1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Percula yumurtlama Süreci

Başlığı 'Deniz Akvaryumu Üretim Forumu' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 25 Aralık 2009 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Selam arkadaşlar,

Yaklaşık 1 haftadır perculaları gözlemliyorum. Gece görüşü kamera ile üremeye hazırlık aşamasını kaydetmeye çalıştım. Daha sonra yumurtlama gerçekleşince konuya ilave edilmiştir. Aslında faliyetlerin çoğunu da kaçırdım diyebilirim. Balıklar davranışlarında bariz fark gösteriyorlar. Bu konuda fırsat buldukça gözlem ile edindiğim tecrübeyi paylaşmak istiyorum. Dişi percula inanılmaz iştahlandı fakat öyle böyle değil. Normalin 3-4 katı yem alıyor. Çok daha fazla ürkek ve kendini kollar moda girmiş durumda. Erkek balık aşrı aşırı agresif ama sadece bölgesi sınırları içinde tang, angel dinlemiyor kuyruktan kapıyor. Dişi diğer nemo türlerini sindirmiş durumda. Kaya aşağı yukarı seçildi ve düzenli temizleniyor.

İtiraf etmem gerekir ki bu ara bildiğiniz gibi çok yoğun ps ve gel gitler oldu balıklara besin anlamında çok iyi baktığımı söyleyemem. Yumurta kalitesinin düşük olacağını düşünüyorum. Gerekli olan rotifer elime ulaşmış değil ve düzenekte hazır değil. Ancak artık bu konuya eğilmek istiyorum. Yumurtalar ve onlara yapılan bakımı ikinci videoda görebilirsiniz.

Birinci video gece görüşü ile çekilmiştir.

İzlesene.com : Video - percula yumurtlama hazırlığı

Tahminim gerçekleşti bu sürecin ardından ve sizlerle bunu da paylaşmak istedim. saygılar:gif

Kısa gözlemlediğim davranış farklılıklarını yukarda paylaştım. Pleksi malzemeleri için Olcay'ın yanına gittik bu esnada yumurtlama işlemişi gündüz gerçekleşmiş. Yumurtaları ve onlara yapılan titiz bakım çalışmalarını yayınlamak istiyorum. Yukarda da belirttiğim gibi balıklara iyi bakamadım yoğun tempodan dolayı ve tabi yumurta kalitesi bu seferlik iyi değil sanırım. Bir daha ki sefere gerekli düzeneği hazırlayacağım. Rotifer bulabilirsem ve mantarlaşma olmaz yumurtalar gelişirse denerim belki. Yumurta ve bakım videosu aşağıdadır.

naz: naz: naz: http://www.izlesene.com/video/amator-percula-yumurta-bakimi/1473517

2. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur

Güzel görüntüler, perculaların yavrularıda yetişkinleri gibi çok şirinler. İnşallah üretim gerçekleşir akvaryumun kalabalıklaşır abi :) bu arada ufacık boylarına rağmen diğer balıklara kafa tutmalarıda ayrı bir heyecan katmış ortama :D

3. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin

İnşallah yavruları büyütmek nasip olur Temel Hocam. Tabi tam teçhizatlı olunca bir başka olur mutlaka.
    Maşallah balıklarınıza ve akvaryumunuza naz:

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Teşekkür ederim arkadaşlar. Yakından siz de yoğunluğu takip ediyorsunuz zaten inanın besleyemedim çünkü bu çok önemli yumurta kalitesi düşük olacak muhtemelen ve düzenekte yok ortada. 20 gün arayla bile yumurtlama gerçekleşebilir ve zaten farklı türlerden çiftler ekleyeceğim ve bu türü üreteceğim inşallah. Düşüncem bu yönde.

5. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi

Temel abi insallah yakın zamanda şu yumurtalara kavuşuruz da artık başka telaşlar alır bizi :) sabırsızlıkla bekliyorum..

6. görkemtemel

görkemtemel

Temel abi umarım yumurtalar sağlıklı olur ve sağlıklı yavruların olur :helalolsun: :helalolsun: naz:

7. taygun

taygun Guest

Merhaba Temel,

Eşimin zoruyla yavaş yavaş bu mevzulara da çalışmaya başlıyorum. pala.gif

Var mı yumurtalarda ya da yavrularda bir gelişme?

8. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Tamer abi bu videoda yumurta yoktu zaten. Sadece hazırlık vardı ama madem konuya mesaj yazmışsın o zaman size bir süpriz yapayım akaşama. :heyo:

9. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK

Çok güzel görüntüler Temel abi. Son durum nedir ? Sürprizi şimdi yapsan olmaz mı abi ? Yada bir saate kadar. Maksat ben de göreyim. :)

10. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

İnşallah hazırlık aşamasındayım çaktırma. gizli:

Sayfayı Paylaş