1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

HyacinthumVitae

Başlığı 'Deniz Akvaryumu Kurulumu Forum' kategorisinde Süleyman aras1 tarafından 16 Kasım 2017 başlatılmıştır.

  1. Süleyman aras1

    Süleyman aras1

    Mesajlar:
    130
    İsim:
    Süleyman aras
    Merhaba Cengiz bey, evet yer yer sakal yosunu genel olarak da kayaların tümünde hava kabarcıkları var. Sanırım dino oluyor. İkisi aynı anda var denebilir. Yemleme azaltmak ve Ro suya geçmek dışında nasıl çözeceğimi bilmiyorum açıkçası.
     
  2. MESUT_KERİM

    MESUT_KERİM

    Mesajlar:
    8.880
    Yer:
    ANKARA
    İsim:
    Mesut Arıkan
    Su değişimlerinde mümkün olduğunca sifonlama yapın. aydınlatma saatini düşürün. Mümkünse fosfat ölçtürün. Nitrat fosfat oranını 1/10 - 1/20 arasında stabil tutmaya çalışın. Ve unutmayın tank bu hale bir günde gelmedi bir günde de düzelmeyecek. Etkiler tepkiler düzelmeler zamanla olacak şeyler.
     
    muratmuratt bunu beğendi.
  3. Süleyman aras1

    Süleyman aras1

    Mesajlar:
    130
    İsim:
    Süleyman aras
    Mesut bey mesajınız için teşekkür ederim, bu haftaki su değişiminde başlayacağım sifonlama işlemine. Aydınlatma 8 saatten 6 saate düşecek bu uygun mudur acaba ?
    Fosfatı bugün ölçüp tekrar güncelleneceğim.
    Son söylediğinize ayrıca katılıyorum, bir günde düzelmeyecek sabredip doğru müdahelelerle çözeceğim inşallah.
     
    MESUT_KERİM bunu beğendi.
  4. Süleyman aras1

    Süleyman aras1

    Mesajlar:
    130
    İsim:
    Süleyman aras
    Herkese selamlar, sağlıklı günler.
    4 Gün önce ChemiPure Blue elime ulaştı ve reaktöre ekledim. 2. gününden itibaren dino ve sakal yosunu olduğunu düşündüğümüz oluşumlar ve cynao çok büyük azalma gösterdi. Temizlik ekibininde yardımıyla kayaların üstündeki yosun oluşumları büyük miktarda azalmaya devam ediyor. Ayrıca su kristal berraklığına ulaştı. Şuan için ürün hakkındaki gözlemlerim olumlu yönde. Yemlemeyi azalttım, ışık aydınlatma süresi 8 saatten 7 saate çektim, buna rağmen ps toplaması daha da artarak neredeyse zift topluyor. Sanırım hali hazırdaki pisliği topluyor. Son olarak elimde olan test değerlerim şu şekilde:

    Sıcaklık: 25C
    Tuzluluk: 1024
    Kh : 9.3
    Ca: 560 (yüksek sanırım)
    Nitrat: 0
    Amonyak: 0
    Fosfat: <0.03 (Salifert)

    Şimdilik herşey yolunda gözüküyor. Kha 7.5 seviyelerine gelene kadar dokunmayacağım düştüğünde katkı girmeye başlayacağım. Bunun haricinde Fritz 9 bakteri için ne düşünüyorsunuz?
    Akvaryumu ilk kurduğumda 6şar tüp bioptim ve biodigest haricinde hiç bakteri kültürü girmedim. Su değişimlerinde balık ve mercan eklemelerinde kullanmak adına iki şişe sipariş ettim. Bir hafta içinde elimde olacak.
    Düzenli kullanım önerir misiniz?
     
  5. Moliro

    Moliro

    Mesajlar:
    678
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Cengiz
    ChemiPure Blue ekledikten sonra zoa lar bir tepki verdi mi? Ne durumdalar
     
  6. Süleyman aras1

    Süleyman aras1

    Mesajlar:
    130
    İsim:
    Süleyman aras
    IMG_9035.JPG
    Zoalarda çok bir değişim gözlemlemedim Cengiz bey. Bir miktar daha fazla açtılar, resimde görünen kollar bu kadar üstüste binmiyordu sadece o kadar. Ancak olumsuz bir etki olmadı mercanlar üzerinde. Genel olarak hepsi bir miktar daha polip açtı o kadar. Asıl farkı su berraklığı ve yosun dino sıkıntılarında gözlemledim.
     
