1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Ca ve Mg değerlerim düşük

Başlığı 'Deniz Akvaryumları Yeni Başlayanlar' kategorisinde Nihat Kılıç tarafından 4 Eylül 2019 başlatılmıştır.

  1. Nihat Kılıç

    Nihat Kılıç

    Mesajlar:
    41
    İsim:
    Nihat Kılıç
    Arkadaşlar merhaba. Bir aydır düşük ca ve mg değerleri ile uğraşıyorum. İki hafta öncesine kadar ciddi bir yosun problemim de vardı.Komple temizlik sonrası fosfat tutucu medyayı, zeoliti çıkardım,kalsiyum reaktörü montajı yaptım. İki tüp biodigest ekleyip aydınlatma süresini ve şiddetini azalttım. Ayrıca su değişimi de yaptımŞu an yosun çok çok azaldı.Camları haftada bir siliyorum. Takviye Ca ve Mg eklememe rağmen bir türlü değerleri yükseltemedim. Hatta dün mg 1200 civarlarına kadar düşmüştü. Testlerim salifert marka. Yardımlarınızı bekliyorum.
    IMG-20190830-WA0008.jpg
     
  2. Çağatay Utku

    Çağatay Utku

    Mesajlar:
    747
    Yer:
    İstnbul-Bahçeşehir
    İsim:
    Çağatay Utku
    Tankınıza ait daha detaylı bilgi lazım. Kullandığınız tuz, katkı kaç ml günlük ekliyorsunuz, canlılarınız, tankınız litresi gibi. Tızluluğu 1025 yapmak biraz Ca ve Mg yükseltecektir
    Bende de Ca 370 Mg 1200 e düştü, eklediğim katkı miktarını günlük 80 ml den 105 er mlye çıkarttım(aquaforest) haftaya test edeceğim
     
    Nihat Kılıç bunu beğendi.
  3. Nihat Kılıç

    Nihat Kılıç

    Mesajlar:
    41
    İsim:
    Nihat Kılıç
    Cevabınız için çok teşekkür ederim. 90*60*50 ölçülerinde bir tankım var. Balık olarak 2 kardinal, 1 fridmani, 1 flame goby, 1 sixline, 1 palyaço var. Çok fazla bir Mercan yoğunluğum yok. İki hafta öncesine kadar sadece haftalık su değişimi yapıyordum. Tuz olarak aquaforest coral pro kullanıyorum. Katkı olarak sadece kh giriyordum. İki hafta önce kalsiyum reaktörü montajı yaptım.
    Balling yapmayı düşünüyordum ama reaktör kullanmak daha basit geldi.
    Siz nasıl bir katkı programı uyguluyorsunuz?
     

    Ekli Dosyalar:

  4. Çağatay Utku

    Çağatay Utku

    Mesajlar:
    747
    Yer:
    İstnbul-Bahçeşehir
    İsim:
    Çağatay Utku
    Ca reaktörü konusunda tecrübem yok. Ucu tıkanabiliyor diye okudum sanırım daha tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir. Eğer Sps yoksa Ca ve Mg düşmesi pek olağan değil. Mevcut kh seviyesinde khda dozlamaya gerek yok sanırımTuzunuz Red sea olabilir?
    Eğer sps yoksa tankta Ca reaktörünü de çalışmasına pek gerek yok çünkü tüketim pek olmıyacaktır su değişimi 15 günde bir yapmak yetecektir

    Ben balling yapıyorum aquaforest ile bu akşam farkettim Ca katkısı 1 haftadır gitmemiş 320 e düşmüş. Konteynır içindeki hortum sıvının üstünde kalmış, tekrar ayar yaptım ve günlük 15 ppm artacak şekilde günlük 250 ml Ca mu günde 5 e bölerek dozlıcam.
     
    Nihat Kılıç bunu beğendi.
  5. Nihat Kılıç

    Nihat Kılıç

    Mesajlar:
    41
    İsim:
    Nihat Kılıç
    Tuz markasında haklısınız. Tuzum bitti sayılır. Yeni tuz olarak ekonomik olmasından dolayı aquaforest i düşünüyorum. Sanırım hafızam bundan dolayı bana oyun oynadı. Ca reaktöründen önce kh sürekli düşme eğilimindeydi.Ben bunu tüketim olduğuna yorumlayıp düzenli olarak kh katkısı ekliyordum. Kh 8 civarlarında sabitlenmişti.
    Elimde grotech marka ca ve mg katkıları var. Ca yı ekledimde tank bulanıyor. Bulanma yapmayacak bir ca katkısı yokmu? Reaktörü kullanmaktaki amacım kh sabitlemesi ve ca ve mg yide tamponlayacağıydı. En azından bana bu şekilde anlatılmıştı. Sizn tankın konusunu daha önce okuduğumu hatırladım. Her okumadan önce nazara karşı maşallah diyorum.
     
    Çağatay Utku bunu beğendi.
  6. mekatronik

    mekatronik

    Mesajlar:
    2.993
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Erdoğan
    Ca katkısını hangi şekilde ve miktarda ekliyorsunuz?
     

Sayfayı Paylaş