1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

100x60x50 again.

Başlığı 'Deniz Akvaryumu Kurulumu Forum' kategorisinde kosonof tarafından 14 Şubat 2018 başlatılmıştır.

  1. kosonof

    kosonof

    Mesajlar:
    331
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    cihan
    Daha önce okumuştum kurulumunuzu. Ben de alışmasına yormaya gayret ediyorum ama tankın yanına her yaklaştığımda cenazesini görme korkusu yaşıyorum. Hepsinin bi süresi var elbet ölecekler ama sağlıklı ve uzun yaşatmak istiyoruz hepimiz. Ya cidden tank huzurlu olunca ben de huzurlu oluyorum. aksi olduğu zaman tüm gün sıkıntı basıyo. Belki bu kadar takmamak gerek fakat elden de bişey gelmiyo. Hem can taşıyolar insan kıyamıyo hem de maddi yükü çok fazla bu işin.
     
    Düzenleme: 25 Şubat 2018
    cystein bunu beğendi.
  2. Biraz rahat olmazsanız hobi eziyet halini alır. Daha az stres için bela türleri tanka almayın derim :) Powder blue, Blue Tang, vb. belalı arkadaslar :)
     
    kosonof bunu beğendi.
  3. kosonof

    kosonof

    Mesajlar:
    331
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    cihan
    Hata üstüne hata yaptım bu tankta. Şimdilik büyük bi dert açmadı ama du bakalım.
     
    cystein bunu beğendi.
  4. MESUT_KERİM

    MESUT_KERİM

    Mesajlar:
    8.880
    Yer:
    ANKARA
    İsim:
    Mesut Arıkan
    Takas çözüm değilki değiştiğimiz balığın başına da aynı şey gelecek hadi biz deliyiz iki aylık tanka powder ekliyoruz da sizi niye yapıyorsunuz yaw :D
     
    kosonof bunu beğendi.
  5. kosonof

    kosonof

    Mesajlar:
    331
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    cihan
    Benimki de resmen açgözlülük oldu bu sefer.
     
    MESUT_KERİM bunu beğendi.
  6. kosonof

    kosonof

    Mesajlar:
    331
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    cihan
    Ve malumun sonu. Powder beyaz benek oldu. Vucuduna nazaran solungaçlarda oldukça fazla. Yem yemede ve yeme saldırmada sıkıntı yok neyse ki. Ne yapmak gerek şimdi? Uv? Ya da nls thera a var elimde. Öğünleri sadece bununla desteklesem atlatabilir miyiz?
     
  7. Geçmiş olsun öncelikle. UV sterilizasyon ile ilgili bir kaç kelam etmek isterim zira bende de beyaz benek problemi var uzunca bir süredir ve bu durumu bitirmek istedim gidip bir UV sterilizatör aldım. Bu cihazlarla ilgili 2 farklı görüş var ve bu iki görüş kapışma halinde :) Bir grup kesinlikle beyaz benek parazitini öldürebildiğini iddia ederken diğer grup bunun olası olmadığını söylüyor. Ben trophant fazında UV sterilizatörün beyaz beneği tamamen yok etmese de azaltacağını düşünüyorum. Şimdi çok detayına girmeyim ancak beyaz beneğe neden olan parazitin ilginç bir yaşam döngüsü var, toplam 3 fazda gerçekleşiyor bu döngü. O döngünün dediğin gibi trophant diye adlandırılan fazında yeni bir konak aramak için suda serbest geziniyor parazit. Bu esnada UV filtreden geçerse etkisiz hale gelecektir bence.

    Geçen hafta cumartesi günü çalıştırmaya başladım ben UV'yi. Beneksiz dönem başı idi hayvanlarda. Şu ana kadar benek geri gelmedi. 10-15 gün daha benek oluşmaz ise UV filtre benim nazarımda etkili bir cihazdır diyebilirim. Bununla beraber UV'nin en büyük handikapı ise sudaki planktonları ve faydalı olabilecek diğer mikro yaşamı da öldürüyor olması. Her zaman olduğu gibi bir yarar/zarar hesabı yapılarak kullanılması gereken bir ekipman.

    Saygılarımla..
     
    kosonof, WELLY ve Çağatay Utku bunu beğendi.
  8. kosonof

    kosonof

    Mesajlar:
    331
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    cihan
    Hocam önceki tankımda blue tangler benek yapınca kullanmıştım u.v. Bir hafta sürmemişti atlatmaları. Fakat hep soru işareti kaldı kafamda. Çoğu kişi doğal floraya zarar verdiğini söylüyo hep. Aslında niyetim hemen alıp devreye sokmak ama yeni oturmaya başlamış tankta da düzenin bozulmasından korkuyorum. Hoş bozmuşum düzeni en başından ama. Bikaç gün daha beklesem geç mi kalırım acaba? Ama ağır basan denenip başarılı olmuş yolu denemek sanki.
     
    cystein bunu beğendi.
  9. kosonof

    kosonof

    Mesajlar:
    331
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    cihan
    Akvaryumda iki adet dalga motoru var. Biri 9000 lt digeri ise 5000 lt. Bu dalga motorlarının gece modları da var. Şimdiye dek kullanmadım ama gece modunu aktif etmenin fayda ve zararları var mıdır? Daha basiti fayda/zarar 1 den büyük müdür?
     
  10. MESUT_KERİM

    MESUT_KERİM

    Mesajlar:
    8.880
    Yer:
    ANKARA
    İsim:
    Mesut Arıkan
    Geceleri denizler genel olarak daha sakindir. Dalga motorlarının gece modları da bunu taklit etmeye çalışmaktadır. Fayda zarar dersen denemek ve gözlemlemek gerek.
     
    kosonof bunu beğendi.
  11. Ben Jebao-RW4 de denedim bu modu. Açıkçası tutarsız çalıştığını düşünüyorum. Gece mod değişti ama gündüz eski hale gelmedi ve moddan çıkamadım da. En son cihazın elektrik beslemesini 5 dakika kesip yeniden verdim de sıfırlandı. Benim yanlış uygulamalarım da olmuştur belki. Açıkçası el kitabını çok da inceleyemedim..
     
    kosonof bunu beğendi.
  12. kosonof

    kosonof

    Mesajlar:
    331
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    cihan
    Coral box dalga motorunun kullanma kılavuzunda gece modunun daha düşük güçte düz akıntı verdiği yazıyor. Denemem sonucunda alet gece moduna geçtiğinde daha fazla hateketlendirdi suyu. Karşılıklı iki motor gece modunda hint okyanusu akıntısı verdi resmen. Beceremedim ayarını dicem ama o da değil. Eski usul devam. 24 saat dur kalk.
     
    Çağatay Utku bunu beğendi.
  13. kosonof

    kosonof

    Mesajlar:
    331
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    cihan
    Ahali tankın son hali. İçerideki yerleşim hakkında ve benim işbilmezliğimden kaynaklanan düzen hakkında yorum yapabilecek olan var mı? Şu şurda olmalı, şu çok dalga almış ya da bu mercan bu tankta olmaz denebilecek durum var mıdır? Şimdiden teşekkürler.
     
    veysel ve Sena bunu beğendi.
  14. kosonof

    kosonof

    Mesajlar:
    331
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    cihan
    Herkese yeniden selam .Uzun zaman sonra sakal yosunuyla başedemeyip kapadığım tankı yeniden aktif hale getirdim. Kurulum gerçekleşeli 1.5 ay oldu . Diatom adına hiçbirşey görmeden birinci ayın sonunda kayalar, cam ve kum yeşil renge büründü . Bunun üzerine yaklaşık 15 conch ve 8 adet de turbo snail ekledim. Kayalarda ve kumda yeşil oluşum hızla devam etmekte. Sakal yosunundan ağzım fazlasıyla yandığından tedieginlik hakim şu an . Bu normal bir seyir midir yoksa sıkıntı mı var yine?
     
    MESUT_KERİM, WELLY ve veysel bunu beğendi.
  15. veysel

    veysel

    Mesajlar:
    15.828
    Yer:
    ankara (aydın)
    Genelde bu tip fıstık yeşili olusumlar ileri zamanlarda coral alge daha çabuk döner.
    Bir sıkıntı yok gibi görünüyor.
     
    MESUT_KERİM ve kosonof bunu beğendi.
  16. ogeday_ylz

    ogeday_ylz

    Mesajlar:
    259
    Yer:
    Karşıyaka / izmir
    İsim:
    Ogeday YALAZ
    Bende sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Biz biraz titizlenip panik yapıyoruz yoksa doğal haline bırakın canlı girişine acele etmeyin zaten su akıp yolunu buluyor. Ancak biz devamlı müdahale de bulunduğumuzdan olup olmadık katkıları girdiğimizden tankta belli bir süre sonra biyerlerden patlak veriyor.
     
    kosonof bunu beğendi.
  17. kosonof

    kosonof

    Mesajlar:
    331
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    cihan
    Hocam suyu doldurup tuzu ayarladıktan sonra şimdiye dek elimi bile sürmedim bu sefer tanka. Parmağımın ucu dahi değmedi suya henüz. Katkı olarak sadece bakteri kültürü girişi yapıyorum. Balıklar tanka gireli 1 hafta oldu neredeyse. Şimdilik bir sıkıntı yok. On beş gün daha bekleyip bir de mercan girişi yapıcam.
     
  18. ogeday_ylz

    ogeday_ylz

    Mesajlar:
    259
    Yer:
    Karşıyaka / izmir
    İsim:
    Ogeday YALAZ
    Bana sorarsanız canlı girişi için acele etmeyin Su tamamen bir otursun kayalar yeni sahiplerine iyice bir kavuşsun ondan sonra girersiniz.


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
     
    İbrahim Yeşiltepe ve kosonof bunu beğendi.
  19. kosonof

    kosonof

    Mesajlar:
    331
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    cihan
    Herkese selam. Uzun zaman geçmiş kurulum yapalı. Tankın son halini ekliyorum. Baş ağrıtacak kadar büyük bi sorunla karşılaşmadım bu güne kadar çok şükür. Yani şimdilik herşet yolunda.
     
    veysel, Ufuk_Arslan, Montimahir ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.

Sayfayı Paylaş