    A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 22 Şubat 2018
  7. SoulSlayer

    SoulSlayer

    Mesajlar:
    18
    İsim:
    Oktay ÖZGÜN
    - Bakteri kültürünün markasını deĝistirmeyin , bakterilerin cakisma ihtimaline karsi ayni markadan devam edin, ayda bir kere su degisimlerinizde takviye olarak devam edebilirisiniz.
    - Reflaktometrenizi kalibre ettinizmi? Bir arkadasinizinkiyle yada akvarycunuzda kalibre edin. Cunku o tuzlulukta o degerler hic normal degil. Bence tuzlulugunuz yuksek oldugundan degerleriniz ucuk. Kullandiginiz tuz markasinda 1024 degerleri ne ? En basit onunla kiyaslayin

    BLL-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  8. Süleyman aras1

    Süleyman aras1

    Mesajlar:
    130
    İsim:
    Süleyman aras
    Oktay bey merhaba, bakteri kültürü olarak ilk kurulumda biodigest girmiştim, daha sonra hiç girmedim bu sebeple yeni bir bakteri kültürü alıp onunla devam etmek istedim. Yorumları okuduktan sonra Fritz 9 ürününü seçtim. Söylediğiniz gibi onu da su değişimlerinde üzerinde yazan orana göre kullanacağım.
    - Refraktometre konusuna gelirsek evet kalibre ettim doğru ölçtüğüne eminim. Hem cam olanla hem refraktometre ile hem akvaryumu hem hazırladığım suyu ölçüyorum tuzluluk doğru. Bu olayı şöyle anlatabilirim sanırım.
    Akvaryumu kurarken Reefflowers Caledonia Salt ile kurulumu yaptım, sanırım o tuzun değerleri biraz yüksek ve nerdeyse ilk 3 ay tankta mercan olarak doğru düzgün canlı olmadığı için su değişimlerinde yükseldi ve öyle kaldı. Tuzdan memnun kalmadığımı söyleyebilirim. Kutu bitince Aquaforest reef salt aldım. Su değişiminde hazırladığım suyun değerlerini ölçtüğümde üzerinde yazan değerleri verdi,doğruydu. Su değişiminden sonra canlıların tepkileride olumlu oldu. Tanka yeni mercanlar özellikle sps ekledikçe düştüğünü düşünüyorum. Tabi yeni tuzla su değişimininde etkisi var. En başından beri yüksek olan Kh Ca dengesini oturtmaya çalışıyorum, ancak bu süreçte canlılarda bir olumsuzluk olmamasıda sanırım benim şansım.
     
  9. Courageous

    Courageous

    Mesajlar:
    2.404
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Özkan Yürekli
    Süleyman Bey tankınızda aslında yolunda cok gitmeyen birşey yok sadece zaman ihtiyacı var... Çok fazla ellemezseniz ve canlı girişi yapmazsanız zamanla yoluna girer.. Sistemin tam anlamıyla oturması 1 yılı bulur. Siz her değişiklik yaptığınızda bu süreç uzar...
     
    Süleyman aras1 ve Çağatay Utku bunu beğendi.
  10. Süleyman aras1

    Süleyman aras1

    Mesajlar:
    130
    İsim:
    Süleyman aras
    Özkan bey merhaba, dino ve sakal yosunu haricinde bir sıkıntı yok evet onun içinde Chemipure blue yu reaktöre taktım ve çok da fazla birşey yapmayacağım. Canlı girişide düşünmüyorum yakın zamanda balıklar belli bir süredir zaten sabit ve gayet sağlıklılar mercan eklemesi bir anda gibi oldu. Bu süreçte tanktaki tüketimi takip edip su değişimi ve katkılarla Khı stabil tutmayı öğrenmeye çalışacağım. İnanın en başından beri çok az müdahale ile ilerletmeye çalışıyorum, yani reaktör almam 4 ayı buldu o da tam zamanında sakal yosunu dino varken oldu, yerinde bir hamle olduğunu düşünüyorum. Nitratı düşürmek için önceki mesajlarımda bacto balls kullandığımı yazmıştım bunun haricinde yemlemeyi azalttım ama başka bir şey yapmadım. Sizinde dediğiniz gibi kendi kendine zamanla oturuyor. Değerlere çok takılmamaya çalışıyorum. Canlıların keyfi yerinde olduğu sürece bence bir sıkıntı yok. Örneğin forumda gayet eski bir tank sahibinin nitrat değerini 44 okuduğunu söylemişti, canlılar gayet sağlıklı görünüyordu. Kısaca, her şey için zaman.
    Yorumunuz için teşekkür ederim.:)
     
    Courageous bunu beğendi.
  11. Süleyman aras1

    Süleyman aras1

    Mesajlar:
    130
    İsim:
    Süleyman aras
    IMG_9062.jpg
    Her şey yolunda, şimdilik...
     
    Caglar S, YMR_AY, WELLY ve diğer 7 kişi bunu beğendi.
  12. muratmuratt

    muratmuratt

    Mesajlar:
    169
    Yer:
    istanbul
    İsim:
    murat işal
    Harika görünüyor maşallah


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
     
  13. Süleyman aras1

    Süleyman aras1

    Mesajlar:
    130
    İsim:
    Süleyman aras
    Murat bey teşekkür ederim. Daha güzelleri sizin olur umarım.:)
     
  14. Süleyman aras1

    Süleyman aras1

    Mesajlar:
    130
    İsim:
    Süleyman aras
    Herkese selamlar sağlıklı günler.
    Rutin test sonuçlarını günlük mahiyetinde paylaşacağım. Bunun yanında sormak istediğim bir soru daha var.

    Sıcaklık: 25
    Tuzluluk: 1024
    Amonyak: 0
    Nitrat: 0
    Kh: 8.0
    Ca: 540
    Fosfat: 0.1

    Nitrat ve fosfat değerleri tamamiyle oturdu diye düşünüyorum ancak calciumda bir dengesizlik var nedenini bilmemekle beraber çok fazla takılmıyorum. Çiçekli markanın balling setini üstünde yazan değerlere göre her perşembe uyguluyorum. Khı 8 civarında tutmaya çalışıyorum sadece.
    Sormak istediğim soru, bu akvaryumda bu değerlerde bir türlü yeşil birdnest yaşatamadım. Yerini değiştirdim olmadı, daha aşağı ya da daha yukarı koydum olmadı. Diğer bütün canlılar sağlıklı iken bu birdnestin kerameti ne olaki diye düşünmüyor değilim. Besleyen ve tecrübesi olan arkadaşlardan bu konuda yardım talep ediyorum.
    Teşekkürler şimdiden.
     
    WELLY bunu beğendi.
  15. Süleyman aras1

    Süleyman aras1

    Mesajlar:
    130
    İsim:
    Süleyman aras
    Herkese selamlar, sağlıklı günler.
    Rutin test sonuçları ile beraber güncel video paylaşıp bir kaç soru sormak istiyorum.

    Sıcaklık: 25
    Tuzluluk: 1024
    Amonyak: 0
    Nitrat: 2
    Kh: 7.3
    Ca: 460
    Fosfat: 0.1

    Canlılar adına her şey olumlu gidiyor. Platelerin büyüme hızları şaşırtıcı derecede hızlı. Dalga motorlarının yerini değiştirdikten sonra özellikle canlılar daha bi hızlı büyüyor sanki. Bunun haricinde her şey aynı olmasına rağmen camlar çok çabuk yosun oluyor. Örneğin daha bu akşamüstü tamamiyle sildiğim camlar videodada göreceğiniz üzere 4 saat gibi bir süreçte tekrar yosun kaplandı. Fosfat değeri aynı her şey aynı ama bunun nedenini çözemedim. Her gün cam silmek gerekiyor akvaryumu görebilmek için. Bir yorumu deneyimi olan arkadaşlardan fikirlerini paylaşmalarını istiyorum bu konuda.

     
    WELLY ve YMR_AY bunu beğendi.
  16. Süleyman aras1

    Süleyman aras1

    Mesajlar:
    130
    İsim:
    Süleyman aras
    Herkese selamlar, sağlıklı günler.
    Bugün tanka yeni mercanlar girdi. 3 tür acro yeşil ve sarı ve mor renk ağırlıklı, 2 farklı tür zoa kırmızı pembe renklerde ve chalice coral küçük bir parça. Yerlerine yerleştirdikten sonraki yarım saat içinde hepsi neredeyse tüm poliplerini açtı. Şimdilik keyifleri yerinde gibi duruyor. Ancak sanırım aydınlatma konusunda ki seçimimden ötürü gerçek güzelliklerini net göremiyorum. Gerçek gözle olsun kamera ile olsun hep bir bulanık gibi renkler arka planda. Bu diğer mercanlar içinde aynı şekilde. Aldığım yerdeki gibi renkleri sadece üstten bakınca görebiliyorum. Bunun çözümü nedir ?
    1- Güçlü led spotlar eklemek?
    2- T5 leri actinic ten blue plus a çevirmek?
    3- Armatür yüksekliğini oynamak?

    Fikir vermesi ve mercan durum değerlendirmesi için fotoğraf ekliyorum. Bu konudaki fikirleriniz benim için önemli. Belki hiçbir şey yoktur bana donuk ve renksiz görünüyordur. Gelip yerinde görmek, yardım etmek çay kahve içmek isteyen herkese kapım sonuna kadar açık.:)
    Son olarak fotoğraflar: IMG_9926.JPG IMG_9931.JPG IMG_9947.JPG IMG_9949.JPG IMG_9952.JPG
     
    veysel, YMR_AY, ilkaycamlar ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  17. Süleyman aras1

    Süleyman aras1

    Mesajlar:
    130
    İsim:
    Süleyman aras
    B0C69E44-83DF-4396-8B25-78A6A9728578.jpeg Herkese selamlar, sağlıklı günler.
    Birkaç gündür milka frağı ışık görmeyen bölgelerden soyuluyor. Kendi kendine olduğunu düşünmüyorum çünkü kalan kısımları çok sağlıklı görünüyor. Buna sebep olan şey ne olabilir ?
     
  18. Toygar NİRON

    Toygar NİRON

    Mesajlar:
    1.372
    Yer:
    İstanbul/Türkiye
    İsim:
    Toygar Niron
    Aclik olabilir her hangi bir zararli goremiyorsaniz. Akvaryumda kh ca po4 azalmista olabilir. Akinti yetersiz olabilir. Isik yetersiz olabilir. Sps ler cok iyi ve stabil su degerleri isik ve akinti ister. Milka kolay bir sps dir ama yinede sps. Muhtemelen acro lar da dipten beyazlamaya baslayabilir. Direkt uzerine guclu akinti geliyor da olabilir. Bahsettigim degerleri olcup yazarsaniz ilerleme kaydedilebilir.


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
     
  19. Süleyman aras1

    Süleyman aras1

    Mesajlar:
    130
    İsim:
    Süleyman aras
    Toygar bey yazınız için teşekkür ederim . Değerler şu şekilde :

    Sıcaklık:26
    Tuzluluk:1024
    Kh:8
    Ca:460
    Fosfat:0.1
    Nitrat :2
    Amonyak:0
    Potasyum :? Ölçemiyorum testim yok
    Aydınlatma : 8x39 Watt t5
    Akıntı : rw-8 Rw-4 Hydor koralina 1000
    Kafa motoru: 6000 lik

    Milka beyazlamaya değil gövdeden soyulmaya başladı gibi daha çok. Fotoğrafta görülen kısım hariç hala renkleri yerinde polip açıyor.
    Yeni eklenen acrolar tam polip açıyorlar. Yavaş yavaş renkleri oturmaya da başladı. Bunun haricinde diğer bütün spsler büyüme uçları veriyor.
    Milka için zararlı bir Canlı da gözlemlemedim ancak neden bu halde bilmiyorum. Tecrübelerinizden faydalanmak isterim.
     
  20. utkufk

    utkufk

    Mesajlar:
    73
    İsim:
    Utku
    Suleyman Bey merhaba, milka potasyuma duyarli bir canlidir, potasyum iceren renklendirici kullandiniz mi? Kh sabit tutabiliyor musunuz?
     

Sayfayı Paylaş