1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Artemia Salina üretimi(yumurta elde etme)

Başlığı 'Akvaryum Yemi Araştırma Portalı' kategorisinde RuPTuR tarafından 15 Ocak 2009 başlatılmıştır.

  1. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Küçük bir akvaryuma ben de spirulina ekledim ama malesef yemediler. Daha sonra akvaryum suyuna muz kabuğu, salata yaprağı, elma parçası attım. Su balkonda yeşil olunca artemi yavrularını bu akvaryuma ekledim. O koyu yeşil su iki günde berrak oldu. Bence yeşil su bu işin çıkar yolu. Güneş altında bir yerde sürekli yeşil su hazır bulundurmakla sorun kalmaz. Ara sıra vitamin eklemesi yapılır.
     
  2. Akgün Cem

    Akgün Cem

    Mesajlar:
    217
    İsim:
    Akgün Cem
    Artemia Salina üretimi(yumurta elde etme)

    Temel hocam siz bu yöntemle artemia büyütebildiniz mi? üreme boyuna erişebilmişlermiydi? Hadinden fazla artemia açtım ama hiç büyütüp yavru alamadım... (Gerçi çok denemedim 3 denemem oldu başarısızlıkla sonuçlanan)
     
  3. sezginyavuz

    sezginyavuz

    Mesajlar:
    307
    İsim:
    Sezgin Yavuz
    Akgün Hocam sprulinayı heryerde görüp duyuyordum. Nitekim bu şekilde çok kişi sonuca gidiyordu. Şuanda sıcaklığı 26 dereceye çektim. Işık sürekli açık vaziyette. Bu seferde olmazsa ikinci denemede akvaryumu balkonda güneşin alnına bırakıp hiç ilgilenmeyeceğim. Ne hava vereceğim nede yem vs. :bilmem:
     
  4. RuPTuR

    RuPTuR

    Mesajlar:
    1.483
    İsim:
    Cem
    Deniz tuzu mu kullanıyorsunuz arkadaşlar?Yarım kilo sipariş verdim,Temel Hocam'dan bir miktar deniz tuzu isteyip onunla denemeler yapacağım.Deniz tuzu ve siprulina birleştikten sonra olmayacak şey yok gibi geliyor bana...
     
  5. okan058

    okan058

    Mesajlar:
    853
    İsim:
    okan sakal
    Arkadaşlar konuyu yeni fakettim artemialar spurilinayı eş boyuna gelince yiyorlar . Ben bir kaç denemeden sonra küçük bir akvaryum yapıp içine deniz tuzu koyarak 15 gün civarı balkonda güneşte beklettim . Her tarafını yosun bağlayan akvaryuma artemia larvalarını bıraktım bu yosunlarla beslenen canlılar baya bir toparlandılar . Artemiaların her canlı gibi oksijene ihtiyacı vardır ve oksijensiz ortamda hemen kaybedilebilir ayrıca nitrata karşıda çok hassas olduklarını duymuştum suya oksijen kazandırılıkende artemiaların yapısına göre davranmak lazım . Bu canlılar ağız kısmındaki borudan suyu süzerek beslenir ve besin borusu çok hassas bir yapıya sahiptir çok küçük sert bir dalgada bile bu borular kırılıp canlılalar açlıktan ölebilir genelde hobicilerin iki büyük kayıp sebebi budur . Hava motoru kesinlikle önerilmez en iyi yöntem akvaryumu elimize alıp sonra çok hafif bir dalgayla suya oksijen kazandırılabilir . Besin ve oksijen kazandırması için ben pet bidonlarda tuzlu suyu balkonda bekleterek yosun oluşmasını bekledim ve hava hortumu sayesindede sızıntı yaparak akvaryuma ekledim . Yumurta konusu enteresan bir konu olduğu için ben beceremedim suyun dibini temizlemeye çalışırkende artemiaları telef ettim . Ama inşallah en kısa zamanda tekrar deneyeceğim güneşin biraz daha kendisini göstermesini bekliyorum .
     
  6. RuPTuR

    RuPTuR

    Mesajlar:
    1.483
    İsim:
    Cem
    Hava olayını o zaman ıhlamır ağacından yapılmış hava taşlarıyla halletmek gerekecek...
     
  7. sezginyavuz

    sezginyavuz

    Mesajlar:
    307
    İsim:
    Sezgin Yavuz
    Artemiaların bulundukları akvaryuma biraz bitki bırakılsa oksijen ihtiyacı giderilebilirmi acaba? huh:
     
  8. okan058

    okan058

    Mesajlar:
    853
    İsim:
    okan sakal
    Cem bence hava taşı olayı biraz sıkıntılı oda suya dalga vericektir eminim . Bence en mantıklısı akvaryuma eklenecek bekletilmiş su . Bir taraftan su eklerken bir taraftanda akvaryumdan su alınabilir . Bekletilen suya dışarda oksijen kazandırılıp eklenebilir ? Çektiğimiz suyu tekrar yosunlandırıp ve oksijen kazandırılıp eklebilir . Bitki konusundada suda tuz olduğu için bitkiler eriyecektir .
     
  9. sezginyavuz

    sezginyavuz

    Mesajlar:
    307
    İsim:
    Sezgin Yavuz
    :cekingen: Yok yok ben bu işi kıvıramayacağım. Erkenden bıraksammı? sopa: Biraz daha dalgın olsam tank boş diye tatlı su balığı bile atardım. :F
     
  10. RuPTuR

    RuPTuR

    Mesajlar:
    1.483
    İsim:
    Cem
    Başka yerde dinlendirilmiş ve oksijenlendirilmiş su koymak mantıklı.Ama o kadar hassas olduklarını sanmıyorum Okan yaf huh:
     
  11. okan058

    okan058

    Mesajlar:
    853
    İsim:
    okan sakal
    Gerçekten denerken göreceksin küçük ama önemli bir detay bence küçük yavrularda sıkıntı olmayacaktır ama büyüdükçe boyutlarına oranla besin boruları dahada çok büyümektedir ve uzadıkçada kırılma riski dahada çok büyüyecektir . Ama kesinliklede kullanılmaz demiyorum biraz beyin cimlastiğiyle iyi işler çıkabilir mesela sineklik ile bölünerek orada hava karışabilir hem artemialar o tarafa geçmez hende sineklik yardımıyla dalga kırılıp suya o kadar hareket vermez . Sezgin bu arada neden bırakasın bir kaç denemeyle yapabilirsin . Diğer ülkelerde çocukların hobi için artemia yetiştirdiğini okumuştum Çizim belki fikir verebilir ama sinekliğin çok ince olması lazım
     
    A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 15 Mayıs 2016
  12. RuPTuR

    RuPTuR

    Mesajlar:
    1.483
    İsim:
    Cem
    Yalnız şöyle bir durum da var.Bu hayvanlar aynı zamanda kabuk da değiştiriyorlar.Yani onarılması mümkündür bence...
     
  13. okan058

    okan058

    Mesajlar:
    853
    İsim:
    okan sakal
    Cem kabuk değiştirmesi ayrı bir konu bu canlıların besin borusu kırıldığı zaman yaralandığı için değil aç kaldığı için ölüyor . Tekrar yenilenebilir belki ama bu süre içinde açlığa dayanamayabilir
     
  14. RuPTuR

    RuPTuR

    Mesajlar:
    1.483
    İsim:
    Cem
    Biraz önce Çin'den bir firmaya mail atıp artemia yumurtaları gönderip gönderemediklerini sordum.1 paket 425gr,bir kolide 12 paket var.Eğer fiyatı uygun gelirse almak isteyenlere bildiririm...
    Yavaştan işin ticaretine falan da mı girdim ne haha:
     
  15. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Akgün Bey, artemialar büyüdüler evet, ancak yeşil suyun gerisini getirmedim açıcası ve belli bir boyda verdim balıklara azar azar. Ama bariz olarak gördüğüm şu ki, yeşil su ilk evreler için şart. Ondan sonra farklı gıdalara yönelebilirler.
     
  16. Akgün Cem

    Akgün Cem

    Mesajlar:
    217
    İsim:
    Akgün Cem
    Süper o zaman Temel hocam, yeşil suyu tam olarak nasıl elde ettiniz? Ayrıntılı anlatabilme imkanınız varmı?
     
  17. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Gayet basit, 20 litrelik bir kaba muz kabuğu, kıvırcım yaprağı attım ve güneş altına bıraktım. Yeşillendi 5-6 gün sonra.
     
  18. sezginyavuz

    sezginyavuz

    Mesajlar:
    307
    İsim:
    Sezgin Yavuz
    Merhabalar. Artemialarımın boyutu şuanda 4-5mm kadar. Kuyruklarıyla beraber 1 cm olanlar var. Ancak sayı çok çok az. Yani toplasak 100 tane çıkmaz herhalde. Şu ana kadar 1 kere %15-20 oranında su değişimi yaptım.
     
  19. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Sezgin beslenmelerini nasıl sağlıyorsun, yazıştığımız yeşil su mu, yoksa spirulinaya devam mı ?
     
  20. sezginyavuz

    sezginyavuz

    Mesajlar:
    307
    İsim:
    Sezgin Yavuz
    Hocam hergün sprulina tabletten az miktarda toz haline getirip veriyorum. Şuanda su bir hayli yeşil olmuş durumda.
     

Sayfayı Paylaş