1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Palyaço Balığı Üretimine İlk Adım

Başlığı 'Deniz Akvaryumu Üretim Forumu' kategorisinde Birader tarafından 9 Haziran 2015 başlatılmıştır.

1. Birader

Birader

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Erkan Keser
    Sabah akşam ocean nutrition dondurulmuş sarımsaklı artemia öğlen yine ocean nutrition prime reef flakes

Sent from my iPhone using Tapatalk

YIKIKTEMO, Alparslan ve saydogan bunu beğendi.
  2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Üretim yapalım blader iyidir.:) Anaçları yedirmekten çekinme, diyetlerine sarımsağı daha dengeli abartmadan eklemen iyi olur, ayrıca donmuş mysis ilavesi yaparsan yeterli. Isı 29 derece olursa ve oksijen artıran kule vb uygularsan yumurtlama tetiklenir.

saydogan bunu beğendi.
  3. saydogan

saydogan

Yer:
    Ankara
    İsim:
    sedat aydogan
    Temel hocam dondurulmuş yemlerimi yoksa pul yemlerimi tavsiye edersin besleme açısından

Sarımsağı ne amaçla öneriyorsun bağışıklık sistemi için mi yoksa üretimi tetikleyici olarak mı

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Donmuş yemler ile pul yemleri ayrı degerlendirmek lazım ama kuru yem seçiminde granül ile pul arasında bir seçim yapılacaksa pul yemler çok daha yüksek fosfor içerir. Yem markaları çok önemli elbette ama bir karma yapmak en iyi seçim gibi. Donmuş yemler içinde benim fikrim mysis dışında diğerlerinin çok önemli olmadığı yönünde ama donmuş artemia gelişmiş yavrulara kolaylik açısından hergün bir öğün menülerine dahil edilebilir.

saydogan bunu beğendi.
  5. saydogan

saydogan

Yer:
    Ankara
    İsim:
    sedat aydogan
    Sarımsağın etkisi hakkındaki yorumunun nedir hocam etkisi üretime teşvik mi yoksa bağışıklık sistemi için bir destek mi

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Bence sarımsağın üretime teşfik vs gibi bir özelliği yok. Antioksidan olarak bağışıklık sistemine faydalı malum ama üretim aşamasında yumurta tutan balıklara zırt pırt verilmesi bence gereksiz. Haftada bir bir öğün yeme emdirmek yeterli. Üreme tetiklemesi suyun değişim oranları, ORP değeri ve besin kalitesi ile direk ilgili. Dip not olarak da ellenmeyen sakin bir yuvaları olması da önemli.

Birader bunu beğendi.
  7. Birader

Birader

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Erkan Keser
    Temel abi koyduğumdan beri ellemedim valla zaten dişi hep yuvada erkek de önünde dolanıyo beklemedeyiz hala.

8. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Üretim için seçilen anaçlar malum önemli. Erkek balığın önemi dişiden fazla. Dişi hazır değilse veya fazla agresifse erkek yuvaya fazla sokulmaz ama durum bu değil de erkek balığın mondofonluğu ise erkek yerine göre değişmeli. Çünkü dişiyi yumurtlamaya teşfik edecek olan odur, etmiyor aciz kalıyorsa yumurta bakımında da aciz kalacaktır. Yumurtalara görüntüde yüzeysel ve zaman zaman yanlarına giderek dişi korkusundan bakacaktır.

Birader bunu beğendi.
  9. Birader

Birader

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Erkan Keser
    Anladım abi 1 ay oldu karışmak istemiyorum şuan çünkü alp yumurtladığında zaten su gibi çıkıyo demişti genç çiftler olgun değiller henüz

10. Birader

Birader

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Erkan Keser
    Temel abi bu mesajı yeni gördüm 27 derece benim şuan artırayım mı? Birde her bölüme hava taşı koysam faydası olur mu? Kule yapma olasılığım yok çünkü direk filtre torbasından geçiyor.

11. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Her bölüme kalın hava taşı ile oksijen vermek mecburi değil ama faydalı olur. Bu hem akıntı ve hem de orp değerine destek olur. Ayrıca sistem içinden larva sifonlaması yapılacak uretimlerde zaten gereklidir.

Birader bunu beğendi.
  12. Birader

Birader

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Erkan Keser
    Kaptım abi tamamdır. Sağol

13. Alparslan

Alparslan

Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    29 dere yumurtayı daha çabuk mantarlaştırır 26-27 ideal...

saydogan ve Birader bunu beğendi.
  14. saydogan

saydogan

Yer:
    Ankara
    İsim:
    sedat aydogan
    Discusda yumurta mantarlaşmasın diye metilen mavisi sıkardık tuzlu suda benzer bir uygulama var mı

15. Alparslan

Alparslan

Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    Yok...

16. Birader

Birader

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Erkan Keser
    Yeni aldığım copepod kültürü 1 ayda anca 3 katına çıktı ama yine de iyidir kanımca nannochloropsis i sanırım yemiyorlardı mahir abinin dediği gibi galbana ile besledikten sonra baya bir fark oldu kültürün 1/3 lük kısmı resmen son haftada oluştu kültür oturdu galiba bundan sonra daha hızlı üreme olacak sanırım ama içerisindeki rotiferle başetmek zor hep süzerek rotiferden arındırmam lazım yoksa çabucak tükeniyor plankton.

YIKIKTEMO, nhtkmn, Alparslan ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  17. Birader

Birader

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Erkan Keser
    Abi yok beklemedeyim. Yumurta gördüm mü portal çığlıklarımı duyar zaten

YIKIKTEMO, burak ozu, Alparslan ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  18. Alparslan

Alparslan

Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    Erkan abi bildiğin gibi rotiferleri 30-60 mikronluk elek ile süzüyoruz, buna göre podları ayırmak için 250 mikronluk elekten aralıklı zamanda 2-3 sefer süzülmeli, ondan sonra saf kültüre kavuşabilirsin, yalnız copepod için 250 mikrondan daha büyük mikronlar da olabilir...:)

Birader bunu beğendi.
  19. Birader

Birader

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Erkan Keser
    Aynen abicim jblnin artemia süzgeci ile süzüyorum işte ama az da olsa 1 hafta sonra yine aynı herkes rotifer arar ben kültürden atmaya çalışıyorum

Alparslan bunu beğendi.
  20. saydogan

saydogan

Yer:
    Ankara
    İsim:
    sedat aydogan
    Üremeyi tetiklemenin bir yolu var mı

Sayfayı Paylaş