1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Deniz Akvaryumu Anemon Besleme Teknikleri

Başlığı 'Anemonlar ve Omurgasızlar Portalı' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 17 Haziran 2011 başlatılmıştır.

  1. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Selamlar,

    Anemonlar ilk görüldüklerinde insanı çeken güzellikte olan canlılardır ve palyaço balıklarıyla olan ilişkileri nedeniyle oldukça popüler canlılardır. Geçmiş yıllarda hobici tarafından oldukça fazla sayıda başarısızlık yaşanmış ve kayıplar verilmiştir. Son yıllarda akvaryum hobisinde teknoloji geliştiğinden daha uzun süreli barındırılmaları mümkün olmuştur. Sabit 28 dereceyi geçmeyen ısı küçülme yaşanmaması adına önemlidir. Anemonlar Fotosentez yoluyla da beslenebilirler, destek olarak karides parçaları ve Artemia larvalarıyla beslenebilirler.

    1,5 yıldır Anemon beslemekteyim. Aslında bir tane olan Bubble Rose Anemon 3 adet olmuştur. Bölünme işlemini 2 ana faktör olarak ele almak mümkündür.

    Stres bölünmesi; Bu bölünme başlamadan önce anemonda küçülme bariz olarak kendini belli eder. Bu bölünme aslında sevinilecek bir gelişme değildir.

    Büyüme sonrası bölünme; Bölünme ardından bölünen parçalar hızla büyümeye devam etmektedir ve renk kaybı görülmez.

    Marmara doğal deniz suyunda uzun süre sağlıklı barındırılmaları adından eskiyen akvaryumu elden çıkarıp yeni akvaryum kurulduğunda SPS tankı olarak devam etmek istedim. Değişen %100 su ve suni tuz kullanımı ardından sıfır etkilenme yaşanmıştır. Düzenli eklenen Kh ve Kaliyum yapısından etkilenme sıfır olmaktadır.

    Anemon eklenecek olan akvaryumda ilk dikkat edilmesi gereken suda yer bulana kadar hareket halindeyken akıntı motorlarından ve su dönüş borusundan uzak tutulmalarıdır. Tamamen sizin isteğiniz doğrultusunda yer seçimine zorlamak adına değil ancak tehlikeli ekipmanlara yaklaştığında müdahale edilmesi doğaldır. Anemonların akvaryuma uyumlu canlı olmadıkları da bilimsel kaynaklarda belirtilmektedir ancak dayanıklı türler çıkmaktadır. Alt kısımlarını koparmadan, parçalamadan hafifçe sökülebilir veya yapışmamış ise su içerisinde itilebilir. Bu gibi fiziksel müdahale gerektiğinde Actinodendron Anemonları ellmezseniz iyi olur, acı verebilir.

    Kum anemonları kaya anemonlarına oranla daha dayanıklıdır. Isı toleransı daha fazladır ve daha az gezinirler. Anemonlar direk akıntıdan hoşnut olmayıp akvaryumların ışık gücüne göre kendilerine yer seçmine yönelebilirler. Tamamen balık odaklı ışık gücü zayıf akvaryumlara eklenmeleri de doğru olmaz. Aşırı atık yükü gelişme engeldir her ne kadar atık yükü toleransı olsa da renk güzelliği geri planda kalır. Biyolojik açıdan yerleşimi tamamlanmış akvaryum gerekir. Son yıllarda ülkemize ticari olarak esnafında istemi dışında boyalı anemonlar gelmektedir, bu anemonlar çok yanıltıcı olur. Bu tarz anemonları mümkün olduğunca almamak gerekir. Belirti olarak; Uç noktada göz alıcı renklere sahip olurlar ve eklendiği akvaryumda bir günden fazla geçirmiş iseler sistemdeki Protein sikimmer boyayı toplamaya başlamış olur. Bu da size fikir verebilir eğer renkten anlayamazsanız.

    Sağlıklı anemonlar beslemeniz dileğiyle.

    Akvaryum Portalı - Akvaryum Portalı
     
    muratmuratt, Sinan09, arso ve diğer 5 kişi bunu beğendi.
  2. fth-94

    fth-94

    Mesajlar:
    5.167
    Yer:
    Türkiye
    İsim:
    Fatih BAŞBAĞ
    Cevap: Deniz Akvaryumu Anemon Besleme Teknikleri

    Benim gibi yeni bir anemon almış birisi için süper olmuş. Ellerine sağlık Temel abi.

    Sanırım senin anemon ile benimkisi aynı ?
     
  3. cimlikaya

    cimlikaya

    Mesajlar:
    2.208
    Yer:
    İST.
    İsim:
    Teoman Çimlikaya
    Cevap: Deniz Akvaryumu Anemon Besleme Teknikleri

    Bir iki kendimce bilgide ben yazıyım ,fosfat ışığı sever,kafasına göre takılır sizin istediğiniz değil kendi istediği yerde durur,kırmızısı makbul'dür,Marmarayı sevemedi,akıntıyı sevmez,her tuzlu sucu bir dönem muhakkak beslemeli.Yeşil yada kırmızı bubble yada karpet anemon ve içinde 15-20 percula yavrusu ve akvaryumda başka bir şey yok bi denemek lazım .super:gif
     
    muratmuratt bunu beğendi.
  4. aytacsaygi

    aytacsaygi

    Mesajlar:
    12
    İsim:
    Aytaç
    Sadece Anemon krallığı olan bir akvaryum yapayım diyorum ama artık kaçıncı dünya savaşı çıkar bilemedim :D
     
  5. zorvolkan

    zorvolkan

    Mesajlar:
    575
    İsim:
    volkan zor
    yeni kurulan tanka anemon eklenmez diyorlar, doğrudurmu bu minimum 6 ay geçmesi lazımmış, benim tankım mesela 2.5 aylık bu yüzden ekleyemiyorum. Yoksa sadece bir söylentimi
     
  6. Böyle söylenmesinin nedeni stabil su değerleri istiyor olmasından. Stabil değerler = Dengeye Kavuşmuş Akvaryum olduğuna göre ve bir tuzlu su akvaryumu (bence) 6-12 ay arasında bir sürede dengesini bulduğuna göre anemon eklemek için de bu süreleri beklemek yerinde olacaktır. Benim tank 1 yılını doldurmak üzere ve geçenlerde BTA anemon deneyimi edinmeye başladım. İlginç canlılar kesinlikle. Biraz sabretmeni öneririm Volkan..

    Saygılarımla..
     
    zorvolkan bunu beğendi.
  7. zorvolkan

    zorvolkan

    Mesajlar:
    575
    İsim:
    volkan zor
    Bilgi için teşekkürler hocam beklemeye devam o zaman :)


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
     
  8. canergkts

    canergkts

    Mesajlar:
    47
    İsim:
    Caner
    Bana hep korkunç geldi şu anemonlar. Balıkları sessiz sedasız yakalayıp yemeleri vs :D
     
  9. Çağatay Utku

    Çağatay Utku

    Mesajlar:
    746
    Yer:
    İstnbul-Bahçeşehir
    İsim:
    Çağatay Utku
    3 gün önce BTA anemon koydum 2 aydır tankımda huzurla yaşayan blenny sıçramaya başladı genelde armatüre çarpıp tanka geri düşüyordu bu sabah yerde ölüsünü buldum tesadüf mü yoksa anemona dokununca mı sıçradı bilemedim
     
    muratmuratt bunu beğendi.
  10. muratmuratt

    muratmuratt

    Mesajlar:
    169
    Yer:
    istanbul
    İsim:
    murat işal
    İhtimaller dahilindedir blenny ler meraklı oluyorlar


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
     

Sayfayı Paylaş