1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Fakirhanemdeki sorunlar

Başlığı 'Deniz Akvaryumları Yeni Başlayanlar' kategorisinde Nihat Kılıç tarafından 19 Mayıs 2018 başlatılmıştır.

  1. Nihat Kılıç

    Nihat Kılıç

    Mesajlar:
    41
    İsim:
    Nihat Kılıç
    Bu yılın başında Ocak ayında arkadaşımın aquael reefmax 100 lt lik tankını hediye etmesiyle tuzlu su serüvenim başladı. Daha önce 3 yıl boyunca 350ltde bitkili tecrübem olmuştu. Son iki aydır tankımda bazı sorunlar var. Kenya lar resmen boynunu büktü. Zoalar beyazladı ve büzüldü. Diğer canlılarımda büyüme durdu gibi. Renkler solgun geliyor gözüme. Mercanlar yayıldı gibi ama gür açmıyorlar. Günde yaklaşık 8 saatlik bir aydınlatma süresi var. Aydınlatmada iki tane 24 w 10k t5, bir tane 24w 20k t5 ve 36w Royal blue led var. Bir veya iki haftada bir 5-10 lt su değişimi yapıyorum.Değişimlerde biozym bakteri kültürü ekliyorum. İki ay öncesine kadar olan koralin oluşumlarını kaya üzerlerinde artık göremez oldum. Hatta arkadaşımın hediye ettiği frag üzerlerimdeki oluşumlar bile ertesi gün tertemiz oluyordu.
    Tankıma hergün ********** 2ml kh ekliyorum . Şu an kh 9,sıcaklık 26.5 derece. Ph değerini bilmiyorum. Amonyak, nitrat, fosfat sıfır olarak çıkıyor Amonyak testim salifert. Nitrat testi sera ve fosfat testi olarak prodac kullanıyorum.
    Yardım ve önerilerinizi bekliyorum.
    IMAG0169.jpg IMAG0169.jpg IMAG0167.jpg IMAG0168.jpg IMAG0166.jpg IMAG0165.jpg IMAG0163.jpg IMAG0091.jpg IMAG0160.jpg IMAG0169.jpg IMAG0167.jpg IMAG0168.jpg IMAG0166.jpg IMAG0165.jpg IMAG0163.jpg IMAG0091.jpg IMAG0160.jpg IMAG0172.jpg
     
  2. muhoni

    muhoni

    Mesajlar:
    235
    Yer:
    Sinop
    Nihat Bey selamlar.

    İşin kimyasından anlamam lakin 10senede gördüğüm katkıları kh, ca, mg olarak tek başına ekleyince hep bir süre sonunda bende de bu şekilde oldu. Ama 2parçalı olsun 3parçalı olsun balling set şeklinde kullanınca topladılar. Corallin alg oluşumu coştu. İyonk denge diye bir mevzu var(imiş). Dediğim gibi kimyasını bilmem ama naçizane tespitim budur.

    Bir de akıntı en önemli konulardan birisi. Yeter sandığımızda dahi yetmiyor. direk değil güzel sallayacak bir akıntı.

    RW4 Mi takılı şuan ?
     
    Nihat Kılıç bunu beğendi.
  3. Nihat Kılıç

    Nihat Kılıç

    Mesajlar:
    41
    İsim:
    Nihat Kılıç
    Yanıt için teşekkür ederim. Dalga motoru olarak Rw4 takılı.Akıntıyı biraz daha artıracağım.Dozaj pompa var ama ney nasıl gireceğimi ve dozajlayacağımı bilmediğim için kullanamıyorum.
     
  4. muhoni

    muhoni

    Mesajlar:
    235
    Yer:
    Sinop
    Baktım da çok canlınız da yok aslında, kh ne kadar zamanda eksiliyor? Ben 2. akıntı motorunu taktım da rahatladı canlılar. Bir de kh çok düşmüyor olabilir ama dediğim gibi tek parça değil toplu eklemekle daha iyi verim aldım öznel olarak. Bunlar 2part, 3part balling setleri şeklinde satılıyor. Ben reef.flowers all elements + kh şeklinde 2part kullanıp memnun kaldım. Katkı işlerine giriş için tavsiye edebilirim.

    Fotodan çok anlayamadım ama zannımca kayalarda aiptasia mevcut. Esas olarak bu başınıza dert olur. Erkenden çözmek lazım.

    Bir de canlılarınıza zaman verin. Eklediğiniz canlıları dip , temizleme işlemini yaparak eklemeye çalışın.
     
  5. Nihat Kılıç

    Nihat Kılıç

    Mesajlar:
    41
    İsim:
    Nihat Kılıç
    Günlük 2ml kh ekliyorum. Yazmayı unutmuşum 2 güne bir 2ml de rflowers all elments giriyorum. Aiptasia hiç yok. O gördükleriniz benim bozlaşıp büzülen polipler. Balling seti için hesaplı bir öneriniz varmıdır? İlk başta kafama göre kh ekliyordum. 3 4 gün eklemeyin e tank kh ı 6 7 ye düşmüştü. Günlük 2ml ekleyince kh 8 9 gibi sabit kalıyor.
    Birde temizlik ekibi olarak bir konch ve iki üç hermit var. Bunlar kayaların yüzeylerini un ufak edermi? Yüzeyleri eriyor sanki. Ph düşüklüğü sorun yaratırmı? Malum hiç ölçmedim.
     
  6. Nihat Kılıç

    Nihat Kılıç

    Mesajlar:
    41
    İsim:
    Nihat Kılıç
    Başlık pek ilgi görmedi sanırım.Sorunlar halen devam ediyor.Yanlış hatırlamıyorsam sıkıntılar all elements katlısından sonra başladı.Kullanımını azalttım ama halen düzelme yok.
     
  7. Nihat Kılıç

    Nihat Kılıç

    Mesajlar:
    41
    İsim:
    Nihat Kılıç
    Bugün kayalara baktığımda üzerleri hafif yeşermişti.Camlarda birkaç günde oluşan kadifemsi bir yosun tabakası var.Su değişim ve eklemelerinde tds değeri 0 olan su kullanıyorum.Filtre setini forumdan Zafer Beyden almıştım.Kendisine buradan teşekkür ederim.Oldukça güzel çalışıyor.
    Balık olmadığı için her yer pod doldu.Ortalıkta cirit atıyorlar.Hatta adı Nassarius snail olan salyangozumun yavrusunu bile gördüm.Buna rağmen diğer canlılar keyifsiz
     
  8. Nihat Kılıç

    Nihat Kılıç

    Mesajlar:
    41
    İsim:
    Nihat Kılıç
    @Montimahir son iki aydır yukarıda bahsettiğim sorunlar mevcut. Arkadaşımdan aldığım polipler onda koyu kahverengi orman gibi olmuşken bende ufalıp beyazladı lar. Zoalar yeni kafalar vermişti. Onlarda büyümeyi kestiler. Mercanlar ım da yayılıyorlar ama eskisi gibi gür değiller.

    IMAG0179.jpg IMAG0178.jpg
     
  9. Nihat Kılıç

    Nihat Kılıç

    Mesajlar:
    41
    İsim:
    Nihat Kılıç
    Cevaplar için çok teşekkür ederim.Aydınlatmada iki tane 24 w 10k t5, bir tane 24w 20k t5 ve 30w Royal blue led var. Ledleri ilk ayın sonunda ekledim.Bugün sabah aydınlatma sürelerini kontrol ettiğimde mavi t5 in 10 saat süreli yandığını farkettim.Onun yanma süresini 8 saate çektim.Bu lambanın arkasına 7 saat 10k beyaz ve 6 saat kadarda 30w royal blue ledler yanıyor.Ledleri bir arkadaşımın tavsiyesi ile eklemiştim.Hali hazırda 72watt olan aydınlatmaya birde 30watt led eklemiş oldum.Acaba ışık çok fazla gelip canlıları rahatsızmı ediyor?Bugün sabah mushroom larımın olduğu yere baktığımda 4 5 tane yavru verdiklerini gördüm :)

    Katkı olarak rflowers kh ,ve all elements giriyorum.Kh ı seranın testi ile ölçüyorum 8-9 aralığında seyrediyor.Tuzluluğu seranın cam çubuğu ile ölçüyorum.Tuzluluk 1024-1025 aralığında seyrediyor.Daha önceleri belirgin bir koralin oluşunu vardı.Hızlanması için all elements katkısı girmeye başladım.Bundan sonra olan koralin oluşumlarıda resmen eridi.Hatta üzerinde koralin olan plate girdiğimde o oluşumlar bile ertesi gün kaybolmuş oluyor.Konch yada hermitler yiyebilir mi?
     
  10. Nihat Kılıç

    Nihat Kılıç

    Mesajlar:
    41
    İsim:
    Nihat Kılıç
    Önerilerinizi hemen uygulamaya başlıyorum.Tuz olarak Red Sea Coralpro kullanıyorum.Tuzluluk, kH, Ca ve Mg testlerinden sadece ilk ikisini kontrol edebiliyorum.Diğer iki testide en kısa zamanda satın alacağım.100 lt lik toplam hacimli tankım için 72watt T5 ve 30watt royal blue led kullanıyorum.Bu aydınlatma ne derece kafidir?
     

Sayfayı Paylaş