1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

70x50x50h Kurulum

Başlığı 'Deniz Akvaryumu Kurulumu Forum' kategorisinde Moliro tarafından 10 Mart 2017 başlatılmıştır.

  1. Üzerine bastınız :) Dansitesi fazla olduğu için uçuşmuyor. Bakteriler ve diğer mikro boyutta canlılar için bir hatırlatma yapayım; bu canlılar inanılmaz dayanıklıdır dış koşullara. Koşullar uygunsuz hale gelince uykuya geçer veya spor üretip nesillerini garantiye alırlar. Poşetin içinde uyku halinde veya spor durumundaki bakteriler koşullar yaşama uygun hale gelince hemen canlanır. Fiyatı dışında bir sorunu olmayan ürünler bence canlı kumlar. Ciddi bir maliyet getiriyor kurulumda. Gereksiz bulanlar da yok değil canlı kumu. Bir açıdan o görüş de haklı, yeterli süre verirseniz ve doğru uygulamalar yaparsanız en ölü kum bile canlanıyor eninde sonunda.

    Saygılarımla..
     
    Montimahir ve Moliro bunu beğendi.
  2. YMR_AY

    YMR_AY

    Mesajlar:
    9.981
    Yer:
    İstanbul
    Daha önceleri bende canlı denen kuma kapılmıştım.Şimdi 2 tankımdada 3-4 mm mercan kırığı kullanıyorum.Olumsuz bir şey yaşamadım.
     
    Moliro bunu beğendi.
  3. Moliro

    Moliro

    Mesajlar:
    678
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Cengiz
    Kumu; Natures Ocean - Samoa Pink Gravel #2 Aragonit Mercan Kırığı Kumu - 9 KG olarak aldım, güzel göründu gözüme bakalım memnun kalırım umarım..
    Rw8 de alacaktım ama cok büyük geldi bakınca, fazla gelecek gibi geldi, rw4 alsam diye düsünmeye başladım, yetmezse degistiririm diyorum ya da bitane daha rw4 alırım beraber calıştiririm diye dusundum, ne dersiniz?
     
  4. Ufuk_Arslan

    Ufuk_Arslan

    Mesajlar:
    1.103
    Yer:
    Istanbul - Sefaköy
    İsim:
    Ufuk
    4 binlik kafa motoru ile o tanka bence rw4 yeterli gelecektir. Size verdigim adrestwn onuda sorabilirsiniz. Bende rwyi ordan almistim ellerinde olabilir. Pesin fiyatinda indirim isteyebilirsiniz.
     
    Moliro bunu beğendi.
  5. Moliro

    Moliro

    Mesajlar:
    678
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Cengiz
    Dct 4000 i oradan siparis ettim ama rw serisi kalmamisti ellerinde maalesef, internetten bakıyorum arıyorum soruyoeum suan rw4 ama ithalat sıkıntısı var sanırım bu ara herkes kalmadı diyor
     
  6. 9 kg kum sizin tanka az gelecektir. 1 paket daha ilave edin..
     
    Moliro bunu beğendi.
  7. Moliro

    Moliro

    Mesajlar:
    678
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Cengiz
    Aldigim yerde 120x60 lık bir tank vardi bu kumdan, 2 paket kullanmislar, benim tank 70×60 olunca 1 paket yeter dediler.. önce tasları koy sonra kumu dediler, onların tank da oleydi.. 3cm kadarda vardı kum kalınlıgı.. bakalım serince gorecegiz az gelirse eklerim artık
     
  8. Moliro

    Moliro

    Mesajlar:
    678
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Cengiz
    Kayalarla ilgili bir sorum var; 12 kg ithal kaya almıstım ama tam istedigim gibi degillerdi sonrasinda 9 kg daha yerli kaya buldum bir arkadastan, arkadas dalgıc hocası ve kendi toplamis kayaları derinlerden, kurlemeden sonra 8 yıl kendi akvaryumunda kullanmış, sonra tankı kapatınca 2 yıl balkonda kalmış kayalar, izmirin sicaginda.. Neyse sonuc olarak bu 9 kilo kayayı da aldım ve gozenek ve sekil olarak hosuma gitti..
    Kayalar bana geldiginde hic koku yoktu, suda beklettim 2 gün, temizledim sonra balkona gunese cıkardım kayalarda koku basladı, koku 2 gun sonra gecti balkonda, simdi tekrar yıkayıp suya koydum ama gozemekleri temizlerken bir gozenegin icinden kucuk bir yengec ölüsü düştü, 1 kıskacı tam digeri yok, yarım curumus yarısi duruyor falan.. Sonra kıllandım bu isten, kayalar cok gözenekli ve her deligide temizleyemiyorum dogal olarak.. Kullanmak istiyorum bu kayalari ama gozeneklerdede eski ölü biseyler kalıp zararlı olur mu bilemiyorum, ne dersiniz?
     
  9. Ufuk_Arslan

    Ufuk_Arslan

    Mesajlar:
    1.103
    Yer:
    Istanbul - Sefaköy
    İsim:
    Ufuk
    Bu bahsettigin konuda bir cok sey okudum. Degisik isler yapiyorlar. Camasir suyuna basanda var. Sirke dokup bekletende. Oto yikamacisina goturup tabancayla su bastiranda. Sonrasinda suzlu su hazirlayp bir kapta akinti motorlar ps ile cevirip kayalari gozlenleyip guzelce kurleyende.

    Sahsi fikrimi soracaksaniz eger imkaninizda varsa kullanilmamis kaya alin. Arkadasinizin tankinda o kayalar nekadar fosfat emdi nekadar nitrat emdi nekadar amonyak olusturacak bu riski ben almazdim.
     
  10. Moliro

    Moliro

    Mesajlar:
    678
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Cengiz
    Bulamıyorum kafama gore bisey, bunları cok bi kullanasım var :)
     
  11. Murat Ülker

    Murat Ülker

    Mesajlar:
    25
    İsim:
    Murat Ülker
    Rw4 en son 1 hafta önce waterlife akvaryumda vardı sanırım sormak lazim

    Sent from my SM-N920C using Tapatalk
     
    Moliro bunu beğendi.
  12. Moliro

    Moliro

    Mesajlar:
    678
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Cengiz
    Mrb, google dan aradımda waterlife umraniyede midir? Yarın telefon edip soracagım.. tesekkurler..
     
  13. Murat Ülker

    Murat Ülker

    Mesajlar:
    25
    İsim:
    Murat Ülker
    Evet Ümraniye çarşıda rw8 de olabilir emin değilim ama raflarda jebao ürünleri vardi

    Sent from my SM-N920C using Tapatalk
     
  14. Moliro

    Moliro

    Mesajlar:
    678
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Cengiz
  15. Uygun görünüyor.
     
    Moliro bunu beğendi.
  16. Moliro

    Moliro

    Mesajlar:
    678
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Cengiz
    refraktometreyi aldım, dct4000 aldındı, rw4 alındı, red sea coral pro da alındı. Tek eksiğim ısıtıcıyla derece kaldı.. Akvaryum da haftasonu gelirse başlıyorum artık :)

    Şimdi tuzlu su hazırlama için kafama takılan bişey var, 20 saat kadar kovada dalga motoruyla ve ısıtıcıyla karıştırıp akvaryuma öle ekleyin demişler bir yabancı forumda, bir kova suya 250 litrenin ihtiyacı olan tuzu döküp karıştıracak mıyım yani? Çok yoğun bişey olacak erir mi okadar? Sonrada bu kovayı yavaş yavaş akvaryumdaki tatlı suya karıştıracağım sanırım?
     
  17. Kum ve kayanız canlı değil diye hatırlıyorum.. Bu durumda şu şekilde ilerleyebilirsiniz; kayalarınızı tanka yerleştirin- dizayn edin. Kumu ekleyin, zemine dağıtın. RO su ile sistemi doldurun. Sirkülasyonu başlatın, ısıtıcıyı devreye alın. Sıcaklık 25 santigrat dereceye sabitlensin. Bundan sonrasında herkes farklı bir yöntem izliyor olabilir ama ben şöyle yaptım; 5 litrelik su bidonlarından aldım bir tane. Tartım kabımın aldığı kadar tuzu tartıp huni ile bidona aktardım ve bir maşrapa ile akvaryum suyundan ekledim tuzun üzerine. Tuzun çözünebileceği kadar su ekleyip bidonda hafif çalkalayarak erittim tuzu. Bu yoğun eriyiği yavaş yavaş sumpa ekleyerek devam ettim. Su hacmine göre hesapladığım tuzu bu şekilde 2-3 litrelik paketler halinde ekledim. İşlem bittikten sonra sistemi sirkülasyonda kendi haline bırakıp 24 saat sonra tuzluluk ölçtüm.

    Saygılarımla..
     
    Moliro bunu beğendi.
  18. Moliro

    Moliro

    Mesajlar:
    678
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Cengiz
    Kum ve kaya akvaryumda değilken bu şekilde karıştırılabilir ama kum ve kaya varsa ve çözeltide tuzun tam olarak erimediği tanecikler kalırsa (gözle görülemeyebilir diyor) bu tanecikler kaya ve taşta kalırsa farklı kimyasal reaksiyon olabilir demişler, tuzla kaya ne kimyasalı yapıyor onu da anlamadım :) 20 saat karıştırmakta abartı geldi açıkcası
     
  19. Kalsiyum karbonat oluşturup çökmesinden bahsediyor muhtemelen. Bu yüzden sumpa ekledim ben tuzlu suyu. Sumpta da iyi kötü bir karışım olup tanka iyice çözünmüş halde çıkıyor tuzlu su. Bu arada benim kullandığım tuz Reef Crystal ve çok kolay çözündü diyebilirim. 25 santigrat derecede hızlı ve tortu bırakmadan çözündü gitti. Yabancı forumda anlattıkları ideal olan olabilir de 200 litrelik tuzlu su karışımını hazırlayıp 24 saat ısıtıp karıştıracağınız bir düzeneği evde kurmanız zor..

    Saygılarımla..
     
  20. Moliro

    Moliro

    Mesajlar:
    678
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Cengiz
    200 litreyi komple döndür gibi değilde, anladığım 200 litrenin ihtiyacı olan tuzu 15-20 litre kovaya koy, 20 saat döndür sonra tatlı suyla karıştır gibi anlıyorum.. Ama 20 litre suda okadar tuzu nasıl eriteceğim pek olası gelmedi ama bakalım deneyeceğim artık :)
     

Sayfayı Paylaş