1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Sil Baştan Akvaryum kurulum :) Yardımlarınızı Bekliyorum

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde gizem_35 tarafından 8 Temmuz 2010 başlatılmıştır.

  1. murer

    murer Kıdemli Üye

    Mesajlar:
    4.111
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Murat ERCAN
    Kerem tür seçimi herkese göre farklıdır, zevkler tartışılmaz.

    Fikir açısından istiyorsan, Melek'ler bölgeci ve tek eşli balıklar olduğundan dolayı, bir süre sonra akvaryumda sürtüşmeler başlayacaktır, yavru almak istenilirsede, çiftleri ayırmak gerekir.

    Canlı doğuranda ise, erkek dişi orantısını ayarladıktan sonra, kısa sürede tankta cıvıl cıvıl yavrular görürsün, karma veya tek tür hiç fark etmez.
     
  2. kerem11

    kerem11

    Mesajlar:
    874
    İsim:
    Kerem Ürütürk
    Anladığım kadarıyla Fikir için o zaman sadece melek bakılacak o bile sorunlar çıkaracak .

    Canlı doğuran yavru bakımından iyi bende canlı doğuranların yanına 5 tane 3 beyaz 2 çizgili melek koydum.Sırf melek yapmayı düşünüyorumda o yüzden bu soruyu yöneltmiştim.
     
  3. fth-94

    fth-94

    Mesajlar:
    5.167
    Yer:
    Türkiye
    İsim:
    Fatih BAŞBAĞ
    Murat abi teşekkür ederim. Ben portalda paylaşım yapmış tüm arkadaşlara bitki dağıtabilirim. Murat abiden hediye aldığımız bitkiyi portalda parayla satmak olmaz ;) İsteyen olursa özel mesaj atması yeterlidir. Ben diyorum yollıyayayım bitki ama Gizem hanım istemiyor :)

    Bazen bana kızdığını çok iyi biliyorum ve moralim bozuluyor vallahi abi :) Ama bu sıralar iyiyiz galiba :)

    Bende geçen gün sae temin ettim. Dediğin gibi abi dip balıkları şart bitkili akvaryuma.

    Ben üstüme düşen görevi yerine getirmeye daima hazırım abi ;)
     
    gizem_35 ve murer bunu beğendi.
  4. gizem_35

    gizem_35

    Mesajlar:
    129
    İsim:
    GİZEM
    Herkese iyi akşamlar !!! Canlı doğuran balıklar temin etmek istediğimde aynı zamanda yavrular için 2. bir akvaryum yapmayı planlıyordum. Sanırım Balık uyumsuzluklarının sıkıntı yarattığı sorun hamile balığın yavruları doğurduğu an ortaya çıkıyor. Yavru balıklar için temin edeceğim farklı bir akvaryum bu sorunu ortadan kaldıracaktır diye düşünüyorum. AKvaryumdaki bitkiler geliştikçe büyüyen yavruları da ana akvaryuma katmayı düşünüyorum.
    Bu durumda uyum sorunu çözülmüş olur umarım :) :temel:
    temel2:
    Yeni balıklarımın durumlarından da bahsetmek isterim. Aslında akvaryum geniş olduğu için istredikleri gibi dolaşıyorlar. tetrazonlar grup halinde yüzüyor :) bu benim çok hoşuma gitti.. Melek balığı ise akvaryumun kraliçesi edasıyla suda süzülüyor ve kendini seyrettirmekten hoşlanıyor. :temel: Siyah molyler de ikisi sürekli temas halindeler. zebra ve kırmızı cizgili olan (cinsini bilmiyorum ) sürekli suyun üzerinde yüzüyorlar. Turuncu balığımız ise kumlarla meşgul :D Tek sorun Köpek balığı sürekli kumda yatıyor ve yeme tepki vermiyor. Sorunun ne olduğunu çözebilmiş değilim. Ayrıca balıklar yolda gelirken lepistesin kuyruğunu tırtıklamışlar. Ama kuyrukların yeniden eski haline geldiklerini tecrübe etmiştim.

    Köpek balığı için ne yapılabilir acaba :smiley33:
     
  5. Erman Pehlivan

    Erman Pehlivan

    Mesajlar:
    2.787
    Yer:
    İzmir / Torbalı
    İsim:
    Erman PEHLİVAN
    Köpek balığı yem yiyor gizem hanım. Yatmadan önce suya yem atın öyle kapatın akvaryumun ışıklarını, onun saati şaşkın azıcık. ben aldığımdan beri öyle. Işıkları kapattığım zaman aktif oluyor ne hikmetse.
     
    gizem_35 bunu beğendi.
  6. gizem_35

    gizem_35

    Mesajlar:
    129
    İsim:
    GİZEM
    Tamam öyle yapayım. ben de bir sorun var zannettim de . Neyseki yokmuş. :) yarın güzel bir video ekleyeceğim. biraz da seyirlik paylaşımlar yapma lazım :)
     
    reis, murer ve Erman Pehlivan bunu beğendi.
  7. fth-94

    fth-94

    Mesajlar:
    5.167
    Yer:
    Türkiye
    İsim:
    Fatih BAŞBAĞ
    Gizem hanım bitkileri istemediğinizde kararlımısınız ? Ben çok yollamak istiyorum ama :F :F :F
     
    gizem_35 bunu beğendi.
  8. Erman Pehlivan

    Erman Pehlivan

    Mesajlar:
    2.787
    Yer:
    İzmir / Torbalı
    İsim:
    Erman PEHLİVAN
    Mesela ben odaya geldiğimde hep (bi köşe seçer kendine) orada yatar vaziyette bulurum. Ne zaman gece olur ışıkları kapatıp PC başına geçtimmi, yüzmeye başlar. Bıyık gibi ağız kenarındaki uzantılarla kumu falan eşeliyor arada, yem aradığını farkedince hep ışıkları kapattuktan sonra (dibe batan granül tarzı yemlerden) azıcık ona yetecek kadar atardım.. O pengassius bende 5 aydır var. aldığımda serçe parmağım kadardı. Yeme yemese o kadar büyümezdi sanırım :ay: telaş yok. Pengassius lar kör hayvanlardır. Normal karşılıyorum ben onun bu durumunu :D Bizlik birşey yok. Bu arada çok ta iyi ölü taklidi yapar.. Azıcık fileyle falan dürt, deli gibi yüzer sağa sola çarpar, sora yan yatar suyun dibine. (bende hep iç filtrenin cama yakın kısmında yatardı.. bazen filtreyi falan temizlemek için filtreyi oynattığımda deli gibi çarpar camlara, sonra ölü taklidi yapardı) Telaş yapmayın yani :)
     
    gizem_35 bunu beğendi.
  9. fth-94

    fth-94

    Mesajlar:
    5.167
    Yer:
    Türkiye
    İsim:
    Fatih BAŞBAĞ
    Telaş yapmayın yani ;) hahahaha :F :F :F Erman abi gece gece güldürdün...

    Camlara çarptıktan sonra bayılıyor olmasın ? Pskopat bir balık bu. Tavaya atmak lazım. Zaten hamsi gibiler :F
     
  10. gizem_35

    gizem_35

    Mesajlar:
    129
    İsim:
    GİZEM
    :) Dün sizin dediğiniz gibi ışıkları kapattıktan sonra gidip baktım . Diğer balıklar kenarlara dağılmış sabit şekilde dururken köpek balığı bomboş alanı değerlendirip yüzüyordu. hemen yem attım ona. gündüzleri her zamanki yerinde, filtrenin arka kısmında camın dibinde kumda yatıyor. Büyük ihtimal gecenin yorgunluğunu gündüz dinlenerek atıyor :)
    Korkulacak bir şey yok :)
     
  11. Erman Pehlivan

    Erman Pehlivan

    Mesajlar:
    2.787
    Yer:
    İzmir / Torbalı
    İsim:
    Erman PEHLİVAN
    Aslında ilginç ben ilk defa öyle bir balık gördüm. Üstadlara sormak lazım aslında belki sebebini bilirler.
     
    gizem_35 bunu beğendi.
  12. gizem_35

    gizem_35

    Mesajlar:
    129
    İsim:
    GİZEM
  13. Erman Pehlivan

    Erman Pehlivan

    Mesajlar:
    2.787
    Yer:
    İzmir / Torbalı
    İsim:
    Erman PEHLİVAN
    İş yerinde olduğum için izleyemiyorum Gizem Hanım ama, eve gidince izlerim artık. :)

    Edit;

    Melek balığına gözüm gibi bakardım. Hakikaten kraliçe gibi görünüyor Gizem akvaryumunda. Tetralar sürü halinde, molyler eş zaten. :) Ama siyah molylerle beyazlar ayrı yüzüyorlar. Erkek, siyah dişinin peşinde. :) Teşekkürler video için. Net değil ama bu da güzel. Bitkilerin gelişimi ne alemde peki?
     
    gizem_35 bunu beğendi.
  14. gizem_35

    gizem_35

    Mesajlar:
    129
    İsim:
    GİZEM
    Herkese iyi günler dilerim! Balıkların cinslerini bilmediğim için ( siz balıkları verirken söylemiştiniz ama kulak aşinalığım olmadığı için birbirine karıştırdım) Artık çoğunun cinsini biliyorum. Fakat turuncu kuyruklu balığın cinsini bulamadım. bana söyleyebilir misiniz? Ayrıca siyah moly küçük olanı dişi olan hamile sanırım karnı şiş ve diğer siyah moly sürekli peşinde. Bunu kesin olarak nasıl anlarım?
    Tetrazonlar ise grup halinde (En az 4) oldukları için diğer balıklara kesinlikle zarar vermiyorlar. Balıkları artık sürekli gözlemliyorum.
    red zebra danio'lara gelince onlara daha yenilerini ekleyeceğim. çünkü penguen, zebra, tetrazonlar grup halinde olan balıklarmış. Ve onlara en iyi ortamı sağlamak istiyorum. 6 lı grup yapacağım onları. ayrıca zebraların daha farklı renkte olanları da var ama sanırım en güzeli kırmızı ve mavi olanları. ( yalnız zebra ve penguenlerin cinsiyetlerini bilmiyorum sizin bir fikriniz var mı?)

    Beyaz ( ay kuyruk moly) onların ikisi de dişi demiştiniz sanırım. ALtında ücgen yüzgeçleri var. onlara yine erkek ay kuyruk moly almak gerekir di mi?

    kiraz karidesler akvaryumcularda kolaylıkla bulunabilen türler midir? ben hiç görmedim de
     
    Erman Pehlivan bunu beğendi.
  15. Erman Pehlivan

    Erman Pehlivan

    Mesajlar:
    2.787
    Yer:
    İzmir / Torbalı
    İsim:
    Erman PEHLİVAN
    Kiraz karidesler ile birlikte yaşamayacak balıklarınız mevcut olabilir gizem hanım. Onu detaylı olarak karides beslemiş birileri size yardımcı olacaktır. :D Bana sanki melek onları yer gibime geliyor..

    Kırmızı kuyruklu olan balığın adı; labio. (Albino dur kendisi) Labio Albino olarak geçer. Onun eşi de var benim chichlid akvaryumunda duruyor. Ay kuyruk molylere beyaz erkekler alsanız da olur, almasanız da. Normal de siyah moly ile de çiftleştikleri, kırçıllı molyler doğurduklarını gördüm. Red zebra lar iki tane penguenler ve onların cinsleri hakkında bir fikrim yok. Araştırmadım da açıkçası. Üretmek gibi bir amacım yoktu. Sağlıkla besleyin balıklarınızı. :) Arada bi böyle resim koyun, özlem gidereyim yeter. :)
     
    gizem_35 bunu beğendi.
  16. gizem_35

    gizem_35

    Mesajlar:
    129
    İsim:
    GİZEM
    :D Zaten kiraz karidesleri MElek balığına lezzetli öğün olsun diye koyacaktım :D Şaka tabiki :) eğer olmuyorsa koymam. Murat BEyin önerdikleri var temizleyici balıklar onlardan ekleyeceğim. kiraz karidersler çok hoşuma gitmişti de :) Eğer birlikte olmayacaksa koymam tabiki.

    Balıklarınıza iyi bakmak gibi bir amacım yok ama şunu söyleyebilirim ki onların sağlıklı ve huzurlu yaşamaları beni mutlu eder ve vicdanen rahatlatır. her şey onların iyiliği için yapılacak içiniz rahat olsun :ay:
    fotografları da ekleyeceğim şimdi. Zaman bulmuşken ekleyecektim zaten. Malum İptal edilen bir sınava yeniden hazırlanıyorum. sınava kadar yoğun olacağım. :der:

    Ayrıca Bitkilerim gittikçe gelişim gösteriyorlar. Malum ben 3,4 kez akvaryum kurmak zorunda kaldım ve bitkiler harap oldu. ama şimdi iyiler çok şükür eski fotograflarla karşılaştrıldıklarında aldıkları yol ortada :) Gübre takviyesi ile daha iyi ve sağlıklı olacaklar :)
    :aha:
     
  17. gizem_35

    gizem_35

    Mesajlar:
    129
    İsim:
    GİZEM
    Fotograflar !

    :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
    :temel::temel::temel::temel::temel:
    Bu arada Fotograf çekerken tetrazonları yakalamak zor oldu. Ardarda çekim modu sayesinde yakalayabildim veletleri. En kolay çekimini yaptığım pangasus oldu çünkü hiç kıpırdamıyor :D :F bir de melek tabiki :)
     
    Lake Tanganyika, reis, lepistes ve diğer 3 kişi bunu beğendi.
  18. Erman Pehlivan

    Erman Pehlivan

    Mesajlar:
    2.787
    Yer:
    İzmir / Torbalı
    İsim:
    Erman PEHLİVAN
    Pengasus deniz altı gibi çıkmış vallahi. :D Serçe parmağı kadardı bir insanın ilk aldığımda. O da büyüdü epey. Ama saati şaşkın o ayrı. :D

    Resimler için çok teşekkürler gizem hanım. Tetrazonlar videoda daha iyi çıkmış. zıpırlar. :D Eğlenceli balıklardır onlar. Zebralar gibi. ;) Tekrar teşekkürler. Bu arada aydınlatma da eksiklik var sanırım? Ben ışığı hep loş olarak görüyorum resimlerde ve videoda. Aydınlatma olarak ne kullanıyorsunuz gizem hanım?
     
    gizem_35 bunu beğendi.
  19. gizem_35

    gizem_35

    Mesajlar:
    129
    İsim:
    GİZEM
    Rica ederim. Balıkları görsel olarak paylaşmak ayrı bi güzel :D Aydınlatma olarak 2 tane floresan var. biri gün ışığı diğeri gro-lüx . kullanıyorum. VE akvaryumun kapak kısmında 2 tane floresan yeri var. başka ekleyemem yani. ama aydınlatma başka türlü yükseltebilinir mi bilemiyorum.

    aydınlatmayı Murta Beyin önerisi ile almıştım. Murat Bey akvaryuma göre önermişti. sanırım sorun yok :)
     
  20. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Maşallah maşallah. :nazar: Fazla söze gerek kalmamış ellerine sağlık. :emt:
     
    gizem_35 bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş