1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Ciklet Balıklarım İçin Yem Tavsiyesi

Başlığı 'Akvaryum Yemi Araştırma Portalı' kategorisinde Dark32 tarafından 14 Şubat 2013 başlatılmıştır.

1. Dark32

Dark32

İsim:
    Serhan Herdinç
    Ciklet balıkları yem konusunda danışmak istediklerim var. 2 adet 100 er litrelik akvaryumda ciklet türü balık beslemekteyim. Türleri Grenn terrör,Yunus, sarı prenses, şeker pembe, frontoza balığı.

Balıklarım için en yararlı besleyici akvaryum suyuna fazla zarar vermeyen yem çeşitlerini inceledim. Fakat tam olarak verebileceğim yem ya da yemler budur diyemedim ve akvaryum portalı üyelerine danışma gereği duydum.

Fikirleriniz ve Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim...temo10

2. cirol

cirol

Yer:
    Avcılar-İSTANBUL
    İsim:
    İsmail ATEŞ
    Aslında yemden daha önemli olan beslediğin türler.Belirttiğin hacimde baktığın türler uygun değil ve bu türler geniş hacimli akvaryumlara ihtiyaç duyarlar.Green terör sert bir balıktır.Şuan bu türleri bir arada bakmak gereken hacim 400 litre ve üzeri olması gerekmektedir.İlerde sert kavgalar ve istemediğin olumsuzluklar olabilir.

Yem olarak Nsl spectrum,tropical super force,tetra provega table,tetra bits kullanabilirsin.Haftada bir gün haşlanmış bezelye ve ıspanak verebilirsin:)

Dark32 bunu beğendi.
  3. Dark32

Dark32

İsim:
    Serhan Herdinç
    Cevap için teşekkür ederim İsmail bey i tavsiyelerini düşünücem :) Gt ler zaten şuan damızlık durumda 2'sini ayrı bir 100 lt ye transfer ettim. 300 lt sumplı mobilyalı bir akvaryum düşünüyorum bakalım artık yem tavsiyeleri için ayrıca teşekkür ederim:)

4. Dark32

Dark32

İsim:
    Serhan Herdinç
    üstad bu verdiğin yem isimlerinden hepsini araştırdım baktım gayet güzel içeriklerini okudum siparişlerini verdim fakat bir türlü tetra provega tableti bulamadım :)

5. k.namalir

k.namalir

Yer:
    istanbul"
    İsim:
    kürşad namalır
    Ben konuya balıkların farklı göl kıta bölge balıkları olduğunu belirtmek isterim malavi tanganika Amerikan türleri aynı ortamda olamaz yazık edersiniz balıklara 1000 Lt koysanız su şartları uyuşmaz bazıları bitkisel beslenirsen bazıları etçildir iç parazit olurlar sizi üzmek istemem ama balıklara yazık etmeyin bir türe yoğunlaşın derim hiç olmasa aynı habitatın balıkları olsun

Dark32 ve H.Kaya.Gemlik. bunu beğendi.
  6. Alparslan

Alparslan

Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken

Katılıyorum birde Ph tutmuyor ayrı beslemekte yarar var...:)

H.Kaya.Gemlik. bunu beğendi.
  7. Dark32

Dark32

İsim:
    Serhan Herdinç
    K
    Dostum Ayrı Derken... Yunus Frontoza Sp Ler Aynı Ortamda Yaşayamazmı ... _? Biraz daha bilgilendirirsen süper olcak Suan COk sağlıklılar yaklaşık bir aydır iyi anlaşıyorlar gibi her akşam en az 2 saat izliorum ve hareketlerini gözlemliyorumda

8. k.namalir

k.namalir

Yer:
    istanbul"
    İsim:
    kürşad namalır
    Frontoza etçil ağırlık beslenir yunusta sp ağırlıklı bitkisel Yunus ve sp malavi gölü balığıdır frontoza tanganika. Balığıdır beslenmez diye bir kaide yok ama balıklar bölgesel kavgala baş göstermeye başlayınca ozaman akvaryumda terör eser ki bu balıklar 1e3d en az şekilde koloni balıklarıdır hobi onların en huzurlu bir şekilde onları tutsak etmekse bence bir arada beslenmemeli ha tür olarak sağlam bir yunus kolonisi olursa muhteşem olur ama z300 Lt 1e4d ideal olur

Dark32 bunu beğendi.
  9. Dark32

Dark32

İsim:
    Serhan Herdinç
    tavsiyelerin için çok teşekkür ederim...artık yeni alıcağım 300 lt akvaryuma yunus ve spleri aktarırım yapıcak bişi yok herkesin tavsiyeleri için tekrar teşekkür.

10. TurgayParlak

TurgayParlak

İsim:
    turgay
    arkadaşlar merhaba,
    700 litrelik tankımda s.p yunus ve demasoni besliyorum ve yem konusunda tavsiyelerinizi rica ediyorum şimdiden hepinize teşekkür ederim.

Sayfayı Paylaş