1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Deniz Akvaryumu Cyano Tedavisi - Antibiyotik

Başlığı 'Hastalık/Parazit Tanı ve Tedavileri' kategorisinde ncpkskn tarafından 11 Mayıs 2015 başlatılmıştır.

  1. ncpkskn

    ncpkskn

    Mesajlar:
    45
    İsim:
    Ncp Kskn
    Merhaba Arkadaşlar,



    Akvaryumda uzun zamandır ne yaptıysam bir bölgede cyano devamlı oluşuyordu, bazı günler geçer gibi yapıp diğer gün tekrar geliyordu ve bu durum yaklaşık olarak 6 aydır devam ediyordu.



    Bana sorarsanız çok fazla rahatsız etmiyordu açıkçası hatta fazlalaştığında genel kontollerimi filan yapıyordum, sonra tridacna nın üzerine sıçradı o zman benim tahammülüm kalmadı elbette.



    Eczaneden macrol 500 (Klaritromsin) aldım,



    1.gün - 1 adet tableti üzerindeki sarı tatlandırıcı kısmı kazıyıp suda çözdükten sonra kafa motorundan tanka yolladım, skimmer ölen cyanolar yüzünden çoştu en son kısma kadar açtım skimmerı fişini çekmedim. (ati 250 kullanıyorum, tank hacmi 1000 lt). ps taşmadı ama köpik çok fazla yükseldi. bende cyano çok fazla olmadığı için belki de taşmadı, gözlemlemek gerekebilir.



    2.günü es geçtim, skimmer kendine geldi gibi oldu.



    3. gün aynı şekilde 1 tablet daha ekledim skimmer eskisi kadar çoşmadı ama cyano baya bir azaldı. kontrol altına alınmıştı sanki.



    4.günü es geçtim.



    5. gün aynı şekilde bir tablet daha kırdım ancak cyano ölmüştü sadece uçmak üzere olan bir kaç 1 cm lik bölgede vardı. garanti olsun diye yaptım yani. skimmer neredeyse hiç tepki vermedi.



    6. gün tankta hiç cyano kalmadı hatta kayalardaki koyu kırmızı ve mercanların ölen kısımlarındaki oluşan koyu kırmızı belirtiler bile yok oldu.



    Şu an yaklaşık 1 ay geçti hiç bir cyano belirtisi yok.



    Tankım bol balık ve tüm türlerden mercana sahip hiç bir canlı olumsuz tepki vermedi.



    Cyano tamamen geçti, benim tecrübe ve araştırmalarıma göre cyanodan başka hiç bir şeye etki etmiyor.



    ancak uyarmak gerekebilir, benim tankta bana göre cyano olacak hiç bir şey yok sadece cyano çoğaldığı zaman ps taşmıştı ve ro filtereleri 1 seneyi geçmişti, ps taşınca (üst üste iki kere aynı haftada) cyano patladı, ro filtrelerini değiştirdim, sifon yaptım v.s. ıslah ettim ancak bazı bölgeler nüks etti, antibiyotik uygulaması ile çözüme ulaştım.



    Sizde gönül rahatlığı ile deneyebilirsiniz. İşe yarıyor.
     
  2. Pennywise

    Pennywise

    Mesajlar:
    10.587
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Levent Yaşar
    Necip bey güzel bir paylaşım. Cyano için ben de antibiyotik kullanıp kurtulmustum. Tabi benim tank 200 litrede 200ml Augmentin ile 5ml uygulama yapmıştım 1 doz. O da yeterli gelmişti. Doz asiminda hakan sorun yaşamıştı Spslerde.
     
    Düzenleme: 13 Mayıs 2015
  3. muhittinibrahim

    muhittinibrahim

    Mesajlar:
    226
    Yer:
    Manisa
    İsim:
    muhittin ibrahim hardal
    Bilgi için teşekkür ederim. Cyano benim tankta 1 cm lik kadar yerde var bir aydır. Aynen sizin gibi arada yok oluyor muş gibi yapıp sonra tekrar çıkıyor. Takip ediyorum. Çoğalma olursa deneyiminizi denemekten kaçınmayacağım. Tecrübenizi paylaştığınız için teşekkür ederim.
     
  4. Ontheway

    Ontheway

    Mesajlar:
    2.848
    Yer:
    Kayseri
    İsim:
    Alper ALT
  5. kuzuner

    kuzuner

    Mesajlar:
    12
    Yer:
    İzmir
    İsim:
    Kaan Uzuner
    Bildiğim kadarıyla uzun süredir kurulu olan akvaryumlarda antibiyotik tedavisi bakteri kültürünü tamamen çökertebiliyor. Akvaryum yaklaşık 6 aylıkken cyano başlamıştı ve o zaman klamoks 600mg ile ışıkları kapatıp sabah akşam 2ml ile sorunu çözmüştüm. Yaklaşık 2 ay önce tekrar başlayınca da chemiclean diye bir ürün kullandım. Tek doz kullanımda cyano kayboldu.

    Belki faydası olur.
     
    Courageous bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş