1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Doldurduk Suyu - Deniz Akvaryumu Aralık 2014

Başlığı 'Deniz Akvaryumu Kurulumu Forum' kategorisinde sinsitilki tarafından 13 Ocak 2015 başlatılmıştır.

1. sinsitilki

sinsitilki

Yer:
    Kadıköy
    Anladım dostum. Bundan sonra öyle yaparım... Banggai cardinal'ler benim tankta yaşamazmış büyük tank olduğu için.

2. hakankamasoglu

hakankamasoglu

Yer:
    Acıbadem
    İsim:
    Hakan Kamaşoğlu
    Tank buyuk oldugu icin yasamazlar kismi dogruysa cok sasiririm tabi bu baliklar okyanus degilde gölette yasiyorsa daha da sasiririm :)

King Elvis, ka2n, YMR_AY ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  3. sinsitilki

sinsitilki

Yer:
    Kadıköy
    Büyük tankta yeme alıştırmak zormus abi duyduğuma göre.

4. sinsitilki

sinsitilki

Yer:
    Kadıköy

Diyatom

nhtkmn, Alparslan ve helios2007 bunu beğendi.
  5. helios2007

helios2007

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Güneş Erol
    Bu aralar formu cok takip edemiyorum...Konuyu yeni gordum...Cok guzel bir tank olmus...Hayirli olsun..

sinsitilki bunu beğendi.
  6. ilker_

ilker_

Yer:
    İzmir
    İsim:
    İlker Kuyumcu
    Kurulumunuz hayırlı olsun,konunuzu baştan sonra okudum ekipmanlar oldukça titiz seçilmiş ancak siz biraz su kimsayını okumalısınız... Aksi halde buraya yazacak kadar vaktiniz olmadan ölümler yaşayabilirsiniz .. Azot döngüsü başlamadan anthias gibi zor bir türü eklemişsiniz hoş kayıp yok ancak işler yolunda gidiyor derken bir günde tersine dönebilir herşey. Şimdi bu kötü senaryoları bir yere bırakıp sizide fazla üzmeden birkaç tavsiyede bulunmak isterim nacizane;fosfat şuanda sizi bağlayan bir konu değil daha çok amonyak ve nitrat düzeylerini takip ediyor olmalısınız yeni kurulumda bakteri popülasyonu tam oturmadığından amonyak düzeyi değişkenlik gösterir.. Yeni balık eklemeden önce tanktaki amonyağı tüketecek kadar bakteri çoğalmasına izin verin daha sonra her balık eklediğinizde bakteri girin tankınıza (bakteri kültürü değil) bu arada caroline alg için acele etmeyin zaten kendi bir süre sonra bir şekilde tanka girecek ve magnezyumunuzu sömürecek,sizde nasıl kurtulurum diye çareler arayacaksınız :)
    Keyifli bir tank olmasını dilerim..

Düzenleme: 25 Ocak 2015
    veysel, nhtkmn, YMR_AY ve diğer 4 kişi bunu beğendi.
  7. Pennywise

Pennywise

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Levent Yaşar
    Nacizane değil soyledikleriniz doğru. Ancak burak sanıyorum ki akvaryumcuya gidince kendinden geçiyor. Bu benim de başıma geldi Zamanında. Sonrası hüsran tabi ki. Iyi gidiyor gibi görünüyor olabilir burak ama ilk teklemesinde yaşanacak ölümler toplu olacaktır. Bunun için 1 ay akvaryumcuya bile gitme. Çünkü orada kafan hep karisacaktir.

ka2n, nhtkmn, YMR_AY ve diğer 3 kişi bunu beğendi.
  8. sinsitilki

sinsitilki

Yer:
    Kadıköy
    Kayaların üstü baya bir karardı. Beyazlık hiç kalmadı. Kahverengimsi artık. Işıklandırmanın etkisi büyük müdür?

9. sinsitilki

sinsitilki

Yer:
    Kadıköy
    Nitrat bayağı arttı son canlı eklemesinden sonra. 1 hafta sonra su değişimi düşünüyorum. Amonyak konusuna gelirsek amonyak giderici atmıştım profibio'nun ampullerini kırıp. Onunla bir ilgisi yok mu?

10. sinsitilki

sinsitilki

Yer:
    Kadıköy
    Kayalarda kararma falan tarzı olunca MG dozlamak gerekiyormuş. MG dozlayacagim.

11. Alparslan

Alparslan

Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    Dostum bana her yer diatom diyorsun yani...:D

12. Pennywise

Pennywise

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Levent Yaşar
    Yahu bi bırak. Burak mercan mı var magnezyum pesindesin.

TencoMelih, ka2n ve YMR_AY bunu beğendi.
  13. sinsitilki

sinsitilki

Yer:
    Kadıköy
    Şimdilik gerek yok mu abi? Her yer sim siyah oldu.

14. Alparslan

Alparslan

Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    Onlar ilerleyen zamanda moraracak...

TencoMelih bunu beğendi.
  15. Alparslan

Alparslan

Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    Kayaları kastettim...:)

TencoMelih bunu beğendi.
  16. sinsitilki

sinsitilki

Yer:
    Kadıköy
    Macro alglerden alıp bir tankta beslemeyi düşünüyorum nitrat sorununu çözmek için.

17. Pennywise

Pennywise

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Levent Yaşar
    Burak şuan yapacağın şey conch ve snail alıp beklemek olmalı normalde. Ancak snailler yüksek nitratta olebilirler. O sebeple 20 tane conch at. Diatomu yesinler. Bu durumda hangi ürünü kullanacağını sorarsan fritz 460'ı tavsiye ederim. Nitratı dusurecektir.

sinsitilki, YMR_AY, Alparslan ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  18. Pennywise

Pennywise

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Levent Yaşar
    Kayaların kararinca değil mor olunca yani coraline alg olunca mg tüketecek. şuan mg tüketen sisteminde birşey olmamalı.

sinsitilki, YMR_AY, Alparslan ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  19. King Elvis

King Elvis

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Aşkın Önver
    Burak forumun ilk konularından başlayarak yorum bilgi ve deneyimleri dikkatlice oku ....sen tanka ilk canlı olarak zor bir tür olan anthias koydun kim diyor bu tankta cardinal olmaz diye ....? Her türlü balığı besleyebilirsin ama önce besleyeceğin türleri almadan önce senin tankının şartları bu cinsleri beslemeye hazırmı buna emin olmadan balık mercan alma....forumda ilk beslenecek kolay türler zor türler reef safe yada olmayan türler zehirli türler gibi sonsuz bilgiler var..ayrıca şu an katkı falan girmene gerek yok çünkü mercanın yok daha ilk yapacağın şey tankının biyolojik dengesinin oturmasını sağla sonra azar azar gir canlıları öyle filo balıklar alıp küt diye girme tanka .....güzel ekipmanlarla hazırlanmış kaliteli bir tank olmuş kayıpsız sağlıklı günler dilerim

cimlikaya, YMR_AY, sinsitilki ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  20. sinsitilki

sinsitilki

Yer:
    Kadıköy
    Yaklaşık 1 ay olacak. Akvaryumda henüz kayıp yok....

Pennywise, TencoMelih ve Alparslan bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş