1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

600 lt için filtre seçimi

Başlığı 'Havuz ve Gölet Forumu' kategorisinde molossus tarafından 27 Haziran 2009 başlatılmıştır.

1. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Kaçlık motor gerektiğini hiç bilmiyorum ama öyle 3000-4000 litrelik bir motora hiç gerek yok bence.Balkonun tavanına su basmayacağız sonuçta :D
    Fiskiye motorlarının özelliklerinde kaç litrelik tanka göre olduğu yazar kanımca...

2. molossus

molossus

İsim:
    caner şapağasıoğlu
    :F

3. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Caner bey,600 litreden bahsediliyor.Birde bu yüksek olduğu için.Kuvvetli bi kafa motoru olacaktır.100 vat demissiniz,kafa motoru için kormayın hiç.Aylık elektrik sarfiyatı 10 tl bile etmez.Benim sistemlerinin toplamı yaklaşık 1000 wat vardır.Aylık 60_70 tl artıyor elektrik.
    Akvaryumda wati yüksek kuvvetli birşeyler almak size zararından ziyada faydası olur.
    ALLAH(cc)gönlünüze göre versin.

4. molossus

molossus

İsim:
    caner şapağasıoğlu
    Özgür bey haklısınız. Prensip mi demem lazım yoksa takıntı mı bilmiyorum ama huyum bu...
    Zarardan ziyade faydası olacağını söylemeniz her şeyi açıklıyor.

Bugün bir akvaryumcuya gittim. 8-10 cm.lik koiler vardı. Genel olarak renkleri fena olmasa da cansızlardı. Ayrıca filtre etrafında bir kaç ölü koi de vardı. Satıcı normalde 10 tl. ama 5 tl.ndan veriyoruz dedi. Zaten alsam nereye koyacağım:)
    Ardından internette bana yakın üreticileri araştırdım. İthal balık alacağıma yerli almak daha doğru. Bana yakın olabilecek Köyceğiz'de bir üretici buldum. İlana birkaç fotoğraf eklenmişti. Fotoğraflardaki balıklar o kadar güzel ki neredeyse yola çıkacaktım.
    Aslında amacım acele etmeden, iyi araştırıp, sindire sindire sistemimi kurmak olsa da sanırım bu işi hızlandıracağım.

Şimdi yazacağım soruyu japon balıkları bölümüne mi yazmam gerekir ama konuyu aynı başlıktan sürdürmeye çalışıyorum. Sakıncası olursa başka bölüme taşırım.

Yaşadığım yerde bol miktarda mandalin bahçeleri vardır. Bir tane de bizim ailenin var. Ağaçları sulamak için kuyumuz var. Kuyudan su havuza aktarılıyor. Havuz 10m. ye 8m. kadar. Ardından havuzun vanasını açarak su bahçeye sevk ediliyor. Yıllardır (koi havuzu 10 yıldan fazla zamandır hayalim) içimi kemirir; Havuz dere yoluna bitişik olduğu için çok defa niyetlensem de balık koymaktan hep çekindim. Bahçeye nadiren gittiğimiz için, balıklar çalında haberim olmaz. Sonradan üzülmemek için defalarca niyetlensem de hep vazgeçtim. Şimdi aklıma gelen şu; ben koi japonları alsam ve kuyuya bıraksam, daha sonra yapacağım havuza alsam olur mu?
    Yani balıkları koca kuyuya koyup ardından (en fazla 1 ay sonra) 600 litre havuza alsam olumsuz etki yaratır mı?

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Sistem konusunda son karar nedir ? Balıkları önce diğer tarafa salıp sonra taşımanın ne zararı olabilir ki ? Arada su şartları farkı yotur sanırım. Tabi yakalama sorunu yoksa.

6. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Caner hocam kuyu suyu sert olmazmı :bilmem: ayrıca nasıl yakalanacaklar tekrar kuyu kaç m derinlikte ?

7. molossus

molossus

İsim:
    caner şapağasıoğlu
    Temel bey sanırım güçlü bir kafa motoru alıp kendim filtre yapma yoluna gideceğim. Sanırım diyorum çünkü sonradan fikir değiştirip kararsız görünmek istemem.
    Evet, kuyuya salmak ve yakalamak zor olacak ama uzun kargıya eklenmiz büyük bir kepçe işimi görecektir.
    Emrah bey kuyu derin ama üstesinden gelebileceğimi düşünüyorum.
    Suyun sertliği konusunda haklısınız. Sabaha doğru yola çıkıp, günübirlik Edremit'e gidip döneceğim. İzmir'e uğrayacak vaktim olursa, su sertliğini ölçmeme yarayacak testlerden alacağım.
    Bu arada Bodrum - Edremit yolu arasında uğrayabileceğim koi üreticisi var mıdır?

8. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Caner bey öncelikle o taraflarda balık olayını iyi araştırmanızı tavsiye ederim.Benim bir arkadaşımda bahsetmiştim evine havuz yapıp koi beslemeye başlamıştı.Onada danışıp bilgi alıcaktım ama artık stewart (hostes) olduğu için kendisini bende göremiyorum sürekli uçuyorlar.Onun bir konusu ve akabinde başka konularda vardı orda ki bilgileri size aktarmaya çalışacağım.Ordan okuyup size yazman yakışık almadığı için sistemim el verdiği ilk fırsatta bu olayınızada el atıcam.Ama bu işler aceleye gelmez balığı en sona bırakın derim ben size yoksa alacağınız balıkların keyfine varamadan onlar öbür tarafa varabilirler.. Önce motor ve filtre olayımızı çözmek en mantıklısı, balık en sonra.. Hevesinizi çok iyi anlıyorum siz şuanda benim en çok hayal ettiğim olayı gerçekleştirmeye çalışıyorsunuz.Akvaryum kurarken ki keyif ne kadar çoksa havuzda ki kimbilir nasıldır düşünemiyorum bile.. ;)

9. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Balık satışı için faydalanabileceğiniz bir link vereyim..

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 13 Mayıs 2016
  10. molossus

molossus

İsim:
    caner şapağasıoğlu
    Volkan bey, teşekkürler.
    Satış için gönderdiğiniz linki daha önce görmüştüm fakat eylül 2009 tarihine kadar perakende satış olmayacağı yazıyor. Yine de sağolun.
    Diğer linkleri de en kısa zamanda inceleyeceğim.
    Tekrar teşekkürler.

11. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Rica ederim Caner bey.. Kusura bakmayın bende orda ki yazılı tarihi sonradan ferkettim.. :cekingen: Aşamaları bizlerle paylaşmayı unutmayınız lütfen.. Kolay gelsin.

12. molossus

molossus

İsim:
    caner şapağasıoğlu
    Volkan bey, rica ederim. En azından fiyat hakkında bilgi edinmiş oldum.

Önceki mesajlarımda belirtmiştim, dün Edremit'e gidip geldim. Yolda ilerlerken baktım yola paralel dere akıyor. Aklımda balık havuzundan başka birşey olmadığı için hemen durdum :) Arkadaşım ne olduğunu anlamasa da hemen dereye girdim. Bir de baktım derede kökü içeride yaprakları dışarıda birsürü bitki var ;) Başladım toplamaya. Arkadaşımdan plastik şişe vs bulmasını istedim. O da bagajı açtı bana büyükçe bir şişe attı. Birsürü bitki topladım ayrıca bir poşete çok ince taneli dere kumu da topladım.
    Sonuç; arkadaşımın verdiği şişe benzinli olduğu için bitkilerin tamamı öldü. Şişeyi kontrol etmeden içini doldurunca böyle oluyor. Tek kazanım bitkiler için kum oldu.
    Bugün yine yolculuk yapma durumum var. Gözlerim dere arayacak :)
    Görüşmek üzere.

13. molossus

molossus

İsim:
    caner şapağasıoğlu
    Depoyu bugün yada yarın alıyorum ;)
    Filtre hakkında kesin karar verene kadar geçici bir dış filtreye ihtiyacım var. İleride yardımcı filtre olarak da kullanırım diye düşünüyorum.

Filtre geçici olacağından olabildiğince ucuz bir model almayı düşünüyorum.
    Atman, Ekol, Jebo, Lifetech, gibi markalar var. Havuzumun yaklaşık 600 lt. olacağını hatırlatarak; hangi marka önerirsiniz? Hatta model de yazarsanız çok yardımcı olmuş olursunuz.
    Teşekkürler

14. molossus

molossus

İsim:
    caner şapağasıoğlu
    Cevap yok, o halde, Fluval 405 sıfır 260 tl. Uygun mu?

15. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Özelliklerine bakılırsa gayet güzel bir filtre ama sizin tankta ki suyu 1 saatte anca 2 defa çevirebilir.Buda ne derece yeterli olur tartışılır.. Ama daha makul fiyatlarda ve yüksek kapasiteli filtreler bulmanız mümkün.. Bence acele karar vermeyin.. İlerde yardımcı olarak düşünüyorsak eğer gerçekten pahalı bir filtre.. 2 tankımın birinde atman diğerinde jebo marka dış filtre kullanıyorum.. Jebo'nun fiyatının ucuzluğu malzemelerinin Atman'dan daha düşük kalitede olmasına bağlı olsada temizlik olarak 2'sinin temizliğe katkısı çok güzel..

16. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Jebo'nun ve dolayısıyla LifeTech'in yedek parça sıkıntısı da yok...

17. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Gürültü sorun olmayacağı için bence en ucuz ve en güçlüsü hangisi ise onu alabilirsiniz...

18. molossus

molossus

İsim:
    caner şapağasıoğlu
    Tam karar verdim derken bu gurultu isi bozdu :(
    Balkon derken suan neredeyse yasadigim oda. Sicaklar sebebiyle orada uyuyorum. Cok mu sesli calisir bu markalar?

19. molossus

molossus

İsim:
    caner şapağasıoğlu
    Dis filtre icin ahsap bir kabin yapsam, icine ses icin izolasyon yapsam, sicak havalarda isinma sorunu olur mu?

20. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Zaten destek motoru olacağı için içerisine biyolojik malzeme koymazsınız,sadece tortu tutan malzemeleri koyarsınız.Uyuyacağınız zaman da kapatırsınız.Bu kadar basit :) Merak etmeyin,en kötüsünün sesi bile çekilebiliyor...

Sayfayı Paylaş