1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Pengasius Sorunu

Başlığı 'Genel Balık Konuları' kategorisinde KalipsoTR tarafından 31 Temmuz 2017 başlatılmıştır.

  1. KalipsoTR

    KalipsoTR

    Mesajlar:
    2
    İsim:
    Enes
    bir tane köpekbalığı diye bilinen ama kedigillerden olan pengasius var. Bu balık sabahtan beri hava motorunun altında yatıyor, motoru açıp kapatıyorum öldümü kaldımı diye kapatıp açınca hemen harekete geçiyor korkudan bir sağa bir sola gidiyor korkusu geçince aynı şekilde motorun altına yatmaya gidiyor. Birde attığım yemi hiç yerken görmedim hep ayı gibi japon balıklarım yiyor. Balık forumlarında okudum bu tür geceleri yem yermiş. Artık yemleri gece vericem k.b japonlar. Benim sorum şu : motor açıkken altında yatıyor ise motoru az önce kapattım 2-3 dakika sonra akvaryumda normal olarak geziye çıkmış dolanıyor akvaryumda.
    Yani sonuçta hava motoru bu kapatamam hepsi ölür. Şimdi tekrar açıcam bakalım yine giricekmi motorun altına.

    Balıklarımın videosu :
     
  2. Moliro

    Moliro

    Mesajlar:
    678
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Cengiz
    Akvaryumcuya gidip balik besliyecegim demissin o da elindekilerden verip gondermis gibi bir goruntu var.. O renkli taslar akvaryum icin uygun degil, oncelikle o tasları cıkartıp uygun bir kum koyman gerek, midye kırıgi olabilir mesela.. Pangasus o akvaryun icin uygun bir balik degil uzun akvaryumlara ihtiyac duyuyorlar, burada bakarsan kensini saga sola vurur gider biryerlere saklanır, sık sıkta bayılır öldü sanarsın bir sure sonra ayilir sonundada ölür.. Ayrıca o akvaryumun yaninda duran mavi yesil ilaç da ihtiyacın olan birsey degil, yararı olmaz zararı olur sana onu da kullanma.. Biraz forum arastırıp bastan uygun bir ortamla baslamanı oneririm
     
  3. KalipsoTR

    KalipsoTR

    Mesajlar:
    2
    İsim:
    Enes
    Anladım hocam peki motorum doğru yöne bakıyormu ? sürekli çalışmalımı 7/24 ? + dediklerinizi yapıcam en kısa sürede İnşaAllah.
     

Sayfayı Paylaş