1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Akvaryum Portalı Fotoğraf Ana Konusu

Başlığı 'Akvaryum Kahvesi' kategorisinde suret tarafından 27 Aralık 2011 başlatılmıştır.

1. furkant

furkant

Yer:
    İstanbul
    Tripod ve kumanda var abi . Ürün çekim çadırı kullanmayı düşünüyorum. Işığı yumuşatır sanıyorum . Ürünün netliği ve arka planın gri gibi kalmaması yeterli gelir. Gittigidiyor vs üzerinden satış yapacağım çünkü boyut ve kalite olarakta küçük olacak

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

2. Pennywise

Pennywise

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Levent Yaşar
    Ürünler kaç cm gibi Furkan

3. furkant

furkant

Yer:
    İstanbul
    Flash bellek powerbank , telefon kılıfı tarzı ürünler abi . Google görselden hazır kullanıyorum ama olmayan ürünleri çekmem de gerekecek o yüzden kaliteli fotoğraf çıkartmak istiyorum

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

4. Pennywise

Pennywise

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Levent Yaşar
    Çadır çok güzel iş görür.

furkant bunu beğendi.
  5. Pennywise

Pennywise

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Levent Yaşar
    Montimahir, furkant ve TencoMelih bunu beğendi.
  6. Pennywise

Pennywise

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Levent Yaşar
    Arkadaşlar Kulübü boşlamayalım. :)

Uzun Pozlama ND filtre 10 Stop 30sn çekim.
    1897663_10152721083888503_9151340390966053644_n.jpg

Cosina ters bağlama Macro Çekim.
    10433210_10152833998483503_1064567145018409655_n.jpg

Bu da zenginliğin gözü kör olsun çekimi :D Müşteri evi bahçesi

12122558_10153617558118503_3919861047331183790_n.jpg

ka2n, Ontheway, TencoMelih ve diğer 5 kişi bunu beğendi.
  7. Osman.34

Osman.34

Yer:
    İstanbul
    Levent Abi ve tüm fotoğrafsever akvarist arkadaşlara selamlar. Bende üniversitede başladığım ama çok vakit ayıramadığım fotoğraf hobisine ilgi duyuyorum ilk makinem Canon 400D idi, yaklaşık 2 yıl Nikon D5100 18-55mm Vr Kit kullandım 15 gün öncede Nikon D7100 18-140mm VR ve 50mm 1,8 D lens aldım. Çektiğim karelerden en kısa zamanda ,pcden foruma girdiğimde, paylaşım yaparım...
    Levent Abi ayrıca böyle bir konu açtığın için ayrıca teşekkür ederim, böylece "nasıl daha başarılı bir kare elde edilir?" e de yaklaşmış oluruz...

Pennywise bunu beğendi.
  8. Pennywise

Pennywise

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Levent Yaşar
    Osman makine çok güzel. Lensler de yeterli. Bekleriz paylasimlarini muhakkak.

9. Pennywise

Pennywise

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Levent Yaşar
  10. suret

suret

Yer:
    istanbul
    İsim:
    Burak N

nd filtre kullanmayı bilen mi kaldı? Tebrikler...
    Ters bağlamayı nasıl anlatacaksın.. Hadi anlattın nasıl çektireceksin :)

ellerine sağlık müthiş....

TencoMelih, Ontheway ve Pennywise bunu beğendi.
  11. Pennywise

Pennywise

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Levent Yaşar
    Arkadaşlar 2 konuyu birleştirdim. Burak bey de artık buradan bize destek verecektir. Değil mi Burak bey.

12. Pennywise

Pennywise

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Levent Yaşar
    S6 aldırıp @Fatih BARLAS a yonlendirecegim :)

13. suret

suret

Yer:
    istanbul
    İsim:
    Burak N
    Evet evet, elimden geldiği kadar bildiklerimi aktarmaya çalışacağım.

Okumaktan sıkılanlar için özet:
    Özet ; Ağaçları silmeyin, rengini değiştirin.

Teknolojik gelişmeler ne olursa olsun, insan gözü hala aynı insan gözü. Asıl gelişmesi gereken bu ve aynen bunun gibi fiziksel yapı. Ruhani yapı. Biz aslında çektiğimizi göstermiyoruz. Biz, gördüğümüzü gösteriyoruz. Peki biz ne görüyoruz? İşte tam burada ortaya çıkıyor bütün fark. yoksa Henri Cartier Bresson zamanında Canon L serisi objektif vardı da adamın parası mı yoktu almadı?

Sen Canon'la çekersin ben Nokia ile. Sonuçta ortaya çıkan şey bir fotoğraf. Çeken gözde (bünyede) eksik bir şeyler varsa ha Nokia ile çekmişsin ha Canon'la, Nikon'la.. ne kıymeti var daha doygun diğer bir fotoğrafın yanında? Anında elenir. Peki o diğeri nasıl bu kadar doyurucu olabildi ki? İlla ki teleskop gibi koca koca objektifler, bel fıtığı eden ağır çantalar, enseye dövme gibi iz bırakan askı ipleri boynumuzda tek/çift makinayla kilometrelerce yol yürümek mi lazım?

Evet lazım, tabii lazım, mutlaka lazım. Ama önce şu fotoğrafı bi çekelim. Önce şu kareyi bi çekelim elimizde her ne varsa onunla. Sonra bakarız duruma, alırız teleskobu da yürüyüş ayakkabısını da lazımsa... Önce bi elimizdekinin hakkını verelim ...

Cep telefonu veya SLR. Mercedes'in de SLR'si var ama en nihayetinde o da bir araba. Binersin götürür. Peki seni istediğin yere götüren mi önemli yoksa neyle gittiğin mi önemli? Arabayı kullanmaya başlayınca hemen SLR'mi almak lazım? Çok şükür kazasız eve gelebildim diyen acemi bir şöföre bu mu lazım?

Ha bir de hakikaten kötü olan bir fotoğraf vardır. Bakarsın ya net değil, ya adam aynada traş olurken eğilmiş kendini çekmiş karenin ortasında kocaman traş köpüğü, kafa öne eğilince uzamış çıkmış üçgen gibi.. Sonra yok selfie yaptım yok özçekim, otoportre diyor. Lan bu ne deyince "ben böyle seviyorum" diyor. Tereyağı gibi üste çıkan doğruyu yanlışı -bir nedenle- kabullenemeyen bu tiplere ne yapacağız? (yaşadıklarımızdan, bizi bıktıranlardan örnekler)
    Var var, ona da verecek cevabımız var.. Bana paslayın. Ben bu forumda adama donuyla fotoğraf çektirdim ve bana teşekkür etti daha önce hiç çekemediğim kadar güzel oldu diye.

Hangi okulda hatırlamıyorum hangi eğitim onu da bilmiyorum. Ama çok iyi hatırlıyorum çok kıymetli bir hocamız altın değerinde bir söz söylemişti. (Kim olduğunu da hatırlayacağım biraz zorlarsam, yaşlılık işte :) Türkiye'de o sahipti o zamanlar kıymetli bir ödüle, sanırım hala da alan başkası olmadı.)

Dedi ki; "Fotoğraf teknolojidir."

Bir başka hocam dedi ki ;
    Artık fotoğraf yapma zamanı.

Ortak noktası günümüz fotoğraf aşıklarına bir kolaylık sağlıyor : Photoshop.
    Eğer bir fotoğrafı çekerken istediğinizi elde edemiyorsanız, digital karanık odanızla bunu düzetebiliyorsunuz. Fakat asla olması gerektiği gibi olamıyor. Olamaz ki zaten, ben biliyorum orada ağaç var sen silmişsin yerine top oynayan çocuk koymuşsun. Nasıl olsun, programda uzman değilsin biz bakınca şak diye bunu görüyoruz. Biliyoruz nereye bakacağımızı ama sen bilmiyorsun nereyi düzelteceğini. Hatalar orada işte. Nal gibi duruyor.. Siz siz olun ufak tefek rötuşlarla başlayın. Sonra bir gün olursunuz digital artist. Öyle dudaklara ruj çekmekle, saç rengini değiştirmekle olmuyor bu iş. Fakat bunları yaparak başlanıyor :) Evet ben de 60 yaşındaki teyzeleri aldım götürüp osmanlı kıyafeti giydirip ortaçağda gezdirdim :) Çok saçma, kadın bankada çalışıyor. Ama bu işler böyle başlıyor. Vurun manyaklığın dibine. Fakat size dur diyecek bilgili birisi olsun mutlaka.

Teknolojiyi nasıl kullanacağız?
    Kararında. bunu da anlatacağım.

Okumaktan sıkılanlar için özet:
    Ağaçları silmeyin, rengini değiştirin.

Ya HD yapmayın, ya da yapıyorsanız abartmayın. Kimse umursamıyor artık kızarmış kestane koyuluğunda ağaç kabuklarını, yağlı boya fırçayla boyanmış gibi gerçekte var olmayan ağaç yapraklarını... Ya da silin o ağacı ama fotoğrafın terazisini, kompozisyonunu nasıl etkileyeceğini bilerek. Burada ağaç mı önemli senin fikirlerin mi? Hayır, burada karenin tamamı önemli.

Baba naptın ya iki balık çekicez..
    Dur dur daha çok çekeceksiniz (elimden)
    Selamlar..

TencoMelih, Alparslan, Ontheway ve diğer 3 kişi bunu beğendi.
  14. Ontheway

Ontheway

Yer:
    Kayseri
    İsim:
    Alper ALT
    Böyle bir konunun varlığından haberim yoktu. Bende de paylaşabileceğim birkaç birşey mevcut sanki. Eski klasörleri bi karıştırmam lazım. :)

Pennywise ve suret bunu beğendi.
  15. Ontheway

Ontheway

Yer:
    Kayseri
    İsim:
    Alper ALT
    Borçka, Karagöl. 2013 eylülü. Cihaz HTC One-V :) Kendi panaroması. Post process yok.

IMAG0616.jpg

TencoMelih, Pennywise ve ka2n bunu beğendi.
  16. Pennywise

Pennywise

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Levent Yaşar
    Güzel bir panorama

17. Ontheway

Ontheway

Yer:
    Kayseri
    İsim:
    Alper ALT
    Ben de zaman zaman bloom filtre kullanıyorum cep telefonumda. Parmak basıyorum lense :)

18. suret

suret

Yer:
    istanbul
    İsim:
    Burak N
    Merhaba arkadaşlar, portal olarak şu fotoğraf işine geniş kapsaml bir el atalım uygun bir zamanda. Artık topluca bir eğitim mi düzenleri yoksa çek gönder birlikte inceleyelim, olmadı bir daha çek - ta ki güzel çekinceye kadar etkinlikleri mi yaparız bilemiyorum. Ama şunu iyi görüyorum, çoğumuz bu konuda sınıfta kaldık.

Aşağıdaki örnekte bir arkadaşımız canlı satışı için ilan açmış. Fakat çektiği fotoğraf ilanla ne kadar bağdaşıyor? Yeşil Carpet Anemon satılıktır. Büyük resimdeki canlı satılık olan ve evet gerçekten yeşil carpet anemon. Küçük resimdeki canlı da aynı canlı liveaquaria'dan copy paste yaptım.
    Hangisi gerçekten bizim canlıyı yansıtıyor?

Bizi geliştirecek soru şu aslında ;
    Bu fotoğrafı birine versem, bana ne gördüğünü söylesemesini istesem, onun söyledikleri ile benim gösterdiklerim aynı şeyler mi?

Bazı arkadaşlarımızın fotoğraflarını görüyorum, evet ben biliyorum o bir Yellow Tang ama görünen balık yeşil. Evet, biliyorum bu suda yaşayan bir canlı var, actinic ışık altında fosforlu fosforlu parlıyor fakat hangimiz doğada güneş ışığı altında fosforlu parlayarak etrafta gezinen bir canlı görebiliyoruz? Öyle bir dünya yok. Eğer suyun içindeki tuzun "binde sıfır" oranındaki ince ayarlarından bahsediyorsak şu çektiğimiz fotoğraflara bir çeki düzen verelim.

Hiç doğal değiliz.
    Ve eğer öne süreceğim şeyleri başarabilirsek dünyada bu konuda bir ilk olabiliriz. Ve biliyorum, birlik olursak bunu başarabiliriz. Çok rica ediyorum ilan sahibi de alınmasın şahsına değil bütün herkese yorum yaptım. Ve hatta teşekkür ederim, bu konuyu açarak benim gerçekleri daha net görmemi sağladığı için.

anemn1.jpg

TencoMelih ve Pennywise bunu beğendi.
  19. Pennywise

Pennywise

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Levent Yaşar
    Burak biliyoruz ki fotoğrafın kaynağı ışık. Işığı doğru yönetmek ise fotoğrafın en zor kısmı. Beyaz ayarı da Bunlardan biri.
    Şimdi soruyorum elimizdeki telefonlarla bu işi nasıl yapacağız?
    Bunun için illaki Photoshop ihtiyacımız var mı.
    Her Telefon farklı Kelvin Diğerlerine aynı tepki vermiyor Örneğin ben şu an General Mobile marka telefon kullanıyorum mavi ışık konusunda oldukça başarısız. biliyorsun ki benim tankımda da diğer ışıkları ekstra kapatmak mümkün değil. Yani ne yanıyorsa onu çekmek zorundasın Bunun için ben telefona yüklenen fotoğraf düzenleyici program kullanıyorum ancak yine de istediğim verimi alamıyorum. yukarıda gördüğümüz fotoğrafta ise buna benzer bir durum söz konusu. Ben fotoğraf makinesi ile her çektiğim fotoğrafın Raw formatında çekilmesini sağlıyorum ancak cep telefonu ile böyle bir şey Mümkün değil. Tabiki kirli camların arkasında çekilmiş bir Mercan görüntü olarak olduğundan daha kötü gözüktüğü de bir gerçek. Ya da enstantane değerleri ayarlanmamış Bir fotoğrafta flu şekilde çıkmış bir balık bizler için oldukça kötü bir görüntü verir. İşte biz burada devreye girip nasıl bir fotoğraf çekilmesi gerektiğini anlatabiliriz Tabi bu tepeden inme Yapılacak bir şey değil İsteyenin öğrenebileceği bir şey. Ama cep telefonuyla çekilecek bir fotoğrafın nasıl daha kaliteli olacağını ben anlatamayabilirim bu oldukça zor bir konu olur.
    Belki de fotoğrafın temelinden başlarsak bu işi kurtarabiliriz. Herkese fotoğraf makinesi aldırmak gibi bir niyetim yok yeni çıkan cep telefonları bundan 10 sene önce çıkmış fotoğraf makinelerinden daha güzel sensörlere sahip olsa da lens kaliteleri yine de yetersiz kalacaktir. Ancak ekipmanın öneminin fotoğrafı çeken den daha az önemli olduğunu biliyoruz.
    Ne ile başlamak istersin? ışık mı diyafram mı enstantane mi İso mu yoksa Rönesans akımının fotoğrafı etkisi mi?

TencoMelih bunu beğendi.
  20. suret

suret

Yer:
    istanbul
    İsim:
    Burak N
    Evet, Levent çok haklısın. Çok önemli bir konuya değindin. Bunları bize yazdığın, hatırlattığın için öncelikle kendi adıma çok teşekkür ederim. Daha önce yazılmamış, ihtiyaç olduğu dahi ortaya çıkmamış bir çok detay var.

Herkesin bir fotoğraf makinası yok ve herkesin akvaryumunda beyaz ışık da yok. Ve bazılarımızda bu fotoğrafları bilgisayara atıp oynayacak photoshop bilgisi de yok. Ve hatta ve hatta tanklarımızda, camlarda lekeler var. Lekeli camlar arkasında hareket eden canlılar var. Hareket eden canlının fotoğrafı normalde bile zor çekilirken loş ve gerçek rengini veremeyen bir ışık altında nasıl çekilebilir? Ve hatta ve hatta bazılarımızda akıllı cep telefonu da yok. Basit bir makinayla çekip bilgisayara atıyor, photoshop bilgisi yok veya photoshop'un kendisi de yok, fotoğrafı editleyemiyor da. Ortaya çıkan görüntü her neyse bizlerle bunu paylaşıyor.

Bu şartlar altında hakikaten zor. Olabilecek bütün zor şartlar mevcut ve fotoğrafın temel ihtiyaçlarının tümü olabilecek minimum seviyede. Bundan daha zoru olamazdı. Bir de konuyu tersinden ele alalım. "yok"ları saydık, şimdi bakalım "var" olanlar neler?

Sadece mavi ışıkları olan bir akvaryum
    Sadece cep telefonu
    Lekeli camlar önünden çekim yapılacak
    Hareket eden canlılar var.

Ne yapılabilir?
    Bazılarımızın cep telefonu Iphone, bazılarımızın ki Android. Bazılarımızda da standart kalitede fotoğraf makinası var. Birine desem, gir google play'e şunu indir, sonra git level ayarlarına, üçgenin sağ tarafını kaldır sol tarafını indir, çık oradan hue'den maviye çek olmadı öteki tarafa çek eeh.... Ya diğeri? Ona da başka bir uygulama yükletelim, şu şu ayarları yap şurdan indir şurdan kaldı diyelim. Tamam. Cep telefonu olmayana da bilgisayarında program yükletelim. O da geçsin bilg. başına anlatalım contrastı arttırısan detayı kaybedersin, detayı kaybedersen sharpen'dan verirsin, onu da çok verirsen daha da beter edersin. Allah seni bildiği gibi etsin fotoğrafı ne hale getirdin.. Tamam dur dur...

Herkesin bu kadar zamanı yok, herkese tek tek bin sayfa yazacak fotoğrafı anlatacak biri de yok. Zaten kimse okumaz. Adam şak diye çekip koyucak foruma sorucak sorusunu gidip çoluk çocukla ilgilenecek, işe gidecek vesaire..

Bu şartlar altında yapılamaz...

..dedikleri ne varsa yaptık evelAllah. Toplanın kızlar, geniş çaplı spektrumunuz burada. Antibiyotiğimiz belli oldu, reçeteyi düzenlemeye geldi iş.
    Tek çözümü var, ilacı dediğim gibi kullanacaksınız yoksa bu fotoğraf iyileşmez. Hasta fotoğraf istemiyoruz. Sağlam, temiz kareler istiyoruz.

Sürpriz: hepimizin sahip olduğu şeyler de var; Işık gibi, don atlet gibi. Biz de atletimizi, yeri geldikçe havlumuzu, peçetemizi herhangi bir kağıdı kullanarak o ışık her neyse, ışığı da kullanarak program yüklemeden, zamanı durdurmadan en güzel kareleri çekebileceğiz.

Bu konu hakkında "geniş zamanda" detaylı fakat "kısa bir yazı" yazacağım ve herkese deneteceğim. Daha denerken işe yaradığını göreceğiz.
    Selamlar..

Şimdi kısa bir mola...

TencoMelih ve Pennywise bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş