1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Deniz Akvaryumu Kurulum Maliyeti

Başlığı 'Deniz Akvaryumları Yeni Başlayanlar' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 29 Eylül 2012 başlatılmıştır.

1. Pennywise

Pennywise

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Levent Yaşar
    Hiçbir hobi masum değil maalesef.
    Ben hazır sistem red sea max 250 aldım. 1 senelik içinde canlı olmayan Çırpıcısı yeni değiştirilen canlı kayası kumu ısıtıcısı dahil olarak toplam 2500TL ye aldım. Tabi ki temel abinin yazdığı sistem eminim ki daha iyidir. Ama yazdığı zamanki dolar kuru olarak da baz alırsak o rakam yaklaşık 3500 seviyelerine gelir.
    Balıkları mercanlari testleri derken 1 sene içinde 5000tl ile 10000tl gibi rakamları gözden çıkarmak gerekiyor sanırım. Allah kolaylık versin bize.
    Ayrıca 5 dolara alınan bir balık türkiyede vergiler ve navlun bedelleri yüzünden 150 tlye akvaryumcuya satılması asıl bu hobiyi pahalastiran nedenlerden biri gibi görünüyor.

2. thecooler

thecooler

Yer:
    kktc
    İsim:
    Sercan
    Masraf çok ama tatlı sudan sıkılanlar için birebir.

3. Ahmet Kaşlü

Ahmet Kaşlü

Yer:
    Bratislava/ Slovakya
    İsim:
    Ahmet Kaşlü
    Bende slovakyada 60x35x40h sumplı sistem kurulumum maaliyetini vereyim belki birilerine faydası olur :)

Reflektometer: 20 euro
    Protein skimmer 110 euro tunze 9004
    Dalga motoru RW4 66 euro
    Kafa motoru : Ehein compact +2000 62 euro
    Akvaryum + sump sistemi : 60x35x40 h sump : 50x25x35h delim ve çıkış bağlantıları dahil : 140 euro
    sump borusu ve vanalar : 35 euro
    Aydınlatma 165w Led mercekli dimmable . 115 euro
    Jagar 100 W ısıtıcı : Vardı ama 20 euro
    RO filtre : 60 euro
    redsea coral pro TUZ 28 euro
    Canlı Kum 9 Kg : 29 euro
    Salifert Testleri ortalama 65 euro
    canlı Kaya : en ucuzu 8 euro x10 kg = 80 euro

toplam : 830 euro (Canlılar hariç : mercanların en düşük fiyatı 25 euro , En ucuz clawn fish 15 euro )

Erdal, veysel ve YIKIKTEMO bunu beğendi.
  4. yüksel korkrmaz

yüksel korkrmaz

İsim:
    yüksel korkmaz
    Hocam engin tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum.

Bir iki yazınızı okudum ve baya bılgınız oldugunuzu ve banada yardımcı olabılcegınızı düşündüm.

Ben hobi olarak bu işi atıldım ama hiç bir bilgim yok açıkcası hafta sonu duvarı kıracam ve akvaryum yaptırcam akvaryum için masrafım olmucak cam'cı tanıdık oldugu için bedavaya gelmiş olucak aslında benım düşündüğüm normal akvaryumdu ama tuzlu su akvaryumun daha keyıf ve guzel oldugunu okudum ve gördüm ....

Evdeki duvarı yaklasık 150cm boyunda kırabicem yukseklık ne yapsam bılmıyorum ama benım düşüncem 50cm cıvarı idi ama tuzlu su için hacim nekadar buyuk olursa hem su değişimi hemde beraklık okada buyuk olur dıyor onun için 50 yatay ve yukseklık olarak 70cm dusunuyorum benım sormak istediğim bu sump dediğimiz sistem için giriş cıkısları nasıl delicem akvaryumumda bı yazınızda yukarıdan 7 8 cm olması kafi demişiniz bu cıkıslar kac tane olması lazım ayrıca deldırdıgımız yerde 2 delikmi acıcak yoksa ıkı ucundan 1er adetmı delıcez nasıl olucak ayrıca 140,50,70 nasıl bır sump yapmamız lazım cm olarak ne yapmamız lazım ınt resim bulamadım buldugumdan anlamadım .... detaylı oarak resım veya bılgı verırmısınız nasıl yapım veya nasıl olmalı hıc bır bılgım yok okudukca benım forumlardan kafam karısıyor...

Yardımlarınız ıcın tşk

Merhaba Yüksel Bey,

Burası özel mesajlaşma sistemi olduğu için doğal olarak akvaryum adına hiçbir konuyu yazışmamız mümkün değil. Aşağıdaki kurulum kategori linkene bu mesajınızı da alıntılayıp, forum geneline uygun şekilde konu açarsanız açacağınız konu üzerinden kafanızdaki soru işaretlerine forumdaki arkadaşlar ile birlikte çözümler buluruz. Akvaryumun kurulacağı yerin fotoğrafını da konuya eklerseniz güzel olur.

http://akvaryumportali.com/forums/deniz-akvaryumu-kurulumu-forum.35/

Bu hobide yeniyim ve eşim istediği için bu hobiyi yapicam tuzlu akvaryum nedir bılmezdım onuda burada ve dıger görsellerde gördum hosuma gitti... ayrıca normal tatlı akvaryum ıcın bana maliyeti 950 tutmustu sadece ... yanı o sekılde hesapladım ama bu tuzlu su akvaryumu bambaska bısey yapmısken bede doğal olarak guzel bır sey yapmak ıstıyorum.

Ekli Dosyalar:

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 20 Ocak 2015
  5. veysel

veysel

Yer:
    ankara (aydın)
    Yüksel bey verdiğiniz malzemelerin hepsi tatlı su için, onları bir siliyorum kafa karışmasın devam edelim sonrasında.

6. veysel

veysel

Yer:
    ankara (aydın)
    Yüksel bey öncelikle hoş geldiniz, bu konu altından mı devam etmek istiyorsunuz. Kendiniz adına yeni başlayanlar forumunda bir konu açarsanız daha ilgi ve dikkat çeker. Bilgi alış verişi daha fazla olur.

7. Erdal

Erdal

55x 35x 35 tank kendi yapımım

Ekstra clear cam 45 tl + 10 silikon = 55
    Dalga motoru 150
    Isıtıcı 80
    Şelale filtre 35
    Kum 90
    Kaya fiji plate 160
    Ps 450
    Aydınlatma hopar 290 + yeni flolar 150 = 440

Total 1460 buyrun buradan yakın

Ufak tank ufak para demek değil yani ;)

8. yüksel korkrmaz

yüksel korkrmaz

İsim:
    yüksel korkmaz
    :D Maliyet olarak sanırım aynı kefeye gelıyor 1 2 gun önceye kadar kafamda normal akvaryum vardı tatlı su bu olayı burda okudum ve goruntulerı ve konusmları gorunce tatlı su olayını kafamdan attım ama bu sıstem baya zor gıbı sump yapımı olsun onun mekanızması nasıl yapıcam kafamda baya ? işareti var duvarı kırmak akvaryumu yaptırmak kolay iş. Ama bu sump olayı kafamı durdurdu acıkcası duvar resmını görüyorsunuzdur oduvarı ben sadece akvaryum gelıcek sekılde deldircektım aktarafa 30cm cıkıntılı dolab ile sanırım 50cm genıslıgını elde edıcektım sump dedıgımız olayı ınce uzun yapsam ıllakı olur ama :D o hortum olayına takılı kaldım ayrıca su basma olayı olurmu olmaz dıye okudum ama ıhtımal var gıbı ..

9. Erdal

Erdal

Benim sistem sumpsuz dikkatinizi çekerim :)

10. yüksel korkrmaz

yüksel korkrmaz

İsim:
    yüksel korkmaz
    Erdal bey :D benim kafa yeminle durdu :D baya araştırmam lazım bu olayı :) hiç bır bılgım yok akvaryum ıle ılgılı yapıcaz ama neye göre yapıcaz bu destegı sızden rıca edıyorum
    sumpsuz sıstem nasıl oluyor herkes sump önermis su kırlılıgı ve hayvanlar ıcın saglıklı oldugu ıcın

11. Erdal

Erdal

Yarin detaylandırayım size yandan sumplu, arkadan sumplu, sumpsuz yada Veysel müsaitse size yol gösterecektir benim az sonra mesaim bitecek offline olcam eve geçene kadar ince bir sump olur su basar yukarıya boru gerekirse taban camından geçer filan.

YIKIKTEMO bunu beğendi.
  12. yüksel korkrmaz

yüksel korkrmaz

İsim:
    yüksel korkmaz
    Erdal bey cok memnun olurum duvarı kıracagım için sağ veya ol tarafta olması lazım nasıl olur bılmıyorum ama sağ solda olması sart ıkı taraftan akvaryum gozukmesı lazım.

13. veysel

veysel

Yer:
    ankara (aydın)
    yüksel korkrmaz bunu beğendi.
  14. yüksel korkrmaz

yüksel korkrmaz

İsim:
    yüksel korkmaz
    Veysel abi şöyle izah edim sana duvarım yani tuğla 13 cm sanırım sadece akvaryum boyunda kırmak ıstıyorum arka tarafa dolap yatırcam ve sumpu dolap ıcınde olsun ıstıyorum öncelıkle yavastan gidelim cahillik var konu ile ilgili :D bunu yapmak için yanı sump ıcın tek tarafınamı delik acılması lazım yoksa ıkı taraftan delıkmı acıcaz ayrıca bu delık kac cm olucak kac cm yukarıdan aşagıda olucak.

15. veysel

veysel

Yer:
    ankara (aydın)
    Şimdi duvarı kırıp akvaryum oturacak arkada kalan odaya da dolap yaptıracaksın içine sump koyacaksın anladığın bu. Bunu yaparkende iki taraftanda akvaryum görülecek, sump inişleri nasıl olacak diyorsun. Hemen bakalım. Sağ yandan çizdiğim gibi durso inişi yapabilirsin ama sump ölçüleri en az 50x40x40h şeklinde olmalı ve borulama eksiksiz olarak düzgünce yapılmalı ve borularda dönüş fazla olacağı için ona göre motor kullanılmalı. Benim anladığım bu yanlışsa düzelt.

IMG_20150120_173839.jpg

YIKIKTEMO ve yüksel korkrmaz bunu beğendi.
  16. yüksel korkrmaz

yüksel korkrmaz

İsim:
    yüksel korkmaz
    yani ben akvaryuma 3 delik actırcam bunuda gelisi güzel sump'a yonlendırecem doğrumu

sen bana cizdin bende anladıgım dilden cizdim akvaryumu doğrumu olay gelişi güze bunlar sump gidecek

bu arada sump 140 oluyor hesapladgımız zaman

Ekli Dosyalar:

17. veysel

veysel

Yer:
    ankara (aydın)
    Deniz akvaryumuna 70 cm yükseklik yaparsan mercan beslemek için çok yüksek aydınlatma ihtiyacın doğar, mh lamba tavsiye ederiz genelde 50 cm ve üstüne. Bence 50 cm yükseklik gayet yeterli gelir.

Çizdiğin gibi olacak ama gelişi güzel olmayacak, dursonun düzgün yapılması lazım. 70 cm sump içinde yüksek ps vs koyamazsın içine bence konuları bol oku ve prof yardım al.

YIKIKTEMO bunu beğendi.
  18. yüksel korkrmaz

yüksel korkrmaz

İsim:
    yüksel korkmaz
    Abi sizi buldum iste :) sizler bana ısık tutarsınız dıye umut edıyorum kör topal bişeyler ortaya cıkar cıkarırız 70cm düşürebilirim hacim nekadar buyuk olursa okadar guzel ve iyi olur dıye okudum onun ıcın 70cm dedım yoksa 40 50 yapmak munkun 50 yaparsam 290 litrelık suya sahıp olucam buda sanırım iadel gibi ayrıca 3 delik ve bunun boru cıkısı kafi doğrumu anladım.

19. veysel

veysel

Yer:
    ankara (aydın)
    Yer neresiydi Yüksel, akvaryum sehpasını ve dolabı yaptır, duvarı armatür asılacak şekilde yüksekliğini ayarlat. Akvaryumu bu ölçülere sığacak şekilde yaptır. Yalnız burada dikkat edeceğin durso delikleri dolap ksımına gelsin duvar kısmına değil.

YIKIKTEMO bunu beğendi.
  20. yüksel korkrmaz

yüksel korkrmaz

İsim:
    yüksel korkmaz
    Önce Duvarı kırıcam 120cm 60 diye yapmiştim belki fazla kırarım die mobilyayı yaptırmak istemedim keza akvaryumuda yaptırmadım Cumartesi Duvarı kırarım pazar günü akvaryum olur mobilyada 1 haftada olur 15 güne kalmaz suyu basmiş olurum sump için destek alıcam sizden Duvarı kırım Elektirik prizlerini taşiya bilirsem uzunlamasına büyütmeye calişcam akvaryumu suan 140 cıvarı Elektirik hattını taşıya bilirsem 200 cıvarı bişey yapmak istiyorum su nekadar çok olursa su Değişimi ve berraklığı sanırım daha güzel oluyor Cumartesi Bismillah çekince aksama Engin tercıbelerimize ihtiyacım olucak

YIKIKTEMO bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş