1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Rose Anemon Bakımı (Bubble) ve Bölünmesi

Başlığı 'Deniz Akvaryumu Üretim Forumu' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 28 Kasım 2011 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Anemon bakımı ve üretimi konusunda örnek cereceğim anemonun alındığındaki boyutunu abartmak istemiyorum ama boyutları Teoman abiyle aldığımızda demir 1 Lira kadardı.:)

Daha evvelde 3 kez bölünen 'Rose Anemon 4. seferini bölünüyor. Benim rose anemon üretimi veya çoğalması diyelim aldığım anemon ile başladı. Ben ona 'doğurgan dişi anemon' adını taktım. Birinde kendi tabirimle keyifsizlik bölünmesi yaşadı yani küçülme ve renk kaybı (Aşırı sıcaktan soğutucu yoktu) aşamasındaki kendini kurtarma bölünmesi. Diğer 3 bölünme keyif bölünmesi yani sağlıklı çoğalma bölünmesiydi.

Bölünme sırasında net gördüğüm anemonların genelde ölürken ağız kısmından çıkan ipliksi yapının bölünme sırasında ayrılan kısımda oluştuğudur. Daha sonra bu oluşumları bir köpük gibi suya bırakıyorlar.

Daha evvel benden parçalarından çok almak isteyen oldu forumdan yani kısaca anemonlarımı ne doktorlar ne mühendisler istedi ama vermedim.:D Hiçbir şeyini satamayan ben belki satarım ilerde bilemiyorum ancak bu aşamada böyle bir niyetim yok.

Fotoğraflar gece çekilmiştir.

Sevgiler...

Düzenleme: 21 Mayıs 2015
    Glsn, TencoMelih, Montimahir ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  2. kupeli

kupeli

Yer:
    Ankara
    Cevap: Rose Anemon (Bubble)-Çoğalması~Bölünmesi Nasıl Gerçekleşir

Darısı başımıza demekten başka bi şey gelmiyor elimden. Öncelikle anemonu öldürmeden yaşatmayı öğrenelimde...

3. brkfrt

brkfrt

İsim:
    Burak Fırat

Özkan abi'nin anemonu yok muydu? Piyasayı kızıştırmış:) Şaka bir yana sağlıklı canlının yeri ayrıdır tabi ki.

4. halilkocan

halilkocan

İsim:
    halil kocan

Temel abi maşallah demekten başka bir şey diyemiyorum.:nazar:

Hakan abi çok doğru söyeldin şimdi. em34:

kupeli bunu beğendi.
  5. Courageous

Courageous

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Özkan Yürekli

Burak Benimde Rose Anemonum var, ama Temel Abinin bölünen anemonlarından değil, aldıktan sonra zaten palyaçolar yumurtlamaya başladı, bende aldığımda ufaktı, yavaş yavaş büyüyor ama ne zaman Temel Abinin anemonu kadar olur onu bilemem. Anemon alacaklara önerim, soğutucuları yoksa kesinlikle anemon düşünmesinler, anemon sıcaklığa gelmeyen bir hayvan ve sabit sıcaklığı çok seven bir tür. Ben soğutucu aldıktan sonra anemon aldım...

brkfrt ve halilkocan bunu beğendi.
  6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Evet Ozkan cok hakli. Sogutucu almadan cok once aldim ben anemonu ve saglikli bu zamana geldi ama yaz aylarinda hep yuzde 50 ufalarak serin havalara ulasti. Bu sureclerde sartlara gore tamamen yok olmalari da kacinilmaz olabilir.

Cumartesi gunu Ozkan bize geldiginde kac tane diye sormustu ama dikkat etmemistim hic cunku pek akvaryumla ilgilendigim soylenemez. Fakat isiklar sonunce bir ayrilma baslamis oldugunu gordum zira tam olmasa da daha evvelkilerden surecin bolunme oldugunu anladim. Zaten ertesi gun bir parca daha dekorun farkli yerinde gordum. Kayayi da terk etmis bolunen parcalardan biri zira yer acmak veya farkli alanlara dagilmak yasam evrimlerinde vardir mutlaka.

TencoMelih, ozgun_cyprus ve Courageous bunu beğendi.
  7. syucel

syucel

Yer:
    İzmir
    İsim:
    Serdar Yücel

Efsunlu bu tank efsunlu.
    Üstad kıskandırıyorsun bizi valla.
    Allah nazarlardan saklasın maşallah diyelim.

YIKIKTEMO bunu beğendi.
  8. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Teşekkür ederim sağ olun. Fakat her şey sandığınız kadar mükemmel değil yani bana göre değil. Mesela 5 gündür protein skimmer çalışmıyor tamamen devre dışı bıraktım.

Nitrat olması için benim eski orange tangi aldım Teoman abiden. Balık 35 cm. Protein skimmeri 15 gün daha açmayı düşünmüyorum. Yarım kilo yemi 1 haftada bitirdim de akvaryumda skalanın ölçemeyeceği kadar dahi Nitrat olmadı. Nitrat tamamen sıfırken akvaryum tam istenilen sağlıkta olmaz. O yüzden biraz Nitrat için kapattım.

9. halilkocan

halilkocan

İsim:
    halil kocan

Temel abi red marangovlar senin nitratı yemesin denemelik çıkart istersen. Tabi sen daha iyi bilirsin.

10. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Onlarla olacak is degil bu ama ben zaten Teoman abiye verdim onlari. Yeni akvaryum kuracak ve tarzi tuzlu su paludaryumu olacak.

11. halilkocan

halilkocan

İsim:
    halil kocan

O desene abi portalda tuzlu paladaryum gelecek.

12. ozgun_cyprus

ozgun_cyprus

Yer:
    KIBRIS
    İsim:
    Özgün Olguner

Abi peki neden nitrat yok akvaryumda?

13. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

300 Litre altında 5 tonluk Protein skimmer var. İlave olarak biyolojik yapıyı da destekliyorum sıvılarla. Bunları kestim şimdilik. Önceki akvaryumumdan elimde olan ps sonuçta bu protein skimmer. Hani yazışmıştık ps akvaryuma göre güçlü olabilir diye ama eklemiştik 'Aşırı abartı olmaması kaydıyla' benim ki abartı sınıfına giriyor.:)

Bir ekleme yalnız, hemen aklınıza farklı farklı düşünceler gelmesin çünkü bunun bile çok çok basit bir yolu var.

Nedir derseniz yazayım; Akvaryumda ps kapanmasıyla oluşacak olan Nitrat sonrasında Protein skimmer artık ne kadar çalışırsa çalışsın kolay kolay Nitrat yok olmaz su değişimleri haricinde, belki biraz da biyolojik olarak eritilir ama tekrar sıfırlaması kolay olmaz. Bu yüzden 10 birim Nitrat hedefleyip ps devreye alınacak.

muratmuratt ve Glsn bunu beğendi.
  14. syucel

syucel

Yer:
    İzmir
    İsim:
    Serdar Yücel

Üstad potasyum nitrat girsen tanka olmaz mı? :)
    Birde tereciye tere satılmaz derler ama, fosfat yükseliğinden nitrat olmayabilirmi acaba?

15. halilkocan

halilkocan

İsim:
    halil kocan

Temel abi de fosfat olduğunu hiç sanmıyorum. Ayrıca kafama takıldı PS neden tekrar çalıştığında nitratı sıfırlayamaz ? şayet 0 yapamıyorsa şimdi nasıl 0 oldu ?

16. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Fosfat girecek bir nokta yok ama kullandığım damacana sudan geliyor olabilir. Fatih'in verdiği testler içinde Fosfat testi var mı bakarım ve varsa ölçeriz. Potasyum Nitrat girilebilir evet onu da deneriz elbette ne olacak.:) Percula almaya gittiğimde alırım inşallah.

Halil çünkü başından beri oluşmasına izin vermedi ama kapatıp Nitrat olmasına izin verince sistemin son halka olan Nitrat'ı bitirmesi zordur veya uzun sürer. Çünkü Ps Nitrat toplamaz, Nitrat yapanları en başından almayı hedefler.

muratmuratt ve halilkocan bunu beğendi.
  17. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Küçük ama büyük bir gece süprizi. Bölünme sırasında ve aslında yer değişimlerinde Anemonlar kaya üzerinde minik parçalar bırakırlar. Benim Sarı kız giderken arkasında küçük dişi bir Sarı kız daha bırakmış.

Sanırım okeye dördüncü lazımmış tamamlamışlar. .tem02.gif

18. kupeli

kupeli

Yer:
    Ankara

Bu ne hocam senin anemon aiptasia gibi. Bölünmeye başladımı durdurabilene aşk olsun.tem02.gif

19. halilkocan

halilkocan

İsim:
    halil kocan

Yakında YIKIKTEMO AnemonShop hizmete girecek galiba. :F

20. brkfrt

brkfrt

İsim:
    Burak Fırat

Aiptasia o anemon değil.