1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

600 lt için filtre seçimi

Başlığı 'Havuz ve Gölet Forumu' kategorisinde molossus tarafından 27 Haziran 2009 başlatılmıştır.

1. molossus

molossus

İsim:
    caner şapağasıoğlu
    Eheim 2217-02 dış filtre 600 litre için uygun mudur?

2. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Havuz için sistemler farklıdır Caner bey.. Eni, boyu, yüksekliği nasıl olucak bu havuzun biraz bilgi verebilir misiniz ? herşey litre ile bitmiyor.. alacağınız filtre akvaryum için dizayn edilmiş aparatlarla mevcuttur bunları havuza adapte etmeye kalkarsanız bir sürü ekleme yapmanız gerekir.. Buda filtrenin verimini düşürebilir.. Havuz filtre sistemleri akvaryum filtreleri ile olmaz..

3. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Ben filtreden anlamam pek :D bi tane atmanım var onuda birkaç haftadır kullanıyorum yaz aylarından beri filtresiz iki akvaryum kurdum ben filtre çalıştırmamın nedeni sistemin çökmesi çünkü kumu çok karıştırdım :( kum ellenmezse cam gibi bir su olur ;) paludaryumum hala filtresizdir ve sapasağlam, Volkan abi cevap verecektir filtre sorunuza.

Bu sistemler şu anda ülkemizdede kanalizasyon arıtmak için kullanılmaya başlanılmıştır, koca lağım arınıyorda bir küçük 600 lt havuz arınmıyormu ? lağıma dış filtre takmadılar ya :D

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 13 Mayıs 2016
  4. molossus

molossus

İsim:
    caner şapağasıoğlu
    Öncelikle belirteyim; yatay silindir tipi su deposu kullanacağım. 4 köşe depolar bulabildiğim kadarıyla maksimum 500 lt.
    Genişlik (silindirik kısmın en geniş yeri) 92 cm.
    Uzunluk 167 cm.
    Su yüksekliği de 60 cm. civarı olacak.
    ...

Eksik yazmışım; deponun üst kısmını 20 cm. kadar aşağıdan keseceğim. Yani üst çerçeve düz olacak. Bildiğim kadarıyla dış filtrelerin emme hortumu dibe doğru salınıyor, filtre edilmiş su da başka bir hortum tarafından tekrar tanka ekleniyor.
    Havuz tipi filtrelere baktım da fiyatları çok fazla
    Volkan bey, eklediğiniz ilk linki okudum. Diğerini de şuan okuyorum. Teşekkürler.

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Bence çok basit ama çok verimli bir havuz filtresi yapmak çok kolay. Aşağıda yapımı şahsıma ait olan filtre bu işi fazlasıyla görür. Hatta fitfre haznesi dekoratif yapılır ve su filtre haznesinden geçerek şelale şeklinde havuza düşebilir. Kısaca kova şart değil, gereken güçlü bir kafa motoru sadece.

[img width=600 height=450]http://img237.imageshack.us/img237/1039/cimg3156il1.jpg[/img]

Bu nasıl ?

6. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Harikasın Temel abi :helalolsun:

7. molossus

molossus

İsim:
    caner şapağasıoğlu
    Temel bey, benim de bu tip bir filtre yapmam için hangi kılavuzu takip etmeliyim?
    Bir de bu tip motorların gürültü oranı diğer dış filtrelere nazaran nasıldır?

8. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Klavuzdan bol ne var burda. Hepimiz klavuzunuz olacağız, bu forumlar ne için var ? ;)
    Ben bu kova filtreyi elektirik enerjisi kullanmadan filtrasyon için düşünmüştüm. Ama güzel ve güçlü bir dış filtre çıkmıştı ortaya. :F

Linki burasıdır ve yapımı o kadar kolayki, siz başlayın takıldığınız yerde biz burdayız. Tabi görsel olarak paylaşın yapım aşamalarını. foto: yoksa :uyari:

Mesela...

Tabi çözümler daha çok, mesela bu sistem var...Fakir ama onurlu pimaştan yapmak. :)

100.lük pimaşın altı üstü kapanacak ve tapaları takılacak, su motor ile hazneye dipten verilecek ve yukarı doğru hareketlenen su filtre malzemelerinden geçerek havuza inecek. O havuzda bende yaşarım. :horon:

Yeter mi, devam edelim mi ? dost:

Düzenleme: 13 Mayıs 2016
  9. molossus

molossus

İsim:
    caner şapağasıoğlu
    Temel bey, teşekkürler.
    Eğer Eheim 2217-02 benim havuzuma küçük gelir yada adapte olmaz diyorsanız, ben de böyle bir filtre yapma yoluna gideceğim.

10. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Bu soruya cevabım malesef çok net olacak...Dişinin kovuğunu bile doldurmaz. Havuzdan söz ediyoruz, yapraklar, rüzgarın havuza taşıyacakları vs vs vs. Mümkünatı yok, zaten hemen tıkanacaktır. dost:

11. molossus

molossus

İsim:
    caner şapağasıoğlu
    Anlıyorum.
    O halde; kaç litre kapasiteli bir kafa motoruna ihtiyacım olacaktır ?
    Seesiz çalışan marka yada modeller hangileridir ?
    Bu tip kafa motorları kaç dereceye kadar hava sıcaklığında (yaşadığım yerde yazları gölgede sıcaklıklar çok yüksek derecelerde) çalışabilir.
    Teşekkürler.

12. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    kafa motoru gücü ortalama 600 litre hacim ve havuz olduğu göz önüne alınırsa veyine şelale şeklinde de suyun yukardan düşürüleceği düşünülürse saatte 6000-7000 litre kapasite iyi olur.

Kafa motorları büyüdükçe fiyatları artıyor. Atman sessizdir ve fiyatları gerçekten çok uygun. Suyu ısıtması bir miktar olur ama ısıtmayan motor nerde ki ? Hatta iki tane bile devreye sokulabilir.

Atman iyidir iyi, yeter :)

13. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Benim bir arkadaşım vasıtası ile havuz olayları hakkında epey bir araştırma yaptım.Arkadaşım ise herşeyi kendisi yaptı ve çok komik rakama çıkmıştı.. Kullandığım internet programı yüzünden zaman zaman mesaj atamıyorum yanlış anlamayın lütfen.. Şu mesajı atana kadar bile canım çıktı... İyice araştırmadan bu işe başlamayın iyice araştırın ki astarı yüzünden pahalıya gelmesin.. Ama gözünüzde korkmasın müthiş bir el becerisine gerek yok rahatça alacağınız parçalarla kendi filtrenizi yapabilirsiniz.. Buldukça linkleri ekleyeceğim..

Bu ana kadar olan yazılardan bağımsızdır yazdıklarım.. 2 saattir göndermeye çalışıyorum ama Temel abiye A'dan Z'ye katılıyorum..

14. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Bu sıkıntıyı iyi bilirim bankadan. O yüzden seni öp:

Keyfine bak. :hasta:

15. molossus

molossus

İsim:
    caner şapağasıoğlu
    Volkan bey, Temel bey, teşekkürler.
    Atman ın 5000 lt lik kafa motorları bile 100 watt tan fazla elektrik harcıyor :(
    Bu elektrik tüketimi benim aklımı kurcalıyor.
    Yanlış anlamayın; niyetim sizlerin bilgisini sorgulamak değil, haddime de değil. Sadece konuyu iyice anlamak için soruyorum.
    Eheim'ın 950lt. kapasiteli bir modelinin 400 litrelik akvaryumlar için olduğu yazıyor. Bu model 25watt tüketime sahip. Verilen bu değerler gerçeği yansıtmıyor mu?

16. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Caner Bey,benim önerim Emrah'ın yöntemine biraz daha yakın olacak.
    Belki görmüşsünüzdür,bitki yetiştirilen çoğu havuzda fiskiye vardır.Bu fiskiye suyu çeker ve havaya fışkırtarak havalanmasını sağlar.
    Asıl konuya girelim:
    Tabana elektrik tesisatı boruları ile bir taban filtreleme sistemi kursak ve bunu havuz fiskiyesine bağlasak nasıl olur?
    Şimdilik bir ip ucu verdim,bakalım neler gelecek gizli:

17. molossus

molossus

İsim:
    caner şapağasıoğlu
    Cem bey, saatlerdir bilgisayar başından kalkmadan konuyu araştırıyorum. Kafam o kadar karıştı ki herşey olur :heyo:

18. molossus

molossus

İsim:
    caner şapağasıoğlu
    Aslında pek fıskiye düşünmüyorum, debisini ayarlayamayıp dışarıya su taşması durumundan korkuyorum. Bir de yaz olduğu için balkonda uyuyorum. Fazla şıkırtı sakıncalı :F

19. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Dışarı taşma riski sıfır.Suyun oksijenlenmeme sorunu yok.Fiyatı sadece kafa motoru,öyle güçlü birşey olmasına da gerek yok.Birazcık şıkırtı olacak ama o kadarcık kusur kadı kısmında da olur :)
    Sonuçta 600 litrelik birşey yapıyorsunuz ve ne yaparsanız yapın ses olacaktır!

20. molossus

molossus

İsim:
    caner şapağasıoğlu
    Aslında fiskiyeye alttan bir renkli led ışık vursa hiç fena olmaz. Yani kaçlık motor yeterli olur?

Sayfayı Paylaş