.

Bir de fazla mutevazilik gorgusuzluktur bilirsiniz, bu acidan herkes anemon uretimini anemonun kendi dogal ic gudusuyle yaptiriyor olsaydi verdigim bunca emege, arastirma ve okuma ve yine gozlemlerime yazik olurdu Eser.

Lastik ile kestirmeden (o da olursa tabii) anemon cogaltimini hedeflemek, geri kalan tum unsurlari es gecmek senin anemon uretiminin onundeki en buyuk engeldir. :)

13. Eser

Eser

İsim:
    Eser Atalas

Abi ben lastikle olur veya öyle yapacağım demedim ki, sen nasıl yapıyorsun, özel birşey yapıyor musun yoksa su vb. tüm herşey iyi olunca kendi kendine mi ürüyorlar dedim. Ben öyle lastikle oluyor diye biryerde okuyunca açıkçası demek ki bu iş böyle yapılıyor sanıp sen de demek ki öyle yapmışsındır diye yorumlamıştım nasıl ürerler bilmediğim için...

14. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Eser'cim anliyorum ama o sekilde anemon cogaltacagima akvaryuma anemon sokmam daha iyi. Ben sadece mesajlarimi sana hitaben degil merak eden v e okuyan herkese yaziyorum.

Birkac oylesine soru sorayim, konu olsun da kervan yurusun diyerek uzerine yazisilacak veya yapilacak isler degil bunlar demek istiyorum. Dusunce boyle olunca lastik de olur. Babaannemin para kesesi lastigi de olur valla denemek lazim.

Mobil ileti...

15. Eser

Eser

İsim:
    Eser Atalas

Neyse abi; ben öyle duymuştum, gerçekten böyle mi yapılıyor diye sordum, öğrendim ki öyle yapılmıyormuş...

16. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Yapilmiyor demeyelim uygulayip bolen vadir belkide ama benim seklim degil diyelim.

17. akunaki

akunaki

İsim:
    yusuf bozkurt

Anemonun yapısı düşünülürse böyle bir canlının sistemliligi görülebilir stres ortamı yaratılıp bölünmeye teşvik gibi bir durum olabilir Eser beyin dedigi ama şöyle bir durum var, canlıının kendini bölünmeye hazır hissedip bölünmesi var, bir de bu şekilde bölmek var. Stres yaratıp bölündürülen anemonun yaşama olasılığı ne olur bilinmez sistem küçülüyor belkide canlının hoşlanmadıgı bir durum vs varsa bilinmedik bunların anemeona doguracağı sonuçda bilinmiyor. Yani öte yandan keyfi olarak bölünen bir anemon kesin olarak yaşatabiliriz diyebiliriz çünki anemon ortamdan hoşlanmıştır.Sistem aynı şekilde devam ettgi sürecede sorun olamyacaktır degilmi..:)

Özetle lastiklede bölünür kesilipde bölünür ama yaşarmı daha sonra bilinmez...

18. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Rose Anemon 1 tek iken ve 6 aylıkken- Yaklaşık 2 yıl önce:

Rose Anemonun 2 ve 3 numaralar. 1-4-5-6 ve 7 numaralar başka arkadaşlarda.

Orange Tang balığımızda baya değişmiş hani.:)

TencoMelih bunu beğendi.
  19. Courageous

Courageous

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Özkan Yürekli

Birtanede bende, bu aralar birşeyler yapıyor, bir gelişmeler oluçak ama daha zamanı var galiba :)

20. taakaa

taakaa

İsim:
    Doğan AYDIN

Soldaki küçük ne sert bakmış oyle:)Nazar değmesin:nazar:

Sayfayı Paylaş