1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Discus Yavruları için Fitoplankon üretimi ve kültür

Başlığı 'Canlı Yem Kültürleri ve Diğer Yemler' kategorisinde Discus TV tarafından 25 Mayıs 2014 başlatılmıştır.

  1. Discus TV

    Discus TV

    Mesajlar:
    50
    Yer:
    Kayseri
    İsim:
    Nuh Mehmet Yakuter
    Amator Hobiciyim. Yavru büyütmek için Fitoplankon üretimi ve rotifer üretimi yapmak istiyorum. Benim meslegim geregi ( Bilişim Uzmanı ) portallar ile hobicilere yardımcı olmaya çalışmaktayız. Nadir türler üzerinde çalışma yapmaktayım Albino Penang-Leopard Discus TV'de Üretim Tanklarımız 7/274 canlı bire bir yayında dileyen bakabilir, Discus yavrularının anne babasız Artificial rearing Fry yöntem araştırmalarımız da Uzak Doğuda Rotifer kullanımı gördük ( Rotifers: An Alternative First Food ) ve %79 başarı elde edilmiş Bana elinde Rotfiter Kültürü olan arkadaşlar yardımcı olabilirmi ücreti mukanbilinde Kayseri'ye gönderecek

    Rotfiter Kültürü üzerinde değerli çalışmalarınız için Hepinize Teşekkurlerimi sunuyorum

    Nuh Mehmet Yakuter
    05327048636
     
    A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 11 Mayıs 2015
    ozgun_cyprus ve TencoMelih bunu beğendi.
  2. ozgun_cyprus

    ozgun_cyprus

    Mesajlar:
    1.838
    Yer:
    KIBRIS
    İsim:
    Özgün Olguner
    Vallahi hocam linkini attığınız konuyu tekrar okudum ama yine de anlayamadım. Normalde rotiferler binde 7 tuzluluk değişiminde bile felç olurken, tatlı su discus yavrularını nasıl oluyor da rotiferle besliyorlar. Ama denemenizi ben de çok isterim. Deneyip de sonuçları bizlerle paylaşmanızı.
    Formumuzda özellikle palyaço üretimi ile uğraşan arkadaşlarda rotifer kültürü var. Ancak rotiferi temin etmek kolay, hayatta tutmak için doğru ortamı sağlamak zor. Bu nedenle öncelikle rotifer üretimi ile ilgili konuları incelemenizi tavsiye ederim. Gerekli ortamı kurduktan sonra kültürü size ulaştırmak kolay. Formdaki arkadaşlar yardımcı olamasa da ben size bir şekilde kültür ulaştırırım.
     
    TencoMelih bunu beğendi.
  3. Discus TV

    Discus TV

    Mesajlar:
    50
    Yer:
    Kayseri
    İsim:
    Nuh Mehmet Yakuter
    Özgür bey iyiki varsınız yavru vatana selam hürmetler su piresi ile 2 yıldır haşır neşiriz heryerde her şartda pire üretiyoruz
    discus yumurtlamaya zorluyor pire tek eksigimizin Rotfiter canlısı oldugunu gördük Artificial rearing Fry deneme için dolayısıyla yaşatırız inşallah imkanlar musait kültürü sabırsızlıkla bekliyorum. Elbette sonuçları Paylaşırız buradan bir muamma da çözülmüş olur yardımlarınız için minnettarım
    Saygılarımla
     
    TencoMelih ve ozgun_cyprus bunu beğendi.
  4. Discus TV

    Discus TV

    Mesajlar:
    50
    Yer:
    Kayseri
    İsim:
    Nuh Mehmet Yakuter
    Fitoplankton Üretimi için hazırlıklarımız tamamlandı. Videoda ofisdeki tankın alt kısmı 3 adet 6 volt yakan 3 ampul led 180 volt gücünde ışık veren kurulum tamamlandı.

    Fitoplankton üremesini ve Başta Özgür bey ve diğer değerli arkadaşların yardımları ile rotfiter kültürünün tarafımıza gönderilmesini bekliyoruz.

    Kültürü gönderen arkadaşa Orjinal Safkan HARZ ROLLER Kanarya erkek hediye edilecektir.. çam sakızı çoban armağanı

    Saygılarımla

    Video :


    Nuh Mehmet Yakuter
    05327048636
    Discus TV Videos
    Discus Türkiye Resmi Sitesi
    Arowana Türkiye Resmi Sitesi
     
  5. Discus TV

    Discus TV

    Mesajlar:
    50
    Yer:
    Kayseri
    İsim:
    Nuh Mehmet Yakuter
    Written byJeff Bodin

    http://www.discuspro.com

    Artificially Rearing Discus Fry (19 steps)
    Yapay Discus Yavrusu yetiştirme ( 19 adim)


    Step 1:
    Adim 1
    Give the parents a 1.5-2" PVC pipe 14-16" long to let them spawn on. pH must be below 7 and water used throughout this process must be soft (around 100 ppm and uS around 120-180). This helps the eggs in sticking.
    Ebeveyne yumurtlayabileckeleri 1.5 -2 inchçapında PVC, 14 e16 inchuzunluğunda boru ver Ph orani 7 nin altında olmalı ve bu zaman zarfında kullanılacak su yumuşak olmalı ( 100 ppm ve aşağı yukarı 120-180 mikrosiemens).Bu durum yumurtaların yapışmasına yardım edecek.

    Step 2:
    Adim 2
    Make sure that the males is fertilizing the eggs, otherwise any attempt is futile.Erkeğin yumurtaları döllediğinden emin ol. Aksi halde hicbir sonuç elde edilemez.

    Step 3:
    Adim 3
    Wait two hours after spawning is finished.Yumurtalamanın bitmesinden sonra 2 saat bekle.

    Step 4:
    Adim 4
    Using a 1 gallon glass jar, fill it with the tank water the parents (& eggs) are in. Put the PVC in the jar (quickly and calmly).1 galonluk cam kavanoz kullan ve içini ebeveyn ve yumurtaların olduğu suyla doldur. PVC yi bu kavanozun içerisine çabuk ve sakince koy.

    Step 5:
    Adim 5
    Place the jar in a small 5 gallon tank filled with water at 84f (50w heater is required). Also put a hydrospnge (by far my personal choice in sponge filters). in the tank and turn it on. This will keep the jar varm and allow the tank to cycle. I always have filters in my 5 gals so they are cycled.

    Kavanozu,84F(50w lik bir ısıtıcıyı tavsiye ederim) derecede su ile dolu 5 Galonluk küçük bir tankın icine koy. AyrıcaHydroSponge filtresi koy(benim derin tecrübeme göre sünger filtre) ve çalıştır. Bu tank içindeki kavanozu sıcak tutacaktır ve tankında dolaşımını sağlayacaktır. Ben her zaman bu filtreleri kullanırım.
    Step 6:
    Adim 6
    Add an airstone to the jar. Turn it on medium so that there is a good currrent in the jar (dont blast the eggs though).

    Kavanozun icerisine havataşı koy. Orta hızda çalıştır ki kavanozun içerisinde iyi bir akım meydana gelsin (tabiki yavruları tahrip edecek kadar olmasın)
    Step 7:
    Adim 7
    Add three drops of methyl blue. Other people may reccomend more, but Ibelievethat it may cause fry loss. Three drops works well and allows you to observe the eggs.

    3 damla metilenmavi ekle. Bazıları daha çok önerse de inanıyorum ki fazlası balıkları (fry) kaybetmene sebep olur. 3 damla iyi olacaktır hemde yumurtaları gözlemlemenizi sağlar.
    Step 8:
    Adim 8
    Wait. They will begin hatching (if they are fertile and the correct water perameters/hardness/uS are present) in two days (about).

    Bekleyin.Eğerdoğru ortamı kurabildiyseniz (yumurtalar döllenmiş ve doğru su değerleri ve sertliği oluşmuşsa) yaklaşık 2 gün içinde yavrular yumurtalardan çıkacaktır.

    Step 9:
    Adim 9
    Wait. They will start free swimming in two-three days (mostly three). They will be clogged in a bunch on the bottom of the tub during this period and will untangle when good and ready.

    Bekle. (Genellikle 3 gun içerisinde) yüzmeye başlayacaklar. Bu süre içerisinde kabın dibinde kümelenecekler ve iyi durumda ve hazır olduklarında ise oradan ayrılacaklar.
    Step 10:
    Adim 10
    As soon as they become free swimming, give them their first feeding. Use artificial plankton and rotifers (a.p.r.) used for feeding marine filter feeders. Add an amount the size of the winding screw on your watch (it was the only thing I could see around my desk of to relate how small smallMUSTbe (g)).

    Yavrular serbest yüzmeye başlar başlamaz, ilk yemlerini verin. Yapay plankton ve rotifer(çok hücreli mikroskobik bir su hayvanı) a.p.r. kullanın beslemek için ve miktarı bir vidanın sarmal aralıkları kadar olsun. (masamda görebildiğim ve benzettiğim tek şey, verilen miktarın ne kadar ufak olduğunu anlatmak için)

    Step 11:

    Adim 114 hrs later remove the jar from the 5g tank and float a small rubbermaid tub in the 5g tank. Place the airstone in the tub (turn it off first). Use a baster to move the fry to the little tub. Fill the tub with the jar water 75% and 5g tank 25% until the tub is almost full. Turn the airston on to asmallblip...blip..blip..... enough to keep the surface of the water in the tub broken. Keep the tank with the tub covered to avoid cooling/evap/drafting on the tub.

    4 saat sonra kavanozu 5 galonluk tankın içinden çıkar ve küçük bir lastik kabı 5 galonluk tanka koy (suyun üzerinde yüzecek). Havataşını da bu lastik kabın içine koy ( ama havataşı çalışır durumda olmasın). Lastik kabın içerisini %75 kavanoz suyu ve % 25 tank suyu ile hemen hemen fullenecek sekilde doldur. Fry ları lastik kabın içerisine koymak icin baster kullan. Havalandırmayı açın ama çok yavaş olsun blip...blip... gibi :) plastik kabı taşırmasın yani. Yavruların olduğu plastik kabın 5 galonluk kabın içine devrilmemesi zarar görmemesi için gereken önlemleri alın.

    *BASTER :[​IMG]

    Step 12:
    Adim 12
    Add the samesmallamount of food.

    Küçük bir parça yem atın, önceden belirttiğimiz ölçüde (vidanın sarmal aralığı kadar)
    Step 13:

    Adim 134 hrs. later do a fifty percent water change of tub water using the baster. I go from the baster to another small tub before I dump the water in case I suck up some fry (so I dont dump them out). Replace the tub water with the tank water (Hey, notice the tank water is the same temp as the tub water!). Feed samesmallamount.

    4 saat sonra %50 miktar lastik kabın suyunu değiştir (baster kullan). Ben suyu direkt olarak boşaltmıyorum, önce başka bir lastik kabın içine koyuyorum, böylece kazayla bazı Fry ları da dışarı atmamış oluyorum. Lastik kabın suyu içine tankın suyunu koy ( hey, dikkat et ikisinin de su sıcaklığı aynı olmalı). Ayn küçük miktarda yine yem ver.
    Step 14:
    Adim 14
    4-6 hrs later do a 90% change using the above method. (NOTE: eventually the 5g starts to get low. NEVER (REPEAT VERY LOUDLY, NEVER EVER) fill the 5g untill the tub water has been changed and refilled. If you do fill the 5g tank prior to filling the tup, the temp may not be exactly the same and when you fill the tub aftervards you might watch the babies go into shock...they WILL NOT recover! (This cost me A LOT of fry to figure this out!).

    4-6 saat sonra üstteki metodla suyun %90'ı değiştiriyoruz. Tabiki 5 galonluktaki su azalacak. Ama ASLA AMA ASLA 5 galonluk kaba su ilavesi yapılmayacak!!!Eğerbunu yaparsanız sıcaklık asla aynı olmayacak ve bebeklerin şoka girdiğini göreceksiniz! Bunun geri dönüşü yok kurtaramazsınız. (Bu bana daha önceden pahalıya patladı ve birçok yavruyu böyle kaybettim)

    Step 15:Adim 15

    Repeat 90% water change and feeding every 4-6 hrs. (8 at the most so you can sleep, I've gone 10 before, but dont recommend it unless the is nothing you can do about it).

    %90 su değişimini her 4-6 saatte yapmanız gerekiyor (en fazla 8 saat olabilir çünkü uyumanız gerekebilir, daha önceden 10 saat yapmıştım ben ama birşey olursa geri dönüşü yok o yüzden önermiyorum kesinlikle!)

    Step 16:

    Adim 16On the second day of free swimming, add a tiny amount (VERY TINY) amount of NEWLY HATCHED baby brine shrimp (b.b.s.) with every feeding. Dont stop using the a.p.r. at this point. Continue performing step 15. a.p.r. shows grey bellies, b.b.s. shows pink bellies.

    Serbest yüzdüklerinin ikinci gününde her yemleme zamanında yeni çıkmış b.b.s yeminden ver ama gerçekten çok az bir miktar olsun. A.p.r kullanmayı bırakma bu esnada. 15. adımı yapmaya devam et. A.p.r gri karın, b.b.s pembe karın gösterir.

    Step 17:
    Adim 17


    Continue feeding a.p.r. and b.b.s. for one week. All bellies should **** pink by end of week.

    Bir hafta süreyle a.p.r ve b.b.s ile yemlemeyi sürdür. Haftanın sonunda bütün karınlar pembe olur.

    Step 18:

    Adim 18

    Once all bellies **** pink discontinue the a.p.r. and continue the b.b.s. Keep performing step 15.

    Bütün karınlar pembe göründüğünde a.p.r yi kes ve b.b.s ye devam et. 15. adımı uygulamaya devam et.
    Step 19:
    Adim 19


    One week later you should have lots of fry the size of baby angelfish. Let them go into the 5g tank and feed them there from now on. Keep the tank clean and watch the water changing temp. A once a day water change is good enough. The rest is standard baby fish stuff!
    Good Luck! If this works for you send me some beers!!!

    1 hafta sonra bir sürü melekbalığı yavrusu büyüklüğünde yavrularınız olacak. Bu büyüklüğe gelmiş olanları 5 galonluk kaba aktarın ve onları artık orada besleyin. 5 galonluk kabı temiz tutun ve derecesini takip edin. Birgün su degiştirmek yeterli olacak ve bütün yavrularını standart bebek balık olacak.

    İyi Şanslar veeğerbu işe yararsa bana birkaç bira yollarsınız!!!
     
    TencoMelih bunu beğendi.
  6. Discus TV

    Discus TV

    Mesajlar:
    50
    Yer:
    Kayseri
    İsim:
    Nuh Mehmet Yakuter
    Değerli arkadaşlar Albino Penang ( Erkek )-Leopard Discus ( Dişi ) Gece yarım kalan işlerini benim tanka tutuğum led ışıkla tamamladılar.

    İlk Artificial rearing Fry yöntem deneme Profosyonel ekipman ile başladı.

    Artificial rearing Fry Tank: 8 Lt

    Isı Sabit Derece :27

    Su ph : 6,4

    Su sertligi : 80 ms

    % 90 R.O % 10 Tank suyu

    Ortalama yavruların çıkma hedefi :70 saat

    İlk Besin olarak rotifer kültürü deneme yapmak lazım ancak bulamassak dondurulmuş satılmakta

    çaresiz deneyecegiz canlı bulamassak

    Değerli Arkadaşlar ;


    İlk Artificial rearing Fry yöntem denememizi sizlerle ile paylaşıyoruz.

    Discus TV de 7/24 Canlı yayın ile bu olayı dünyaya izletiyoruz Dileyen Bakabilir.

    Discus TV Videos

    Bilgiyle, saygıyla,


    Nuh Mehmet Yakuter
    05327048636
    Discus TV Videos
    Discus Türkiye Resmi Sitesi
    Arowana Türkiye Resmi Sitesi
     
    YIKIKTEMO ve TencoMelih bunu beğendi.
  7. TencoMelih

    TencoMelih

    Mesajlar:
    2.287
    Yer:
    Karabük
    İsim:
    Melih
    Çok teşekkür ediyor paylaşımlarınızın devamını diliyoruz
     
    Discus TV bunu beğendi.
  8. Bredsis

    Bredsis

    Mesajlar:
    4
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Bredsis Teknik
    Nuh Bey elimizde rotifer kültürü bulunuyor ancak Discus larvaları yer mi bilemiyorum. Aslında larvalar besin olarak tercih edebilir ancak tuzlu su rotiferi tatlı suya eklendiğinde ölüp tabana çökecektir.
     
  9. Discus TV

    Discus TV

    Mesajlar:
    50
    Yer:
    Kayseri
    İsim:
    Nuh Mehmet Yakuter
    İlginize Teşekkurler

    Bu konuda araştırma yaptık rotifer tatlı suya atılınca bir 30 dakika yaşıyabiliyorlar buda discus yavrularına yeterli bir beslenme zamanı alalım sizden kültürü Fitoplankton da alalım bir miktar iletişim bilgileriniz ve ücretini pm mesaj veya 05327048636 cep telefonuma iletirseniz sevinirim


    Discus TV Videos

    Bilgiyle, saygıyla,


    Nuh Mehmet Yakuter
    05327048636
    Discus TV Videos
    Discus Türkiye Resmi Sitesi
    Arowana Türkiye Resmi Sitesi
     
  10. Bredsis

    Bredsis

    Mesajlar:
    4
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Bredsis Teknik
    Rotifer ve fitoplankton kültürünüz kargoya verilmiştir Nuh Bey, iyi üretim denemeleri dileriz.
     
    TencoMelih bunu beğendi.
  11. Discus TV

    Discus TV

    Mesajlar:
    50
    Yer:
    Kayseri
    İsim:
    Nuh Mehmet Yakuter
    [​IMG]
    Bredsis Çok teşekkur ediyorum 1.Lt Rotifer Kültürümüzü aldık . Fitoplankton da aldık 2 lt konsantire % 100 güvenilir satıcı Söz verdiğim kanarya Ticaride olsa geçerli bizi büyük bir külfetten kurtardı. Türk!e Türk Çözüm Elin Engiliz ecnebisine niye muhtaç olalım. Tekrar Tekrar Teşekkurler

    Tanklara ve 10 Lt kova ile Pet şişelere uyğuladık Bakalım neler yapabilecegiz
     
    TencoMelih ve veysel bunu beğendi.
  12. Discus TV

    Discus TV

    Mesajlar:
    50
    Yer:
    Kayseri
    İsim:
    Nuh Mehmet Yakuter
    Bredsis ve TencoMelih bunu beğendi.
  13. Bredsis

    Bredsis

    Mesajlar:
    4
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Bredsis Teknik
    Rotifer kültürüne aydınlatma uygulamak zorunda değilsiniz ama uygulanırsa da fena olmaz. Başarılar diliyorum.
     
    Discus TV ve TencoMelih bunu beğendi.
  14. Zafer Didem Orhan

    Zafer Didem Orhan

    Mesajlar:
    1
    İsim:
    Zafer
    Aa


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
     

Sayfayı Paylaş