1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Düzelmez Dediğimiz Balıklar/Hastalıklar

Başlığı 'Tatlı Su Hastalık Tedavi Portalı' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 28 Mayıs 2010 başlatılmıştır.

  1. ozcan13

    ozcan13

    Mesajlar:
    566
    İsim:
    Özcan Kayahan
    Yarmak lazım bu balığı.Balığın içinde apse gibi birşey mi oluşmuş yoksa üre gibi bişey mi?
     
  2. reis

    reis

    Mesajlar:
    5.928
    İsim:
    Olcay Aksu
    Benimde aklıma Özcan abi gibi balığın karnını kesmek geliyor. Tabi çok derin kesik olmayacaktır.:smiley33:
     
  3. ozcan13

    ozcan13

    Mesajlar:
    566
    İsim:
    Özcan Kayahan
    Ama apse gibi birşey varsa şırıngayla çekiveririz yav:D
     
  4. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Evet karın kısmını açıyoruz ve mideyi boşaltıyoruz, kist varsa temizliyoruz. Bu tarz işlemlerde eldiven kullanılması çok iyi olur. Kaç kişi yapabilir bilemiyorum ama böyle bir işlem var arkadaşlar tedavi uygulamaları içinde.

    [​IMG]

    Ardından ameliyatlardan sonraki gibi kesiği dikiyoruz. Bu gibi sorunların olmaması için lifli gıda olan bezelyeyi menüye sık dahil ediyoruz.

    [​IMG]
     
    İmparaToR bunu beğendi.
  5. fth-94

    fth-94

    Mesajlar:
    5.167
    Yer:
    Türkiye
    İsim:
    Fatih BAŞBAĞ
    Temel abi 100 kişiden sadece 2-3 kişi yapabilir bunu doğru şekilde. Benim düşüncem bu şekilde...
     
  6. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Kolay değil katılıyorum. Ancak aslında cesareti olan ve tabi becerisi olan yapabilir diye düşünüyorum. Aslında gerçekci olmak gerekirse herkesin yapamaması yanında herkesin bu müdahaleye kalkışmayı tercih etmeyeceğinide düşünebiliriz. Fakat ben şahsi görüşüm olarak canlılar söz konusu olduğunda maddi değerin önemi nedir diye polyanacılık oynayanlar olsa da maddi olarak yüksek rakamlardaki balıklarımda benzer sorunlar olsa sonuna kadar mücadele verirdim sanırım.
     
  7. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Gelelim Murat'ın ne yaptıysa öldüremediği papağan balıklarına. :F Konu aslında 4 sayfa olmuşken malesef geri gittiğimizde yeni üyemiz Gizem Hanım'ın üyeliğiyle beraber silinmişti. Tekrar üye olup Gizem Hanım konuyu açtığında yine bir anda 3 sayfa ilerlemişti. Son aşağıdaki fotoğrafları yayınlamıştı Gizem Hanım ve durum iyi değildi. Murat arkadaşımızı aslında gönülden kutlamak isterim. toka:gif Çabası gerçekten olağan üstü ve yardım amaçlı yırtınma içeriyordu. Beni bile telefonla arayıp ne yapabiliriz diye sormuştu ve ben yaşamaz bunlar beni karıştırma dedim. :F :F :F :F

    Bu durum aslında ağır bir durum yani balıkları ilk anda gördüğünüzde ürperiyorsunuz ve bir bayan üye bu konuda yardım istiyor. Akvaryuma tam olarak hakim olmak kolay değil çünkü bilgi kısıtlı. Balıkların ölmesi bir anlamda platformu temsil eden yöneticinin elini taşın altına koymasıyla riskli bir durum oluşturuyor. Gerçi bilirsiniz deliyimdir bu konularda ama benden delisi de varmış. :sar: Tekrar tebrik ediyorum. Bu durumlarda siz olsanız ilk ne yaparsınız ?

    Fotoğraflar:

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    fth-94 ve murer bunu beğendi.
  8. ozcan13

    ozcan13

    Mesajlar:
    566
    İsim:
    Özcan Kayahan
    Hemen akvaryumdan çıkarıp çift kırmayla hayatına son veririm.Hayvan acı cekmesin:D
    Bunun kafada birşey var heralde bir film çektirsek iyi olur.
     
  9. murer

    murer Kıdemli Üye

    Mesajlar:
    4.111
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Murat ERCAN
    Teşekkürler Temel.

    İşin aslı, bende yaşayacağına hiç inanmıyordum ama, genede son hamlemizi yapmaktan başka çıkar yol yoktu. Aslında benim yaptığım bir şeyde yok, her şey Gizem'de, korkunç bir azim ve sabır var. :helalolsun: Anlatılamaz yaşanır. Ben olsam çoktan balkondan aşağıya atmıştım komple tankı.:F:F:F

    Yaptıklarını sıralarsak, ilk gün.
    İlk olarak %50 su değişimi, ısı 30 derece, iç filtre ile bol oksijen verildi.

    İkinci gün, yemlere sarımsak suyu emdirilip, balıklar yemlendi, %50 su değişimi yapıldı, bir ampul Bemiks kompoze suya döküldü. (Bemiks hiç bir şey yapmıyor.:D)

    Üçüncü gün, forum üç gün geriye gidince maalesef forum ile beraber Gizem'de gitti. :F:F:F

    Dördüncü gün Gizem'de feryat figan, balıklarım ölüyor imdat çağrısı. temel2: %50 su değişimi ile girdik bir girdabın içine. İlk olarak 50 litre suya bir tablet Flagy eriterek, balıkları kovanın içine aldık, ısı 30 derece, ısıtıcı ve hava taşı ile kovayı stabil tuttuk, Birbuçuk saat balıkları ilaçlı suyun içinde beklettikten sonra, tankın ısısını 30 dereceye ayarlayarak balıkları tanka geri aldık, elimizde derece olmadığından ısılar ısıtıcının üzerinde yazan skala ile ayarlandı. Tanka bol oksijen verildi ve filtre kapatıldı.

    Dördüncü gün, Gizem'de gene feryat figan, balıklar beyaz benek olmuş. Hemen müdaheleye başladık, balıklar tekrar Flagy'i kovaya, ısı 30 derece, bol oksijen, başladık akvaryumu komple dezenfekte etmeye. Su komple boşaltıldı, çakıllar, bitkiler çıkarıldı, kaya tuzu ile dezenfekte edilip, tekrar akvaryum kuruldu. Bu arada balıkların bulunduğu kovadan her saat bir sürahi temiz su ile değiştirildi, taze su takviyesi yapıldı. Akvaryum bir saat filtre edilip ısı 30 dereceya ayarlandıktan sonra balıklar tanka alındı. Saati gecenin dördü ettik, tabi ben yattım, Gizem'de sabah ezanını duymuş. :D:D

    Beşinci gün, Balıklarda değişiklik yok, birininde kuyruğu yok. Erimemi ısırılmamı, büyük bir ihtimal ile ısırılma, uyumsuz balık sendrumu. Bu arada bir önceki gün, balıklar kovada hiç bir sıkıntı yok kıpır kıpırlar papağanlar birbirleri ile kavga ediyorlar, tanka alınınca yan yatıyor olmalarından dolayı, akvaryumda bir anormalik söz konusu olduğu düşüncesi ile tabandaki kum yetersiz seviyede olduğundan, kum ekleme girişimlerine girdik. Tabi benim maksadım balıklar ölürse Gizem'i hemen bitkili canlı doğurana terfi ettirmek olduğundan, kumu hagen olarak düşündüm. Gizem gitti 7 kg hagen alıp geldi, tam akvaryuma koyacağız aklıma eski tabanda bulunan çakılı test etmek geldi. Kezzap bulduk derken çakıl köpürdü, işte sorunu bulduk. Çakıllar suya salınım yapıyorlar. 10 Kg kuma daha ihtiyaç olduğundan dolayı, Gizem elinde Tuz ruhu şişesi nalbur, akvaryumcu dolaştı sağolsun ve sonunda bir yerden Quartz kum buldu geldi 10 kg, 10 TL. Başladı tekrar kuruluma.

    Şimdilik balıkların keyfi yerinde, balıklar öldüğü zaman, taban hazır ve bitkiler İzmir yolunda.

    Saygılar.........
     
    gizem_35, reis, İmparaToR ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  10. fth-94

    fth-94

    Mesajlar:
    5.167
    Yer:
    Türkiye
    İsim:
    Fatih BAŞBAĞ
    Murat abi ellerine sağlık. Harfiyen yaptıklarınızı anlatmışsın. İşte salınım yapan kumun sonucu bu. Ummadığın taş baş yararmış...
     
    murer bunu beğendi.
  11. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Forumu tarasak bu konuya uyacak birkaç hastalık konusu buluruz ancak son papağan balıklarının görüntüleride gerçekten ürkütücü. Bu balıkların ayağa kalkaması gerçekten çok ilginç ve bence yapılanlar kulaklara küpe olmalı.

    Ellerine sağlık Murat...
     
    murer bunu beğendi.
  12. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Benim Musayı tanıyorsunuz arkadaşlar. Bu balıkta ilk alındığında aynı sorunları yaşamıştı ve tabiri caiz ise gerçek manada bir yaşam savaşı ardından hayata dönmüştü.

    [​IMG]

    Daha sonra tekrar daha küçük boyda hasta bir French angel satın aldım, takip eden arkadaşlar bilir. Aynı mücadeleyi onunlada verdik ama başarılı olamadım. Çok üzülmüştüm.

    [​IMG]
    http://www.akvaryumportali.com/vbi/...eni-Bal%FDklardan-French-Angel-A%F0%FDr-Hasta

    Şimdi benzer bir işlemi aslında oldukça büyük yarası olan bir french üzerinde cerrahi olarak göreceğiz.Balığı kaybetmeyi istemek sanırım bir hobici için en son şeydir. Aşşağıdaki müdahaleyi bir veteriner yapıyor ancak ülkemizde bu müdahaleyi yapacak bir veteriner varmıdır bence tartışılır.

    Balığa antibiyotik aşısı yapılıyor ve anestezi ardından balığın ağız kısmından solungaçlarına sürekli su pompalanıyor. Bu sayede dışardaki zamanı artırmak hedefleniyor.

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Yara temizlenip dikiş atılıyor ve son derece stabil ve değerleri iyi bir akvaryuma ekleniyor. Bir süre sonra sevindirici gelişme yaşanıyor.

    [​IMG]
     
  13. murer

    murer Kıdemli Üye

    Mesajlar:
    4.111
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Murat ERCAN
    Gerçekten takdire değer bir müdahele olmuş.em34:

    Balığın boyutu dikkatimi çekti, Maaşallah 44-50 cm var sanırım.:smiley33: Buda yapılan işlemi bir hayli kolaylaştırıyordur.
     
  14. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Evet Murat baligin boyutlari bu tarz islemler acisindan cok onemli. Zaten balik boyutu kuculdukce islem o derece zorlasir ve hatta imkansiz hale gelir. Bu fotograflari ve french angeli gorunce hayatimda elden cikardigima pisman oldugum tek balik oldugu geliyor. Bu tur zaman icinde akvaryum icinde siradan bir balik olmaktan cikiyor. Taniyor, sizi gorunce pek az baligin yapacagi inanilmaz sevimli hareketler sergiliyor. Uzun ama cok guzel bir tecrubeydi ve aklim hala onda dersem yalan olmaz.
     
    murer bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş