1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Uyumayan Moorish Idol..

Başlığı 'Genel Balık Konuları' kategorisinde ZodiJackly tarafından 21 Mart 2019 başlatılmıştır.

  1. ZodiJackly

    ZodiJackly

    Mesajlar:
    274
    İsim:
    Ümit MARAŞLIOĞLU
    Günaydınlar. Geçtiğimiz haftasonu büyük bir moorish idol edindim. Balığın tam boyundan emin değilim ancak aldığım arkadaş L-XL arası olduğunu söyledi. Yem problemi yok. Adaptasyonu çok hızlı atlattı. Şu an gayet sağlıklı ve problemi yok maşallah. Ancak balığın uyuduğunu hiç görmedim. Işıklar kapandıktan bir süre sonra resmen tank boşmuş gibi kalırken gecenin 4'ünde baktığımda moorish halen geziyor.. Onun için girebileceği ve gezinebileceği boyutta kayaları dizayn ettim, mağara yaptım ama yine yok. Şu an tankın ağası modunda geziyor. Kovalayabilecek veya mağaraya sokmayacak bir balık yok. Tankta hiç bir gerginlik yaşanmadı ve yaşayacağı balık yok. Normalde dalga motoru kapatmazken geceleri kapatmak zorunda kalıyorum. Kazayla uyursa sürüklenecek kesinlikle sonra kendi başına iş alacak. Tabi benim de. Bu balığın genel hali mi bu yoksa halen adaptasyonda mı? Uyur gezer gibi bir balık mı anlamadım. Daha önce besleyen ve benzer şeyleri yaşayan oldu mu? Teşekkürler.
     
  2. Divin

    Divin

    Mesajlar:
    101
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Mert Yılmaz
    Merhaba,
    Benzer bir konu reefcentral'da açılmış ve en son uyur yüzer olabileceği belirtilmiş. Sadece gece karanlıkta bakmak için ışık yakıldığında düzensiz yüzebildiği bahsedilmiş. Sanırım benzer bir durumla karşı karşıyasınız.
    http://archive.reefcentral.com/forums/showthread.php?t=257871
     
    ZodiJackly bunu beğendi.
  3. ZodiJackly

    ZodiJackly

    Mesajlar:
    274
    İsim:
    Ümit MARAŞLIOĞLU
    Merhaba. Konuyu okudum. Bir kaç kişi bu durumdan bahsetmiş. Ancak herhangi bir çözümü yok gibi. Balığın genel hali bu gibi konuşulmuş orada da. TR forumlarında konuşulmamış olması dikkatimi çekti. Sadece ben mi dikkat ettim acaba bu duruma :) Yoksa herkes olası mı gördü.. Ben en azından bir mağaraya girene kadar veya alışana kadar dalga motorlarını gece kapatmaya devam edeyim. Tabi girerse. Girmezse de bende olduğu sürece bu şekilde idare ederim artık. Belki de doğası bu. Uyur gezer balık tanımış olduk bahaneyle :) Açıkcası tüm canlıların dinlenmesi için gece dalgaları kapatmayı düşünmüyor değildim. Bu da bahanesi oldu artık. Teşekkür ederim ilginiz için.
     
  4. veysel

    veysel

    Mesajlar:
    15.828
    Yer:
    ankara (aydın)
    Ben senelerdir gece dalga motorlarínı kapatírım. Sadece kafa motoru çalışıyor.
    Ancak bendeki mercanlar genelde soft túrú oldu hep bir sıkıntı yaşamadım.
     
    ZodiJackly bunu beğendi.
  5. ZodiJackly

    ZodiJackly

    Mesajlar:
    274
    İsim:
    Ümit MARAŞLIOĞLU
    Artık kapatmaya başladım. Diğer canlıların dinlenmesi açısından da önemli bir durum sanırım. Hem bahsi geçen balık daha rahat şekilde uyuyordur diye ümit ediyorum. Uyku halindeki yapılan dışkıların sabah motorları açınca uçuştuğu görmek insanı tedirgin ediyor tabi biraz. Sump a iniyorlar tabi ama inmeyen de vardır sanırsam. Herşeyi otomatiğe alınca dalga motorlarının fişini tak-çek durumu biraz tembellikten zor geliyor değil tabi :) Sanırım onu da zaman prizine baglayacagim :) Moorish halen geziyor belki de tank tanıma aşamasında halen bilemedim. Ama motorlar kapandığı için telaşım yok artık..
     
    veysel bunu beğendi.
  6. veysel

    veysel

    Mesajlar:
    15.828
    Yer:
    ankara (aydın)
    Zaten bir çok otomatik dalga motorunda Gece modu da bulunuyor, yada otomasyonla kişiler bu şekilde ayarlayıp kullanabiliyor.
     
    ZodiJackly bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş