1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Pico Reef Çalışması

Başlığı 'Nano Reef Akvaryum Kurulumları' kategorisinde EgemenKARAA tarafından 22 Mart 2015 başlatılmıştır.

  1. EgemenKARAA

    EgemenKARAA

    Mesajlar:
    467
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    Egemen KARAA
    Herkese tekrar merhaba. İlk deniz akvaryumu kurulumumu bu başlık altından bol soru ve fotoğraf paylaşıp sizin öneri ve bilgilerinize dayanarak yapmak istiyorum. Bu başlığında uzuun sayfalar sürecek bol bilgi ve bol bol da fotoğraflı olmasını diliyorum :)

    Gelelim kuruluma. Tanışma sayfasında da söylediğim gibi nano'cu olduğum için ve bizim evde belli bir litrenin üstünde akvaryum kurulamadığı için benim reef projem de nano hatta pico olmak durumunda. Evdeki kurulu tanklardan birini boşaltarak bu iş için ayırdım. Tankımız Haqos Canyon Box 36 :)

    Daha öncesinde tuzlu su benim için bir "öcü" olduğu için bilgim sıfırdı ve son bir haftada bakmadığım forum bakmadığım başlık kalmamıştı ki dedim artık start verme zamanı geldi. Elimde akvaryumdan başka malzeme yoktu ve malesef Kütahya'da tuzlu su malzemesi satan bir yerde olmadığından tüm malzemeleri internetten sipariş verdim salı günü elime geçecek bir aksilik olmazsa. Aldığım malzemeler şu şekilde: Red sea coral pro tuz 1 kg, ********** pearl White kum 2 kg, kürlenmiş canlı kaya 2 kg, hydrometer/ tuz ölçer, 15w ısıtıcı, aktif karbon ve bioball. Ve malesef 2 adet conch. Ben bu işi tatlı su gibi nitriveci dök ertesi gün canlıyı ekle sandığım için almışken iki de conch alıyim dedim. Ama oyle değilmiş ve ben bu iki conh'u napıcam 1 ay bilmiyorum :(
    Genel olarak bende durum bu şekilde malzemeler geldikçe paylaşmaya devam edicem. Şu an için yorumlarınız benim için çok önemli. Özellikle aldığım malzemelerin doğruluğu hakkında :) keyifli paylaşımlar ....
     
    muradtekin ve YIKIKTEMO bunu beğendi.
  2. EgemenKARAA

    EgemenKARAA

    Mesajlar:
    467
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    Egemen KARAA
    şu anda durum bu sadece, malzeme beklerken mecbur boş akvaryuma bakarak hayal kuruyoruz :)

    WP_20150317_001.jpg
     
    YMR_AY ve veysel bunu beğendi.
  3. ka2n

    ka2n

    Mesajlar:
    4.306
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    Kaan AYDINOĞLU
    Tank 14-15 lt civari sanirim Egemen. Bu boyutta bir tanki idame ettirmek tecrubeli hobiciler icin bile cok zor. Keske biraz daha buyuk bir tank kursaydin.
    Ama ise baslamissin bir kere, kisa sure buna baktiktan sonra zaten kendin diyeceksin bu tanki buyutmem gerek diye.
    Tankin ufak, ps siz oldugu icin canli yuklemesinden kacinman gerekiyor. Bu hobiye baslayan hemen herkes 1anemon,2palyaco diye baslayip 3-4 ay olmadan tanki tika basa dolduruyor, ve hazin son.
    Senin yapman gereken kendini frenleyip, gerektigi yerde durman, su degisimini-tatli su eklemesini aksatmaman. Forumdan "gmsy" Huseyin arkadasimizin tanku seninkiyle hemen hemen ayni olculerde, bir bak fikir edin istersen.
    Son olarak da, hidrometrelere guvenme, %90 hatali olcerler, hatadan kastim eksik ya da fazla. Bir sekilde refraktometresi olan biriyle kalibre etmeye bak suyunu.

    Zor ama bir o kadar da zevkli bir surece giriyorsun, kolay gelsin simdiden :)
     
    YIKIKTEMO ve EgemenKARAA bunu beğendi.
  4. EgemenKARAA

    EgemenKARAA

    Mesajlar:
    467
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    Egemen KARAA
    teşekkürler yorumların hepsi çok yerinde ve doğru ve hepsine katılıyorum :) özellikle küçük bir tankı idame ettirme konusu.. Bir kaç yıldır bu küçük tanklarla ilgilendiğim için ve özellikle caridina türleri gibi çok hassas türlerle (ki deniz canlılarından kat kat daha dayanıklılar ) çalıştığım için kendime frenleme ve yetinme konusunda guveniyorum . Aslında herkes gereksiz bu tank için diyor ama yakın zamanda hava taşlıda olsa bir ps edinmeyi planlıyorum. Bakalım zaman gösterecek. Keyifli paylaşımlar tekrar teşekkür ederim.. :) :)
     
  5. Gmsy

    Gmsy

    Mesajlar:
    840
    Yer:
    ANKARA
    İsim:
    Hüseyin GÜMÜŞAY
    Benim tank mesela tıka basa oldu gibi :p
    Küçük bir tank yeter diyerek başladım bende ama herşey oturup izlemeye başladıktan sonra insan uğraşacak bişeyler arıyor. Buna kaşınmak da diyebiliriz. Zevkinizi alın biraz üstünden zaman geçtikten sonra imkanlar dahilinde büyütme çabalarınızı burdan izlior olacağız. Hele @ka2n gibi bir dostunuz varsa kısa süre sonra kanınıza gireceklerdir.:D
     
    YMR_AY bunu beğendi.
  6. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Pico zor ama keyiflidir, hayırlı olsun. Kum konusunda gönülsüz oldum biraz bence aragonit veya mercan kırığı olmalı. Özenli ve danışarak canlı seçimi yapılırsa daha sağlıklı olur.
     
    YMR_AY, Gmsy ve EgemenKARAA bunu beğendi.
  7. EgemenKARAA

    EgemenKARAA

    Mesajlar:
    467
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    Egemen KARAA
    Temel abi zaten senin öncülüğünde adım adım kurulan bir kaç tank gördüm. Bu forumdaki dayanışmayı gördüğüm için hemen üye oldum. Akvaryumu kurarken adım adım her şeyi paylaşıcam yardımlarınızı bekliyorum hepinizden. Abi bu arada kum aynı mercan kırığı gibi kalsiyum içerikli ph ' ı tamponlayan bir yapıda olduğum için tercih ettim
     
  8. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Tercih etmesen bence daha iyi olur, Pico iyonik denge ister, pH tampon, kalsiyum tampon o kadar kolay olsaydı ca reaktörüne insanlar milyarlar vermezdi. Pico sonuçta o söz ettiklerinin aynen yerine koyulması sadece 2 maşrapa su değişimine bakar.
     
    YMR_AY, EgemenKARAA ve veysel bunu beğendi.
  9. veysel

    veysel

    Mesajlar:
    15.828
    Yer:
    ankara (aydın)
    Egemen kum konusunda benimde tankıma koymayacağım bir kum, ayrıca plastik tuz ölçerler eksik öçme eğiliminde olurlar. Tuzluluğu 1025 e ayarlarsın bu ölçerlerle ama tuzluluk aslında 1027-1028 olmuştur. Kesinlikle tuzluluğu kesin belli olan bir tankta ne gösterdiğine bakmak lazım.

    Kolay gelsin şimdiden.
     
    EgemenKARAA bunu beğendi.
  10. ege3580

    ege3580

    Mesajlar:
    208
    Yer:
    İzmir
    İsim:
    Gökhan Yüksel
    Hoşgeldiniz. 2.ci tank olarak bende de bu tankı kızımın odasına kurayım dedim. Tuzlu su olarak güvenemedim. Gerçekten zor idame ettirilebilecek bir tank. Bende tatlı su karidesli bir akvaryum yaptım bunu :)
    Kendi Işığı çok yetersiz bir pico. Bence modifiye etmeniz gerekli. Ancak arka tarafa hava taşlı PS'ler sığabiliyor. Bu tür tankların bence sürekli göz önünde olması sürekliliğini kolaylaştırır.
    Şimdiden kolay gelsin :)
     
    EgemenKARAA bunu beğendi.
  11. EgemenKARAA

    EgemenKARAA

    Mesajlar:
    467
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    Egemen KARAA
    Abi bulunduğum şehir bakımından malzeme bulmak çok sıkıntı. Bende internetten aldım her şeyi. Ama olmaz diyorsan başka bir kum daha alıyim iki kilo kadar internetten tekrar :(
     
  12. EgemenKARAA

    EgemenKARAA

    Mesajlar:
    467
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    Egemen KARAA
    evet malesef tuz ölçerlerin sıkıntılı olduğunu aldıktan sonra öğrendim. Güvenilir bir tanka göre kalibre ediyim bari
     
    YMR_AY ve veysel bunu beğendi.
  13. veysel

    veysel

    Mesajlar:
    15.828
    Yer:
    ankara (aydın)
    Ben beş senedir kullanıyorum, sıkıntı yaşamadım. Hatta refraktometreyi aldım bir defa kullandım bir sene sonra sattım. Plastik tuz ölçeri her ölçümden sonra tatlı su ile yıka, arada bir test et başka bir tankta.
     
    EgemenKARAA bunu beğendi.
  14. EgemenKARAA

    EgemenKARAA

    Mesajlar:
    467
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    Egemen KARAA
    peki benim bir sorum var şimdi. Biliyorsunuz tankın yanında bir sump bolumu var. Ben bu kısma nasıl bir filtrasyon malzemesi koymalıyım. Sump kulesinin en üstüne askı halde suyun içinde kalmıcak şekilde elyaf koymayı düşünüyorum. Suyun içinde kalan kısmına da önce bioball onun altına da aktif karbon koysam ps olmayan tankta bir sorun çıkmadan filtrasyon yapabilir miyim?
     
  15. veysel

    veysel

    Mesajlar:
    15.828
    Yer:
    ankara (aydın)
    Bir adet şelale filtre ve su değişimi ile devam. Şelale filtre içersine elyaf gerektiğinde kullanmak için karbon vs gibi filtre malzemelerini koyarsın. İstersen ufak bir hava taşlı ps koyabilirsin ama dediğim gibi su deşiğimi yeterli gelir.
     
    EgemenKARAA bunu beğendi.
  16. EgemenKARAA

    EgemenKARAA

    Mesajlar:
    467
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    Egemen KARAA
    Veysel abi sump ta kule var onun dışında filtre almama gerek var mı
     
  17. veysel

    veysel

    Mesajlar:
    15.828
    Yer:
    ankara (aydın)
    Kuleyi kullan ama elyafın kesinlikle suyun içinde olmaması lazım, bioballar fayda eder. Ama genelde tatlı u sumpında kullanılan sistemi deniz akvaryumunda kesinlikle kullanmayız. Elyaf, sünger vs gibi.
    Kullanılan elyafta günlük değişmesi lazım.
     
  18. veysel

    veysel

    Mesajlar:
    15.828
    Yer:
    ankara (aydın)
    Genelde bu şekil olması gerekir, ps kullanmaz isen dediğim gibi su değişimi ve şelale filtre ile devam eder.
    led-nano-reef-aquamedic-2.jpg
     
    YMR_AY, ka2n ve EgemenKARAA bunu beğendi.
  19. EgemenKARAA

    EgemenKARAA

    Mesajlar:
    467
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    Egemen KARAA
    abi okumuştum o elyafın suya değmemesi gerektiğini. O yüzden kulenin en üstünde delikli bir kapak var delikli onun üstüne koymayı düşündüm elyafı. Sumpın su seviyesini de düşürdüm böylece elyaf suyu içinde olmayacak sadece dökülen su elyaftan geçerek aşağı dökülecek. Ayrıca birde sumpın 3. Bölmesine küçük bir hava taşlı ps almayı yada yapmayı düşünüyorum :)
     
    veysel bunu beğendi.
  20. veysel

    veysel

    Mesajlar:
    15.828
    Yer:
    ankara (aydın)
    Elyafı gün aşırı değiştirmek lazım.
     
    EgemenKARAA bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş