1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Gelin biraz dertleşelim

Başlığı 'AP Portal Blog- Üye Tank Tanıtımları' kategorisinde Pennywise tarafından 7 Mart 2021 başlatılmıştır.

  1. Pennywise

    Pennywise

    Mesajlar:
    10.587
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Levent Yaşar
    Sevgili akvaryum portalı müdavimleri, uzun zamandır hepimizin malumu forumculuk diğer sosyal platformların artmasıyla oldukça popülaritesini kaybetti. Sadece bizim hobimize ait değil aslında bu. Fotoğrafçılıkta da böyle, e sigarada da aynı şeyler var.
    Malum artık herkes Facebook gruplarına giriyor, kendi tankını instagramda tanıtıyor video yayınlayacaksa youtube üzerinden videosunu yayınlıyor ve sizden kanalına abone olmanızı aklına gelen herşeyi alta yorum olarak talep ediyor. Youtube kanallarının içinde deniz akvaryumu ile bilgi yok denecek kadar az. Facebook zaten satış odaklı gruplardan oluşuyor, her gün kavga okumak için çekirdekleri hazır etmeniz yeterli. Peki bilgi, yardımlaşma? Onu pek bulamazsınız işte.
    Bizim forumu farklı kılan neydi?
    Yardımlaşma ve arkadaşlık. Evet geyiği bazen abartıyorduk ama samimiyet de öyle geliyordu.
    Bilgi konusuna gelirsek çok az forumda bizdeki kadar kapsamlı bilgi vardır sanıyorum. Bu konuda benden de eskilerin hakkını yemeyelim tabi.
    @YIKIKTEMO
    @Montimahir gibi üstatların yazılarını okumak keyif veriyordu.
    Ankara tayfasının tank kurup tank bozması, @Fatih BARLAS ın bi çoğumuza göre muhteşem ama ona göre her gün yeni bir sorunu olan tankı,
    @YMR_AY angel tankları
    @King Elvis in nazara gelen tankı
    Onurun ve Erdoğan’ın güzel tankı derken uzar gider bu liste. Eskilerden yenilerden neler var yok bi ses verin? Neler yaptınız devam edenimiz var mı? Ben mesela ev taşıma vs derken fiyatların da artması yüzünden anca bitliyile döndüm
     
  2. EmirG

    EmirG

    Mesajlar:
    149
    Yer:
    Erenköy/İstanbul
    İsim:
    Emir Giresunlu
    forumculuk konusunda o kadar haklısınız ki, insanlar kolaya gidiyor, mobil uygulamalar sayesinde facebooktan geri dönüş çok hızlı. ancak forumların değeri çok başka benim gözümde. çünkü fecabook gruplarında söz de yazı da uçuyor. forumlar biraz daha kalıcı, aramayı bilene çok daha aydınlatıcı.

    ancak bazı forumlarında fotoğrafla ilgili sıkıntıları oluyor, muhtemelen sunucundan yer kazanmak için belirli tarih öncesi fotoğrafların silinmesi seçilmiş durumda. veya fotoğrafların olduğu sunucu komple kapatılmış bile olabilir.

    akvaryumculuğa gelince bir buçuk sene kadar ani gelişen bir taşınma operasyonuyla kendimce öğrenme amaçlı kurduğum tankı bozmuştum. eksikleri tamamlıyorum, kumu da bulursam muhtemelen nisan başı sistemi döndüryor olurum.

    Mahir'in ilk tankımı aldığım kişi olması dışında ne zaman rahatsız etsem engin bilgisi ile verdiği katkı unutulmaz. kendisine bir kez daha buradan teşekkür etmek isterim.
     
    Courageous, mehmetozcan0626, WELLY ve diğer 4 kişi bunu beğendi.
  3. mekatronik

    mekatronik

    Mesajlar:
    2.993
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Erdoğan
    Bireysellik daha ön planda artık. Sanal bir ortamda anlık prezentasyon rağbet görüyor fakat hızlıca tüketilerek yeniden açlık çekiliyor. Sosyal etkileşim tamamen yapay, bu durum insanları gün geçtikçe daha fazla asosyal hale getiriyor. Bir kısım bu durumdan memnun, bazıları ise eski güzel günleri yad etmekle meşgul.

    Forum kültürü diye bir şey vardır. Bir nevi Lokal ya da kıraathane gibi çalışır bu mekanlar. 30-50 v.s. sayfa süren konular sayesinde bir sinerji meydana gelir ve yapay durumdaki sanal ortamdan gerçek dünyaya taşınır dostluklar. Hobinin keyfini katlayan en önemli unsurda budur çünkü mesele artık iki balık ya da üç mercan mevzusundan farklı mecralara geçiş yapmıştır. Ortak dertler konuşulur, tartışılır ve çaylar çorbalar içilir. Tüm bunlar olurken iki balık derdine düşen bir manyak ben değilmişim diyerek rahatlanır, çünkü o anda yanındaki hobici onu kendi karısından, ailesinden bile daha iyi anlıyordur. Anlaşılmak ( ya da kendini ifade edebilme hissiyatı) büyük keyiftir ve bence bu devirde büyük bir lükstür.

    Sanal yapmacık ortamdan uzaklaşmak bazıları için korkutucudur. Çünkü artık realist düşünmek gerekir ve yalan olamaz, hikaye anlatılamaz. Ego bitmiştir ya da törpülenerek minimize edilmelidir ki kendini dinletebilsin, yoksa maazallah bir anda etrafındaki kitle kaybolabilir ve bu büyük risktir. O sebeple yapıştır gitsin instagramdan değil mi? Üç beş beğeni ile ego hemen hülıoğğ yapar mis gibi. Eved.

    Teknolojiye asla karşı değilim, bu mesleğime ihanet olur. Mevcut platformlar ise yaşamlarını devam ettirebilmek adına sürekli kendilerini güncelliyorlar çünkü mecburlar. Misal instagram beğenileri göstermeyi kapatmaya başladı, sadece sayı gösterilecek. Ben sanırım iyice yaşlanmaya başladım çünkü genel manada bu insanlardaki “ beğenin beni.! “ saçmalığını kafam almıyor. Bizim gibi fosillerde Çay-kahve bir kaç saatlik sohbet ile, işte o gerçek huzur oluyor. Ben bu saatten sonra huzur ararım kardeşim, gerisi hikaye.

    Babam vefat ettiğinde sağolsunlar bir grup hobici dostum cenaze namazına teşrif ettiler ya da uzakta olanlar taziyelerini ilettiler. Al sana gerçek dünya, al sana forum bu işte. İnstagramla yaşayanlar bu gibi durumlarda üzücü surat emojisine talim edecekler bir kaç kuru söz ile.
     
    A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 7 Mart 2021
  4. inifnity

    inifnity

    Mesajlar:
    1.020
    İsim:
    ismail işçi
    Herkese yıllar sonra merhaba,
    Hiç hareket olmamasına rağmen neredeyse her gün foruma girip bakınıyorum aslında :)

    Tatlı su furyasına ben de kapılıp bi ara 60lık bi akvaryum kurup, 10 tl lik balıklardan alıp, 15 liradan 4 demet bitki, 5 tel de moss alıp öyle devam edeyim dedim.
    En fazla bir ay sonra tuz kokusunu özlemeye başladım tabi ki. O kıpır kıpır balıklar nerede, bu monoton balıklar nerede. Dans eden torclar, anemonlar nerede, limon-gül vs nerede... Velhasıl tatlı su hala duruyor ama olmuyor be denizin tadını alınca.
    Bu arada deniz akvaryumunu hiç bozmadım ama biraz küçülttüm, sonra yine büyüttüm, sonra yine küçülttüm. Şu an 30 litre de kaşıntılardayım yine biraz daha olsa büyütme hevesindeyim. Bu sefer ki mevcut şartları göze alıp daha temkinli bi büyütme olacak tabi.

    Ama gel gelelim nasıl mercan girecek bu tanka? Tek kafa Hammer 300tl nedir ! Frag taşında star polip 250 tl nedir! Tamam frag alalım 3-5 tane diyorsun o bile insanın canını sıkmaya yetiyor eskileri hatırladıkça. Düşünüyorum daha bir kaç sene önceye kadar 300 tl ye ana koloni alırken, mevcut durum çok acı.

    Her şeye rağmen deniz akvaryumuna devam... Herkese tek tek selam.
     
    Courageous, ogurcay, Montimahir ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  5. Pennywise

    Pennywise

    Mesajlar:
    10.587
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Levent Yaşar
    Fiyatlar bundan 25 sene önceki gibi saçma sapan. Çünkü o zaman da ürün yoktu şimdi de yok. O sebeple elindekini koruma dönemi.
     
    inifnity bunu beğendi.
  6. inifnity

    inifnity

    Mesajlar:
    1.020
    İsim:
    ismail işçi
    Yani yabancı forumlarda da görüyorum 300 dolarlık balıktan dert yakındıklarını falan ama bizdeki durum dediğin gibi saçma sapan. Eminönü olmuş her yer-herkes. Daha bir yıl önce 600 liraya 10 kafadan fazla iki renkli torç almışken şimdi fiyatlar malum. Neyse fiyat işini de kabullendik artık...

    Ama gerçekten foruma üye olduğum 9 sene önceki havayı arıyor insan. Sabaha kadar okuduğum Özkan'ın kurulumları, yosun duvarı denemesi, çamaşır makinesi-kombi pompasından DIY dalga motorları, her gördüğümüz konik yapıdan skimmer yapma çabaları, elimdeki daha yeni aldığım aquamedic skimmeri satıp Alparslan'a newjet motora çırpıçı yaptırıp skimmer yapmalar, rapidled den led getirip armatür yapmalar, Temel abinin envayi çeşit atraksiyonları, marmara suları vs vs... Sayamadığım birçok atraksiyon yaşadık.

    Güzel günlerdi.. Yeniden toparlanır mı bilmiyorum, zor sanki sosyal medya faktörü de var fakat Erdoğan ın dediği gibi bizim gibi eski kafalılar yine burada olmaya devam edecek sanırım. Forum durduğu sürece...
     
    Erdem., Courageous, Pennywise ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  7. Pennywise

    Pennywise

    Mesajlar:
    10.587
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Levent Yaşar
    Ben zor görüyorum eski düzene geri geleceğimizi. Mahirin dediği gibi bolluk yıllarından yokluk yıllarına girdik. Eski hale dönüş zor. Çünkü bizlerde de aynı istek yok. Yenilere de çok yardımcı olabilecek kadar girmiyoruz artık. Eskiden günlük 25-30 uyarıdan aşağıya düşmezdi bildirimler günlük 300-500 yeni mesaj vardı. Artık ayda o kadar yazı yazılmıyor. Sebebi Facebook grupları. Derdimiz tabi ki Facebook grupları kapatılsın herkes buraya gelsin, biz de onlara kumun neydi hangi tuz, tuzluluk kaç diye soralım değil. Biz bilgi ve deneyselliği sevdik. Dıy sevdik, çivinin cyanoyu bitirme, sirkenin aiptasiayı eritme, tarhanayı balıkların yeme ihtimalini sevdik. Biz katkı yapmayı burada öğrendik.
    Birbirimize frag hediye ettik, kaya verdik, gidip şehir değiştirip akvaryum kurduk(tamam orada ben yoktum) buluşmalar ayarladık ankaradan bursadan istanbula geldi insanlar. Ben bile kıta değiştirip Bahçeşehirden Kartal’a gittim. O sebeple bu saatten sonra bizim adımıza zor böylesi
     
    Erdem., Courageous ve ogurcay bunu beğendi.
  8. Courageous

    Courageous

    Mesajlar:
    2.404
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Özkan Yürekli
    Merhaba arkadaşlar, ara sıra girip kim ne yaptı neler oluyor diye takipteyim... Bende forum durdukça bizde buralarda olucaz... Yeniden resif tankı kurarmiyim evet kurarım ama uygun şartları bekliyorum... Bütün malzemem hazır bekliyor... Bu sefer kaç tonluk olur onu bilemem:)
     
    ogurcay, Erdem. ve Pennywise bunu beğendi.
  9. Pennywise

    Pennywise

    Mesajlar:
    10.587
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Levent Yaşar
    Abi ilgi göstermeyeceksen hiç kurmayacaksın tabi ki. Geçen seferki tank efsaneydi. Fraglar inşallah amaca hizmet etti
     
    Courageous bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş