1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

250x27x50h Yapacaz Olacak Portal Tankı

Başlığı 'Deniz Akvaryumu Kurulumu Forum' kategorisinde Tarık KÜÇÜK tarafından 8 Ağustos 2017 başlatılmıştır.

  1. Tarık KÜÇÜK

    Tarık KÜÇÜK

    Mesajlar:
    1.889
    Yer:
    İzmir
    İsim:
    Tarık KÜÇÜK
    Aynen uğraşınca ayrı bir zevkli oluyor, hobi olduğu belli oluyor temo11
     
  2. Sena

    Sena

    Mesajlar:
    370
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Sena
    Öncelikle yeni proje hayırlı olsun ardından hemen ilk negatifleri ortaya atayım

    Mevcut dolabın içini sump yapmayı düşünüyorsunuz diye anlıyorum. Bu durumda dolabın iç yüksekliği, sump girdikten sonra skimmerın boyunu kurtaracak mı? İlk sefer belki Sumpa yerleşik şekilde dolabın içine sığsa da sumpı oynatmadan skimmera veya diğer ekipmanlara müdahale alanı kalmayacaksa sistem sürdürülebilir olmayacaktır. Ben de benzer bir dolap kullanıyorum kağıt üzerinde alttan sump için uygun gözükse de içeri ekipmanlar yerleştikten sonra parçalanmadan çıkartılamayacağı için yandan sump ile devam ediyorum.

    Diğer konu ise dolabın üzerine 35cm yüksekliğinde bir tank ve aydınlatma kurulduğunda televizyon min 50cm yükselecek demek oluyor ki bu da televizyon izlenmesini imkansız kılabilir. Buharlaşan suyun televizyona vereceği muhtemel zarar ise tamamen ayrı bir konu.

    Çözümleri merakla bekliyorum

    D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
    Moliro bunu beğendi.
  3. Moliro

    Moliro

    Mesajlar:
    678
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Cengiz
    Elimden birşey gelirse yardımcı olurum tabiki, siz nereye nasıl birşey düşündüğünüzü anlatın bakalım nasıl yaparız ;)
     
  4. Moliro

    Moliro

    Mesajlar:
    678
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Cengiz
    Hayırlı olsun yeni projeniz :) Öncelikle benimle ilgili kısımdan başlayayım yeni yapacağınız ayakları hesaplayabilirim ama mevcut dolabınız nekadar yük taşır onu hesaplayamam, orada birçok parametre var belirsiz olan ona birşey diyemem ;) ama ahşap kalınlıklarını ve resimde alttan uçları görünen orta iç ayak desteklerini görünce sanki çok böyle bir yükü kaldırır izlenimi vermiyor bana

    Sonrasında hobici olarak baktığım zaman, sehpa üstü akvaryum sonra üstüne küçük de olsa aydınlatma sonra üstüne tv dersek, sanki tv çok yukarıya gitti gibi geliyor bana, tv izlerken boyun ağrıtır bence, sump nekadar kullanışlı olur onu da bilemedim, benim 250litre tanktan günde 5 litre su buharlaşıyor bu ara, daha büyük bu tank ve yüzey alanı da daha büyük bundan nasıl bir buharlaşma olur bu buhar tv ye neyapar o da belirsiz. Açıkcası bana çok efektif gelmedi ama zevk sizin tabi, yapacaksanız ben elimden gelen yardımı yaparım
     
  5. Moliro

    Moliro

    Mesajlar:
    678
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Cengiz
    benden önce yazılmış zaten, şimdi gördüm, kaygılar aynı :D
     
    Sena bunu beğendi.
  6. Tarık KÜÇÜK

    Tarık KÜÇÜK

    Mesajlar:
    1.889
    Yer:
    İzmir
    İsim:
    Tarık KÜÇÜK
    Zihni sinir fikirlerimi ortaya dökeyim :) Aslında yüksekliği 20 diyecektim ama çok düşük dersiniz diye 30-35 dedim. 20 olarak yapsam 10cm'de üste armatür ve havalandırma olsa tv yüksekliği sorunu ortadan kalkar. Tv'nin buhardan etkilenmesine gelince üstü delikli sac yerine tam kapalı uapar ve aydınlatmanın arasına boydan 50'lik pimaş uzatır üzerine kesikler açar ve bu pimaşı kanal fanına bağlayarak buharı emebilecek bir sistem yaparım. Sump kısmında ps tunze 9211 yatay olduğu için 20cm yükseklik bir sump yeterli oluyor ps 6-9cm aralığında çalışıyor. Ayrıca sehpa mdf'den ayakları plastik kapal geçirme tırt ama onları metalle değiştirince mukavemet artar muhtemelen. Alt parçaların hepsi 18mm mdf üst parça 32mm mdf. Aklıma gelenler bunlar şindilik :D
     
  7. Sena

    Sena

    Mesajlar:
    370
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Sena
    Demek istediğim aslında şöyle. Sehpanın iç yüksekliği 35cm diyelim, 20cm yüksekliğinde sump koysanız üstten 15cm'lik müdahale alanı kalır. Sump ile birlikte skimmerı içeri alsanız dahi bir daha sumpı dolaptan çıkarmadan skimmerın mevcut 15cmlik boşluktan çıkması mümkün olmayacaktır. Basit düzenlemeler veya temizliklerde sumpı yerinden onatmanız gerekecek.

    D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  8. Tarık KÜÇÜK

    Tarık KÜÇÜK

    Mesajlar:
    1.889
    Yer:
    İzmir
    İsim:
    Tarık KÜÇÜK
    Dolap yükseklikleri 39cm geliyor. Bu konu üstünde 5-10 dk düşüneyim ben bi fikir çıkar ortaya :) Sumpu sadece ps ısıtıcı kafa motorunu gizlemek için kullanacam belki 15cme düşürebilirim 50x30x15h gibi.
     
    Sena bunu beğendi.
  9. Tarık KÜÇÜK

    Tarık KÜÇÜK

    Mesajlar:
    1.889
    Yer:
    İzmir
    İsim:
    Tarık KÜÇÜK
    Tam olarak bende bu nedenle üstünü tam kapalı istiyorum. Düşüncem yanlardan da dolap için çocuk kilitleri var 4 köşeye de birer tane o kiliylerden takmak. Ayrıca o kapağı frezeyle az derin açtırıp cama oturtacam ki ittirilirse kaymasın sabit kalsın.
     
  10. Moliro

    Moliro

    Mesajlar:
    678
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Cengiz
    20 cm yükseklikten birde kumu vs.. çıkar, 15cm yükseklikte ne beslenecek peki :) kaplumbağa tankı gibi birşey olur o, 190x50x20h yok bu fikir pek cazip gelmedi bana hoş görünecek birşey gibi değil sanki
     
  11. Tarık KÜÇÜK

    Tarık KÜÇÜK

    Mesajlar:
    1.889
    Yer:
    İzmir
    İsim:
    Tarık KÜÇÜK
    20 diyorum olmuyor 30-35 diyorum olmuyor :) sonunda 9 lt lik picoya kalacaz sanırsam :rolleyes:
     
  12. Rubbertooth

    Rubbertooth

    Mesajlar:
    841
    Yer:
    İstanbul
    ben olsaydım;

    mutfağa 1 dolaplık yer varsa yaptırır, vitrinlerden birindeki malzemeleri bu dolaba koyar, vitrini kaldırır onun yerine açılacak boşluğa küp tank kurardım..

    herkes mutlu olur mu acaba?
     
  13. Rubbertooth

    Rubbertooth

    Mesajlar:
    841
    Yer:
    İstanbul
    hatta o tankı kurmayı düşündüğünüz koltuk üstündeki boşluğa bile yatay bir dolap yaptırabilirsiniz.. sanırım açık mutfak, göze batmayacaktır. o dolap 2 vitrinin içindeki malzemeleri bile kaldırır.
     
  14. Tarık KÜÇÜK

    Tarık KÜÇÜK

    Mesajlar:
    1.889
    Yer:
    İzmir
    İsim:
    Tarık KÜÇÜK
    Mutfakta 1 dolaplık yer bike kalmadı diğer duvara da mutfağı taşırmak istemiyoruz en büyük konu vitrinin içindekiler sanki hazine sandığından çıkmış gibi kıymet görüyor kadınlar için :D Benimde aklıma şu geldi sehpamın ayakları 18,5cm geliyor ben bunları 8cm'lik metal ayakla değiştirirsem 10 cm daha kazanırım tank yüksekliği 30 olur :)
     
  15. burak ozu

    burak ozu

    Mesajlar:
    1.583
    Yer:
    Bursa
    İsim:
    burak özügeldi
    Bence altta bulunan dolabi iptal edip, biraz yukseltecek bir taban ve arkadan 15 cm sump ile bu tank yuruyebilir.

    Boylelikle tanka biraz yukseklikte verilebilir. 195x50x50h veya 40h gibi.

    Tac yapilir ve uzerine bir seyler atilamamasi icin sineklik gerilir. Bence her turlu olur fakat televizyona gidecek olan buhar konusu bence sorun yaratabilir.

    Onuda tv yi duvara sabitledikten sonra duvara ince mdf monte edilirse kismen azalir ama cozum olur mu bilemem.
     
  16. harfuzmani

    harfuzmani

    Mesajlar:
    5.755
    Yer:
    Bursa
    O vitrinler evin en gereksiz aksesuarları bana göre.Ben bizim evdekini zorda olsa evden atmayı başardım zamanında, sonradan o kadar zorluk çıkaran hatun bile bunca zaman ne diye tutmuşuz onları diye itirafta dahi bulundu.
    Bende üzerinde yoğunlaşmanız gerekenleri bulduk sonrasında adam gibi tank yapabiliriz. D:)
     
    resifadam bunu beğendi.
  17. Tarık KÜÇÜK

    Tarık KÜÇÜK

    Mesajlar:
    1.889
    Yer:
    İzmir
    İsim:
    Tarık KÜÇÜK
    O dolabı satmaya çalıştım dediğinizi yapmak için o da olmadı :D Tv sehpasının ayaklarını söküp yere koyacaz hanımda yere koy ayak yapıp beni de uğraştırma altını süpürüp toz aldırmakla dedi :) Böylelikle 18cm daha yükseklik için yer açıldı bu durumda yükseklik 48e çıktı ölçümüz 192x50x48h oldu. Yada yüksekliği 40 yapıp üstüne armatürü yaparım 8cm'e de. Dolap içine sumpu da düşündüm 50x37x25h bir ölçü oluyor ve bu kısıma sumpun atını sürgülü raf yapıp sumpta işlem olması halinde sürgüyü çekip sumpa dışarıda müdehale edilecek.
     
  18. Tarık KÜÇÜK

    Tarık KÜÇÜK

    Mesajlar:
    1.889
    Yer:
    İzmir
    İsim:
    Tarık KÜÇÜK
    Ben o vitrinler için 2 yıldır mücadele veriyorum onlardan kıymetlisi yok evde :D
     
  19. Tarık KÜÇÜK

    Tarık KÜÇÜK

    Mesajlar:
    1.889
    Yer:
    İzmir
    İsim:
    Tarık KÜÇÜK
    Vitrin sorunu ortadan kalktı hanımın kararıyla yaşam ünitesini komple satıyoruz temo4 Almak isteyen varsa 400 tl :D Şimdi elimizde 250cm alan var konuşturun fikirleri :)
     
    Rubbertooth bunu beğendi.
  20. Tarık KÜÇÜK

    Tarık KÜÇÜK

    Mesajlar:
    1.889
    Yer:
    İzmir
    İsim:
    Tarık KÜÇÜK
    Belki bu defa tamam dersiniz :)

    BB.jpg

    Detaylara gelirsek; tank 210x50x50h olacak, yandan 20cm iki bölmeli sump ayrılacak, dalga motoru da görünmesin diye tankın 10cm'lik kısmı da dolabın içinde kalacak böylelikle 180x50x50h izleme alanı kalacak. 4 yada 6x80w aydınlatma yapacağım (Mercan eser miktarda olacak yada hiç olmayacak Marin olarak düşünülebilir), üstü tamamen kapalı olacak ki TV'ye buhar zarar vermesin (havalandırma konusunda görüşlere açığım). Soğutucuyu dolaba koydum ancak soğutucuyu oradan çıkarıp 3mt ilerideki köşe koltuğun arkasına alıp hortum uzatabilirim ama bunda da 3mt git 3mt gel su yol yapacak Nyos Viper 3 yeter mi bilmiyorum? 4mt git gel 120cm yukarı çıkta bile 800lt'lik debide gibi basıyordu suyu. Bir ihtimal uygun fiyatlı bulursam DCT4000 alabilirim. Sump ve tankın üstündeki kapak sistemini birbirinden bağımsız araba kaportası gibi yukarı açılır şekilde yapmayı düşünüyorum. Aklıma gelenler bunlar :)
     

Sayfayı Paylaş