1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Pamukçuk Beyaz Benek gibi acil yardım

Başlığı 'Hastalık/Parazit Tanı ve Tedavileri' kategorisinde emarch tarafından 7 Nisan 2023 başlatılmıştır.

1. emarch

emarch

İsim:
    emrah aydogdu
    Arkadaşlar merhaba, geçen hafta zemin kat salonumun betonarme döşemesi 40 cm çöktü ve red sea max 250 akvaryumun koltuğun üzerine düştü. Balıklar kayalar kumlar eşyalar tam bir felaketti. Bir şekilde karantina akvaryumuma su ekleyip balıkları kurtardım. Ancak dün eve geldiğimde blue tang ve yellow tang böyle beyaz benek gibi pamukçuk gibi mantar gibi bir şeyler vardı. Yaklaşık 10 lt su içine 1 tablet permasol (metilen mavisi) eriterek 1 dk gibi banyo yaptırdım. Tabi blue tang bembeyaz oldu şoka girdi. yellow tang aynı şekilde. Fakat bugğn geldiğinde bir iyileşme görmedim hatta yellow tang mantar gibi bir şey oluşmuş. Bugün %80 su değişimi yapacağım akvaryumda canlı kaya kum vs olmadığından. Elimdeki ilaçlar Permasol ve red sea paracure bakır beyaz benekte kullanıyordum. Omurgasız vs tankta hiç bir şey yok. pul yem kullanıyorum. Biraz iyi olduklarında balıkları vereceğim. Acil olarak ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim..

Video

2. emarch

emarch

İsim:
    emrah aydogdu
    Arkadaşlar forum sanırım kullanılmıyor.. Ancak gelişmelerle ilgili bilgi vereyim istedim. Olur da birileri okur diye.. Blue tang %80 su değişimden sonra inanılmaz bir şekilde pamukçuk ve beyaz benek belirtileri tamamen gitti. Normale döndü.. Yellow ise yarası ve pamukçuk gibi gözüken yer iyileşmeye başladı.. Angel fish maşallah tosun gibi hala.. anlaşılan bu kadar buyuk bir akvaryumda kaya kum olmadan hafta da bir %80 su değişimi yaparak bu canlıları yaşatabileceğimi anladım. Çok zahmetli ama bu canları birilerine verene kadar bunu uygulayacağım..

Courageous ve Fatih BARLAS bunu beğendi.
  3. Mturanm

Mturanm

İsim:
    Mehmet Turan
    tebrik ederim

Sayfayı Paylaş