1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

çöpçü üreme süresi

Başlığı 'Japon, Vatoz, Çöpçü ve Diğer' kategorisinde m.sezgin tarafından 30 Aralık 2010 başlatılmıştır.

  1. m.sezgin

    m.sezgin

    Mesajlar:
    11
    İsim:
    murat sezgin
    Herkese merhabalar ben yeni üyeyim. Dört ay önce aldığım 2 adet C.sterbai Knaack çöpçü yavruydu, Şansıma biri erkek biri dişi çıktı ve eş tuttular 2 hafta öncede yumurta dökmeye başladılar. Ben forumlarda yılda 6-7 defa yumurta dökerler diye okumuştum ama benimkiler Tavuk oldu 3 günde bir 50 ila 100 arası yumurta döküyorlar ama en fazla 10 adet yavru alabiliyorum! erkeğin yada dişinin acemiliğindendir diye düşünüyorum. Bu kadar sık yumurta dökmeleri normalmidir?
     
  2. murer

    murer Kıdemli Üye

    Mesajlar:
    4.111
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Murat ERCAN
    Yavru alabildiysen ne mutlu sana. Ne yapacaksın yavruyu, bir bu kalmıştı el atmadığın.:F Çöpçü para etmiyor, bozmasın seni?:D

    Bu arada hoş geldin, Murat.
     
  3. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Valla Murat bey sizin çöpçüleri ne ile besliyorsanız o yemlerin isimlerini ve suyunuzdan bir damacana rica ediyorum ben acilen , sorununuzu diğer arkadaşlar çözsünler artık :F Şaka bir yana balıklarınızın formuna göre üreme periyodları değişebilir.. Yağmurlu havalarda özellikle bu tip üreme olayları daha sık olabiliyor.. Havada ki basınç değişikliği olsun sizin yaptığınız su değişiklikleri olsun bu durumu tetikleyebiliyor.. Daha fazla yumurtayı canlı kurtarabilmek için test edilip onaylanmış bir çay tekniği var ki yumurtaların mantarlaşmama oranlarını yüksek ölçüde artırıyor.. Akvaryumunuz hakkında net bilgilerimiz olmadığı için çok detaya giremiyorum.. :bilmem:

    Bu arada forumumuza hoşgeldiniz diyor paylaşım ve yorumlarınızın devamını beklediğimizi söylemek istiyorum. saygılar:gif
     
  4. m.sezgin

    m.sezgin

    Mesajlar:
    11
    İsim:
    murat sezgin
    Abi hoşbulduk çöpçüyü ne yapayım yahu? ben yavruyken aldım hangisi erkek hangisi dişi hala aradaki farkı anladıysam kör olayım :D baktım yumurta döküyolar suya biraz metilen mavisi döküverdim 3 günde yavrular çıktı camacam tankta 2 günde bir %20 su değişimi yapıyorum ne zaman su değişmi yapsam çöpçüler yumurta döküyolar! bugün gene su değişimi yaptım az önce baktım gene 20 30 yumurta yapmış 1 saat içinde! bu arada spectrum yem kullanıyorum proteini en yüksek yem diye biliyorum ve haşlanmış yumurta sarısı veriyorum çöpçülere!
     
  5. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Hoşgeldiniz Murat Bey;

    Yem güzel sahiden ama araya farklı besinler katmak iyidir belki yumurtlamayı saat başına indirirler o zaman. ;) Mantarlaşma için metilen mavisi kullanımı eski bir uygulama ama memnun olan çok tabi. Aslında doğalarına bakarsak mantarlaşmayı engelleyen ana unsur düşük ph değeri ve asidik su yapısıdır bu türlerde. Discus türü için örnek olarak mantarlaşma önleme yollarından biri oluyor.
     
    zgrkaralar bunu beğendi.
  6. murer

    murer Kıdemli Üye

    Mesajlar:
    4.111
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Murat ERCAN
    Murat böyle ''Çöpçüler yavruladı, her gün yumurta döküyorlar'' deme. Volkan ben bildim bileli, Cory ve vatoz besler, inşallah alacak bu yüzyıl içinde yavru.

    İri olan dişidir muhtemelen, erkekler daha yakışıklı oluyor. :D
     
  7. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Hakkaten ya :) Onur hocada zırt bırt vatoz yavrusuydu yumurtasıydı diye konular açıyor hasta oluyorum okudukça.. :D En son iş başa düşecek , olanlar olacak :) Metilen mavisi yerine çay deminden koyarakta mantarlaşmayı önleyebilirsiniz.. Bu yöntemle neon balığından bile yavru alan duayenler var..
     
  8. cirol

    cirol

    Mesajlar:
    4.008
    Yer:
    Avcılar-İSTANBUL
    İsim:
    İsmail ATEŞ
    Volkan hocam ben diyorum sana ver senin balıklar bir haftalığına bana eğitime sokayım:Faldığında 3 güne kalmaz seninkiler seri üretime geçer.
     
  9. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Valla doğru söylüyorsun sana staja göndericem benimkileri.. Ya şaka maka üreme konusunda bişeyler değiştide benim mi haberim yok tem05.gif
     
  10. m.sezgin

    m.sezgin

    Mesajlar:
    11
    İsim:
    murat sezgin
    Arkadaşlar tekrar hoşbulduk sıcak karşılamaya teşekkürler. Bu arada yeni yılın ilk hediyesini aldım Platinium Blue lapisteslerim bu sabah yavruladı hadi canım sende hergün yavrumu alıyon demeyin böyle şeylerde gayet samimiyim. Ben piyasada satılan 3lü filtre suyu kullanıyorum tanklarıma, reçine ve karbonlarını yeni değiştirdim benim dikkat ettiğim husus bu ara maltepe civarındaki şebeke suyu gerçekten çok kaliteli! ben bu suyu hem içiyorum çaya yemeğe kullanıyorum 15 gündür tanklarımdaki balıklar gerçekten çoştu ne zaman su değişimi yapsam yavru alıyorum, iski yede teşekkürler. Sonuçta suyun kalitesi hepimizin ortak derdi istanbul anadolu yakasındaki arkadaşlara tavsiyem bu ara bi su değişimi yapsınlar aradaki farkı görecekler diye düşünüyorum.
     
    murer bunu beğendi.
  11. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Zaten bu patır patır üreme konuları her ne hikmetse anadolu yakasından geliyor.. Biz her türlü tesisi kurduğumuz halde tık yok.. Su değişimleri hem doğumu hemde çiftleşmeyi tetikliyor zaten.. Balıklar coşuyorlar resmen.. Fırsat buldukça fotoğraflarsanız bizde sebepleniriz sayenizde.. :)

    Tekrar aramıza hoşgeldiniz umarım ayağınız uğurlu gelirde benim keratalarda durumlarından utanır harekete geçerler.. :D
     
  12. murer

    murer Kıdemli Üye

    Mesajlar:
    4.111
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Murat ERCAN
    Volkan bangır bangır bağırıyorum sana, üçlü kartuş filtre al, bidonları omuzlama, filtre ile su değişimi olmaz diye.:)

    Murat'ada ben tavsiye etmiştim, üçlü kartuş filtreyi, Discus'larda kullanıyordu, her gün %50 su değişimi için.
     
  13. m.sezgin

    m.sezgin

    Mesajlar:
    11
    İsim:
    murat sezgin
    valla murat abiden çokşey öğrendim, üçlü kartuş filtreyide o aklıma soktu bende aldım. Lapistes besliyenler bu mesajı okurmu bilmem! ama platinium blue dan öyle bir yavru aldımki sanırım rekor olabilir iddia etmiyorum sayı vermiyeceğim ama gerçekten rekor seviyede yavru aldım tülyavruluğa aktardım, şimdi keyifle boylama ve büyütme zamanı. maltepeden yıldırım abiden almıştım oda bunlardan en fazla bi batında 15 20 yavru alırsın onun için bu kadar değerli demişti eğer sayıyı duysa yemin ediyorum dudağı uçuklar :D Bir projem var kafamda inşallah yaza gerçekleştirmeye seri üretime geçmeye çalışacağım 5 6 tür türkiyede bulunmayan yada az bulunan lapistes türlerinden alıp üretime geçmeyi düşünüyorum yurt dışından gelmesinden iyidir yerli balık en azından buranın suyunda ve iklim şartlarında doğuyor yurt dışından gelen balıkların çoğunun canı poposunda oluyor malesef :)

    Murat abi bu discuslar bende hastalık yaptı (Bi daha ev ortamında discus mu? tövbe bakmam) lapistes beklemiş suyu sever ama ne yapayım 2 günde bi %50 su değişimi yapmazsam içime dert oluyor yazın sıkıntı değildi şimdi gene evde kovalarla elimde ılık su geziyom belimde fıtık çıktı yemin ediyorum :)
     
    murer bunu beğendi.
  14. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Murat abi o dediğin en azından benim için imkansız.. Mutfaktan en köşede ki odaya boru tesisatı çektiricem , bide büyük akvaryum ayarlıycam orda dinlendiricemde ohhoooo Volkan'a gelmez o işler abi sen beni tanımadın mı hala :D Hayır kendi evim bile olsa mutfaktan odaya yada salona boru hattı çektirmem valla.. Bidon ve kovalarım var aslanlar gibi.. Hortumu takıyorum odada kovaları dolduruyorum.. Tetra Aquasafe'imi damlatıp karıştırıyorumm , su misssss gibi tanka eklenmeye hazır hale geliyor.. Açıyorum dış filtrenin musluğunu efendi efendi dolduruyorum.. Yerlere tek damlamda olmadı bu zamana kadar :) Su mu tahliye edicem ; hortumu musluktan çıkarıp tuvalete yönlendiriyorum şöyle derin bir fırt çekiyorum gerisi doğruuuu Marmaya doğru gidiyor :) O kadar :)

    Murat bey kusura bakmayın konunuzdan saptık biraz ama Murat abinin ikna kabiliyetini bildiğinizi tahmin ederek bu yazdıklarımdan rahatsız olmayacağınızı umut ediyorum.. :) Öyle yada böyle bana o tesisatı çektirtecek yoksa :D
     
  15. m.sezgin

    m.sezgin

    Mesajlar:
    11
    İsim:
    murat sezgin
    Volkan bey yaşımız aynıymış sana tertip diye hitap etsem sakıncası olmaz heralde ben şunu anlamadım; Filtreden çıkan suyu neden dinlendireceksin? Zaten filtre sudaki ağır metalleri kloru büyük bölümünü alıyo ben yazın filtreden direk tanklarıma hortumu çekip dolduruyorum bi vantuzla tanka hortumu tutturuyorum tek sıkıntı işten yorgun gelince uyuya kalırsanız sabaha balıklarla beraber evde yüzersiniz :) Benim başıma 1 2 defa geldide ordan biliyom :D (murat abide bikere uyuya kalmış hanım görmesin diye sabaha kadar eve paspas çekmişti :)) ve ben tanklarıma 3 yıldır ne Aquasafe ne de başka bir su hazırlayıcı kullanmadım!
     
    murer bunu beğendi.
  16. murer

    murer Kıdemli Üye

    Mesajlar:
    4.111
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Murat ERCAN
    Ne tesisatı ne dinlendirmesi Volkan? Sen beni dinlememişsin.:(

    Bu filtre tezgah üstü, seyyar, bir yere monte etmene gerek yok, alacağın 10 metre hortum. Cihazı bir musluğun yanına koyuyorsun, ucunu musluğa bağlıyorsun, (Tak çıkar, çok partik) çıkış ucunada gerektiği kadar uzunlukta aldığın hortumu bağlıyorsun, hortumun ucunu akvaryuma sallıyorsun, çok kısık olarak suyu musluktan açıp, yavaş dolmasını sağlıyorsun, (Kış olduğundan dolayı, suyun ısısını ısıtıcı tolere ediyor ve daha iyi süzüyor, sudaki kloru vs.) Akvaryum dolduğunda, hortumu toplayıp, filtreyi musluktan ayırıp, bir dahaki kullanımına kadar bir yere kaldırıyorsun.

    İş bu kadar basit.:F:F:F



    Murat'ın dediği gibi, su dolarken uyuya kalırsan, benim gibi paspası alırsın gecenin geç saatlerinde.

    Öteki su doldurma diye anlattığım, Osmos sistemde oluyor. Çünkü arıtışan su damla damla geliyor, bu suyuda bir tankta depolaman lazım. 100 litre su arıtmayı 12 saatte tamamlıyor. Buradaki depolama mantığı, 100 litre su değişiminde, 12 saat boyunca akvaryuma dolmasını beklememek, osmos filtreyi üçlü kartuş ile karıştırma.

    [​IMG]

    http://www.bahcefuari.com/asp/product/364/Tezg-h-ustu-uclu-su-aritma-cihazi-&view=2

    http://www.bahcefuari.com/asp/product/365/Tezg-h-ustu-uclu-su-aritma-cihazi-&view=2
     
  17. m.sezgin

    m.sezgin

    Mesajlar:
    11
    İsim:
    murat sezgin
    Tamam murat abi olayı bitirmiş işte! piyasada değişik markalarda filtreler mevcut olay budur kullanıma bağlı olarak 6 ay yada 1 yılda iç mebranlarını değiştiriyorsunuz imes sanayi sitesinde üreticisini buldum ön filtre 1 reçine 2 karbon filtre 30 tl ye aldım 1 ay oldu. Bu suyu evde çaya yemeğe kullanıyorum ve içiyorumda suyu gerçekten güzel suyunuzda ne kireç artıkları ne klor nede ağır metal kalmıyor dinlendirmede yok, aquasafe de yok filtreden direk tanka ben zararını görmedim.
     
    murer bunu beğendi.
  18. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Abi valla iyi güzel hoş diyorsunuz ama uyku ve su taşma olayı tam benlik olaylar inanın.. :) Bitki dikerken tankın karşısına geçip acaba şunu nasıl diksem diye yatağa uzanıp bakarken bile içim geçebiliyorken suyu beklemek benim için bile bile ladesten başka bişey olmaz :))) Ben aquasafe'i seviyorum abi 2'miz mutluyuz :) Odayı düzenleyip daha büyük bir kova alıp 10 lt'lik kovalarımdan ve damacanadan tümüyle kurtulmak istiyorum.. Görmüştüm öyle büyük kovalar sanırım 60 lt falan su alıyor.. Bana yeterde artar bile.. Dış filtrenin 2. su emiş olayını oraya sabitlerim.. Hem orda dinlendiririmde rahatça aquasafe'le karıştırabilirimde.. Öneriler için çok teşekkür ederim..

    Bu arada Murat bey tertip olayında hiçbir problem yok severim samimiyet :) Tamamdır tertip yani problem yok :em:
     
    murer bunu beğendi.
  19. murer

    murer Kıdemli Üye

    Mesajlar:
    4.111
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Murat ERCAN
    Sen bidonların ile mutlusun Volkan.:D
     
  20. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Sanırım mutluyum abi ya tem04.gif Bidonla tek başıma işi yapabiliyorum.. Öbür türlü git musluk kapa et aman hortum kaymasın etmesin falan , gelmez bana abi.. Bu arada Murat tertibiminde konusu benim bidon aşkıma dönüştü.. Tertibim çöpçü yumurtası - yavrusu ile uğraşıyo , Onur hoca durup durup çöpçüydü vatozdu yumurtaydı yavruydu konuları açıyor hasta oluyorum burda ben hala bidon mu 3 tüplü filtremi kısmındayım.. Zaten böyle giderse 2'sinin konusunada bişey yazmıycam tem05.gif Kıskanıyorum uleeyn :)
     

Sayfayı Paylaş