1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Bitkili akvaryum kurmak istiyorum

Başlığı 'Bitkili Akvaryum Portalı' kategorisinde Cengocengiz tarafından 16 Temmuz 2017 başlatılmıştır.

  1. Cengocengiz

    Cengocengiz

    Mesajlar:
    8
    İsim:
    Cengiz
    Arkadaşlar abilerim kardeşlerim ilk önce bir hata yapıyorsam hepinizden özürdilerim ılk defa forma katıldım ben bitkili akvaryum kurmak istiyorum ama hiç bir bilgiye sahip değilim akvaryuma neler almam gerek hangi bitki ve kumları kısaca akvaryuma neler koymam gerek bana yardımcı olurmusunuz şimdiden tşk ederim
    Akvaryum ebatım
    Uzunluk 120cm
    En 40cm
    Boy 50cm
     
    cystein, veysel ve burak ozu bunu beğendi.
  2. burak ozu

    burak ozu

    Mesajlar:
    1.583
    Yer:
    Bursa
    İsim:
    burak özügeldi
    :) simdi dogru olmus. Aslinda agirlikli olarak deniz akvaryumu uzerine bir forum ancak mutlaka yardimci olacak arkadaslar cikacaktir.

    Keyifli hobiler
     
  3. veysel

    veysel

    Mesajlar:
    15.828
    Yer:
    ankara (aydın)
    Hayírlí olsun, ilk defa akvaryum özellikle bitkili akvaryum bu ebatlarda zorlar sizi. Hem maddiyat hemde zorluk derecesi açısından. Özellikle bu sıcak aylarda yosun vs çok zorlar. İyi bir bitkili için aydínlatma maliyeti çok olur.
    Bitkili tanktan ziyade güzel bir ciklet akvaryumu daha iyi olur. Tecrübe kazanmış olursunuz.

    Hemde cikletlerin yiyemeyeceği anubias, amazon gibi dayanıklı bitlikler ile güzel gorsel yakalamış olursunuz.

    Benim görüşüm bu şekilde low tech veya high tech bitkili bile kursanız zorlanírsınız.
     
  4. ömer_

    ömer_

    Mesajlar:
    174
    İsim:
    Ömer KÖMÜRCÜ
    Bir zamanlar Bitkili akvaryum kurmuştum ve çokta zevk almıştım. Önce nasıl bir Bitkili kurmak istediğinize karar verin. Düşük Destekli mi ? Yüksek Destekli mi ?
    Bana kalırsa önce düşük destekli bir tankla yola çıkın ve tecrübe edindikçe Yüksek destekli bir tanka geçersiniz. Önce bitkili tankın alt yapısını iyi kurun.İyi bir bitkili tank için iyi alt yapı şart. Kumu Hagen veya Aquaclay seçmenizi tavsiye ederim.Sonrasında İyi bir filtrasyon şart sump olmaz iyi bir dış filtre lazım. Sonrasında Işıklandırma. Ama ışıklandırmayı bakacağınız bitkilere göre ayarlayın. Fazla ışıklandırma altından kalkamayacağınız yosun demektir. düşük destekli bir tank sizi uğraştırmaz ama yüksek destekli tank derseniz işler biraz masraflı oluyor ve zorlaşıyor.
     
    burak ozu bunu beğendi.
  5. Cengocengiz

    Cengocengiz

    Mesajlar:
    8
    İsim:
    Cengiz
    Tşk ederim arkadaşlar yani anladığım bitkili arvaryum zor ve zahmetli birde bilgili olmak gerekir normal bir akvaryuma devam ozaman çok tşk ederim cevaplarınız için
     
  6. Cengocengiz

    Cengocengiz

    Mesajlar:
    8
    İsim:
    Cengiz
    Deniz akvaryumu nasıl oluyor neler yapılmalı bu konuda bilgi verirmisiniz arkadaşlar akvaryumum basit bir akvaryum olmasını istemiyorum hem dikkat çekici hemde seyretmesi şahane olsun istiyorum ama neler yapacagımı bilmiyorum imternette çok araştırdım ama kullanılan malzemelerin isimlerini pek bulup bilgi sahibi edinemedim
     
  7. Cengocengiz

    Cengocengiz

    Mesajlar:
    8
    İsim:
    Cengiz
    Maddiyatla hiç bir sıkıntım yok yosun ve ışıklandırma dediniz yosunu engelliyecek bir makine veya ilaç gibi birseyler varmı ışıklandırma derken watt olarakmı lamba adeti olarakmı onu pek anlamadım hangi bitkileri alsam nasıl ışıklandırma sistemi yapmam gerek cevabınız için simdiden tşk ederim
     
  8. burak ozu

    burak ozu

    Mesajlar:
    1.583
    Yer:
    Bursa
    İsim:
    burak özügeldi
    Deniz akvaryumu icin size iki alternatif onereyim o zaman

    Ya 5 ay okuyun daralmadan arastirin, inceleyin sonra harekete gecin ya da bir akvaryumcuyla anlasin verin parayi sizin adiniza size istwdiginiz akvaryumu kursun.

    Bu sekilde yol almanizin mumkun oldugunu dusunmuyorum.
     
    youkseal bunu beğendi.
  9. Elbosaty

    Elbosaty

    Mesajlar:
    1
    İsim:
    Abdullah Aytan
    Bitkili Akvaryum aslında o kadar zor ve karmakarışık değil. Sdece nasıl birşey istediğinize bağlı olarak maddiyat ve bütçe gerektiriyor. Önce nasıl birşey istiyorsunuz buna karar vermelisiniz. Bence basit bitkiler ile başlayabilirsiniz. Java fern, Echinodorus, Wenditi, Anubias, Cryptocoryne, Gül, Elodea vb. bitkilerin bakımı çok kolay. Kum olarak Kuvars kum kullanırsınız en ucuzu ve en maliyetsizi, ama bütçeniz varsa jbl manado kumunuda kullanabilirsiniz. Size Manadoyu tavsiye ederim. Hageni bilmiyorum herkes memnun ama benim pek sevemediğim bir kum.

    Bitkilerde ne kadar çok iyi gelişirse o kadar çok yosun sorunu azalır. Birde salyangozlarda yosun yiyor.

    Işıkta size kalmış çok aydınlatma çeşidi var siz karar verseniz daha iyi olur.
    Genel olarak basit bitkiler için litre başına 10-20 lümen, orta derecede bitkiler için 20-30 lümen ve zor bitkiler için 40 lümen tavsiye ediliyor.

    Bana sorarsanız 30×30×30 bir akvaryum alın veya yaptırın. Bir masa lambası ve 6500k bir tasarruflu ampul alın. Aynı zamanda yukarda verdiğim hesaba göre lümene dikkat edin. En basiti bence böyle.
    Ayriyeten diy gübre yaparsınız (********** marka gübrelere bence dünyalar kadar para vermeyin kendiniz yapsanız çok daha kolay ve çok ama çok ucuza geliyor. Google'dan yapımını öğrenebilirsiniz. Belki link eklemek doğru olmaz.) Mayalı yada Tüplü sistem ilede (tavsiyem maddi durumunuz varsa tüp kullanmanız) karbondioksit sağlarsınız çok güzel olur. Birde co2 seviyesini kontrol etmek için cama yapıştırılan co2 testi alabilirsiniz. Dediğim gibi en yüksekten en düşüğe kadar bir akvaryum kurabilirsiniz. Herşey size kalmış bu durumda. Yani 100 lira ilede bitkili tank kurulur 1.000 lira ilede kurulur. Umarım hayalinizdeki Akvaryumu kurabilirsiniz. İşin sırrı sabır ve bol araştırma.:)
     
  10. Cengocengiz

    Cengocengiz

    Mesajlar:
    8
    İsim:
    Cengiz
    Arkadaşım öncelikle size çok tşk ederim parasal yönden hiç sıkıntım yok bitkili akvaryuma dalga motoru almalısın diyorlar bu olması gerekmi akvaryumum 120x50x40 ne kadar kum almalıyım ışıklandırmayı anladım dış filitrem iç filitrem ve hava motorlarım mevcut birde gübre kendı yaptıgımızmı daha ıyı olur hazır olanımı tekrardan tşk ederım
     
  11. Cengocengiz

    Cengocengiz

    Mesajlar:
    8
    İsim:
    Cengiz
    Arkadasım cok guzel söylemişsin bilenle bilmeyen arasında dağlar kadar fark var parasal yönden sıkıntı yok ama onlara güvenip yaptıramıyorum bilmediğim için o guzel bu guzel nederse inanırım burda siz değerli arkadaşlardan fikir alış verişi yapıp biraz bilgi sahibi olmaya çalıştım verdiğiniz akıl içinde tşk ederım saygılarımla
     
  12. ömer_

    ömer_

    Mesajlar:
    174
    İsim:
    Ömer KÖMÜRCÜ
    İlk etapta hava motoru lazım olacaktır. Bitkiler geliştikçe fotosentez yaptıkça pek kullanmazsınız. Gübre olarak hazırları tercih edin.


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
     

Sayfayı Paylaş