1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Discus'a Geçmekten Korkuyorum

Başlığı 'Discus Balıkları Forum' kategorisinde Burak23 tarafından 25 Haziran 2010 başlatılmıştır.

  1. Burak23

    Burak23

    Mesajlar:
    143
    İsim:
    Burak Özgür
    Bugün Akvaryumu komple boşaltıp temizliyorum...Su olarak evdeki musluk suyunumu doldurayım?
    Sonra ayın 7sine kadar akvaryuma günde 1-2 yem atıyorum, filtre çalışıyor...
    Doğrumuyum???
     
  2. LostRua

    LostRua

    Mesajlar:
    3.518
    Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY
    Bilirsin genelde bu konu hakkinda yogunlasan kisiler kendilerine hem uretim akvaryumu hemde kendisi karsisina gecip gurur duyacagi bir akvaryum kurmak isterler buda genelde son derecce bitkili bol derecede kutukler kutuklerin uzerine mosslar hafif sararmis bir su kahverengiye yaklasmis hersey bu kadar muazzam olamaz dersin cunku herseyi tek tek duzeltmek gerekir. Emin olki bitkili bir akvaryumda 29 derece yapamazsin. Dayanikli bitkileride sectiklerini sanma uretimlerini bile yavas yavas o derecedeki suya alistirabiliyorlar. O senin onu alistirmana gore degisecektir. Tekrar ingilizce karakterler icin ozrud dilerim kusura bakmayin.
     
  3. ogiler

    ogiler

    Mesajlar:
    535
    İsim:
    OĞUZ URALER
    discusa yeni başlıyor arkadaş bitkili kesinlikle önermem sadece bir mangrov kökü iyi olur.
     
  4. ogiler

    ogiler

    Mesajlar:
    535
    İsim:
    OĞUZ URALER
    Doğru musluk suyu üretim hariç en iyisi birde mangrov kökü piyasa adı mango kökü kullanırsanız suyu istenilen değere çeker bu kök ve suya kahverengilik verir discusların doğal ortamı gibi.
     
  5. LostRua

    LostRua

    Mesajlar:
    3.518
    Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY
    Bence arkadas baya bir kok ve bol bol bitkili yapsin ilk baslarda bosken akvaryumu. Sonrasinda birkac discus alistirsin akvaryumuna gidelim izleyelim akvaryumu hep beraber saatlerce cok guzel birsey ortaya cikacaktir.
     
  6. cirol

    cirol

    Mesajlar:
    4.008
    Yer:
    Avcılar-İSTANBUL
    İsim:
    İsmail ATEŞ
    Bence ilk önce bol bol makale ve paylaşımları okusun iyice araştırsın.En son tankı kurmak kalsın diye düşünüyorum.Ben tropheusa geçmeye karar verdiğimde tam 6 ay boyunca makale ,paylaşımları okudum ve sonra kendi kendime tamam ben bu türün tüm isteğini karşılayıp bakabilirim dedim iyiki böyle yapmışım şuan hem keyif alıyorum hemde sıkıntı ve oluşabilecek olumsuz durumlara karşı tetbirli davranıyorum .Sonuç bu türden sağlıklı ve düzenli yavru alıyorum.
     
  7. LostRua

    LostRua

    Mesajlar:
    3.518
    Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY
    Peki Ismail Abi o kadar arastirdin ama olmustur kesinlikle gozlemlemekte ayri seyler katasi lazim. Ne kadar arastirsan bile kendi gozlemlerin kadar olmuyordur.
     
  8. ogiler

    ogiler

    Mesajlar:
    535
    İsim:
    OĞUZ URALER
    Bitkili akvaryumların çok büyük dezavantajları var araştırabilirsiniz bunlardan biride ısı zaten discuslar hastalanınca ısı 34 dereceye kadar çekilerek teadavi uygulanır çoğu hastalığı iyileştirir bu ama bitkilide 34 derece yaparsak hepsi çürür.Su değişimide toprak varken zor olur kum birçok parazite saklanma alanı sağlar beyaz benek gibi.Ayrıca gündüz co2 tüketileceğinden ph yükselecek gece co2 tüketilmeyince ph düşecek bu da discuslar için sorun bitkiler için yüksek ışık gerekecek ve discuslar ışıktan dolayı strese girecek internette görülen bitkili discus tankları çoğunlukla shov amaçlı ve kısa süreli tanklar.Discusların doğasında tektük bitkiler bulunur ama yaşadıkları çevre çürümüş mangrov köklerinden oluşur.
     
  9. cirol

    cirol

    Mesajlar:
    4.008
    Yer:
    Avcılar-İSTANBUL
    İsim:
    İsmail ATEŞ
    Yeni bir tür ve ilk defa besleyecek ihtiyaçları ,hastalıkları ve yaşanan olumsuz durumları araştırması daha iyi bunları bildikten sonra balıkları alıp bakmaya başlayınca daha çok tecrübe kazanacak ,ama tür hakkında hiç bir bilgisi yokken başlamanın sonucu hüsranla bitmekte bu nedenle ilk etapta araçtıracak takıldığı yerde soru soracak ve bilgisi arttıracak yanlışmıyım?
     
  10. LostRua

    LostRua

    Mesajlar:
    3.518
    Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY
    Karbondioksitin etkisinden bahsedilemez bile. Sizde bazi bilgileri kullanmak istiyorsunuz ama malesef tam dusunmuyorsunuz. O kadar bitkili akvaryumda karbondioksit orani bitkinin yogunluguna ve co2 istegie gore ayarlaniyor bosuna o kadar co2 verilmiyor yani. Bu deger tarafimca olculmustur duzgun bir duzene oturulursa hic sorun cikarmayacaktir. Karantina akvaryumlar diye birsey var hastaliklar icin. Zaten o kadar gunes isiginin discuslari dogal ortaminda rahatsiz etmemelerinin nedeni hem suyun uzerine kaplayan agaclar ve kahverengi suyun isigi kirmasi. Isigin gegerleri akvaryuma geciyor ama emilime ugruyor tam ulasmadan kiriliyor gibi dusunebiliriz. Zaten guzel bir discus akvaryumlarinin su seviyelerine dikkat ediniz yada guney amerika biyotoplarina. Su belli bir seviye dusuktur ve su ustu bitkileride vardir. Bunlar halledilemeyecek sorunlar degil bu dunyada ölumden baska herseyin caresi bir sekilde bulunur.

    Evet Ismail Abi o kesin bir dogru zaten benim dikkat etmek esteddigim sey herseyin gozleme dayandigiydi. Cunku o gozlemler herseyin sonuclarini gosterecek ozelliklede bu hobide.
     
  11. ogiler

    ogiler

    Mesajlar:
    535
    İsim:
    OĞUZ URALER
    Tamam isterse bitki atsın isterse taş istesterse plastik o kadar makale boşa yazılmış ben karışmıyorum isterse akvaryuma ağaç eksin her yazdığım yanlış her yazdığımı kafadan atıyorum bende buraya okuduğum makalelerden yazıyorum bir iki amazon bitkisi olabili rbunlar tamam biliyorum uzak doğuda çok güzel bitkili discus akvaryumları kuruyorlar ama onlar aşmış bu konuyu .Tüm iyi discus besleyenlere üretenlere bakın hepsinde cama cam akvaryum bir nedenleri varda cama cam yapıyorlar değil mi?Hastalıklar için karantina varda ana akvaryumdaki parazitler ne olacak cama camda dip çekimiyle coğu parazit uzaklaştırılır.Yeni başlayan birinden co2 gübre ışık detekli bir discus akvaryumu kurmasını beklemek fazla olur.Bitkili akvaryumlar 18+ cmlik discuslar rahat beslenir çünkü bunlar gelişimini tamamlamıştır ama arkadaş büyük ihtimal yavru alacağını düşünüyorum bitkili tankta büyeme aksayabilir çünkü su değerleri değişken olur.Ayrıca ısı discuslarda kesinlikle 28 dereceden aşağıda olmamalı düşük ısıda yaşabilirler ama strese girerler.En ideal ısı 29 derecedir.
     
  12. LostRua

    LostRua

    Mesajlar:
    3.518
    Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY
    Burada birseyler tartisilarak dogrular bulunur ve dogrular gelistirilir. Ama sizin bole bir istiginiz yok galiba. Zaten yukaridaki yazilarimdada oyle birsey demedim neden boyle birsey anladiniz bilemiyorum. Sizin bilecegini is biz sadece burada dogrulari bulmak icin tartisiyoruz.
     
  13. ogiler

    ogiler

    Mesajlar:
    535
    İsim:
    OĞUZ URALER
    Biliyorum doğruların arandığını ama benim yazdıklarım discuslar hakkında yıllardır bilinen gerçekler bunlar yalanlanamaz belki uzman biri discusları üzerinde bitkili düşük ısı vs denemeler yapabilir ama yeni başlayacak biri şimdilik sıradan ve ideal olan yöntemleri uygulasın.
     
  14. LostRua

    LostRua

    Mesajlar:
    3.518
    Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY
    Yillardir dogru olabilir. Ama her insan icin ayni tabiri kullanamazsan her discus ve her tur icinde ayni genellemeyi yapamazsin. Bir baligi en iyi sahibi bilir ve sahibi duzenler. Baliklarin dogal ortaminin duzgun degisimlerini ve duzenlerini tartismamiz lazim. Baska bir sekilde bu olay yapilmaz. Ama sabredersen 3-4 yil sonra guzel bir discusa gecis yapmayi planliyorum guzel bir gecis olacagi kanaitindeyim. Tamamiyle bitkli olacak. Bakalim tonluk bir akvaryum olursa tum guney amerikai oraya tasiyacagim. O zaman hersey belli olacaktir. :) Bakalim melek ile discus ne yapacak tum guney amerika tek akvaryum. Bakalim guney amerika biotopu neler ortaya koyacak hayal ama gerceklesmeyecek diyede birsey yok.
     

Sayfayı Paylaş