1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Ankara'da Hobi Zamanı

Başlığı 'Akvaryum Kahvesi' kategorisinde balyoznuri tarafından 13 Kasım 2010 başlatılmıştır.

  1. balyoznuri

    balyoznuri

    Mesajlar:
    297
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    Aytekin Öztürk
    Herkeze selam arkadaşlar. Bugün fırsat bulup balık almak için akvaryumcumu ziyaret ettim ve bunuda sizinle paylaşmak istedim. Ankarda olmayanlar içinde bölgemizin akvaryumcularını zaman zaman sizlerle tanıştırmış olucam.

    Ankarada akvaryumcuların toplu halde bulundu tek yer ulus semtindeki akvaryumculardır. Bunun dışında bir çok bölgemizde kaliteli ve güzel akvaryumcularımız var. Ulus'dan bahsetmişken merak edenler için kısaca paylaşayım sizlerle. Ulus'da bulunan akvaryumcular uzun yıllardır satışlarını sürdürüyorlar fakat sadece satış gözüyle baktıkları için aldığınız balıkların sağlığıda bu nedenle pek iyi olmuyor.(benim fikrim tabi iyi akvaryumcuları bu katagoriye katmıyorum)

    Ben bugün Ankara'nın merkezi olan kızılay'daki akvaryumcuma gittim.Gitmişkende birkaç kare fotoğraf çektim sizler için.

    Ve bana her konuda yardımlarını esirgemeyen Levent bey
    [​IMG]


    [​IMG]

    Bu arada bu frontozalarda satılık arkadaşlar.İlgilenen arkadaşlara duyrulur.
    [​IMG]

    İçeri girdiğinizde inanın içiniz kıpır kıpır ediyo. Balıklar ve bitkiler okadar sağlıklı ve güzellerki insan hepsini almak istiyor.Levent bey aklınıza gelebilen saçma yada değil bütün sorularınıza sabırla cevap veriyo.Gerçekten bir esnaf değil hobici kendisi.Ne isterseniz burda bulabilirsiniz. Balıklar gerçekten çok diri ve sağlıklılar. Zaten balıklar yeni geldiyse hemen vermiyor size.Balıkların kendini toparladıktan sonra ala biliyorsunuz.Bitkiye gelince çok güzel bitkiler mevcut.Java mosslar favorim benim.

    Fazla söze gerek yok güzel bir sohbet eşliğinde demli bir çayla beraber kendinizi mutlu hissediceğiniz bir yer burası.

    Ankaraya yolu düşen arkadaşlar mutlaka ziyaret ediceğiniz bir yer burası.

    Adresi:
    Cula Akvaryum ve Kuş Galerisi, Esi & Ali CULA, Bayındır 1. Sokak Aksoy çarşısı No: 27/13 Kızılay, 435 07 07 ANKARA

    (En kısa zamanda başka bir akvaryumcuda görüşmek üzere saygılar)
     
    zgrkaralar ve YIKIKTEMO bunu beğendi.
  2. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Çok güzel bir tanıtım olmuş Aytekin tebrikler. Ellerine sağlık. Temiz akvaryumlar ve nispeten uygun koşullar var gibi görünüyor. Ankara'ya zaman zaman gittiğimde gezmek istiyorum ama pek şehir bilgisi olmayınca ve bekleyende müdür olunca cayıyorum. Gerçi caddenin veya sokağın adını bilmiyorum ama Kızılay'ın üst tarafında bir birine yakın 2-3 akvaryumcu vardı. Caddeden aşağı inerken sağdaki baya büyük bir yerdi.
     
  3. balyoznuri

    balyoznuri

    Mesajlar:
    297
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    Aytekin Öztürk
    Temel abi hezaman bekleriz Ankaraya haber vermen yeterli.Bahsettiğin yer yükselde Temel abi cadde üzerinde 3 yada 4 tane akvaryumcu mevcut.Dediğin yerde aralarındaki en büyüğü.Cula akvaryumda 500metre ilerde pasaj içinde fazla uzak değil yani.Dediğim gibi artık devamı gelicek.Gittiğim akvaryumcuları sizlerle tanıştırıcam.Ankaradan'da siparişiniz olursa seve seve yardımcı olurum.
     
  4. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Gezerek açacağın bu konuların çok değerli olacağını bilmeni isterim Aytekin. Emek ile açılan konu veya yapılan her iş daha değerlidir.:ay:
     
    balyoznuri bunu beğendi.
  5. balyoznuri

    balyoznuri

    Mesajlar:
    297
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    Aytekin Öztürk
    Evet arkadaşlar bayram nedeniyle şehirden uzaklaşmıştım o yüzden siteden biraz uzak kaldım. Gelir gelmez ilk işim tekrar sokaklara çıkıp sizler için Ankaradaki akvaryumcuları gezmek oldu.
    Bugün sizler için kızılay bölgesinde selanik caddesindeki Pet markete giittim. Buradan pek alışveriş yapmam. Fakat gezmeyi sevdiğim yerlereden biri burası. Eskiden balık çeşidi azdı. İçeri girince ağır bir koku vardı. Fakat zamanla kendilerini geliştirdiler ve çok güzel bir pet shop oldu. Balık çeşitleri çoğaldı, canlı bitki eklediler ve çalışanlarınıda hobiden anlayan insanlardan seçiyorlar artık. Burada canlı doğuran çeşitleri, neon ve tetra çeşitleri, discus, beta ve birçok çeşit balık bulabilirsiniz. Her müşteriyle ilgilene bilecek personelleri var ve her konuda yardımcı olmaya çalışıyorlar. Balıklar sağlıklı, suları berrak, herhangi bir hastalıklı balık yok akvaryumlarda. Her ay düzenli yeni balıklar getiriyorlar. Gerçekten bu işi hakkıyla yaptıklarını söyleye bilirim. Gönül rahatlığıyla alışveriş yapabileceğiniz bir pet shop burası.

    Adresi: Pet Market
    Selanik Cad. No:23/B Kızılay, Çankaya, Ankara +90 312 419 47 30

    Burası selanik caddesi burada yaklaşık 8 tane pet shop var.Caddenin yarısı burası.
    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Müşteriler olduğu için fazla fotoğraf çekemedim arkadaşlar. Başka bir günde ve yeni bir pet shopla sizlerle buluşmak üzere saygılar.
     
  6. cirol

    cirol

    Mesajlar:
    4.008
    Yer:
    Avcılar-İSTANBUL
    İsim:
    İsmail ATEŞ
    Aytekin kardeşim ankaradaki hobiciler için çok faydalı bir konu emeğine sağlık.Aslında benim ankaradaki hobicilerden beklediğim farklı bir tanıtım var ama göremiyorum yada ilgi fazla yok.Uzun lafın kısası ülkemizde 2.büyük akvaryum keçiörende.
     
  7. balyoznuri

    balyoznuri

    Mesajlar:
    297
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    Aytekin Öztürk
    İsmail abi haklısın lafı ağzımdan almış gibi oldun.Bu hafta içi gitmeyi düşünüyodum bende.Oturduğum yer biraz uzak o yüzden fırsat bulamadım ama bu hafta kesinlikle gidicem.
     
    cirol bunu beğendi.
  8. görkemtemel

    görkemtemel

    Mesajlar:
    400
    Aytekin bey merhaba ;

    Ankaralı üyelerin beklediği paylaşımlar bunlar :) Ellerinize sağlık :) İlk paylaştığınız akvaryumcuda deniz ürünleri bulunuyormu acaba? Birde söylemeden geçemiyeceğim bu son paylaşımınızdaki pet shopları kesinlikle tavsiye etmiyorum , zaten kendileri akvaryumcu değil pet shop , kedilerİ ve köpekleri nekadar kötü koşullarda baktıklarını hergün geçerken görüyorum balıklarınında sağlıklı olmadıklarınıda tatlı su tecrubelerımde anlamıştım...

    Ankarada sadece deniz ürünleri ve tatlı su ürünleri bulunduran çok sayıda akvaryumcu var ve hepside gerçekten harika işler yapıyorlar , bu akvaryumculara gittikçe sizlere fotoğraflarını eklerim.
     
  9. balyoznuri

    balyoznuri

    Mesajlar:
    297
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    Aytekin Öztürk
    Görkem ilk akvaryumcuda malesef deniz ürünleri yok ama keşke olsa anında tuzlu suya geçiş olurdu bende heralde.İkinci pet shopdan pek alışveriş yapmadım ama eskiden dediğiniz gibiydi ama şuan gerçekten iyi durumdalar bana göre tabi.Ankarada okadar çok akvaryumcu varki hepsini gezip bir anda paylaşma imkanım yok malesef.Ben öncelikle alışveriş yaptığım yada beğendim yerleri tercih ettim.Zamanla paylaşmaya devam edicem.Deniz akvaryumu için emekte musa akvaryum var orda aradıklarını bulabilirsin.
     
  10. görkemtemel

    görkemtemel

    Mesajlar:
    400
    Musa akvaryumu biliyorum ama ordada sadece balık çeşitleri bulunuyor , mercan satışını 2 sene önce bıraktılar.
     
  11. jackal

    jackal

    Mesajlar:
    4
    İsim:
    kemal
    Bir aralar hatırlarsanız ACUN FİRARDA diye bir program vardı, şimdi Aytekin Beyde sanki nispet yapar gibi:)
    Ancak ben formata uygun bir isim bulamıyorum :)) Umarım kendisi de bu konuda bir fikir sunar...
     
  12. emmi_06

    emmi_06

    Mesajlar:
    1.090
    İsim:
    Özgür ABAY
    Aytekin,eyvallah.Eline koluna sağlık.
    Ulusu anlatmışken,bende bir kaç ekleme yapıyım.Benimde çocukluk yıllarımda sıkça gittiğim yerlerdendir.Farklı farklı işhanlarında inanılmaz derecede baya bi akvaryumcu var.
    Şuan alışverişlerimi ben Musa akvaryumdan yapıyorum.

    Tanıtımını yaptığın,pet markete gitmişliğim var.
     
  13. seyyaHH

    seyyaHH

    Mesajlar:
    129
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    KÖKSAL YILDIRIM
    Bu ulus esnafından nedir bu milletin çektiği sıkıysa bu tarz paylaşım forumlarından bahsedin dövmekten beter ediyorlar adamı, Açıkcası hobiye ilk başladığımda ilk duyduğum yer orası olduğu için bayağa bi yatırım yaptım oraya ama şuda bi gerçek üretmek için aldığım balıkların hiç birini üretemedim. İstisnalar kaideyi bozmaz mutlaka düzgün olanlarıda vardır ama ben rastlamadım.
     
  14. balyoznuri

    balyoznuri

    Mesajlar:
    297
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    Aytekin Öztürk
    Bende küçükken babam hep ordan balık alırdı.Ne hikmetse hep balıklarım ölürdü.Büyüyünce neden olduğunu anladım.Aralarında iyileri vardır ama geneli kötü malesef.Arkadaşlar en kısa zamanda tanıtımlara devam edicem.Kpss sınavım olduğu için gidemiyorum.Pazartesiden itibaren tam gaz devam...

    Bu arada Ankaralı arkadaşlarımızdan kendi gezdiği akvaryumcularıda buraya eklesinler.Ankara olarak biraz canlanalım artık.
     
  15. balyoznuri

    balyoznuri

    Mesajlar:
    297
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    Aytekin Öztürk
    Arkadaşlar tanıtım turuna devam ediyoruz.Kızılay'da bulunan Selanik pet shop'u tanıtıcam sizlere.7 ay önce 50lt lik bir akvaryum aldım burdan uygun fiyata ve o günden beri hep uğrarım farklı yeni birşeyler varmı diye.Son günlerde bitkiye boğdular akvaryumları.Bir çok tür bitki getirdiler ve hemen bir kaç çeşit aldım.Akvaryumlar bana göre temiz.Tatlı su türünden birçok çeşit balık bulabilirsiniz.Kuş,kedi,köpekte satıyorlar.Çalışan sayısı yeterli düzeyde.Birşey al yada alma herkezle ilgileniyorlar.Tüm akvaryum ekipmanlarıda mevcut ne ararsanız var.Temel abininde bahsettiği yer sanırım burası oluyor.Aşağıdaki adresten buraya ulaşa bilirisiniz.

    Selanik Pet Shop
    Selanik Cad. No:28/C Kızılay, Çankaya, Ankara Telefon: +90 312 418 58 23

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
    Saygılar...
     
  16. seyyaHH

    seyyaHH

    Mesajlar:
    129
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    KÖKSAL YILDIRIM
    Arkadaşlar sizlere az çok tanıdığım fiyat araştırması yaptığım bazı akvaryumculardan bahsetmek istedim.
    Öncelikle ufuktepe’de oturduğum için buradaki akvaryumculardan.

    Cakova akvaryum ufuktepe son durağa yakın sahibi Gökhan adında bi arkadaş fiyatları makul ama dükkan ve balıkları son derece bakımsız satılan malzemeler o kadarda kaliteli değil çeşit yok. Ama yinede sipariş verilerek uygun fiyata malzeme getirtilebilir.
    Akvaryum ve balık konusunda yeterli bilgiye sahip değil. ılımlı yaklaşan bir arkadaş.

    NEON AKVARYUM: ufuktepe polis karakolu karşısı balıklar neredeyse tamamen hasta, müşteriye saygı sıfır tamamen ticari amaçlı marka model piyasa hiç fark etmez hele bide zor durumdaysanız o dahada güzel. Başka bir şey yazmama gerek yok sanırım

    Pınar akvaryum: ufuktepe dilaver durağı yanı yeni açılan bi dükkan açılalı 1 yıl olmadı çeşit bol fiyatlar ilk sorduğunuzda biraz abartılı ama almaya kararlı ve pazarlığı severseniz cazib fiyatlara iniyorlar. İki ortaklar birisi yeterli bilgi sahibi güler yüzlü diğeri hakkında yorum yapamam çünkü ikili diyaloğum olmadı alış veriş yapılabilir bir yer.

    Çağrı akvaryum: kalaba postane durağı yanı açıkcası tavırları ve müşteriye bakış açıları hoşuma gitmedi yeterli bilgiye sahip fiyatlar abartılı kısacası doymuş bi esnaf
    Balık çeşidi fazla değil arada bir kaliteli balık bulunuyor. Gereksiz bir malzeme şartmış gibi dayatılıyor.

    Deniz akvaryum: sanatoryum aski yanı müşteriyle ilişkileri iyi malzeme fiyatları uçurtma misali örnek siteler yapımı 1 mt normal plastik kapaklı akvaryuma 110 tl dedi balıklar kısmen bakımlı genelde dekor malzemesi daha ön planda tutulmuş. Çeşit fazla değil bir anda görüp işte bunu almam gerek diyeceğiniz güzellikte bi canlısı yok yeterli bilgiye sahip değil .


    Tabi bukadar değil ama sıkmamak için kısa tuttum ara ara eklemeler yaparak bu civarda oturan arkadaşlara bi fikir verme açısından yararlı olacağını sanıyorum
    Burada yazılanlar tamamen kendi görüşümdür. Amaç kimseninin ekmeğine mani olmak yada yağ sürmek değildir.
    Eğer biz bir aile isek aile içi bu görüşler mutlaka açıklanmalıdır diye düşünüyorum.
     
  17. balyoznuri

    balyoznuri

    Mesajlar:
    297
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    Aytekin Öztürk
    Köksal bey katılım için çok teşekkür ederim.Söylediklerinize katılıyorum.Bu arada gittiğiniz akvaryumcuların fotoğraflarınıda paylaşırsanız Ankarayı daha iyi tanıtmış oluruz.Paylaşımlarınızın davamını bekliyoruz.
     
  18. seyyaHH

    seyyaHH

    Mesajlar:
    129
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    KÖKSAL YILDIRIM
    Tanıdığım yada sürekli takip ettiğim akvaryumcular serisine devam



    Keçiören fatih lisesi karşısı candan akvaryum: dükkan çok ufak ve bakımsız balık çeşidi yok denecek kadar az, akvaryum bilgisi çok az neredeyse balık çeşitlerini bile bilmez kendi üretip yavru satar. piyasada sık bilinen canlılar haricinde balık tanımaz araştırmazda zaten…. samimi olduğum ve nadiren malzeme konusunda alış veriş yaptığım bi abi gözü çok yükseklerde olan birisi değil. Meşhur lafı çorba parası çıksın yeter 


    Keçiören fatih lisesi karşısı gezen akvaryum:dükkan yeterli büyüklükte akvaryumlar kısmen bakımlı akvaryum bilgisi standart (her akvaryumcu gibi) balık çeşidi fazla görünsede seçilip kalan balıklar piyasa fiyatlarının biraz üzerinde genelde istenilen türün siparişini alıp getirme taraftarı.

    Çekirge cad. deniz atı akvaryum : dükkan küçük akvaryumlara aşırı canlı yüklemesi yapılmış haliyle canlılar bakımsız ve aranılan özellikleri yansıtmıyor. Fiyatlar yüksek ama yardımcı olabileceklerini söylüyorlar. Akvaryum ve canlı bilgisini bilmiyorum akvaryumdaki balıkları görünce zaten anlaşılıyor. Çeşit olarak fazla çeşit yok. Genel olarak malawi’nin en çok sorulan türleri.

    Kansoy akvaryum.: sahibi mücahit adında bir abi dükkan bakımlı balık çeşidi fazla değil ama kaliteli ve bakımlı her konuda yardımcı olmaya çalışıyor kısacası rahatlıkla gidip alış veriş bilgi paylaşımı yapılabilir. Yeterli tecrübe ve bilgi sahibi.

    Renk akvaryum çift asfalt üzeri sahibini tanımıyorum dükkan bakımlı geniş ve ilk girişte göze hoş geliyor girince iki adet 2 mt aksan yapımı mobilyalı akvaryumları görünce yağlarınız eriyor ama fiyatı duyunca hiç bir şey sormadan çıkasınız geliyor 2500 tl edermi bilmem ama bana hiç makul gelmedi.canlı çeşidi çok az hatta sadece canlı doğuran ve satış boy malawi var diyebilirim yeterli bilgiye sahipmi bilemem ama klasik esnaf hissi uyandırdı bende.

    Fotoğraf makinem maalesef yok o yüzden fotoğraflarla destekleyemiyorum zaten evimde pc de yok şirket pc sinden katılıyorum yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim. 
     
  19. s.şeker

    s.şeker

    Mesajlar:
    2
    İsim:
    seher şeker
    Cakova Pet Shop hakkındaki yorumlarınızın büyük bölümüne katılmıyorum. dükkanda, akvaryumlar da, balıklar da dediğiniz gibi bakımsız değil. hatta balıklar, kuşlar ve dükkandaki diğer canlılarla nasıl ilgilenildiğine bizzat kendim şahit oldum. fiyatlar dediğiniz gibi uygun. dükkanın sahibi tek başına çalışmasına rağmen bence gayet başarılı ve dediğinizin aksine dükkanda bulunan canlılar hakkında fazlaca da bilgiye sahip...
     
  20. seyyaHH

    seyyaHH

    Mesajlar:
    129
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    KÖKSAL YILDIRIM
    Seher hanım katılımınız ve eleştirileriniz için gerçekten teşekkür ederim.
    Umarım paylaşmış olduğum diğer akvaryumcularıda gezme ve bizimle paylaşma imkanı bulursunuz.

    Benim bir akvaryumcudaki aradığım kriterler


    * canlıların konulduğu akvaryumlar o tür için yeterlimi. Aşağı yukarı hepimiz görmüşüzdür 50 cm lik bir akvaryumda 10 larca balığı.

    * canlıların konulduğu su değerleri uygunmu tabi bunu bir anda bakışla anlayamayız ama zaman içinde edinilen tecrübeye göre az yada çok tahmin edebiliriz.. Ama her zaman açık kapı vardır.

    * canlıların akvaryum içerisindeki hareketleri, türüne göre renk versiyonu, aynı akvaryumdaki birden çok çeşitliliğin uyumu…. bunlar canlı hakkında az yada çok gerekli bilgi edinmemize yardımcı olur. Tabi bunların hepsi tecrübe ve birikime bağlı.

    • Yeterli bilgiye sahip olup olmaması : bilgi edinmek istediğiniz bir tür hakkında size o tür tutulmuyor o balık yaramaz gibi kavramlar ve deyimler kullanılıyorsa ki hep böyledir. Bence gerekli bilgi sahibi değil mühim olan o türün neden tutulmadığını yada bi işe yaramadığını çözmeye çalışmak. Sorunu maddi sebeblere bağlamamak her canlının kendine has özellik ve güzelliği vardır

    Bu hobiye gönül vermiş olanlar her zaman kaliteyi ön planda tutar..

    Kısacası bir akvaryumcu sadece satıcı değil bu hobiye gönül vermiş ve hobi adına gözünü budaktan esirgemeyecek birisi olmalı.
    Tabi bunlar benim görüşümdür. Tüm eleştiri ve görüşlere saygım sonsuzdur.
     
    balyoznuri bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş