1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Neden?

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde MertMurat tarafından 15 Eylül 2011 başlatılmıştır.

1. MertMurat

MertMurat

İsim:
    Murat
    Arkadaşlar,

Akvaryumda beselenebilecek o kadar cok tür varken özellikle cichlid türlerinde neden herkes standartlaşmış gibi 3-5 türden öte gitmiyor. Örnegin Malawi Gölün'de 50 ye yakın Cichlid türü ve bunların her birinin 4-5 alt ırkları varken niye biz sadece 3-5 tur besliyoruz.

Yine Tanganyika türleri Malawi'ye göre sayısı az ama bunlarında alt ırkları cok sayıda onların da çoğunu beslemiyoruz ya da piyasada tutulmuyor, tutulan birkaç tür var
    digerleri akvaryuma bile konmuyor. Örnegin en cok Tropheus türleri biliniyor ve besleniyor, mesela Julidochromis türlerinin satıldıgını yıllar once görmüştüm acaba forumda besleyen var mı bu çok güzel türü merak ediyorum. Tabi ki zevkler ve rekler tartışaılmaz ancak merak ediyorum forumda. Bilinenlerden farklı türlerde cichlid besleyen arkadaslarımız var mı?

Tanganyika'nın en çok beğendigim türler arasında Leptosoma gelir ki deniz balığını andırır renklerde ve tiptedir.Tanganyika'nın en çok renklerine sahip balıklarındandır kendileri :)
    Forumumuzda bu balığı besleyen varsa benle irtibata gecebilir mi?

Çünkü piyasada yok.
    İyi forumlar saglıklı balıklar...

2. The_ReligiouS

The_ReligiouS

İsim:
    Bekir YÜCEL
    Cevap: Neden?

Murat bey, güzel bir noktaya değinmişsiniz, kendimce cevaplamaya çalışayım. (Kendi gördüğüm tespitlerdir.)

Öncelikle farklı türlerin ithalatı pek olmuyor bu sebeple çeşitlilik dediğiniz gibi az. Bir diğer etken tabi ki balığınızın size geri dönüşü, bunun yanında bazı türlerin hala çok pahalı olması var. Leptosoma besleyenler var ama çok yaygın görünmüyor dediğiniz gibi. Zaten gelir seviyesi belli bir nokyata ulaşmış yada akvuryama yaptığı harcamalrı tolere edebilen kişilerin gözü hemen tuzlu suya doğru kayıyor. Bir de ithalatçı firmaların seçiciliğide etken tabi bu işte. Herşey zamanla değişiyor. Belki 1 sene sonra bugün revaşta olan Tropheus türleri yerini şuanki düşük değerli (ki bence balığın değerini gereksiz yere düşürüyoruz madem hepsi Tropheus) balıkların yerini de alabilir. Veya dediğiniz gibi malavi türleri. Bu işin ucu arz talebe dayalı birazda.

3. Alper Gökcek

Alper Gökcek

İsim:
    alpersddk

:D Arkadaşım,herkes 3-5 türden öte gitmiyor çünkü,balıkların sadece bazıları birbiriyle anlaşabiliyor.Bu arada zaten satanlardada 10-15 tür var.Adamlar genelde pahalı türü tercih etmez vede çok yumurtlayan türlere bakar...

4. Onur G. HİTİT

Onur G. HİTİT

Yer:
    İlkadım/SAMSUN
    İsim:
    Onur G. HİTİT

Güzel bir konu başlığı...

Ciklet besleyenlerin çoğu (bilinçli olan arkadaşlarımı bunun dışında tutuyorum) besledikleri balıkların adlarını bile bilmiyorlar.

Seneler önce bir akvaryumcuda biriyle aramızda şöyle bir muhabbet geçmişti:

ADAM: Sen ne besliyorsun?
    BEN: Lepistes, plati, neon tetra falan...
    ADAM (beslediğim balıkları küçümser bir sırıtışla): Ben ciklet besliyorum.
    BEN: Hangi türler?
    ADAM: Üç tane beyaz, beş tane sarı, dört tane mavi, altı tane çizgili...
    BEN: Renklerini sormadım, türleri nedir? Malavi mi, Tanganyika mı, Amerikan mı? Malaviyse mbuna mı, kumluk bölge cikleti mi? Nedir?
    ADAM: ???

Yani böyle bir şey var... Zevkler ve renkler tartışılmaz, ama böyle bir şey var.

Ben de zamanında Malavi ve Amerikan cikletleri besledim. Hatta Amerikanlardan melek besliyorum şu anda. Şu Tanganyikalara da bulaşayım dedim, cesaret edemedim. Özellikle brikardileri pek beğeniyorum.

Courageous bunu beğendi.
  5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Bu soruyu ben birçok konuda soruyorum arkadaşlara ve gerçekten artık herkeste olan türleri görmekten sıkılıyorum. Maalesef ülkemizde tek tür üzerine umanlaşmış hobici çok azdır ve sebebi de bence beslenen türleri iyi araştırmamak ve yine en üst düzey balıkları hedeflememektir.

Onur G. HİTİT bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş