1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

İlginç bir şey oldu !!!

Başlığı 'Genel Balık Konuları' kategorisinde can24 tarafından 19 Mart 2010 başlatılmıştır.

  1. can24

    can24

    Mesajlar:
    58
    İsim:
    can
    Bu gün bir doktor karides iki adet percula ve bir tene de anemon aldım.
    Anemon almayı düşünmüyordum ama perculalar o kadar çok anemonla oynuyolardı ki ayırmaya kıyamadım onuda aldım.
    Ama enterasan birşey oldu daha önce sizede oldumu bilmiyorum,anemonu ve balıkları alıştırmak için strafor kutunun içine koydum ve damla damla akvaryumdan su vermeye başladım anemon bi sağa bi sola dönerken altında bi hareketlilik farkettim bi baktım ki yavru balıklar 4 adet yavru balık ve bir adet te yavru karides var.
    Şimdi hepsini yavruluğa koydum şu an için bi sorun yok sizce yaşarlarmı ?
     
  2. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    İlginç bir şey oldu !!!

    Boyutlarına bağlı olarak yaşayabilirler elbette. Yavru balıkların türü nedir ? Boyları ne kadar artemia vermek gerekebilir. Güzel haber şanslısın bence.
     
  3. can24

    can24

    Mesajlar:
    58
    İsim:
    can
    İlginç bir şey oldu !!!

    Abi bütün hayallerim yıkıldı.
    Hepsi karides yavrusuymuş az önce farkettim üstten bakınca balık yavrusu gibi,yandan baktım hepsi karides yavrusu.
    Balıkları aldığım akvaryumda şeffaf bi karides türü vardı ve bu sabah ölmüştü.Şeffaf olduğu için akvaryumda pek belli olmuyodu sabah ben çıkarttım akvaryumdan herhalde onun yavruları bende percula yavrusu diye ne kadar sevinmiştim,neyse sağlık olsun hiç yoktan iyidir naapalım inşallah biz alırız percula dan yavru.
    Ama anemon çok anımı sıktı abi balıklardan çok geziyor bu gün eklediğim için dokunmuyorum bi alışşın akvaryuma bir yere sabitlemeye çalışıcam.Akvaryum silikonu ile tuttursam bir yere nasıl olur abi haha:
    Şimdilik gözlemlediğm kadarıyla gölge kısımları seviyor hem gölge hemde baktığımda rahatça görebileceğim bir yer yapmaya çalışıcam inşallah bir yere sabitlerim.
     
  4. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    İlginç bir şey oldu !!!

    Sen sabitlemeye çalışırsan bunun pek faydası olmaz. İlk anlarda gizlenme eğiliminden gölgeye kaçar ancak daha sonra kendini göstermeye başlar.

    Tabi bu noktada sana düşen çok dikkatli olmak. Çünkü çok hobici sabah kalktığında süt rengi akvaryum ile karşılaşır. Anemon yerini kendini akıntıya bırakarak bulmak isteyebilir ( Muhtemel ) ve akıntı motoruna kapılırsa hiç iyi olmaz.

    Yine bunun yanında dekor arasında akıntı motoru varsa yerleşene kadar çalıştırmaz isen iyi yaparsın. Örnek bir olumsuzluk var aşağıda, biz işi sağlama alalım.

    [​IMG]
     
    Nadir bunu beğendi.
  5. reis

    reis

    Mesajlar:
    5.928
    İsim:
    Olcay Aksu
    İlginç bir şey oldu !!!

    Temel abi seninde belirttiğin gibi akıntı motorunun su girişine sünger takmak lazım eğer anemonlar motora kapılıyorlarsa. Süngeri plastik kelepçe ile sabitleyebiliriz. .8.

    Fakat benim merak ettiğim, anemonlar genelde dipte durmazlarmı ? Akıntı motorlarıda genelde hep yukarda durur. Peki bu durumda anemonlar yukarı çıkıpta akıntı motorlarına kapılabilirmi ? :bilmem:
     
  6. can24

    can24

    Mesajlar:
    58
    İsim:
    can
    Olcay abi bubble anemon türleri var cama bile çıkyor benim alışveriş yaptığım akvaryumcuda var ordn biliyorum bunuda gezmez diye düşünerek yapıştığı kaya ile birlikte aldım eve gelince kayayı bıraktı koyduğum yerdende başka yere gitti şu an sorun yok olduğu yerde duruyor.
    Temel abinin bahsettiği kendini akıntıya bırakarak yer bulmaya çalışması.
    O şekildede motora kapılma olasılığı yüksek.
     
  7. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Anemonlar altta duru veya ışığa göre tırmanabilir. Kum anemonları aşağıda yer edinir kaya anemonları tırmanır. Fakat iki tür içinde değişen yoktur çünkü anemonlar sadece kayalara tutunarak veya kum içinde hareket etmez. Kendini akıntıya bırakarak yer arar. Bunun anlamı ise bulacağı yer senin yukardaki akıntı motoru olabilir.

    Risk oranının az olmadığının altını çizerim.
     
    Nadir bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş