1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

60x55x45h Alttan Sump Nano Resif Denemesi

Başlığı 'Deniz Akvaryumu Kurulumu Forum' kategorisinde cystein tarafından 3 Ekim 2016 başlatılmıştır.

  1. Sağolun var olun.. Sağdan soldan önden arkadan boşluk var kayalar ve cam arasında. Kayalar zemine asgari temas ediyor. Sağlam duruyorlar. Bir de mağara yaptık herhalde doğru bir tasarım sayılabilir? Doğal görünmesini arzu ederim, sizce öyle görünüyor mu?
     
    burak ozu, Alparslan ve Ufuk_Arslan bunu beğendi.
  2. Alparslan

    Alparslan

    Mesajlar:
    19.505
    Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    Doğal görünüm var abi öylede görünüyor...:)
     
    cystein bunu beğendi.
  3. Fotoğrafsız Güncelleme;

    5 kademeli portatif arıtma cihazı hatta takıldı, 30-40 dakika kadar boş çalıştırıp bu süre sonunda TDS metre ile iletkenlik ölçtüm, 0 ppm görünce tanka bu su ile dolum yapmaya başladım. 3 günün sonunda tank R/O su ile doldu tamamen. Yaklaşık 160 litre R/O su kullanmış oldum. Tank içinde dolum sonrası TDS metre ile bir ölçüm daha yaptım 9 ppm civarı çıktı. Kayalardan gelen iyonlar sebebi ile kabul edilebilir bir artış olarak yorumladım bunu.

    Kafa motoru ile sirkülasyonu başlattım. İnişte hiç bir sorun yok. Ne ses ne sızma. Son olarak nasıl dizayn ettiğimi bir fotoğraf ile paylaşacağım bir sonraki güncellemede.

    Şimdi ısıtıcıyı devreye alarak suyun sıcaklığını 24-25 santigrat derece civarına getirecek ve tuzu ilave edeceğim. Tuz tamamen çözündükten sonra canlı kumu da ilave ederek diatom için bekleme dönemine geçeceğim. Bu hedeflerime umarım 2 gün içinde ulaşırım :)

    Saygılarımla..
     
    burak ozu, Alparslan ve Ufuk_Arslan bunu beğendi.
  4. Ufuk_Arslan

    Ufuk_Arslan

    Mesajlar:
    1.103
    Yer:
    Istanbul - Sefaköy
    İsim:
    Ufuk
    hadi Bedreddin usta bak diatom gelmek bilmiyor. bak bekliyorum bir haftadır. daha cok bekliyecen sonra başlat biran önce tankı
     
    cystein bunu beğendi.
  5. Mehter adımı geliyoruz peşinden Ufuk :)
     
    Ufuk_Arslan bunu beğendi.
  6. Moliro

    Moliro

    Mesajlar:
    678
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Cengiz
    Merhaba bu portatif ro cihazi benim aradıgim sey sanirim, nasıl biseydir, marka model nerden aldiniz bilgi alabilir miyim? Su degerleri vs nasildır?
     
    efergn bunu beğendi.
  7. Moliro

    Moliro

    Mesajlar:
    678
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Cengiz
    Eş ile yapılan kaya degismez artık, kaya konusu kapanmış :D
    Hayırlı olsun guzel duruyor
     
    cystein bunu beğendi.
  8. Bir güncelleme geçelim;

    Tankı R/O su ile doldurduktan sonra tuzu ekledim ve tamamen erimesini bekledim. Refraktometre ile kontrol ettim. Tuzun kutusunda yazılı olan değeri ne yazık ki yakalamadı ölçüm. Refraktometreyi R/O su ile yine test edeyim dedim; biraz önce 0 noktasına ayarladığım refraktometre oldukça farklı bir değer gösteriyor. Bir kaç kez tekrarladım ölçümü ve refraktometrenin güvenilmez olduğuna emin oldum. Ebay üzerinden Çin'den oldukça ucuza satın aldığım refraktometre hayal kırıklığı yaşattı ne yazık ki. Tuz üzerinde yazan değerleri tutturduğumu düşünerek ölçüm olmasa da PS'ı devreye alayım dedim, 25 Şubat günü açtım PS'ı ve sürpriz 2 oldu! PS salonda kabul edemeyeceğim bir ses ile çalıştı. Daha önce sorun vardı ve impeller değiştirmiştim. Tam bir test şansım olmamıştı o zaman. Belki de Skimz SM121 üzerindeki ES2000 bu sesle çalışıyor bilemiyorum. Ancak bildiğim şuydu ki bu ses düzeyi ile salonda çalıştırabileceğim bir PS değildi. Biraz araştırma sonucu F/P ürünü olduğunu düşündüğüm Reef Royal DC100 edinmeye karar verdim. Ne yazık ki ürün stoklarda yoktu. Akvaryum Merkezi ile irtibat kurdum ve yeni ithalatın 1 hafta sonra yapılacağını yeni modellerde gövdede değişiklikler olduğunu söylediler. Bu cihazın ithalatını beklemeye karar verdim. 1 hafta boyunca tuzu eklenmiş suyum kayaların da bulunduğu tankta kafa motoru ile sirküle oldu.

    Nihayet 4 Mart günü PS'ı gidip temin ettim ve 5 Mart günü sumpa yerleştirip çalıştırdım. Ekipman ile ilgili yorumumu firmanın konusunda yaptım, burada da kısaca yineleyim. PS ile deneyimim hiç yok. Bu ilk kullanışım oluyor. Çalışma prensibini düşünerek marka ve modellerin arasında çok büyük farklar olduğuna şahsen inanmıyorum. Olayın motor teknolojisinde bittiğine inanıyorum. Satın aldığım PS'ı DC motora sahip olduğu için tercih ettim diyebilirim. Zira en büyük önceliğim sessiz bir tanka sahip olmak. Akvaryumun bulunduğu odada zaman zaman misafir ağırlamamız gerekmekte ve o alanda aşırı ses kabul edebileceğimiz bir şey değil. Bu açıdan PS beni gerçekten mutlu etti. Çok sessiz çalışmakta. Toplaması da sanıyorum ki fena değil. Bu ürünü kullanan pek çok kişi var ancak bilgi paylaşımı pek yok gibi. Dün gece çektiğim bir videoyu sizinle paylaşıyorum..


    PS satın almaya gittiğimde tanktan biraz su örneği de götürdüm ve ölçtük. Refraktometrenin arızalı olduğuna kesin emin oldum.

    Güncel durum ise şu; PS çalışmakta yukarıda belirttiğim tarihten bu yana. X50 @burak ozu nun bize bir konuda ilettiği şekilde ayarlı ve gün simülasyonu ile yanmakta. Canlı kum ekledim sisteme. Su bir süre bulandı ve şu anda oldukça berrak halde. Dün gece 4. kez bakteri kültürü girdim. 11 Mart gecesi yaptığım ölçümlere göre Amonyak 0.5 mg/l ve Nitrat 10 mg/l civarında. Şu anda her şey olması gerektiği gibi gidiyor gibi. Diatom beklemekteyim sabırla. Bu haftaiçi bir gün görmeyi umuyorum diatomu.

    Saygılarımla..
     
    Moliro, Alparslan, burak ozu ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  9. Ufuk_Arslan

    Ufuk_Arslan

    Mesajlar:
    1.103
    Yer:
    Istanbul - Sefaköy
    İsim:
    Ufuk
    Canlilarla dolu gormeyi bekledigim bir tank bu. Diyatom bekletmez umarim daha fazla
     
    cystein bunu beğendi.
  10. Herkese merhaba,

    Son durum; tankta diatom başladı. Şu anda camda, kumda ve kayalarda çok aşırı olmasa da mevcut. Dün gece yaptığım ölçümlere göre amonyak 0.2 mg/l ile 0.5 mg/ l arasında bir yerde görünüyor. Nitrat ise 15 mg/l ile 30 mg/l arasında bir yerde gibi. Diatom iyice yayılana kadar bekleyip amonyak ölçeceğim. Amonyak uygun olunca temizlik ekibi ekleyeceğim. Acele etmeden ağır adımlarla ilerlemeye devam ediyorum..

    Saygılarımla..
     
    burak ozu, Sena, Ufuk_Arslan ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  11. ANIL/ÇANAKKALE

    ANIL/ÇANAKKALE

    Mesajlar:
    198
    Yer:
    Çanakkale/Manisa
    İsim:
    ANIL/ÇANAKKALE
    Bol keyifli kurulumlar Bedreddin bey takipteyiz.
     
    cystein bunu beğendi.
  12. Ufuk_Arslan

    Ufuk_Arslan

    Mesajlar:
    1.103
    Yer:
    Istanbul - Sefaköy
    İsim:
    Ufuk
    temo10

    Dort gozle izliyoruz tanki. o_O Bu dakikaya kadar bu tank icin soylediklerim oldu hep. Haftaya ctesi conch snail girer bu tanka.
     
    cystein bunu beğendi.
  13. Herkese Merhaba,

    Ekipmanda bir koruyucu işlem yaptım sizlerle de paylaşayım. Armatür olarak Aquareef X50 kullanıyorum. Kromajlı ayaklar yardımı ile tank üzerinde duruyor. Ne yapılırsa yapılsın bu malzemeye tuzlu su sıçrıyor ve zaman içinde paslanma kaçınılmaz oluyor. Bu soruna bir çözüm düşünürken @Ufuk_Arslan sağolsun evde zaten bulunan bir malzemeyi bu amaçla kullanabileceğimi bana fark ettirdi. Makaron diye satılan ve sıcaklık uygulanınca daralan bir kablo ile ayakları güzelce izole ettim. Sonuç şöyle oldu;
    [​IMG]
     
    icaydogan, burak ozu ve Ufuk_Arslan bunu beğendi.
  14. Ufuk_Arslan

    Ufuk_Arslan

    Mesajlar:
    1.103
    Yer:
    Istanbul - Sefaköy
    İsim:
    Ufuk
    benimkini nezaman kaplıyacaz temo25
     
    cystein bunu beğendi.
  15. musty.skr

    musty.skr

    Mesajlar:
    194
    İsim:
    mustafa
    Kurulumunuz hayırlı olsun, keyifle okudum
    Bende sizin gibi ağır ağır gidiyorum bakalım


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
     
    cystein ve Ufuk_Arslan bunu beğendi.
  16. Güncelleme;

    Dün gece yaptığım ölçümlerde amonyak 0.1-0.2 mg/l nitrat ise 2 mg/l civarında çıktı. Diatom da ağır olmasa da 1 haftadır mevcut. Tankta yaşamı daha da arttırma zamanı geldi diyerek bugün sisteme 2 snail ve 4 conch ekledim. Canlıları İkitelli'den alıp nerdeyse evime kadar getiren @Ufuk_Arslan a teşekkürlerimi sunuyorum. Hobi böyle yardımlaşmalarla güzel oluyor. Canlıları 1 saate yakın süre alıştırıp tanka koydum. Tanka girdikleri andan bu yana dolaşıyorlar. Fotoğraf eklenecektir..

    Saygılarımla..
     
    burak ozu ve Ufuk_Arslan bunu beğendi.
  17. Ufuk_Arslan

    Ufuk_Arslan

    Mesajlar:
    1.103
    Yer:
    Istanbul - Sefaköy
    İsim:
    Ufuk
    Eee ben demedimmi ust baslikta bu tanka haftaya canli girer diye. Girdi iste:koptum::koptum:
    Vakit yoktu malum eheim pesine kosturduk yoksa oturup muhabbetine ortak olurdum ama. Baska zamanaymis artik.
    Bugun cok guzel iki buyugumle tanistim ne mutlu bana.

    Saglikla buyut canlilari abi. Olurda snailler urerse ben talibim yavrulara temo4temo4
     
    cystein bunu beğendi.
  18. Urerse senindir hepsi Ufuk :)
     
    Ufuk_Arslan bunu beğendi.
  19. icaydogan

    icaydogan

    Mesajlar:
    113
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    ismail
    Makaron kaplamanız çok güzel olmuş , bende de x50 var hatta metal çubuklarda , iç kısımda baskı devrenin üstünden geçmesinden dolayı elektrik kaçağı yapıyor. Dokununca zaman zaman hissedilebiliyor. Armatür bence güzel olsa da şu metal ayakları yalıtkan kaplamalı olsaymış daha iyiydi.Bu arada makaron kaplamayı bende yapacağım :)
     
    cystein ve Ufuk_Arslan bunu beğendi.
  20. Ufuk_Arslan

    Ufuk_Arslan

    Mesajlar:
    1.103
    Yer:
    Istanbul - Sefaköy
    İsim:
    Ufuk
    Bende dun kapladim akil vermek kolay ama tek tavsiyem eline guzel bi eldiven al parmaklarimin ucu su topladi. Plastik malzeme parmaklarinin ucuyla cekistirdikce deri deforme oluyor.
     
    icaydogan ve cystein bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş