1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

330 Litre Bitkili Kurmak Istiyorum

Başlığı 'Bitkili Akvaryum Portalı' kategorisinde ZeRo-x7 tarafından 5 Ocak 2014 başlatılmıştır.

1. ZeRo-x7

ZeRo-x7

Yer:
    İstanbul/ Beykoz
    İsim:
    Murat Sarıoğlu
    Merhaba 110x50x60 akvaryumum 330 litre. Beslediğim türler japonla başlayıp malawi türleri , green terrör , flower horn . Artık hep hayalımdeki ama cesaret edemediğim bitkiliyi kurmak istiyorum bunun içinde sizin yardımınız lazım. Gerçekden bu sefer bu bitkiliye geçiş yapmak istiyorum .
    31_5_2013_2_46_50_1.jpg
    Taban kumu nasıl olmalı hangi kumları almalıyım sıralamayla nasıl bir taban yapmalıyım ?. Işıklandırma her kapakda 2 flerosan koyma yeri var resimde görünen şekilde , ama sanırım yetmiycek yetersede t5mi t8 flerosan mı hangisini almalıyım yada hazır armatürlerdenmi almam lazım onlarda çok pahalı:)
    öncelikle malzemeleri öğrenmek istedim bitkileri sonrasında danışıcam..

lades bunu beğendi.
  2. mr.türker

mr.türker

Yer:
    İzmir-Bornova
    İsim:
    Türker Okcu
    Murat bey merhaba ,Bitkili akvaryumda bence (akvaryum ölçüleri ve nereye konulacağı belliyse) ilk düşünülmesi gereken bitki seçimi, zemin-orta-arka plan buna karar verdikten sonra konuşmak en doğrusu, ancak Orta seviye bir akvaryumda bitkiler derseniz .Dilimize pelesenk olan siyah kuartz (hagen) aynı özellikte olan sadece fırınlanmamış bazalt, hagen'den hiç bir farkı yoktur sadece rengi biraz daha mat. Bu kumlarda yetiştirilemeyecek bitki yoktur. Torf ben kullanıyorum ve faydalı olduğunu düşünüyorum. Mecbur değilsiniz, taban gübresi olmazsa olmaz , aydınlatma bence t5 olmalı derinlik bir hayli var, benim kombinasyonlarım hep grolux ve aguastar oldu başka bir lamba kullanmadım, Bitkiye göre Co2 ! gerekebilir. Sizin yerinizde olsam öncelikle hangi bitkileri istediğime karar veriridim. Sıvı gübreler ve taban gübrelerinde dilerseniz özelden mesaj atabilirim. Başarılar...

ZeRo-x7 bunu beğendi.
  3. ZeRo-x7

ZeRo-x7

Yer:
    İstanbul/ Beykoz
    İsim:
    Murat Sarıoğlu
    Turker abi diycem benden buyuksunuz. Bitkiler hakkinda bilgim olmadigindan acikcasi karar vermek zor oluyor ama soyle bir tAnk istiyorum tabanda çim seklinde yem yeşil yati koklerine mango koklerine sarilmis sanirim mos diyolar :) anibuaslar arka kimlarda uzun bitkiler v.s fikirleriniz varsa soylerseniz sevinirim tabletten giriyorum nasil bir tank istedimi foto atarak guncellerim. T5 flerosanLar cok isiniyor bildigim kadariyla bendeki her kapaga 2 flerosan konulabiliyor , sorun acaba t5 flerosan korumasi icin kapakda buhar cami var isininca patlatirmi cami ? Ve 110 cm kapak uzunlugu t5 olursa bu boyda t5 satiliyormu ve flerosan olarak ne almaliyim. 25 kilo kadar hagen siyah bitki kumum var baska hangi kum gerekli torf misket gubre v.s

4. Sky2007

Sky2007

Yer:
    Konya
    İsim:
    Mustafa Sırlı
    Bitkili akvaryum da şöyle bişey var. Boyut ne kadar artarsa maliyette o kadar artıyor. Bence küçük bir akvaryum da başlayın çünkü sıkılır ve sevmezseniz çok fazla para harcamamış olursunuz ve bu küçük akvaryum da gerekli tecrübeyi elde etmiş olursunuz.

330 lt akvaryumunuz için yüksekliğin 60 olması bir dezavantaj floresanlar seçiminiz T5 olması gerek. Türker abinin dediği gibi önce bakmak istediğiniz bitkileri seçmelisiniz.
    En iyi ışıklandırma litre başına 0.8w olması gerek. Bu bakacağınız bitkilere göre 0.4-5w olabilir. 0.8w olarak düşünürsek yaklaşık 250w'lık bir ışıklandırmaya ihtiyacınız var. Her bitkili akvaryumda kullanıldığı gibi Grolüx, Aquastar, Daylight ya da Giesemann markasının floresanlarından vb. kombinasyonları yapabilirsiniz.

Yaklaşık 30kg kum yeterli yükseklikte zemin yapmanızı sağlar. 6-7cm Yapmak istediğiniz dekora göre bu artar bilir. Örneğin derinlik kazandırma için bazı kısımların daha yüksekte bazı kısımların alçakta olması gibi.

Daha bir sürü şey var.(Bitkiler. dekorlar, akvaryum hacmi, canlılar, filtre, gübreler, co2 vb.) Bence önce hangi bitkilere bakmak istediğinizi, akvaryum hacminizi belirleyin. Ondan sonra gerisini ayarlamak kolay olur.

Edit: 110cm akvaryum için 90cm T5 alabilirsiniz ve bunlara reflektörde takarsanız en verimli ışığı elde edersiniz. Isınmadan herhangi bir sorun olacağını sanmıyorum. Misket gübreyi kurulumda kullanmayı önermem. Daha sonradan bitkilerin ihtiyacına göre kuma köklerinin altına yerleştirebilirsiniz.

ZeRo-x7 bunu beğendi.
  5. ZeRo-x7

ZeRo-x7

Yer:
    İstanbul/ Beykoz
    İsim:
    Murat Sarıoğlu
    Mustafa bey malzeme olarak sikinti yok hagen 25 kilo kumum var mango kokleri mopano kokleri yati kokleri bende fazlasiyla var dis filitre jbl e1051 yani ben dekora fazla para harciycami sanmiyorum. Akvaryum hacmi bu daha kucuk akvaryum alamam bu akvaryumda olursa olcak acelemde yok once bitkileri arastircam sanirim biraz bilgi sahibi oliyim. Flerosanlarida aliriz sıkınti yok bi sekilde basliycaz ben bitkileri arastiriyim bu sekilde kafam daha cok karisicak gibi:). T5 alabilirsiniz ve bunlara reflektörde takarsanız demisiniz reflektor nedir :)

6. Sky2007

Sky2007

Yer:
    Konya
    İsim:
    Mustafa Sırlı
    O zaman sorun yok. :)
    Hagen kumun altına Jbl Aquabasis, Sera Floredepot ya da Tetra Complete Substrate bunlardan birini alabilirsiniz.
    Dekor için köklerden ziyade kaya kullanmanızı tavsiye ederim. Dekor açısından fikir vermesi adına Google ve Youtube'a "Planted tank" yazarak bir çok fotoğraf ve video bulabilirsiniz.
    Bitki olarak incelemek isterseniz. Parvula, Glosso, Cuba, Micra, Gül türleri, Rotala türleri, Saz, Eledoa, Reineckii türleri,Umbrosum, Repens, Bacopa, Cabomba, Tilki kuyruğu, Çınar, Limon, Sp Japan, Anubias türleri, Moss türlerini inceleyebilirsiniz.
    Co2 kullanacak mısınız?

7. ZeRo-x7

ZeRo-x7

Yer:
    İstanbul/ Beykoz
    İsim:
    Murat Sarıoğlu
    Mustafa bey simdi evdekilerlede konustumda ben elimdeki tanki saticam sanirim isiklandirma sistemi akvaryumun 60 cm yuksekligi mobilya yuksekligi beni cok zorlar ve mudahale edemiycegii anladim akvaryuma. Yani bu tankda hem bitkili zor olcak hem masrafli yeni bir akvaryum almaya karar verdim bana en guzel bitkilli tank boyutu akvaryum yazarmisiniz. İsiklandirmayida alirkan ona gore seceyim tavsileriniz nelerdir.

8. Sky2007

Sky2007

Yer:
    Konya
    İsim:
    Mustafa Sırlı
    En ve boy size kalmış ama yüksekliğin 45cm geçmemesi en ideali olur. Genelde floresanlar 60 ve 90cm oluyor.Buna göre bir akvaryum boyu tercih edilebilir. Benim tavsiyem 75-70x 60-50x 45-40h 200-140lt'lik bir akvaryum bence çok iyi olur. 200lt olacaksa 6x24w 140lt olacaksa 5x24w bir ışıklandırma ve gerekli malzemelerle bütün bitkileri deneyebilirsiniz. Ya da bütçeye göre 100cm'lik daha büyük bir akvaryum olur.
    Enin 60cm olması size dekorda çok iyi bir derinlik hissi yapabilirmenizi sağlar.

9. mr.türker

mr.türker

Yer:
    İzmir-Bornova
    İsim:
    Türker Okcu
    Akvaryum sehpasının ölçüleri nedir bilmiyorum ancak 80*40*40 çok güzel bir ölçüdür t8 lamba kullanımına müsade eder 25w 74,2 cm grolux ve yine 25 w 74 ,2 cm aquastar lamba kombinasyonu kullanılabilir 5 yada 4 adet lamba kullanılabilir sizin yerinizde olsam 2-3yanacak şekilde yani 2 lamba açtınız diğer 3 ünü kapatabileceğiniz şekilde elektirkçiye bağlatın, lambalar birbirinden bağımsız açılıp kapatılabilsin 2 lamba yanarken 3 lambayı kapatabilin yada 3 lamba yanarken 2 lambayı kapatabilin bu size ne yarar sağlar !Akvaryumunuzda ileriki zamanlarda oluşabilecek yosun problemlerinde aydınlatma ayarı yapmanızı sağlar,Litre başına şu kadar watt olmalıdır konusu bence ölçülere göre değişen bir şeydir,Kapak konusunda eğer mümkünse direk akvaryumun üzerine oturmasın biraz yukarda kalacak (25-35 cm gibi) olması çok daha kullanışlı olur akv.müdahele imkanınız artar sürekli kapağı kaldırıp müdahele etmek sıkıntı bence.

ZeRo-x7 bunu beğendi.
  10. gencemin

gencemin

Bitkili akvaryum 330 lt zor olmayacakmı, bakım acısından.

11. ZeRo-x7

ZeRo-x7

Yer:
    İstanbul/ Beykoz
    İsim:
    Murat Sarıoğlu
    80x40x40 hacım olarakda cok kücük :)

12. ZeRo-x7

ZeRo-x7

Yer:
    İstanbul/ Beykoz
    İsim:
    Murat Sarıoğlu
    Selamlar 80*40*40 tankı almış bulunuyorum şimdi buna kaç flerosan almalıyım :).

Sayfayı Paylaş