1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Akvaryumu ayarlama sorunu

Başlığı 'Tatlı Su Hobiye Başlangıç Portalı' kategorisinde Fath tarafından 24 Mayıs 2016 başlatılmıştır.

  1. Fath

    Fath

    Mesajlar:
    16
    İsim:
    Fatih
    Su bulandı tabi. Ama bunun normal olduğunu okudum her yerde onun için umursamadim.
     
  2. Fath

    Fath

    Mesajlar:
    16
    İsim:
    Fatih
    IMG_20160529_011902~2.jpg IMG_20160529_012053~2.jpg
    Bitki ektim Akvaryuma. Akvaryumcu zeytin dedi, önerdi, bende aldım. Akvaryumun fotoğrafı şu:
     
    Düzenleme: 29 Mayıs 2016
  3. mekatronik

    mekatronik

    Mesajlar:
    2.993
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Erdoğan
    Balık eklendikten sonra bakteri girildiğinde olabiliyor bu durum. Biraz fazla kaçmış olabilir. Dinlenmiş su ile bir miktar değişim iyi olur.

    İlk etapta bitkiye girmesek iyi olurdu ama neyse, almışsınız artık. Zeytin kolaydır, ama neticede bitki olduğu için gereksinimleri var.
     
  4. Fath

    Fath

    Mesajlar:
    16
    İsim:
    Fatih
    Çıkıp damacana arayayim ben elimde dinlenmiş su yok. Bu saatte bulmak imkansız ama şansımı deneyecegim.. Ülkenin en kaliteli şebeke suyu bizim ama yine de bir klor olayı var neticede.
     
  5. Collector

    Collector

    Mesajlar:
    224
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Yağız
    Öncelikle aramıza hoş geldiniz

    Guramiler aslında çokta zor olmayan bir tür.Fakat baştan yaptığınız hatalar var.Bunlardan ilki gurami türleri chiclid balıkları gibi kayalık yerlerde değil bitki akvaryumlarında daha rahat ederler.Almayı düşündüğünüz canlının yaşam alanlarını almadan önce araştırmanızı tavsiye ederim.Alıcağınız bitkileri akvaryumun drek ortasına değilde kenarlara doğru ekip ortada yüzme alanı bırakın.Şuan size kesinlikle şunu yapmışsınız diyemem çünkü okadar çok hata varki herhangi birisi buna sebebiyet vermiş olabilir.Kısaca bahsetmek gereksirse en büyük hatalardan birisi su motoru dediğiniz yanlış anlamadıysam iç filitre iç filitrede tatlı suda mekanik filitredir biyolojik filtre olarak herhangi bir işlevi yok.Acilen bir dış filitre bağlanması gerekir.Dış filitrenin amacı mekanik olmayan yani atıkları drek toplamadan bijolojik olarak filtrenin içinde bakteri oluşturup biyolojik döngüde bizlerin refigiumu gibi rol oynar.Yani dış filitre olmadan sadece profesyonel akvaristler tatlı su akvaryumunu döndürebilir ve bu iş çokta kolay değil( dış filitreler bakterileri öldürmemek adına musluk suyuyla değil akvaryum suyuyla temizlenir).Diğer yandan tatlı suda bakteri kültürü kullanılmaz bunun nedeni zaten tatlı suda zaten döngüyü başlatmak 2 tane lepistese bakar tuzlu su kadarda ağır bi filtrasyon olmadığından bakteriler tuzlu suya oranlar çok daha çabuk tutunur aynı zamanda tatlı suda bizler gibi esas vuruşu kayalar değil dış filtre yapar buda yine süreyi kısaltan bir etken.Şimdi siz bakteri kültürüde eklediniz filtrasyonda yok çok normal suyun bulanıp amonyağın patlaması.
    Tatlu suda bizler kadar test yapmanız gerekmez ama ph ı sürekli konrtol altında tutmanız gerekir gerekirse ph buffer kullanmanız gerekir.guramiler ph değeri 7 olan suları severler bunu tatlı su akvaristleri kum seçimi yaparken uygun kumu seçip azda olsa ph oynamalarını engellemeye çalışırler geri kalanı içinde dediğim gibi buffer kullanmanız gerekir.Siz her panikte işleri dahada kötü yapmışsınız her müdahale işleri dahada yokuşa sürmüş bence artık müdahale etmeyi bırakıp sistemi uygun hale getirin fakat herşeyden önce su düzenleyeci kullanıp o suyla geniş çaplı bir su değişimi tavsiye ederim daha sonraki ilk işiniz bir dış filitre olsun

    Hem vebal almamak hemde maddi kayıp yaşamamak adına birdaha araştırmadan,öğrenmeden canlı almanızı tavsiye etmem.

    ek bilgi :
    Bitki almadan önce tür balirleyip ona göre seçin her bitkiyi alıpta koyamazsınız kimisi için co2 desteği gerekir ilk adımlarda bu tarz bitkilerden uzak durmanızı tavsiye ederim

    Dış filitre olmadan döngü naparsanız yapın biyerde çökücektir olmayan sistem varmı ? elbette var fakat bunun için deneyim gerekir.En başından ona göre kurulum yapılıp ona göre canlı seçilir

    Guramiler durgun su balıklarıdır iç filtre uygun bir seçim olamamış
     
    Düzenleme: 29 Mayıs 2016
  6. Fath

    Fath

    Mesajlar:
    16
    İsim:
    Fatih
    Bakteri kültürü nü öneriler üzere kullandım. Bitkileri de koseden sıralı ektim zaten yüzme alanı daralmasin diye. Hiçbir arkadaşım da iç filtre dışında makine yok ben de yeteceğini sanmistim. Damacana da bulamadım zaten. Sabahı bekleyeceğiz artık. Umarım kaybimiz olmaz. Şimdi yem yiyorlar biraz hareketlenme de oldu balıklarda.
     
  7. Fath

    Fath

    Mesajlar:
    16
    İsim:
    Fatih
    Akvaryumcu önerdi zaten o bitkiyi. Balıklara doğal bir alan olsun diye ekledim Akvaryuma. İki çürümüş ağaç kütüğü ayarlayip matkapla oyuklar yaptım taşlardan büyüğü çıkarıp onkari koymayı düşünüyordum ama dedim evvelce sizlere sorayim. Uğraşıyorum ama ben ugraatikca işler iyice karışıyor:(
     
  8. Ontheway

    Ontheway

    Mesajlar:
    2.848
    Yer:
    Kayseri
    İsim:
    Alper ALT
    Bakteri patlaması sonucu oksijen azalmış olmalı diye düşünüyorum. Balıklardaki durumun sebebi bu olabilir. Bir de elinizde her zaman az da olsa yedek su bulunsun. Umarım kayıpsız atlatırsınız bakteri kültürünü içerde canlı varken önerilenden biraz az kullanmakta fayda var.
     
  9. Fath

    Fath

    Mesajlar:
    16
    İsim:
    Fatih
    Su arıtma cihazı ayarlayabilirim belki bi arkadaşın evinde var. İş görür mü acaba?
    Bu arada iç filtrede dışarıdan hava çekmeye yarayan bir sistem var. Serum hortumu gibi dışarıdan hava çekip filtrede gönderiyor bu oksijeni arttırma mi acaba?
     
  10. Ontheway

    Ontheway

    Mesajlar:
    2.848
    Yer:
    Kayseri
    İsim:
    Alper ALT
    Su arıtma kurmak uzun sürebilir sen oksijeni arttır dediğin yöntem olabilir.
     
  11. Fath

    Fath

    Mesajlar:
    16
    İsim:
    Fatih
    Vatandaş uyuyor ulaşamadım iç filtre hava desteği açık zaten bakalım n'olcak artik
     
  12. Fath

    Fath

    Mesajlar:
    16
    İsim:
    Fatih
    Arkadaşlar durum toparlandı, akvaryumda işler yolunda gidiyor. Yarım saat önce yemlerini de verdim. Bi kudurdular hala durmadılar. Karides verdim yemiyorlar hepsi filtreye yapıştı kaldı. Pul yem almıştım,onu demedim, çok hoşlarına gitti herhalde. Tanıtım bölümüne bir başlık açıp ordan devam edeceğim önerdiğiniz gibi. Küçücük bir nar kütüğü var elimde, içinde oyuklar falan var. Matkapla bir kaç oyuk yapmaya çalıştım bugün. Onu Akvaryuma koyayim mi acaba? Dünden sonra elimi atmaya korkar oldum. Bir de zeytinleri duman ettiler kemire kemire. Ne yapayım, bitki olayından vaz mi geceyim acaba? Değerli yardımlarınızı bekliyorum...
     
  13. mekatronik

    mekatronik

    Mesajlar:
    2.993
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Erdoğan
    Bitki koyarsınız ama acele etmeyin. Biraz sabır gösterip bakterinin iyice yerleşmesine zaman tanımak gerekiyor. Birde o kumdaki boyalı taşlar iyi değil, salınım yapma ihtimali olabilir. Aslında yol yakınken onu çıkartıp uygun bir kum kullanmak iyi olur.
     

Sayfayı Paylaş