1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

BRC NanoReef :)

Başlığı 'AP Portal Blog- Üye Tank Tanıtımları' kategorisinde Burcu tarafından 16 Aralık 2016 başlatılmıştır.

  1. ANIL/ÇANAKKALE

    ANIL/ÇANAKKALE

    Mesajlar:
    198
    Yer:
    Çanakkale/Manisa
    İsim:
    ANIL/ÇANAKKALE
    Ablacım elin neye değse güzelleşiyor, videoyu da çok beğendim. Sistem çok enteresan ve kafa yorarak kurulmuş. Video kalitesi inanılmaz hangi cihaz ıle cekim yapıldı?
     
    Burcu bunu beğendi.
  2. burak ozu

    burak ozu

    Mesajlar:
    1.583
    Yer:
    Bursa
    İsim:
    burak özügeldi
    Canlilar buyumus ve hatta bir miktar renk bile almis. Nazar degmesin. Renk konusunda AF Vitaly faydasini gormustum bu arada ama kisa sure kullandim.
     
    Burcu bunu beğendi.
  3. Evet Ufuk Bey, ama bakmayın siz ilgisizlik dediğime. 1,5 ay test yapmadım, su değişimi yapmadım ama her gün 1 saat gözüm canlıların üzerindeydi... Teşekkür ederim. :)

    Teşekkür ederim :) Video iyi mi gözüküyor gerçekten? o_O Iphone 6 ile çektim.

    Teşekkür ederim Burak Bey. Büyüme yavaş da olsa var, daha iyi renk için biraz daha çabalamam lazım... Aquaforestın mercan katkıları (vitality, build, energy, aminomix kullanıyorum 2 haftadır. Gözle görülür bir fark oldu...)

    Teşekkür ederim Mahir Bey. Ecotech Marine coral glue kullanıyorum. Jel yapıştırıcı, fragı istediğiniz açıda kayaya yapıştırın, 2-3 dk sabit tutun donuyor. Çekerim eklerim buraya gene de isterseniz.
     
  4. MESUT_KERİM

    MESUT_KERİM

    Mesajlar:
    8.880
    Yer:
    ANKARA
    İsim:
    Mesut Arıkan
    Bu tanklar kuluçka makinesi :)
     
    seaman038 ve Burcu bunu beğendi.
  5. ANIL/ÇANAKKALE

    ANIL/ÇANAKKALE

    Mesajlar:
    198
    Yer:
    Çanakkale/Manisa
    İsim:
    ANIL/ÇANAKKALE
    Kesinlikle videonun kalitesi tartışılmaz hatta mesut abiye telde sormuştum bu videoları pro cihazlarla mi cekiyorlar diye:D bende de iPhone 5s var bu çekimin yanından bile geçemez ve geçemedi:(
     
    Burcu bunu beğendi.
  6. yziyas

    yziyas

    Mesajlar:
    156
    Yer:
    BURSA
    İsim:
    Yusuf Ziya
    Akvaryum ışığında 6, 6s den daha kaliteli çekiyor 7 daha elime geçmedi :) ama sg s7edge ayarlarıyla da oynayınca gözle görünene yakın resim çekiyor.
     
    ANIL/ÇANAKKALE bunu beğendi.
  7. Bende de daha önce Iphone 5s vardı aynı durumu bende yaşadım, 6s ile çok fark var çekim kalitesinde. Fakat Sony xperia Z5 in iphone 6s in iki katı güzel çektiğini gördüm.
     
  8. Yaaa düşündüm de kaçar adet frag çıktı bunlardan. İnşallah tez zamanda kocaman olsun mercanlar, bu halleri ile çölde kum tanesi gibi kalırlar büyük akvaryumlarda :)
     
  9. muratmuratt

    muratmuratt

    Mesajlar:
    169
    Yer:
    istanbul
    İsim:
    murat işal
    Merhaba çok güzel çok başarılı tanklarınız ne kadar zamanda kaç litre su değişimi yapıyorsunuz acaba


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
     
  10. muratmuratt

    muratmuratt

    Mesajlar:
    169
    Yer:
    istanbul
    İsim:
    murat işal
    Maşallah diyelim nazar değmesin


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
     
  11. Teşekkür ederim. İki akvaryum birbirine bağlı toplamda 150 lt su var. Şu an CA-MG-KH-Potasyum ve trace elementler dozaj pompası ile su değerleri sabit kalacak şekilde giriliyor. İyi bir PS ve bakteri populasyonu var Nitrat 2,5 üzerine çıkmıyor. Fosfat ve mümkün olan ağır kimyasallar için sumpda Fosfat tutucu medya ve aktif karbon bulunuyor. (Bir de sigorta niyetine zeolit) Mercanlar için 4 çeşit mercan yemi giriliyor.

    Yani bu durumda zaten suda oluşan atıklar alınıyor, eksilen element ve besinler giriliyor. Su değişimi ilk zamanlar 2 haftada bir 20 litre yapıyordum. Artık değerlerde bir değişme olmadığı sürece veya bir problem yaşamadıkça su değişimi yapmayı düşünmüyorum. (haftada 1 test yapıyorum) Çünkü aldığınız canlı suyun yerine, cansız ve tuzuma göre CA-MG-KH farklı değerlerde su eklemiş olucam. Bu benim tankımda mevcut dengeyi bozacaktır. Tabi bu benim fikrim ve sadece benim tankım için geçerli. Her tank farklı canlı bir dünya ;)
     
  12. Teşekkür ederim Mahir Bey. 19 Haziran 2015 de portalı buldum ve üye oldum. (İyi ki de bulmuşum :) ) Neredeyse tüm bilgileri buradan edindim, aslında hala sizlerden daha az tecrübe ve bilgi sahibiyim. Sanırım sadece hobi için hevesimi ve enerjimi kaybetmedim. :)
     
    Montimahir bunu beğendi.
  13. efergn

    efergn

    Mesajlar:
    101
    İsim:
    Efe
    Merhaba benimde 60 cm genişliğinde henüz suyu bir türlü basamadığım bir nano tankım var.Rw8 vardı elimde onu en kısıkta kullanmayı düşünüyorum ancak herkes değiştirmem gerektiğini söylüyor.Siz en kısıkta kullanıyorsunuz sanırsam,nasıl peki ?
     
  14. Ben RW 8 kullanıyorum ve 1 seviyede, ama tank SPS dolu olduğu için çok kuvvetli kalmıyor. Yani SPS dalları akıntıyı kırıyor. Mercan az olsaydı veya soft-lps olsaydı fazla gelirdi bence... Tek dalga motoru olması ayrıca dez avantaj çünkü iki adet RW4 daha doğal (karışık) akıntı yaratacaktır. Kurulum yapınca bir deneyin isterseniz, sadece kum ve kaya olunca büyük ihtimalle kumu havalandıracaktır.
     
  15. Bu uygulamanın detayları nedir Burcu Hanım? Paylaşmanızın sakıncası yoksa ileride faydasını göreceğimizi düşünüyorum..
     
    Burcu bunu beğendi.
  16. Ufuk_Arslan

    Ufuk_Arslan

    Mesajlar:
    1.103
    Yer:
    Istanbul - Sefaköy
    İsim:
    Ufuk
    Evet suan benimde merak ettigim bir is bu. Fosfat tutucu ve karbonu nasil kullaniyorsunuz nano tanklarda. Malum sumplarda yada arkadan bolmelerde cok yer olmuyor. Reaktor kullanilamiyor. File icine akintiya birakmak yeterli oluyormu.
     
    Burcu bunu beğendi.
  17. İlk bölmede ps var. İkinci bölmede Aşağıdaki gibi iç filtre kullanıyorum. Hem de su durgun olmuyor. Karbonu yenileyip hep bulunduruyorum, rowaphosu kullanım süresi bitince 2-3 hafta ara vererek. Zeolit yenileyip hep var. Üçünü tek filtreyle koyacaksam, en dıştakine (su daha yavaş geçiyor) zeolit, orta bölmeye karbon, motora bitişik bölmeye rowaphos (En sonda olduğu için karbonu ve zeolitin ömrünü kısaltmıyor diye düşünüyorum).

    [​IMG]


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    Düzenleme: 28 Mart 2017
    Nadir, muratmuratt ve Montimahir bunu beğendi.
  18. burak ozu

    burak ozu

    Mesajlar:
    1.583
    Yer:
    Bursa
    İsim:
    burak özügeldi
    Daha once zeolit kullandigimda ciddi anlamda element emdigini gozlemlemistim. Sizde sanirim boyle bir durum olmadi veya olduysa gecis asamasinda doygunluga ulasip fark edilmemis olabilir. Degisim yaptiginizda gozlemleyebilirseniz sevinirim.

    Farkli bir cok deneyim icin ayni sonuclari yakalmistim.

    Bunun disinsa carbon ve fosfat tutucu icin ben hala chemi pure blue kullaniyorum sanirim hala cok memnunum :)
     
    Burcu bunu beğendi.
  19. istinye

    istinye

    Mesajlar:
    99
    İsim:
    Çetin Tok
    Resimdeki iç filtrelerden ortadaki boyutunu mu kullanıyorsunuz? Debi açısından soruyorum, sanırım boyut büyüdükçe debi de artıyor,
     
  20. Bende boyu olması lazım 1 tane ikili (700lt ) olandan 1 tane 3 lü olandan (1000lt) var. 13x25x50h olan sump bölmesinde ikisi de fazla gelmiyor. Çünkü filtre kaplarını doldurunca debi azalıyor zaten. (Bu arada medyaları kadın çorabıyla koyuyorum kaplara, üzerine de motor içeri çekmesin diye, paketten çıkan süngerden 1 cm kesip koyuyorum)
     
    istinye ve MESUT_KERİM bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş