1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Bio Pellet resif tankları için uygun mu ?

Başlığı 'Tuzlu Su Kimyası ve Ekipman Portalı' kategorisinde King Elvis tarafından 9 Nisan 2014 başlatılmıştır.

  1. King Elvis

    King Elvis

    Mesajlar:
    1.646
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Aşkın Önver
    Selam Forum dostları
    Tankımdaki Nitrat ve Fosfatı dengelemek için Bio Pellet koymak istiyorum , ama araştırmalarımda özellikle LPS mercanlar için risk olduğunu okudum , ayrıca bio pellet kullanım süresi le ilgili ciddi tutarsız bilgiler var ..kimi forumlarda 4-5 ay sonra çıkarın diyor...! kiminde sürekli kalsın yemlemeyi arttırın diyor... kimi hobici ise LPS tankı için risk diyor.... benim tanka bio pellet koymamdaki asıl amaç tankta zeminde bir türlü yok edemediğim kahverengi ve bazen koyu kırmızı olan cyano ve algler ..... önerilerinizi beklerim ...
     
    TencoMelih bunu beğendi.
  2. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Mahir güzel açıklamışsın teşekkür ederiz. Bu karbonu illaki pellet ile mi vermek lazım, benzer maddeyi manuel veremez miyiz? Vodka vs gibi uygulamadan söz etmiyorum, pellet benzeri?
     
  3. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Kafamda tilki çok da gezecek alanları yok.:D Sıvı aktif karbon kullanımı düşüncem var ve hatta işlevinin güzel olacağını düşünüyorum ama hobici olarak kendime sorular sordum. Fakat bu karbon olayında mantıksal açıklama çok fazla aktif karbona göre.

    1. Bağlanan veya absorbe olan maddeler bilindik karbon ile dışarı alınıyor bunda ne olacak, sonuçta su içinde kalacak absorbe olsa bile?

    2. Absorbe olan koku, renk dışarı alınmak için sadece protein skimmere bağımlı olur ve skimmer dışarı atabilir mi?

    3. Sarı kız fotofiniş olursa kısa mesafe koşucusu mudur yoksa uzun mesafe mi?
     
  4. King Elvis

    King Elvis

    Mesajlar:
    1.646
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Aşkın Önver
    Bilgiler için teşekkürler Mahir , öncelikle şunu belirteyim yemleme ve canlı yükü ile ilgili bir sıkıntı yok , 3 adet dalga motoru 1 adet wavebox var akıntı ile ilgilide olduğunu sanmıyorum, aydınlatmaya gelince 6x 54 wat ATI T5 var 2 aylık günlük coral ve beyazlar 6-7 saat maviler 9-10 saat yanıyor yani aydınlatmadada bir sorun olduğunu sanmıyorum , su değerleri bugün ölçtüm CA 460 MG 1350 KH 8,6. 3-4 günde bir ölçüyorum genelde değerler bu arada ... RO su kullanıyor haftada %10 su değişimi yapıyorum tuzluluk 1025. Tank ölçüleri 120x50x60 .... PS AQUA MEDIC BLUE 3000 , aktif karbon ve zeolit kullanıyorum 15 gün sumpta kalıyor 15 gün çıkarıyorum ..... Engin tecrübelerinize dayanarak zemindeki cyano veya alg lerden nasıl kurtulurum bilgilerinizi bekliyorum , bu arada tankı yaklaşık 2 ay evvel büyüttüm daha evvel 65-65-65 tankım vardı eski suyu kullanarak ilave 200 lt den fazla yeni su ilave ettim diatom sürecidir biraz bekleyelim dedim ama 2 ayda sürermi hocam bu cyano mereti????? Pazar günü su değişimi yapıyorum 1 gr yem atmamama rağmen pztsi akşamı zemin kahve yosun cyano alg neyse dolu...!!!! Nedir çözümü ?
     
    TencoMelih bunu beğendi.
  5. harfuzmani

    harfuzmani

    Mesajlar:
    5.755
    Yer:
    Bursa
    Birde hangi marka yemleri kullanıyorsunuz?
     
  6. LostRua

    LostRua

    Mesajlar:
    3.518
    Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY
    Akvaryumun taşınmış olması sonucu kum da taşınınca düzen bozulmuş ve zaten yeni kurulan akvaryumda da eski oturmuş su var düşüncesi ile canlı yüklemesi aşırı yapılmış ve bu nedenle de düzen bir türlü oturamayınca yosunlanma başlamış olabilir mi?

    Bozulan düzeni tekrar sağlamak için yoğun bir şekilde bakteri ilavesi ile durumun önüne geçebilir mi?

    ******* durumlarda akvaryumdan sumpun iptali ile ana tanktaki su seviyesinide büyük ölçülerde düşürerek ps ana tanka eklenip az su miktarında psnin suyu çok daha hızlı bir şekilde atık yükünden kurtarması sağlanarak sonraki su ilaveleride yavaş yavaş su ve ps seviyesinide arttırarak yapılırsa kurtarma sağlanır mı?

    Taşınırken eklenmiş yaklaşık 200 litre ilave suyun, damacana ise hangi marka olduğu, ro ise tds değerinin ne kadar olduğu göz önüne alındı mı?

    Uzun bir süre floresan kullanımı sonrası floresanların değiştirilmemesi cyona sorununu ortaya çıkarır mı? Floresan değiştirmek veya ışık şiddetini azaltmak kurtuluş olur mu?

    Madem cyona düzensiz organik atıklardan meydana geliyor psnin boyutlarımı akvaryuma yetersiz, yoksa teknoloji canlı hayatına bu kadar mı etkisiz kalabiliyor?

    Deniz akvaryumuna sahip olmayan birisiniz deneyimsiz birisinin aklına gelen sorular bunlar bu konuda da işe yarar diye paylaşmak istedim. Cevabınızı bekliyorum.
     
    King Elvis, Alparslan ve TencoMelih bunu beğendi.
  7. halilkocan

    halilkocan

    Mesajlar:
    7.593
    İsim:
    halil kocan
    Aslında benim gördüğüm 2 şey var birisi ps nin yetersiz olması aquamedic kullandım Alman malı ama kötü bir ps .
    Birde RO suyun TDS sini bir ölçer misin deiyonize yani silikat filtren var ise değiştirmeni tavsiye ederim .


    İos tan online
     
  8. King Elvis

    King Elvis

    Mesajlar:
    1.646
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Aşkın Önver
    P3250147.JPG
    Sn Doğuş ARISOY , öncelikle detaylı bilgi ve olasılıklardan bahsettiğiniz için teşekkür ederim , öncelikle canlı yükünün çok fazla olmadığı kanaatindeyim 500 lt tankta ( sump dahil ) 7 adet balık var bunlardan sadece 2 si L boyutunda Purple Tang ve Fox face ..... eski suya ilave su RO arıtma dan konuldu ama sertliği 30 du , daha sonra 0 sertlik veren ayrı bir RO sistem bağlattım 3 haftadır % 10 su değişimlerini ( haftalık % 10) bu su ile yapıyorum , ..... aydınlatm adan bahsetmiştim...... aşırı yemleme yapmıyorum zaten az balık olduğundan günlük sadece 1 defa yemliyorum ( yem dibe çökmeden yeniyor zaten ) ....ps nin yetersiz olduğu konusunda bir firkrim yok ps markası AQUA MEDCI BLUE 3000 .....bio pellet ile sorunuın çözüleceği söyleniyor bir kaç hobici arkadaşımdan alığım bilgiler ile ama bazı forumlarda da LPS mercanlara verdiği zararlardan bahsediyor........
     
  9. King Elvis

    King Elvis

    Mesajlar:
    1.646
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Aşkın Önver
    bu görüntü su değişiminden 24 saat sonra başlıyor , 3 gün sonra resimdeki gibi oluyor
     
  10. King Elvis

    King Elvis

    Mesajlar:
    1.646
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Aşkın Önver
    denz cyano.JPG denz cyano.JPG1.JPG
     
  11. King Elvis

    King Elvis

    Mesajlar:
    1.646
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Aşkın Önver
    üstad özellikle ışık alan yerlerde oluşum daha fazla , ışıkların yanma sürelerinde bir aşım yok , beyaz ve coral T5 ler 6-8 saat , maviler 10-12 saat yanıyor
     
  12. King Elvis

    King Elvis

    Mesajlar:
    1.646
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Aşkın Önver
    Halil kardeşim TDS ölçümü yaptım sertlik 0 (sıfır ) zaten RO sistemi 3 ahfat evvel taktım ve suyu buradan alıyorum TDS ile ölçtükten sonra tanka ilave ediyorum
     
  13. Ateş Billur

    Ateş Billur

    Mesajlar:
    1.002
    İsim:
    Ateş Billur
    Bugüne kadar 3 tank kurdum 3 de de 3. aylarda cyano bölgesel olarak ışığın fazla akıntının az olduğu bölgelerde ortaya çıktı.Ama hiç dert etmeden haftalık su değişimlerinde sifonlayarak ve o bölgede akıntıyı arttırarak kurtuldum.Bakteri dengesinde sorun olduğu zamanlarda (yeni kurulumlarda) olabiliyor.Bakteri takviyesi,sifonlama ve birazcık akıntı bence bu işi çözer.Ro filetresi cyanoyu bence tetiklemiyor filitremin en kötü zamanlarında bile cyano oluşmadı ama sakal yosun yaptı.
     
    TencoMelih bunu beğendi.
  14. harfuzmani

    harfuzmani

    Mesajlar:
    5.755
    Yer:
    Bursa
    Aşkın Bey benim fotolardan anladığım sıkıntınız ro ile ilgili gibi.Su değişimi ile artan cyano 3 gün sonra azalmış gibi.
     
  15. Vetman

    Vetman

    Mesajlar:
    119
    Yer:
    Balıkesir
    İsim:
    Yağmur Gülsoy
    Bende de bir ara başlar gibi olmuştu. Bir iki günde tamamen kayboldu. Bende tankın günlük 2 saat civarı güneş ışığı alan kısmında oluşmaya başlamıştı. Güneş ışığının tanka direk gelmesini engelleyerek büyümeden kurtulmuştum.
     
  16. King Elvis

    King Elvis

    Mesajlar:
    1.646
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Aşkın Önver
    Ateş bey akıntının yeterli olduğunu tahmin ediyorum ... Bilgi için tank ölçüleri 120-50-60 ön sağda sola doğru Tunze 6045. Arka sağ ve solda taşırmaya doğru Tunze 6045 ve 6015. Arkada Tunze wavebox var...
     
  17. King Elvis

    King Elvis

    Mesajlar:
    1.646
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Aşkın Önver
    Üstad su değişiminden bir gün evvel sifonlama yapıyorum ... Değişim yapacağımda tekrar sifonlama yapıp su değişimi yapıyorum ... İlk 2 gün yok bişey ama 2. Günden sonra çarşı karşıyor kumun üzerinde...! Bunun nedenini ve çözümü hakkında bilgilerinizi beklerim
     
  18. Ateş Billur

    Ateş Billur

    Mesajlar:
    1.002
    İsim:
    Ateş Billur
    Yetersiz anlamında demiyorum zaten cyano olan kısımlarda yetersiz olabilir..Bu da tek başına bir sebeb değil zaten.Akıntı normal olsa da cyano oluşabilir bakteri takviyesi ve sifonlamayla mücadele edelim bence..
     
    TencoMelih ve Alparslan bunu beğendi.
  19. harfuzmani

    harfuzmani

    Mesajlar:
    5.755
    Yer:
    Bursa
    Ölçebildiğiniz test değerleri nedir? Test markaları ile yazar mısınız?
     
    Alparslan bunu beğendi.
  20. King Elvis

    King Elvis

    Mesajlar:
    1.646
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Aşkın Önver
    Ateş bey sifonlamayı neredeyse haftada 2 kez yapıyorum
    nitrat ve fosfatı ölçmedim , ışık ve akıntınında yeterli olduğunu düşünüyorum geriye sadece nitrat ve fosfat kalıyor....!!

    test değerleri sabit MG : 1380 - CA 460 - KH 8 , dozaj pompası mevcut

    Mahir aynı şeyi düşünüyorum seninle , su değişimini haftalık yerine aylık yapmayı denemeyi düşünüyorum .....
     
    harfuzmani bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş