1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

54 l akvariumda kac tane ciklet beslenir

Başlığı 'Malawi Cichlid Forumu' kategorisinde prooptik tarafından 31 Mart 2010 başlatılmıştır.

  1. LostRua

    LostRua

    Mesajlar:
    3.518
    Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY
    Sizin önerinizden önce balıklar üzerinde müziğin etkisini araştırmaya başladım bile merak etmeyin. Kalıcı veya geçici çözüm aramıyorum. Sadece bu duruma çözüm öneriyorum. Lütfen akıntı konusunda malawi gölünü araştırınız. Malawi gölündeki akım hakkında bir araştırma yaptıktan sonra sizinle daha gerçekçi bir şekilde konuşabiliriz.Çünkü malawi gölündeki akıntı hesaba katılmayacak kadar az değildir. Malawi gölüne dökülen sular ve malawi gölünün çıkışı hakkında bir dahaki araştırmanızdan sonra akımın malawi gölünde ne kadar hızlı ve anlık değişimlere uğradığını anlarsınız...
     
  2. rengarenk

    rengarenk

    Mesajlar:
    14
    İsim:
    Mevlüt ACAR
    Ben Malawi gölünde akıntı yoktur demedim zaten. Göle benzer bir ortam oluşturmaya çalışıyorsanız,buna hacmi büyüterek başlayabilirsiniz.
     
  3. LostRua

    LostRua

    Mesajlar:
    3.518
    Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY
    Bence biz açıklama yaptık. Gerisine bu konuya benzer soruları olanlar karar verebilir. Bu konuda herşey açıklanmıştır bence açıklanacağı kadar.
     
  4. murer

    murer Kıdemli Üye

    Mesajlar:
    4.111
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Murat ERCAN
    Arkadaşlar usluplara dikkat edelim lütfen, kırıcı oluyorsunuz......
     
  5. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Konuya bakış açımızı toparlayalım derim. Sohbetinize katılma sebebim konuyu güzel tartışmanız ve aslında birçok hobiciye manasız gelecek olan bu durumu yazışırken arada balığın yüzme hareketini yani bir anlamda küçük hacimde spor ihtiyacının sağlanmasında akıntı konusuna girmeniz, Malawi gölünden örnekler katmanız vb. Kısaca manasız bir mücadele gibi görünse de içerisinde fikirler ve ufuk açıcı düşünceler bulunuyor.

    54 Lİtre akvaryuma günlük su değişimi yaparak içindeki Cichlid balıklarına uygun şartların sağlanması konusundan başlayalım. Doğuş aşağıdaki linkte farklı bir konu açmışsın başlık adı ' Su değişimleri balıkları öldürüyor '

    http://www.akvaryumportali.com/vbi/...FDklar%FD-%F6ld%FCr%FCyor-!&p=70320#post70320

    Temel abi bunu neden yayınladı diye düşünme işin aslı linkteki konuyu çok beğendim itiraf etmek gerekir.

    Fakat 54 litrede cichlid balıklarını hergün su değişimiyle yaşatmaya çalışman anlamında sana da kendi konun fikir verebilir diye düşündüm. Evet günlük % 30-40 su değişimiyle yavruları hızlı büyetebilirsiniz ama uzun vade de faydası yerini cama cam akvaryum havasındaki balıklar konumuna sokarız. Oturamayan bir su, oturamayan bir biyoloji, sürekli adapte olmak zorunda kalan ve enerjisini bu adaptasyona harcayarak zayıf ve yine gelişemeyen balıklar yaratırız diyebiliriz.

    Eğer konuyu yavru kolonisinden alıp sadece bir erkek 2 dişiye dönüştürürsek seni anlamamız kolaylaşabilir. Çünkü diğer mesajımda yazdığım gibi bu hacimde kolonideki diğer erkeler baskın olan yüzünden dişi görünümüne, baskın dişi yanında kalan dişiler ise iyice basif konuma geçerler. Pek az insan arka tarafta akvaryumu besleyen bir hazneye, akıntıyla antreman yaptırmak yerine uygun boyut akvaryum tercihini mantıklı bulacaktır. Bir gerçeği unutmamak gerekir ki, birileri son derece geniş bir makale yazabilir ama hiçbir makale tüm ihtiyacı tek başına karşılayamaz. Bu yüzden makaleler altına eklenen karşı yanıt ve konu katkıları makalenin devamında ortaya herkese yetecek bir yazı dizisi çıkarabilir.

    Ben konuya katkı sağlayan tüm arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Vel hasıl çözüm bulunması gereken daha unsurlar var bu hacimde Cichlid balıklarını mutlu etmek için. Bunların çözümlerini de sizlerden en azından beyin fırtınası adına okuyacağımızı ve aynı güzellikte de takip edeceğimizi düşünüyorum.

    Saygılar...
     
  6. LostRua

    LostRua

    Mesajlar:
    3.518
    Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY
    Evet Temel Abi zaten şu su değişimi balığı öldürüyor araştırmasınıda o anda yaptım. Düşünceleri toplayarak. Bencede böyle ortamlar çok yararlı oluyor gelişim adına.
     
    YIKIKTEMO bunu beğendi.
  7. rengarenk

    rengarenk

    Mesajlar:
    14
    İsim:
    Mevlüt ACAR
    Temel Bey,zaten gerekli açıklamayı yapmış.Ancak şunu da ekleyeyim. Mesela sarı prenses besleyen bir kişi yavru akvaryumu olarak 50 lt. civarı bir tank kullanır.Ama bir yerden sonra o tank işlemez olur. O andan itibaren balıkları daha büyük bir tanka geçirir.Demek istediğim buydu. 54 lt. bir tankta bir süre beslersiniz ancak balıklar belli bir boyuta ulaştığında o hacim yetersiz olur.
    1 e 2 d şeklinde yapılırsa da, göze hoş gelmez diye düşünüyorum.
     
    YIKIKTEMO bunu beğendi.
  8. TurgayParlak

    TurgayParlak

    Mesajlar:
    8
    İsim:
    turgay
    Arkadaşlar merhaba 130x55x60 ölçülerinde bir akvaryum yaptım ilk defa balık beslicem ve tür olarakda cichlid düşünüyorum balık seçimi konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim ve ayrıca quik sb-8808 hava motoru (2x6 lt dk) prodac 300 w ısıtıcı ve lifetech 839 dış filtrem var (1500 debi) bu ekipman sizce yeterlimidir.
     
  9. H.Kaya.Gemlik.

    H.Kaya.Gemlik.

    Mesajlar:
    876
    Yer:
    Gemlik-BURSA
    İsim:
    Hüseyin KAYA
    Turgay Bey sarı prenses ve yunus cichlid öneririm. Ekipmanlarınız yeterli.
     
  10. TurgayParlak

    TurgayParlak

    Mesajlar:
    8
    İsim:
    turgay
    ekstra olarak beyaz prenses de koymamın bir mahsuru olurmu sizce 3 e 1 olarak 2 şer çift olarak 1 ay deneme yapmayı düşünüyorum
     
  11. H.Kaya.Gemlik.

    H.Kaya.Gemlik.

    Mesajlar:
    876
    Yer:
    Gemlik-BURSA
    İsim:
    Hüseyin KAYA
    ]Beyaz prenses sarı prenses ve yunusa göre sert bir balıktır. Akvaryumu huzursuz edebilir. Ben tavsiye etmem.
     
  12. TurgayParlak

    TurgayParlak

    Mesajlar:
    8
    İsim:
    turgay
    teşekkür ederim yorumunuz için mutlaka dikkate alıcam fakat litre olarak büyük bir tank olduğu için çetitlilik sağlamak adına başka bir öneriniz olurmu acaba ?
     

Sayfayı Paylaş