1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Zebra Ciklet Akvaryumum...

Başlığı 'Amerikan ve Piranha Balıkları' kategorisinde Ramazan0368 tarafından 12 Ocak 2013 başlatılmıştır.

  1. Ramazan0368

    Ramazan0368

    Mesajlar:
    40
    İsim:
    Ramazan Karayel
    Öncelikler herkese kolay gelsin arkadaşlar 2 hafta önce 65*25*30 ebatlarındaki 50 litrelik akvaryuma bir çift zebra ciklet balık koydum 1 hafta sonra yumurtaları gördüm yumurtadan çıktıktan 3 gün sonra yavruları kaybetmemek için yavruluğa aldım.Ekipman olarak SOBO WP1200F iç motor,ROXİN 100 watt ısıtıcı ve Roxin dalgıç florasan kullanıyorum.Akvaryumu aldığımda kapağı yoktu laminant parkeden balıkların atlamaması için kendi imkanlarımla bi kapak yaptım.Konu açmamın nedeni akvaryum hakkında ne düşündüğünüzü öğrenmek istemem.Olumlu yada olumsuz düşüncelerinizi konu altında belirtirseniz memnun olurum ve sizce yavruları ne zaman akvaryuma koymalıyım?.Yorum yapanlara şimdiden teşekkür ediyorum.
    NOT:Yavru akvaryumum var fakat koyucak yerde ve ekipmanda sıkıntı var bunun dışında öneri söylerseniz memnun olurum.

    YORUMLARINIZI BEKLİYORUM.. Fotoğraf-0001..jpg Fotoğraf-0002.jpg Fotoğraf-0002a.jpg Fotoğraf-0003d.jpg Fotoğraf-0005.jpg Fotoğraf-0005a.jpg Fotoğraf-0006.jpg Fotoğraf-0001..jpg Fotoğraf-0002.jpg Fotoğraf-0002a.jpg Fotoğraf-0003d.jpg Fotoğraf-0005.jpg Fotoğraf-0005a.jpg Fotoğraf-0006.jpg Fotoğraf-0006m.jpg Fotoğraf-0007.jpg
     
    veysel ve ENVER bunu beğendi.
  2. veysel

    veysel

    Mesajlar:
    15.828
    Yer:
    ankara (aydın)
    50 litre ufak ama zebra bunlar, en çok yavru alınan balık, merak etme yavrudan bıkarsın bundan sonra. yavruların ağza sığmayacak boya gelmesi lazım, birde yavrulara güzel bakmalısın yoksa hastalık mantar vs oluyor, yanık kalıyor yada ölüyorlar.
     
  3. H.Kaya.Gemlik.

    H.Kaya.Gemlik.

    Mesajlar:
    876
    Yer:
    Gemlik-BURSA
    İsim:
    Hüseyin KAYA
    Veysel Bey'in dediği gibi, Zebra balıkları hemen hemen her ortamda üreyebilen balıklardır. Akvaryumunuzun ufak olması nedeniyle, yavrularınızı ayrı bir akvaryumda büyütmez iseniz, ne yazık ki yem olacaklardır. Zebra cikletler bitkili akvaryumu sevmezler. Bu yüzden plastik bitkileri çıkartarak kayalık bir dekor yapın. Saklanacak yerler oluşturun. Böylece yavrularınızın hayatta kalmasını da sağlarsınız.
     
    veysel bunu beğendi.
  4. Ramazan0368

    Ramazan0368

    Mesajlar:
    40
    İsim:
    Ramazan Karayel
    Yorumlarınız için teşekkürler aslında şuan bile sıkıldım kavgalarından ve yavrularından dolayı canlı doğuran akvaryumu yapmak istiyorum ama bitkiler konusunda yeterli bilgimin olmasını bekliyorum inş. bu forumdan bitkiler konusunda tatmin olduğumda ilk işim bitkili bi canlı doğuran tankı :D
     
    H.Kaya.Gemlik. bunu beğendi.
  5. H.Kaya.Gemlik.

    H.Kaya.Gemlik.

    Mesajlar:
    876
    Yer:
    Gemlik-BURSA
    İsim:
    Hüseyin KAYA
    Size faydalı olacak bilgiler, ilgilendiğiniz konu ile ilgili bölümlerde zaten mevcut. Konuya vakıf, tecrübeli arkadaşlarımız da size yardımcı olabilmek için ellerinden gelen her çabayı göstereceklerdir. Siz nasıl bir akvaryum hayal ediyorsunuz? Bitkili akvaryum forumu içerisinde yer alan bilgiler size yol gösterecektir. Dilerseniz de akvaryumunuzu beraberce oluştururuz.
     
    Ramazan0368 bunu beğendi.
  6. Ramazan0368

    Ramazan0368

    Mesajlar:
    40
    İsim:
    Ramazan Karayel
    Benim bitkilerle ilgili 3 sorunum var birincisi ışıklandırma ikincisi gübreleme ve son olarak Co2 konusu bitkiler için yeterli Co2 zaten akvaryumda bulunmuyormu bazı arkadaşlar bu konuya değinmiş kafam karıştı açıkçası zahmetli olucanı düşündüm bu yüzden açıkçası biraz bitki yetiştirmenin zor olduğuna kanaat getirdim bunlarla ilgili araştırma yapıyorum inşallah yeterli bilgiye ulaşırım.Şuan SOBO WP1200F marka iç filtremin kafa motoruyla ne gibi şeyler yapabilicemi araştırıyorum.Bazı arkadaşlar yanlarını kapatarak altını delmişler içerisine elyaf ws koyarak güzel bir sistem yapmış ve debiyi düşürmüşler nasıl olduğuna bakıyorum şuan.
     
  7. H.Kaya.Gemlik.

    H.Kaya.Gemlik.

    Mesajlar:
    876
    Yer:
    Gemlik-BURSA
    İsim:
    Hüseyin KAYA
    Bitkili akvaryumlarda ışık en önemli faktörlerden birisidir. İlk yapmanız gereken içten aydınlatma yerine kapaktan aydınlatmaya geçmeniz ve yetiştirmek istediğiniz bitkilerin ışık ihtiyaçlarına göre düzenleme yapmanız. Gübreleme,
    kurulum esnasında tabana serilecek torf yada bitki yetiştirmeye uygun kumlarla, en aza indirilip sıvı gübre takviyesiyle kolayca halledilir. Burda da bitki seçimi ön plana çıkar. İstenirse kökten beslenmeye gerek duymayan bitkilerle ve sadece sıvı gübre takviyesiyle sorun giderilir. Balıklarımız solunumları esnasında sudaki oksijeni alıp suya karbondioksit verirler. Bitkiler ise gündüz Karbondioksit alıp, oksijen verirler. Gece karanlık ortamda ise tam tersi olur.
    Başlangıçta zor seçimler yerine, gereksinimi kolay bitkilerle tecrübe kazanmanızı öneririm.İç filtreniz şu an için yeterli, Aslında ne yapmak istediğinizi, niçin gerek duyduğunuzu anlayamadım.
     
  8. Ramazan0368

    Ramazan0368

    Mesajlar:
    40
    İsim:
    Ramazan Karayel
    Aşırı derecede suda dalgalanma yaratıyo lepisteslerin çok fazla debiyi sevmediklerini bildiğim için şu konudaki gibi bi motor yapmak istiyorum Kamil'in yeni bitkili akvaryumu | Akvaryum Bilgi Portalı ve Forumu arkadaş burada çok güzel bi mantıkla debisi az ve akvaryumu en iyi şekilde temizlicek bi filtre yapmış ve akvaryumda hiç bi kötü görsellik söz konusu değil...
     
  9. H.Kaya.Gemlik.

    H.Kaya.Gemlik.

    Mesajlar:
    876
    Yer:
    Gemlik-BURSA
    İsim:
    Hüseyin KAYA
    Debiyi azaltmak için Filtrenin ucuna ekleyeceğin bir aparat ile su çıkışını şelaleye çevirebilirsin. Su yukarıdan döküleceği için debi sıfır olur. Su çıkış yönünü ön cama vererek , debiyi azaltabilirsin. Örnek verdiğin filtreyi yapabilirsin.
     
  10. Ramazan0368

    Ramazan0368

    Mesajlar:
    40
    İsim:
    Ramazan Karayel
    Peki teşekkürler örnek filtreyi yapmayı deneyeceğim.Şelale filtre için takacağım aparat nasıl bir şey konularda gözüme çarpmadı?
     
  11. H.Kaya.Gemlik.

    H.Kaya.Gemlik.

    Mesajlar:
    876
    Yer:
    Gemlik-BURSA
    İsim:
    Hüseyin KAYA
    Hava hortumunun takıldığı su çıkış borusu aynı ölçüdeki es ile su yüzüne çıkarılır, ikinci bir es takılır. Bu esin ucuna ilave edilen 15 - 20 santim boyundaki üzerinde delikler bulunan boru vasıtasıyla suyun yüzeyine parelellik sağlanarak
    suyun yukarıdan aşağıya akması sağlanır. Google'a HAILEA Akvaryum iç filtresi HT-BT 200 diye girerseniz örnek olarak görebilirsiniz.
     
  12. Ramazan0368

    Ramazan0368

    Mesajlar:
    40
    İsim:
    Ramazan Karayel
    Anladım söylemek istediğinizi bişey daha sormak istiyorum Co2 gübre kullanımı ws. ben bunlarla açıkçası uğraşmak istemiyorum akvaryum içinde hoş durabilicek yeterli ışık ve güzel bir kum zemin sağlandığında yetişebilicek bitki varmı bildiğiniz ?
     
  13. H.Kaya.Gemlik.

    H.Kaya.Gemlik.

    Mesajlar:
    876
    Yer:
    Gemlik-BURSA
    İsim:
    Hüseyin KAYA
    Arka bölüm için saz, Eledoa, limon, Rotalla red,Amazon hançeri. Köşeler için dev Anubias. Orta plan için Anubias barteri, Ludwigia palustris, echinodorus blehari, Cryptocoryne crispatula. Ön plan için Anubias barteri nana, Subulata, cüce amazon.
     
  14. mehmetacc

    mehmetacc

    Mesajlar:
    12
    İsim:
    memet acar
    arkadaşlar akvaryumda 1e 1d zebra çiklet var böyle siperme benzer şefaf sıvılar var baya bi ip gibi uzun kısa falan ne olabilir
     
  15. mehmetacc

    mehmetacc

    Mesajlar:
    12
    İsim:
    memet acar
    merhabalar ben 1 e 1 d zebra ciklet besliyorum dün erkek kovalıyodu sürekli dişiyi 1 saat sonra baktığımda ise dişi peşinden gidiyodu erkeğin ayrıca beraber kumları kazıyorlar sizce eş tutmuşlarmı yumurtlicaklarmı bide dişinin yarısından çoğu turuncu ve altaki tüpü erkeğe göre daha fazla çıkmış bide karnı azda olsa şiş ve yemekten kaynaklandığını sanmıyorum sizce nedirr
     
  16. mehmetacc

    mehmetacc

    Mesajlar:
    12
    İsim:
    memet acar
    balıklar yumurtladı acaba mantarlaşırmı mantarlaşmaması için ne yapmalıyım erkekiği nezaman ayırmalıyım nasıl yemleme yapmalıyım şimdiden teşekürler
     

Sayfayı Paylaş