1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

gogol reef, 4.resif akvaryumu kurulumu

Başlığı 'Deniz Akvaryumu Kurulumu Forum' kategorisinde gogol tarafından 19 Mart 2017 başlatılmıştır.

  1. gogol

    gogol

    Mesajlar:
    438
    Yer:
    Kartal-İSTANBUL
    İsim:
    gökhan göl
    3. ay geride kalırken tankın mercan nüfüsu giderek artmakta. Altı adet antiasdan sadece bir tanesi hayatta kaldı. diğerleri ya atladı ya da çok hırpalanmış vaziyette bir iki gün içinde öldü.

    Haftalık su değişimi ve arada kh takviyesi ile devam. henüz katkı girişi yok ama tankın kh tüketimi artmış durumda, haftalık değişim dengeyi sağlamaya yetmediği yerde ballinge geçeceğim. imkanım olsa ca-rekatörü kurardım( özellikle özkan abinin @Courageous renklerini canlı olarak gördükten sonra). mg eksikliği nedeniyle(kent tuz kullanıyorum mg baya düşük) eklediğim mg biraz fazla kaçınca 1500 ün üstünde mg oldu.Kh cok hızlı düşüyor. Henüz iyonik denge oturmuş değil.

    Bu arada kapalı mobilyada soğutucu kullanımı ile ile şu ana kadar bir olumsuzluk yaşamadım ki bu konu tankı kurarken kafamdaki soru işaretlerinden biriydi.

    Rw4 lerden biri mil kırdığı için devre dışı onun yerine emektar 6045 ile devam ediyorum. şu ana kadar zararlı alg oluşumu yaşanmadı.

    Frag taşlarından taşınan podlar tüm kayalara atlamış durumda, tüp kurtları her yerde çıkmaya başladı bazı yerlerde süngerler çıkmış durumda ki bu biyolojik denge açısından sevindirici. Coralin alg oluşumu henüz yok.


    Tankın bazı değerleri şu şekilde:

    Tuzluluk 1025
    Ca 480
    Mg 1580
    Kh: 5-7 arası değişiyor
    Nitrat : 8
    Fosfat: okunmuyor

    DSC03670.jpg

    DSC03674.jpg
     
    cystein, Moliro, Ufuk_Arslan ve diğer 3 kişi bunu beğendi.
  2. Courageous

    Courageous

    Mesajlar:
    2.404
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Özkan Yürekli
    Coralalg tank olur mu;)

    Tankin masallahi var.....
     
    gogol bunu beğendi.
  3. gogol

    gogol

    Mesajlar:
    438
    Yer:
    Kartal-İSTANBUL
    İsim:
    gökhan göl
    4.ay güncellemesi

    Tanktaki lps-soft ve kolay sps lerin gelişimi çok iyi, fakat deneme amaçlı koyduğum birkaç akro ya hiç gelişmedi ya da hemen öldü. su değerlerine şöyle bir baktığımda tek sorun nitrat gibi gözüküyor. nitrat 8-10 gibi. fosfot okunmuyor. Bu ay günlük kh tüketimi 0.6 kh yı geçince dozaj pompasını devreye aldım. C balance başladım.Ca 430,Mg 1490, Kh7.6 civarı sabitlendi. nitratı 2-5 arasına çekmek için eskilerin kullandığı güzel bir filtre medyası olan purigeni medya reaktörüne ekledim. Purigenin organik atıkları toplayarak daha nitrat oluşmadan engellediği bilgisi var. Bakalım ne kadar işe yarayacak.Ayrıca nitratı azaltmaya yardımcı olmak için balık sayısını da azalttım, filterbag temizliğine daha fazla dikkat ediyorum. şu an bir yellow, yedi choromis, bir midas bleny dısında balık yok.

    IMG_2749.JPG IMG_2751.JPG
     
    Montimahir, Alparslan, Courageous ve diğer 4 kişi bunu beğendi.
  4. Ufuk_Arslan

    Ufuk_Arslan

    Mesajlar:
    1.103
    Yer:
    Istanbul - Sefaköy
    İsim:
    Ufuk
    Cok guzel gorunuyor hocam
     
    gogol bunu beğendi.
  5. gogol

    gogol

    Mesajlar:
    438
    Yer:
    Kartal-İSTANBUL
    İsim:
    gökhan göl
    Uzun bir zamandır güncelleme yapmamışım. 7.ay geride kaldı. tanka sps ler yönünden işler yolunda gitmedi. plateler,guttatus, montiler, staghorn ve küçük acro fragların hepsi öldü. büyük milka da can çekişmekte. Neden oldu derseniz açıkçsı tam olarak ben de bilmiyorum. su değerlerim çok uzun zamandır stabil ve iyi değelerde( N: 5, P: 0, Ca 410, kh 8.2, 1025 tuzluluk, sıcaklık sabit 26). önce flame angelin sert mercanlara vurduğunu düşündüm ama yok balığın şuçu değildi. sonra ön camda bir kaç adet flate worm zararlısı gördüm ve bir miktar fm flate exit kullandıktan sonra spotted mandarin ekledim tanka, son bir aydır hiç görmuyorum artık. plateler belki düzelir diye çok bekledim ama hergecen gün daha kötüye doğru gidip artık yosun tutmaya başladılar ve mecburen tankın en cok sevdiğim parçası olan plate takımı jubilesin yaptı. Bu tankı kurarken de söylemiştim herhangi bir canlı amacım yok,tank nreye doğru sürüklenirse o canlıları besleyeceğim diye, artık belli oldu ki lps-soft ağırlıklı bir tank olacak. Önümüzdeki bir kaç ay içinde lps ve soft canlılar eklemeyi sürdüreceğim. İnşallah 1.yıldan sonra canlı eklemesi zorunlu haller dısında olmayacak. sps gazisi tankımın son videosunu da payalasayım sizlerle

     
    Fatih Kahraman, Fatih BARLAS, veysel ve diğer 9 kişi bunu beğendi.
  6. istinye

    istinye

    Mesajlar:
    99
    İsim:
    Çetin Tok
    Çok güzel görünüyor, umarım başka kayıp yaşamassınız, flame e de bayıldım :)
     
    gogol bunu beğendi.
  7. motie

    motie

    Mesajlar:
    595
    Yer:
    İstanbul - Çengelköy
    İsim:
    Murat YAZICI
    MaşAllah mükemmel görünüyor. Emeğinize sağlık :)
     
    gogol bunu beğendi.
  8. gogol

    gogol

    Mesajlar:
    438
    Yer:
    Kartal-İSTANBUL
    İsim:
    gökhan göl
    Anemon aşkı...

     
    YMR_AY, Fatih BARLAS, dincert ve diğer 7 kişi bunu beğendi.
  9. gogol

    gogol

    Mesajlar:
    438
    Yer:
    Kartal-İSTANBUL
    İsim:
    gökhan göl
    IMG_4310.JPG IMG_4311.JPG IMG_4312.JPG IMG_4314.jpg

    Herkese tekrar merhaba ,tankı kuralı yaklaşık 1.5 yıl oldu. Ne yazık ki tanktaki birçok sert mercanı ve sürü balıklarını kaybettim. Kalan sağlarla yoluma devam ediyorum ve çok uzun zamandır canlı girişi ve ölçüm yapmadım. tank kendi halinde gidiyor. tankın tabanında ve bazı kayalarda ortaya çıkan yabani kahverengi polipleri saymazsak ki ne olduklarını bilmiyorum ama zararları olmadı hiç, zararlı bir oluşumla karşılaşmadım. üstteki mesajdaki videdoda paylaştığım anemon büyüdü ve dört parça oldu, tankı adeta bir anemon tankına çevirdi. milkanın iskeletine tutturduğum xenialar da orda bir ağaç görünümü oluşturdu. şimdilik bu kadar, keyifli hobiler
     
    Ontheway ve Montimahir bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş