1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Ilk deneme

Başlığı 'Deniz Akvaryumları Yeni Başlayanlar' kategorisinde Seedat tarafından 13 Kasım 2017 başlatılmıştır.

  1. Seedat

    Seedat

    Mesajlar:
    6
    İsim:
    Sedat
    Merhaba arkadaşlar, siz üstadlara bir kaç soru sormak istiyorum, daha önce uzun süre tatlı su tecrübem olmasına rağmen tuzlu suyla alakası olmadığı zorluklarını vs biliyorum bu yeni maceramda sizlerin biraz başını ağrıtabilirim , acemi heycanı mazur görün neyse sözü çok uzatmadan konuya girmek istiyorum, öncelikle beslemek istediğim canlı türleri clown fish, orchid dottyback ve tabi ki vazgeçilmezim karides sorularım şu şekilde

    1.elimde 50 cm(125 lt) küp bir akvaryum var ancak maliyet çok olucağı için elden çıkarıp 40-50 lt arası sizce bu fikiri gerçekleştirmelimiyim maliyet azalıcak mıdır?
    2. 125 lt ve 50 lt baz alarak bana ps önerisi verebilir misiniz?
    3. Kafama çok takılan ve bir türlü çözemediğim sump konusu nasıl yapılır detaylı anlatan bir konu varsa link yönlendirebilirmisiniz
    4. Akvaryumda 6 cm kum ve yeterli kg de canlı kaya düşünüyorum kum yüksekliği iyimidir?
    5. Anemon bakmak için illaha osmos cihazı gerekli midir damacanayla çözebilir miyim?

    Şimdilik sorularım böyle arkadaşlar yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim
     
    YMR_AY bunu beğendi.
  2. Ufuk_Arslan

    Ufuk_Arslan

    Mesajlar:
    1.103
    Yer:
    Istanbul - Sefaköy
    İsim:
    Ufuk
    Bence 50 40 litrelik bir tankla ugrasacagina 50 50 50 lik kup tank tan cok guzel bir nano cikacaktir. Tankin resmini gonderirsen fikir verebiliriz.

    Sump konusunda fikrini netlestirdikten sonra. Ps konusunda yorum yapabiliriz. Sump olmadan da aski tipi bir ps ile guzel bir tank kurabilirsin. Ama imkanin varsa bir alt sump yoksa tankin icinde arkada 10 15 lik bolme ayrilip ps isitici ve kafa motoru icin yer ayirabilirsin. Dedigim gibi sump konusuna karar verince ps konusunuda netlestirebiliriz.

    Kum olarak ne kullanacaksin? Mercan kirigi argonit kum ? Piyasada satilan canli kumlar. 6 cm bence fazla bir yuksekli olacaktir. 3 4 cm tabani kapatmasi yeterli olur. Kaya konusu bence hepsinden onemli. Kaliteli kaya almani tavsiye ederim.
    Imkanin varsa ro su aritmayi mutlaka al. Sirf anemon degil tankin gelecegi icin cok onemli. Sonrada istenmeyen alg ve agir metaller ile ugrasmak istemiyorsan. Imkanin yoksa tabikide kaliteli damacana su ile kurulumu yapabilirsin.

    Maliyet konusuna glecek olursak. Ilk asamada tankin revizyonunu saymazsak bir ps bir aydinlatma ve kum kaya ve tuz maliyetin olacaktir. 30 40 litrelik tank icin bir miktar fazla olabilir ama. Birkere bulastinmi o tanki illaki buyutmek isteyeceksin. Genelde ilk kurulumda bu hissiyat ilk 3 4 ayda karsina cikar. Bu yuzden en azindan elinde tank varken onu degerlendirmen.
    Son bir tavsiye. 50 60 cmlik tank kurulumlarini incele neler yapildigina ve nelerden kacinildigina bak. Ve yeni kurulmus bir tank icin en azindan bir sene kadar sabredip oyle anemon al ve kimsenin gazina gelme
    Simdiden hayirli olsun kurulumunuz
     
    cystein, YMR_AY ve Montimahir bunu beğendi.
  3. Seedat

    Seedat

    Mesajlar:
    6
    İsim:
    Sedat
    Hocam tankın fotoğrafını yüklemeye çalışıyorum ancak boyutu büyük geliyor eskiden kalma bir kaç fotoğrafı vardı, özelliklerinden bahsedersek 50 cm küp aldığı 125 lt cam kalınlığı 10 mm altında metal profil bulunmakta 500 w çin malı ısıtıcı tepesinde ampul armatür

    Hocam alta sump yapmak mantıklı gelmiyor sump yapmak zorunda kalacaksam içten yaparım arka tarafa ama o konuda bilgim 0 olduğu için korkuyorum hata yapmaktan , yani hocam bayağı bi amatörüm şuan ps askı olanı tercih etmek sanırım daha ucuza gelecektir ama dediğim gibi bilmediğim için size danışıyım siz sadece tank ebatlarımı düşünün içinde clown fish, orchid dottyback ve karides beslemek istiyorum canlı kaya sistem için ve dekor için istiyorum ideal rakamı ve sistem hakkında nasıl yok izlemeliyim yardımcı olabilirseniz sevinirim.
     
  4. Ufuk_Arslan

    Ufuk_Arslan

    Mesajlar:
    1.103
    Yer:
    Istanbul - Sefaköy
    İsim:
    Ufuk
    50 lik kup tanka su hacmin hic bir zaman 125 litre olmayacak. Kum kaya usten 4 5 cmlik bosluk derken o tankta litrajin 100 litre civari ancak olacaktir hatta arkadan sumpli olursa 90 litreye bile dusecektir.

    Arkadan sumpli sistemleri bi inceleyin derim.
     
    Seedat bunu beğendi.
  5. Seedat

    Seedat

    Mesajlar:
    6
    İsim:
    Sedat
    Hacmin düşüceğini biliyorum hocam düşmesi benim için problem değil şu durumda yonede teşekkür ederim yorumunuz için
     
  6. Hata! Alta sump yapmak en mantıklı yöntem olur. Forumu şöyle bir gezerseniz askı tipi PS'lerle ve arkadan sumplı sistemlerde ise yer darlığı nedeniyle uygun PS bulma noktasında ne kadar çok sorun yaşandığını göreceksiniz. İdeal yaklaşım alta bir sump yapmak olur sizin için. Bu arada 30-40 litrelik bir tank ilk bakışta daha az masraflı olacak gibi görünse de uzun vadede daha pahalıya mal olacaktır, dengeleri oturtmak ve sürekliliğini sağlamak zor olacaktır o hacimde. Yeni başlayan birisi için 100-200 litre aralığı en iyi seçim benim kanaatimce.

    Saygılarımla..
     
    Seedat, Tarık KÜÇÜK ve Ufuk_Arslan bunu beğendi.
  7. Seedat

    Seedat

    Mesajlar:
    6
    İsim:
    Sedat
    H
    Yorumunuz için teşekkür ederim sump yapmaktan pek anlamıyorum ancak bizim burada nevruz akvaryum diye bir yer var görüştüm yandan sumplı 78*50*50 akvaryumun tatlı su için olanına 350 dedi ancak deniz kurulumu için gün içerisinde fiyat verecek bana biraz fazla fiyat söyledi gibi sizin düşünceniz nedir?
    Alt sumpı istememe sebebim elektrik kesintisinde yaşanabilicek taşma riski , yinede hala araştırma aşamasındayım, yan sump ve alt sumpın tek farkı yer bakımından mı başka farklarda var mı acaba?

    Bu arada dediğim akvaryumcunun yaptığı akvaryumun linki:
    http://www.aquainturkey.com.tr/2-tip-kendini-kendini-temizleyen-akvaryum-sumpli-32-32-32-cm
     
  8. Sedat Bey,

    Öncelikle elinizdeki tankın fotolarını bir paylaşsanız? Buraya yüklenmiyorsa başka bir yerlere koyup linkleyebilirsiniz. Görmeden yorum yapmak zor oldukça. Linkteki ürün bence uygun değil. O paraları verecekseniz ikinci el tank kovalayabilirsiniz satış ilanlarında. Hatta şu anda elektrik panolu falan çok bilindik bir ustanın tankını satan birisi var satış ilanlarında. Bu forumda olduğu için ilan paylaşıyorum;

    http://www.akvaryumportali.com/threads/satılık-70x70x50-yy-tank.27976/

    Böyle bir tank ile yola çıkmanız yerinde olacaktır. Yandan sump, arkadan sump, askı tipi PS sizi bezdirir hobiden.

    Saygılarımla..
     

Sayfayı Paylaş