1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Hakan's Reef

Başlığı 'Deniz Akvaryumu Kurulumu Forum' kategorisinde hakankamasoglu tarafından 31 Ağustos 2014 başlatılmıştır.

1. hakankamasoglu

hakankamasoglu

Yer:
    Acıbadem
    İsim:
    Hakan Kamaşoğlu
    Peki 24 saat döndürmem mi gerekiyor, eridikten sonra akşam kaya ve kumu eklesem ?

2. veysel

veysel

Yer:
    ankara (aydın)
    Ekle kaya kumu, 24 saat sonra bak dememdeki neden tuz tamamen erimeden ölçümler bir iki derece farklı çıkabiliyor. Bu zaman zarfında erimeyenlerde erir.

hakankamasoglu bunu beğendi.
  3. hakankamasoglu

hakankamasoglu

Yer:
    Acıbadem
    İsim:
    Hakan Kamaşoğlu
    Protein skimmer i yikadim bugun sisteme dahil ettim fakat suan yariya kadar su cikiyor. Bazen kapali kalinca tekrar calistirdigimda da oluyordu. Bunun sebebi nedir? Duzelir mi

4. hakankamasoglu

hakankamasoglu

Yer:
    Acıbadem
    İsim:
    Hakan Kamaşoğlu
    Sikinti yok, dedigim gibi toplamaya basladi :) su durulunca kayali kumlu halini paylasacagim

veysel bunu beğendi.
  5. Ador14

Ador14

Yer:
    İstanbul---Çiftehavuzlar
    İsim:
    Adnan Gun
    hayırlı olsun yeni kurulum,,,
    tank gözüme tanıdık geldi(serhat;)).iyi yapmışsın,serhat ın tankları kalitedir,,,bence kumkaya dan sonra derhal biopellet reaktörü devreye al,olabilecek sıkıntılardan kurtul...

6. hakankamasoglu

hakankamasoglu

Yer:
    Acıbadem
    İsim:
    Hakan Kamaşoğlu
    Eyvallah abi, serhatin tank tam denk geldi, hemde cok iyi bir dost edinmis oldum. Simdi substrate kumu serdim durulmasini bekliyorum,ps aktif, durulunca kumu duzeltip yarin ds start up ekleyecegim. Bu islemlerden sonra hemen biopelleti alayimmi devreye, kac ml kullanayim, elimde grotech in mevcut.

7. hakankamasoglu

hakankamasoglu

Yer:
    Acıbadem
    İsim:
    Hakan Kamaşoğlu
    Kum kaya konuldu. Dun gece ps isini yapmis su acilmis. Sicaklik 27 olmus 25 e sabitledim,tuzluluk 1025 de. Hem sicaklik dussun hemde biraz daha su durulsun aksama startup ekleyecegim. 5-6 gun sonrada suan emanette duran soft ve lps mercanlari ekleyecegim.

Ekli Dosyalar:

8. ilker_

ilker_

Yer:
    İzmir
    İsim:
    İlker Kuyumcu
    Bence canlıları eklemeden önce amonyak testi yapmalısınız.

9. hakankamasoglu

hakankamasoglu

Yer:
    Acıbadem
    İsim:
    Hakan Kamaşoğlu
    Tabi testleri yapacagim, en onemlisi olan amonyagi gozlemleyip sifirsa mercanlari koyacagim.

10. Ador14

Ador14

Yer:
    İstanbul---Çiftehavuzlar
    İsim:
    Adnan Gun
    hakan hemen bas biopellet i,hiç bekleme,,,yeni çıkanNP all in one biopellet i tavsiye ederim,,

not: bu hafta fiji branch gelicek,,bence gelince al hemen sisteme ekle,çok faydası olur...

11. hakankamasoglu

hakankamasoglu

Yer:
    Acıbadem
    İsim:
    Hakan Kamaşoğlu
    Sol taraftaki iki plate ve altindaki endonezya kayasi canli kaya. Sagdaki daha once canli olan suan olu kaya. Sump ta da ufak 6-7 tane olu 2 tane canli fijiler mevcut. Ama yeni gelecek olan kayalardan da eklemek isterim. Nereye gelecek ve all in one nerde bulurum om atarmisin abi.

12. Ador14

Ador14

Yer:
    İstanbul---Çiftehavuzlar
    İsim:
    Adnan Gun
    ok..atıyorum....

13. hakankamasoglu

hakankamasoglu

Yer:
    Acıbadem
    İsim:
    Hakan Kamaşoğlu
    Herkese merhaba,
    Kurulumun 4.gunundeyim.0 tds ile ro su dolumu yapildiktan sonra isi ayarlandi tuz eklendi sonra canli substrate kum eklendi, tanka ve sump a yarisi canli yarisi olu kaya eklendi. Ve kurulum ile birlikte biopellet aktif halde ve bu arada start up ta kullanildi. Fakat biraz once yaptigim test sonuclari fosfat,nitrat,nitrit ve amonyak 0. Bu normalmidir? Cumartesi gunu emanette duran 10-12 parca soft ve lps mercanlari koyacagim, sikinti olurmu?

YIKIKTEMO, veysel ve Ador14 bunu beğendi.
  14. hakankamasoglu

hakankamasoglu

Yer:
    Acıbadem
    İsim:
    Hakan Kamaşoğlu
    Tank&Sump

Ekli Dosyalar:

sinsitilki ve nhtkmn bunu beğendi.
  15. Ador14

Ador14

Yer:
    İstanbul---Çiftehavuzlar
    İsim:
    Adnan Gun
    bi şey olmaz,,kh+mag+cal kontrol et,,eksikleri tamamla...

Düzenleme: 28 Ocak 2015
  16. hakankamasoglu

hakankamasoglu

Yer:
    Acıbadem
    İsim:
    Hakan Kamaşoğlu
    Eyvallah abi :) eksik ise simdiden katki girmemin bir sakincasi yok sanirim su degisiminide haftada bir mi nasil devam edeyim

17. Ador14

Ador14

Yer:
    İstanbul---Çiftehavuzlar
    İsim:
    Adnan Gun
    şimdilik haftada bir,sonra sistem oturunca 2-3 haftada bir olabilir fakat durumda kötüleşme olursa sık su değişimine hazır olmak gerekir..

18. veysel

veysel

Yer:
    ankara (aydın)
    Bende merak ediyorum açıkçası, hem pellet hem canlı kum bence yararlı bakteri barındırma olanağı yok bu kumun hemde startup, emanetteki canlılar eklenince ne olacak beklemedeyim.

19. hakankamasoglu

hakankamasoglu

Yer:
    Acıbadem
    İsim:
    Hakan Kamaşoğlu
    abi nasıl yani, iyi bir şeymi değil mi :) canlı kumlar bakteri barındıramıyor mu? kafam karıştı :)

20. veysel

veysel

Yer:
    ankara (aydın)
    Bu kumlar hakkında konuların içinde kendi yorumum hep bu şekil olmuştur. Ticari kazançtan başka bir şey değil, canlı olduğuna ben kesinlikle inanmıyorum onun için ölü aragonit kumu bunun yerine tercih ederim Hakan. SOnuçta paketlenme, nakil stoklarda gerektiği gibi bekletilme bunların hepsi bu kumun özelliklerinde önem taşıyor bence. Bunlarıda geçtim akvaryumcular da hangi şartlarda bekletiliyor vs vs uzar gider.

Yani bu kumların içindeki bakterilerin çalışıyor olması gerekir, paket içinde bu çalışma nasıl oluyor ne kadar sürüyor bir sürü yazılır çizilir.

Gmsy bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş