1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Rio Nano Protein Skimmer Askılı

Başlığı 'Protein Skimmer Modelleri' kategorisinde brkfrt tarafından 30 Aralık 2012 başlatılmıştır.

1. brkfrt

brkfrt

İsim:
    Burak Fırat
    Rio nano askı tip protein skimmer;
    Özellikle küçük hacimler için idealdir. Oksijen sorunu yaşanan nano akvaryumlara oksijen kazandırma ve organik atıkları toplamak için kullanılır. Aynı zamanda şelale filtre özelliği taşıdığından, son bölmesinde elyaf, aktif karbon, seramik, zeolit gibi filtre malzemeleri eklenerek kullanılabilir. Orjinal çırpıcılı motoru fiyat-performans açısından iyi bir köpük kalitesi vermektedir. Askılı olarak kullanılması, akvaryum içerisindeki görüntü kirliliğini engeller. Fabrika verileri 70L'ye kadar olan akvaryumlarda uygun olduğunu söylemektedir.

Dezavantajları;
    - Ayar yapılması nispeten zordur, bununla ilgili aşağıda eklenen video izlenmelidir.
    - Özellikle gürültü hassasiyeti olanlar tercih etmemelidir. Sesli çalışmaktadır.
    - Suya çok fazla kabarcık vermektedir; fakat son bölmede kullanılacak elyaf bu sorunu çözmekle beraber sumpsız nano akvaryumlarda imkansız olan ''kule'' kullanımına olanak sağlamaktadır.
    - Kullanmadan önce iyice yıkanmalıdır.

Bu yazı Akvaryum Portalı için hazırlanmıştır. Video hariç içerik özgündür.

2. ahmetzbfb

ahmetzbfb

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    ahmet UMUROĞLU
    Eline sağlık.Ürünün videosunu pek tanıtıcı yapamamışlar.

3. brkfrt

brkfrt

İsim:
    Burak Fırat
    Video tanıtıcı değil zatan, toplama ayarını yapmak bir hayli zor. Ayar kısmını anlatıyor.

4. bulents

bulents Özel Üye

Yer:
    İstanbul
    Burak eline sağlık, gayet güzel bir tanıtım olmuş.
    Ahmet video burak 'ın söylediği gibi ince ayaraların anlatıldığı ipucu videosu. Ben kullanıyorum, tanıtım olarak neyi merak ettin, sor anlatalım. Çok gürültülü çalışıyor bu arada.

5. ahmetzbfb

ahmetzbfb

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    ahmet UMUROĞLU
    öncelik performans?

6. bulents

bulents Özel Üye

Yer:
    İstanbul
    Protein skimmer performansı vasat. Dıy yaptığım hava taşlı ps rio 'nun yanında bubble king gibi topluyor. :)
    Şelale kısmı güzel, faydalı kısım orası bence.

7. ahmetzbfb

ahmetzbfb

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    ahmet UMUROĞLU
    Fiyatı konusunda bilginiz varmı?

8. cirol

cirol

Yer:
    Avcılar-İSTANBUL
    İsim:
    İsmail ATEŞ
    Ahmet hocam dün internette araştırırken bir kaç yerde 75 ile 110 tl arası değişen satış fiyatları vardı.

9. brkfrt

brkfrt

İsim:
    Burak Fırat
    Fiyatlar değişken, 80'den ucuz görmedim; ama 150'ye de gördüm :)

10. bulents

bulents Özel Üye

Yer:
    İstanbul
    Ben de 80 e aldım. :)

brkfrt bunu beğendi.
  11. ahmetzbfb

ahmetzbfb

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    ahmet UMUROĞLU
    Bülent abi senin dıy hava taşlı ps ni merak ettim doğrusu.

12. brkfrt

brkfrt

İsim:
    Burak Fırat
    Ben de toplaması fena değil aslında, ayarını mı yapamadın acaba Bülent abi ?:D
    Ben de 80'e aldım; ama daha ucuz göremedim. Kaliteli bir şey değil yalnız şelale özelliği güzel gerçekten, toplama da yapıyor az çok, tanka oksijen veriyor ( tank dediğimiz de 10L) ve işin güzeli hiç bir şey gözükmüyor içeriden.

13. bulents

bulents Özel Üye

Yer:
    İstanbul
    Tanka kabarcık çok fazla verdiği için çıkardım burak cım. Bir de temel usta modifiye yaptı pervaneye. Şimdi tekrar deniyeceğim. Ayar da sıkıntı yok. :)

14. halilkocan

halilkocan

İsim:
    halil kocan
    Temel abi ona el attıysa kesin on numara olmuştur o.

15. brkfrt

brkfrt

İsim:
    Burak Fırat
    Suyun çıkıştan akvaryuma döküldüğü bölgeye elyaf koydum kabarcık kesildi ben de. Benim de ilk başlarda balıklar görünmüyordu kabarcıktan.

16. bulents

bulents Özel Üye

Yer:
    İstanbul
    Bendeki kesilmedi. Biraz çalışınca azalır dedi üstad bakalım ne olacak. Atık kabı takılı olmadan Video daki gibi köpük yapmıyor benimki. Asıl onunla uğraşıyorum. Bir yerde hata var ama anlayamadım. Bir parça eksik gibi .:)

17. brkfrt

brkfrt

İsim:
    Burak Fırat
    İlk 2 gün benimki de köpük yapmadı, su çeken borular arasına yağ sürmüşler; ben ona bağlamıştım. Şuan iyi durumda ama kalitesi de ortada, aman bir yerinden su kaçıyor mu diye her gün kontrol ediyorum.

18. bulents

bulents Özel Üye

Yer:
    İstanbul
    Valla ne yalan söyleyim benim dıy hava taşlı ps bunun yanında bubble king gibi çalışıyor.:D

taakaa, veysel ve Alparslan bunu beğendi.
  19. veysel

veysel

Yer:
    ankara (aydın)
    bülent bey merhaba, hava taşlı ps genişlik boy ölçüleri nedir yazabilir misiniz? ben yapıyorum bir türlü güzel toplatamadım. seviyesiyle o kadar uğraşmama rağmen teşekkür ederim.

20. bulents

bulents Özel Üye

Yer:
    İstanbul
    Göz kararı yaptım veysel bey. 25 cm civarında gövde uzunluğu var 5 cm civarında da çapı. Gövdeyi vantuz ile tanka sabitledim. Su seviyesi kolayca ayarlanıyor. Daralan boğaza kadar köpük seviyesi çıkacak kadar suya batırıp sabitleyin. Bir iki saate toplamaya başlar.

veysel bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş