1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Tavsiyeleriniz

Başlığı 'Deniz Akvaryumları Yeni Başlayanlar' kategorisinde Melikeozkaya11 tarafından 26 Mart 2018 başlatılmıştır.

  1. Melikeozkaya11

    Melikeozkaya11

    Mesajlar:
    3
    İsim:
    Melike
    Merhaba 4 sene tatlı su akvaryumuyla ilgilendim ve uzun bir ara vermek zorunda kaldım. Tekrar akvaryum kurma istegi oldu ve bu sefer tuzlu su akvaryumu kurmaya karar verdim. Akvaryumu bir arkadasimdan rica edip alacagim olmazsa kendim yaptiracagim. Arkadan veya iç ortadan taşırma sump sistemli olacak. Kafamdaki ebatlar bu sekilde :

    Akvaryum: 90x55x53(h)
    Dolap:90x55x90-95(h)

    Bu ebatlardaki akvaryumlarla ilgili konulari biraz olsun okudum. Almam gereken ekipmanlar nelerdir acaba? Buna karar veremedim yanlis hareket etmekte istemedigim icin konu acma geregi duydum. Fiyat performans olmasini istedigim icin bulabilirsem ikinci el olarakta alabilirim ekipmanlari.
    Kafamda sadece ps olarak magus curve 5 var ve diğer ekipmanlari hangilerinden almam gerektiğini bilmiyorum ( Dalga motoru, kafa motoru, aydınlatma, ısıtıcı vb)
    Yardımcı olursanız bilgilendirirseniz cok mutlu olurum. Simdiden tesekkurler.
     

    Ekli Dosyalar:

  2. Melikeozkaya11

    Melikeozkaya11

    Mesajlar:
    3
    İsim:
    Melike
  3. Süleyman aras1

    Süleyman aras1

    Mesajlar:
    130
    İsim:
    Süleyman aras
    Melike hanım merhaba, öncelikle hayırlısı olsun şimdiden. Curve 5 bu ebatlardaki bir tank için sınırda kalabilir. Tavsiyem, kurulum konularını daha çok okumanız ve besleyeceğiniz canlı popülasyonunu az çok kafanızda oluşturduktan sonra canlıların gereksinimlerini karşılayacak nitelikte ürünler seçmenizdir. Az çok bir canlı listesi oluşturursanız ekipman konusunda yardım daha kolay olacaktır.
     
    Melikeozkaya11 bunu beğendi.
  4. Melikeozkaya11

    Melikeozkaya11

    Mesajlar:
    3
    İsim:
    Melike
    Resif ve marin akvaryumlara biraz bakındım ama sanırım resif benim için zor, sadece balık beslemek daha kolay gibi geldi bana acikcasi. 90x55x53h durso sump sistemli bir marin kurmayi dusunuyorum su an. Biraz bakindim sanirim kafa motoru icin litre x 5/s yeterlu oluyormus. Bu demek oluyor ki 1500l/s bir kafa motoru benim icin yeterli olacak dogru mudur ? Protein skimmer konusunda kararsiz kaldim bubble magus curve 5 vardi aklimda aslinda ikinci el almayi planliyordum
     
  5. ZodiJackly

    ZodiJackly

    Mesajlar:
    274
    İsim:
    Ümit MARAŞLIOĞLU
    Resif tankında curve serileri sizi kurtarabilir. Çok balık olmayacağını varsayarsak. Marine dediğiniz zaman tıka basa balık akla geliyor. Ya king serileri ya da reef octopus bakmaniz gerekir. Marine için koyacağınız balık sayısını ve adını paylasirsaniz ona göre marka model söylenir.
     
    Caglar S bunu beğendi.
  6. Melike Hanım Hoşgeldiniz,

    İki ayrı cevapta ortak nokta "hangi canlıları beslemek istediğinize karar verin, yol haritası buna göre çıksın". Birinci aşamayı cevapladınız, mercan bakmayacaksınız. Peki marin tankta hangi balıkları beslemek istiyorsunuz?

    Saygılarımla..
     
    Süleyman aras1 bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş