1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Redsea Supreme 80x60x50

Başlığı 'Deniz Akvaryumu Kurulumu Forum' kategorisinde Montimahir tarafından 15 Haziran 2024 başlatılmıştır.

1. Montimahir

Montimahir

2. Courageous

Courageous

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Özkan Yürekli
    Hayırlı olsun..

Montimahir bunu beğendi.
  3. veysel

veysel

Yer:
    ankara (aydın)
    Hayirli olsun Mahir. Büyük tanka geçiş olmus.

Montimahir bunu beğendi.
  4. Fatih BARLAS

Fatih BARLAS

Yer:
    Pendik
    İsim:
    Fatih BARLAS
    hayırlı olsun kardeşim

Montimahir bunu beğendi.
  5. Montimahir

Montimahir

Dostlar sağ olun. Hobiye veda öncesi son bir tank daha kurup çıkacağız bakalım :).

Courageous ve veysel bunu beğendi.
  6. veysel

veysel

Yer:
    ankara (aydın)
    25 sene daha devam.eder en.az inşallah.

gokhantiknaz bunu beğendi.
  7. Montimahir

Montimahir

Dostlar selam. Sistem 5. ayına girdi. Kurulum henüz tamamlanmasa da tank hakkında bazı bilgiler vereyim.

Tank 2.el : 80x60x50h
    Sump : 70x50x37h
    Sistem : Harici durso (çift iniş).
    Net Su Hacmi : Kaya kum dışında 253 litre.
    Aydınlatma : Aquareef Nano4 (değişecek).
    PS : Octo Classic 110S
    Dalga : Octo Pulse 2
    Geri dönüş : Octo VarioS 2
    Su tamamlama : AutoAqua Smart ATO Lifter
    Isıtıcı : Aquael Platinium 300
    UV : Jebo UV- H11
    Soğutucu : Bu yazı bir şekilde soğutucu olmadan geçirdim. Seneye 3 x fan işimi görecek gibi düşünüyorum.
    Taban : Juraperle (Caribsea veya Paleo 5-6 ay öncesine kadar ülkemizde bulunmuyordu)
    Dozaj : Alınacak.
    Fosfat ölçümü : Hanna HI774 ULR Checker.
    Diğer testler : Salifert
    Tuz : Redsea Mavi Kova
    Katkılar : Tropic Marin AFR, Aquaforest components strong (kendi yaptığım ABCD karışımı),
    Seachem Reefphyto, Reefplus, Reef Iodide. Katkıları düzenli girmiyorum, renk ve poliplere bakarak çok çok az miktarlarda giriliyor.
    pH 8.2 den düşükse yine arada bir kalkwasser dozluyorum (650ml.RO/1 gr. çözelti). Yaklaşık +0.2 civarlarında yükseltiyor.
    Bunu kendi su hacmime göre uyguluyorum, su hacminize göre eklenecek kalkwasser gramajı değişiyor bilginize.

Bir önceki tankım; 50x45x25h Montinano' ydu. Tankın son görselleri şu şekildeydi.

20240428-IMG_3312.jpg

20240428-IMG_3304.jpg

Kayalar Monti ağırlıklı, tabanda farklı Fungia türleri toplamaya başlamıştım. Ancak nano ve pikoların klasik sorunu olan balık nüfusu eksikliğinden sürekli ULNS eğiliminde gidiyordu. Sonunda biraz daha büyüyerek yeterli sayıda balık yükleyebileceğim bir tanka geçmeye karar verdim.

Tankın tuzlanmasından bir gün sonra FRITZ 9 ekledim. Az miktarda donmuş yem ile de ghost-feeding yapıldı, fosfat' ı arttırmak adına da 0.03ppm lik Fosfat girildi.

4 gün sonra montinano'daki tüm canlıları (mercanlar ve bir adet banggai kardinal) yeni yerlerine taşıdım. Taşınmadan sonraki 6 gün içerisinde de diatom başladı.

Kumdaki diatom 2 hafta kadar sürdü. Bu süreçte kH ciddi şekilde düşük seyretti(4.5-5 civarları), ilk tepkiyi gösteren seriatopora kolonilerimi kaybettim.

Ağustos ayı gibi (51 gün sonra) ilk balık yüklememi yaptım (Blue tang, 2 Ocellaris, 2 Fire Goby).

3.ayda da son balık girişi yapıldı (Bicolor blenny ve Yellow wrasse). PS' yi 78.günde bu eklemeden sonra devreye aldım. İlk 2 ay kutusundan çıkartmadım.

5.ay içerisinde tank yeni yeni toparlanmaya başladı, yeni aydınlatma ve eklenecek yeni kaya tasarımı konusunda ise çalışmalar halen sürüyor.

ilk 6 ay PS' ye de güvenerek (henüz baştan Nitrat-Fosfat' ı yüksek tutarak) dino-cyano- yosun vs. görmeden geçildi denebilir. Nitrat şu an 14' lerde, Fosfat ise 0.02-0.06 arasında gidiyor.

Su değişimleri; sump tortularını ve kayaların üzerinden pislikleri alarak, ayda 1 defa 20 litre şeklinde yapılıyor. Düzeni henüz oturtmadım.

Yeni kaya tasarımını takiben, aydınlatmanın da değişmesinden sonra mercan girişine başlamayı planlıyorum.

Keyifli hobiler.

Düzenleme: 3 Kasım 2024
  8. emrah aytekin

emrah aytekin

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    emrah aytekin
    maşallah abi herşey cetvel gibi gidiyor nazar değmesin.
    ilk ay ps yi devreye almadım demişsin abi bu kısıma takıldım, benim ps tankıma göre epeyce fazla ayrıyetten ps'yi sulu toplatıyorum
    harici flitre kullanmıyorum

9. Montimahir

Montimahir

Skimmer' ın devreye geç alınmasını suyun baştan kirlenmesine izin verilmesi şeklinde düşünebilirsin.

emrah aytekin bunu beğendi.
  10. Cyberx26

Cyberx26

Yer:
    Eskişehir
    İsim:
    Barış Akın ÖN
    Hayırlı olsun

Montimahir bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş