1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Cyano Tedavisi Augmentin Kullanımı

Başlığı 'Hastalık/Parazit Tanı ve Tedavileri' kategorisinde Pennywise tarafından 1 Eylül 2014 başlatılmıştır.

  1. Ontheway

    Ontheway

    Mesajlar:
    2.848
    Yer:
    Kayseri
    İsim:
    Alper ALT
    Konuyu yeni farkettim. Yukarı taşıyalım.
     
    Pennywise bunu beğendi.
  2. kuzuner

    kuzuner

    Mesajlar:
    12
    Yer:
    İzmir
    İsim:
    Kaan Uzuner
    Chemiclean diye bir ürün var.
    kesin çözüm.
     
  3. utkukara

    utkukara

    Mesajlar:
    171
    İsim:
    Utku Karapınar
    Levent Bey öncelikle paylaşımınız için teşekkürler. Bunu hap formundaki augmentin ile uygulamak istersek dozu ne olmalı acaba.
     
  4. Pennywise

    Pennywise

    Mesajlar:
    10.587
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Levent Yaşar
    Kaç mg hap için konuşuyoruz. 1gram mı 500mg mı?
    Kaç litre su var?
     
  5. İşte çok yakında lazım olacak konu :)
     
    Pennywise bunu beğendi.
  6. Onurs

    Onurs

    Mesajlar:
    2.555
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Onur Sabuncuoğlu
    Bemde azitro ile kurtuldum aylarca denemediğim şey kalmadı sonunda antibiyotik ile 2 günde kurtuldum çok şükür ama hiç zararı yok demek hatalı olur hassas acrolarda ciddi renk kayıplarına sebep oldu düzelmeleri baya zaman aldı ps 3 ay kahverengi topladı yani akvaryumda oluşması için aylarca uğraştığım planktonları yok etti
    Görünürde bir zararı yok ama arkaplanda ciddi zararları var oturmuş sistemlere acısı zamanla çıkabiliyor
     
    ka2n ve gogol bunu beğendi.
  7. Pennywise

    Pennywise

    Mesajlar:
    10.587
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Levent Yaşar
    Onur hep söyledim son çare antibiyotik. Renk kayıpları olası. Ben kullandığım dönemde sps beslemiyordum o sebeple de tecrübe etmedim bu konuda.
     
    ka2n bunu beğendi.
  8. bin_meh

    bin_meh

    Mesajlar:
    416
    Yer:
    istanbul
    Tatlı su akvaryumlarında macrol 500 diye bir antibiyotik kullanılıyor mavi yeşil alg için ve oldukça etkilide. Tuzlu suda denendimi acaba? Ben tatlı su akvaryumlarımda mavi-yeşil alg olduğunda kullanıyom Çok fayadasını gördüm. hi-tech bitkili tankımda sarmıştı 1 hafta kararma ve kullanmadığım yöntem kalmamıştı ama kurtulamamıştım macrol ile 3 dozda tamamen kurtulmuşum. Yaklaşık 3-4 sene oldu tank hala aktif ve tekrarlama olmadı. Farklı akvaryumlardada denedim ve aynı sonuçu aldım. 100 lt 1 tablet 1 gün ilac 1 gün ara şeklinde 2. uygulamadan önce su değişimi şeklinde.
     
    ka2n bunu beğendi.
  9. Onurs

    Onurs

    Mesajlar:
    2.555
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Onur Sabuncuoğlu
    Bende muhalefet olmak için yazmadım dostum bugün yine olsa yine basarım sadece görünmeyen etkilerinden bahsetmek istedim
     
    ka2n ve Pennywise bunu beğendi.
  10. Pennywise

    Pennywise

    Mesajlar:
    10.587
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Levent Yaşar
    Ne muhalefeti öyle algilamadim. Azitro augmentine kadar geniş spektrumlu antibiyotik olmamasına rağmen senin akvaryumda yaşadığın tecrübe bu konu başlığı olarak çok önemli. 1 parça cyano çıktı diye antibiyotik kullanımını onermiyorum. Ben de bunu yazdım.
     
  11. mekatronik

    mekatronik

    Mesajlar:
    2.993
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Erdoğan
    Bizim kullandığımız Azitro ile aynı antibiyotik grubundan bunlar, yani Macrolid ailesi.

    Onur sende durum farklı yalnız, o konuda bende görüşümü belirtmek isterim. Biz bunu bayağı bir sayıdaki akvaryumda denedik, fakat ilginç şekilde ikinci gün sonunda hala sonuç ortaya çıkmayan tek tank seninki olmuştu. Mesela söylediğin negatif etkileri ben sadece 3 hafta gibi bir süre yaşadım.

    Planktonlara zarar verdiğini nasıl anladığını ben anlamadım. Mikroskop altında numune ile sayım yapılmadığı sürece ben bunun anlaşılabileceğini pek sanmıyorum. Neticede alg tipine karşı antibakteriyelin nasıl bir etki gösterdiği ile ilgili bizde herhangi bir çalışma yapmadık. Yalnız şunu belirteyim, genelde 48 saat sonrasında Skimmer'in normal şekilde çalışmaya başlaması ve devam eden bir haftalık süreçte sulu toplatılarak, sonrasında normale dönmesi gerekiyordu.

    Levent sana katılıyorum, lokal bölgede çıkan ve yayılım göstermeyip o şekilde kalan Cyano için ilaç kullanımı son derece gereksiz ve bir o kadar da saçma. Yalnız yazının neticesinin çok negatif olduğunu düşünüyorum. Sırf bu yüzden kurtarılamayacak hale gelen sistemler var, hobicinin artık uğraşmaya mecali kalmamış ve bıkmış. burada önemli olan şu ; Evet tehlike her zaman var ve kullanmaya başlamadan önce yol haritası çıkarılıp ona göre adım adım ve sakin şekilde yapılması gerekenler yapılmalı. Doğada hayvanlar tarafından üretilen çok tehlikeli nörotoksinler, laboratuvarlarda sentezlenerek bugün tıp alanında sinir hastalıkları ile ilgili bir çok konuda dertlere deva oluyor. Farmakoloji, zehirden şifa bulmuş.

    Ayriyeten, bir miktar Cyano ortaya çıktığı taktirde bunun iyi bir gösterge olduğunu düşünüyorum. Ben rahat bırakırım, görevini yapsın. İşi bitince zaten kendi kendine gidiyor. Haa eğer gitmiyorsa, demek ki onun görev süresi henüz bitmemiş demektir ve ilaç kullanıldığı taktirde bile bir süre sonra, oluşması için elverişli şartlar ortadan kaldırılmadığı için tekrar çıkacaktır. Benim düşüncelerim bu yöndedir.
     
    Pennywise bunu beğendi.
  12. utkukara

    utkukara

    Mesajlar:
    171
    İsim:
    Utku Karapınar
    Levent Bey su yaklaşık 180 LT hap da 1 gr. augmentin. Ben 1/4 kırdım suda eritip gece 1 gibi attım PS i kapattım. Bugün öğlen 3 gibi de PS yeniden çalışmaya başladı.
    Dozaj uygun mu , nasıl bir döngü yapmama lazım (şu kadar saat sonra ps i aç ışıklar şu kadar kapalı kalsın gibi) ne kadar bu döngüyü tekrarlamam gerek.
    Baya birşey yazılmış yazıların içinde ama sanıyorum 1-2-3 şeklinde sıralı bir liste olursa arayan arkadaşlar için de takibi daha kolay olur diye düşünüyorum.
    Hatta farklı ilaçlar ile başarılı sonuçlar alan diğer arkadaşlar da bu formatta bilgilerini paylaşabilirlerse çok faydalı olacağı kanısındayım.

    Konuyla ilgilenen tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.
     
  13. Pennywise

    Pennywise

    Mesajlar:
    10.587
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Levent Yaşar
    Augmentine kullandıysanız yaklaşık dozaj doğru. Işıklar 8 saati geçmesin. SPS yoksa 6 saat olabilir. Florasan kullanıyorsanız değişim süresi geldiyse ihmal etmeyin değiştirin. Led kullanmadım bu güne kadar bu konuda yorum yapamam. 2 gün boyunca PSin toplama kabını çıkarın tanka oksijen girişini sağlayın ve 48 saat geçtiken sonra son durumu yazın. Yeni doz ekleme yapmayın 48 saatin sonunda bayağı bir azaldığını göreceksiniz.
     
    taner_1976 ve utkukara bunu beğendi.
  14. taner_1976

    taner_1976

    Mesajlar:
    86
    Yer:
    istanbul
    İsim:
    taner gürsoy
    Bendede bu cyano sorunu var,ne yaptıysam başarı sağlayamadım.Son zamanlardada baya bir artış gösterdi.Önceleri pek sorun etmiyordum ancak son zamanlarda canımı baya sıkıyor.Akvaryum ful sps bu yüzden sps lere bir zarar verirmi diye çekiniyordum antibiyotik kullanmaya ama pazartesi ilk işim eczaneden antibiyotik alıp kullanmak olacak.Umarım mercanlarda bir sıkıntı yapmaz.
     
  15. Pennywise

    Pennywise

    Mesajlar:
    10.587
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Levent Yaşar
    Taner bey her antibiyotik işe yaramaz. Augmentine bende ve birçok kişide işe yaradı. Ama largopen işe yaramadı mesela.
     
    taner_1976 bunu beğendi.
  16. taner_1976

    taner_1976

    Mesajlar:
    86
    Yer:
    istanbul
    İsim:
    taner gürsoy
    İlginiz için teşekkür ederim.Bu gün eczaneye Augmentine almaya gittim ancak maalesef eczacı vermedi.Reçetesiz antibiyotik satmıyoruz dedi.Peki bu sorunu nasıl çözeceğiz?bu cyano dan kurtulmak için başka altarnatifler varmı?yada bu antibiyotikleri reçetesiz alabileceğimiz başka bir yöntem.Yardımcı olursanız çok memnun olurum.Saygılar.
     
  17. Taner bey, chemiclean deneyin.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    taner_1976 bunu beğendi.
  18. taner_1976

    taner_1976

    Mesajlar:
    86
    Yer:
    istanbul
    İsim:
    taner gürsoy
    Eczaneler reçetesiz antibiyotik satmadıklarını söylediler.Bu gün eczaneden eli boş döndüm.Eyer tedarik edemezsem chemiclean kullanacağım.İlginiz için Teşekkür ederim.Saygılar.
     
  19. Onurs

    Onurs

    Mesajlar:
    2.555
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Onur Sabuncuoğlu
    Chemiclean akvaryum merkezinde satılan bir Cyano ilacı.
    Eczaneler reçetesiz kesinlikle antibiyotik vermez

    ..mobile
     
  20. Pennywise

    Pennywise

    Mesajlar:
    10.587
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Levent Yaşar
    Evet son zamanlarda eczaneler reçetesiz antibiyotik satışını yasakladı.
    Bizde ufak çocuk olduğu için rutin kontrollerde çocuk adına reçete yazdırdığımızda 1 tane de antibiyotik yazdırdım birkaç defa.
    İş yeri hekimi vs var ise ona da yazdırabilirsiniz.
     

Sayfayı Paylaş